Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Wordpress Hosting Nedir? Wordpress Hosting İle İnternet Sitenizi Kurun

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

İnternet sitesi kurmak, e-ticaret sitesi açmak ya da blogger olmak isteyen kişi ve işletmelerin kullanabileceği birçok site açma yöntemi bulunmaktadır. Genellikle kişiler internet sitesi kurmak istedikleri zaman bütçelerini aşmayacak ve performans özellikleri iyi olan alt yapıları ve hostingleri tercih etmektedir.

 

Wordpress, günümüzün en çok tercih edilen internet sitesi kurma ve blog açma yöntemlerinden birisidir. Genellikle kurumsal web sitesi açmak ya da blog yazarlığı yapmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından wordpress oldukça çok tercih edilmektedir. Fakat wordpress ile internet sitesini kurmak isteyen kişilerin site kurma işlemleri öncesinde wordpress hosting hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir.

 

Wordpress Hosting Nedir, Wordpress Hosting İle İnternet Sitenizi Kurun adlı bu yazımızda wordpress ile internet sitesi açmak isteyen kişiler için en önemli konular hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek wordpress hostingleri hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve internet sitenizde yaşanabilecek problemlerin önüne geçebilirsiniz.

 

Wordpress Hosting Nedir? Wordpress Hosting İle İnternet Sitenizi Kurun

 

Wordpress Nedir?

 

Wordpress, 2003 yılında piyasaya sunulan PHP ve MYSQL veritabanı kullanılarak hazırlanan yayın sistemine verilen isimdir. Wordpress Foundation tarafından geliştirilen bu sistemde GPL lisansı bulunmaktadır.

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Woocommerce

 

Wordpress Nedir Ne İşe Yarar

 

Wordpress Hosting Nedir?

 

Wordpress hosting, wordpress ile internet sitesi açmak isteyen kişilerin sitelerini, site verilerini barındırdıkları hostinglere verilen isimdir. Genellikle wordpress hostingler wordpress yazılımı için özel olarak optimizasyonu sağlanan hostinglerdir.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizin Performansını İyileştirerek 2 Kat Dönüşüm Kazanın

 

İlgili İçerik; E-ticaret Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  

Wordpress Hosting ile Web Hosting’in Farkları

 

Wordpress ile internet sitesi kurmak isteyen kişiler hosting ararken birçok farklı hosting türü ile karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle kişilerin ilk ulaştığı hosting türlerinin web hostingler olduğu bilinmektedir. Günümüzde birçok kişi wordpress hosting ile web hostingin farkları hakkında araştırmalar yapmaktadır.

 

Wordpress Hosting Nedir, Wordpress Hosting İle İnternet Sitenizi Kurun adlı yazımızın bu bölümünde sizler için Web hosting ve wordpress hosting arasındaki farkları derledik.

 
  • Web hostingler ile internet sitesi kurmak isteyen kişiler veritabanı işlemlerinden otomasyon işlemlerine kadar olan tüm işlemleri kendileri yapması gerekmektedir. Fakat wordpress hosting kullanan kişiler otomasyon kurulumlarını yalnızca iki adımlı bir süreç ile kolayca tamamlayabilmektedir.
  • Wordpress hostingleri içerisinde bulunan CPU ve Ram özellikleri web hostinglere göre daha fazladır. Yani kısacası wordpress hosting kullanarak bir internet sitesi açtığınızda sitenizin daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Wordpress hostinglerde internet sitelerinin yedekleri otomatik olarak günlük alınırken web hostinglerde yedekler belirli aralıklar ile alınmaktadır.
  • Wordpress hosting paketleri içerisinde birçok eklenti yüklü olarak gelmektedir. SEO eklentileri, mail eklentileri e-ticaret eklentileri yüklü gelen başlıca plug-inler arasında bulunmaktadır. Fakat web hosting kullanan kişi ve işletmeler bu eklentileri tek tek kendileri eklemelidir.
  • Sitelerde yaşanabilecek problemlerden olan ön bellek problemlerini çözmek üzere wordpress hostinglerde özel yazılımlar bulunmaktadır.
  • Wordpress hosting paketlerinde SSL sertifikaları yer alırken web hosting kullanan kişi ve işletmeler bunları özel olarak satın almaktadır.
  • CDN hizmeti wordpress hostingler içerisinde ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmaktadır.
 

Kısacası wordpress hosting paketleri web hosting paketlerine göre daha avantajlı hostinglerdir. Sizler de bir internet sitesi kurmak istiyorsanız wordpress hosting paketlerini tercih etmeye özen göstermelisiniz. Böylece sitenizin problemsiz bir şekilde çalışmasını sağlayabilir ve kesintisiz hizmet verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Hosting, E-Ticaret Siteleri İçin Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Wordpress Hosting Web Hosting Farkları Nelerdir

 

Wordpress Site Kurma

 

Wordpress ile internet sitesi kurmak isteyen kişilere wordpress hosting ve wordpress site kurma konularında bilgi verdiğimiz yazımızın bu bölümünde sizlere wordpress ile site kurma işleminden bahsedeceğiz.

 

Wordpress hosting ile site kurmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak belirlemesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır;

 
  • Site Konusu
  • Alan Adı
  • Wordpress Hosting
  • Wordpress Kurulumu
  • Tema Seçimi
  • Eklenti Yükleme
 

Gibi önemli noktalar wordpress ile site kurmak isteyen kişi ve işletmelerin tamamlaması gereken başlıca noktalardır. Gelin şimdi hep beraber bu unsurlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Wordpress Sitenizin Konusunu Bulun

 

Bir internet sitesi kurmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak yapması gereken şeylerden biri sitelerinin niçin ya da hangi sektörde faaliyet göstermek için kurulacağını belirlemektir. Wordpress hem kurumsal hem blog hem de e-ticaret sitesi kurmak için kullanabileceğiniz bir yazılımdır.

 

Genellikle wordpress alt yapısını kullanan birçok işletme sitelerini hayata geçirirken daha çok kurumsal web siteleri ve blog siteleri kurma fikrine sıcak bakmaktadır. Çünkü wordpress bir e-ticaret sitesi kurmanıza olanak sağlayan bir yazılım olsa da bazı durumlarda e-ticaret firmalarının isteklerini karşılamayacaktır. Bu nedenle wordpress ile internet sitesi kurarken daha çok kurumsal ya da blog sitelerine yönelmeniz daha doğru olacaktır.


 İlgili İçerik; Big Data (Büyük Veri) Nedir? E-ticarette Kullanım Örnekleri 
 

Alan Adınızı Seçin

 

Wordpress ile internet sitesi kurmak isteyen kişilerin internet sitelerinin kolay bulunabilir olması için bir alan adı seçmesi gerekmektedir. Alan adını seçerken kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken önemli birçok nokta bulunmaktadır.

 
  • Alan adınızı seçerken özgün olmasına özen gösterin.
  • Alan adı uzantınızın faaliyet göstereceğiniz sektör ile bağdaşmasını önemseyin.
  • Akılda kalıcı alan adları seçin.
  • Alan adınızı seçerken 3- 13 karakter arasında bir isim seçmeye özen gösterin.
  • Alan adınızı satın almadan önce daha kullanılıp kullanılmadığına göz atın.
 

Böylece problemsiz ve doğru bir şekilde internet sitenizin alan adını alabilir ve wordpress ile site kurmanın ilk adımlarını başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Alan Adı (Domain) Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler


İlgili İçerik; .co Alan Adı (Domain) İle İlgili Mutlaka Bilmeniz Gerekenler  

 

Wordpress Hosting Hizmetinden Yararlanın

 

Wordpressle site kurmak isteyen kişilerin sitelerini barındırabilecekleri bir hosting hizmetini ihtiyaçları bulunmaktadır. Günümüzde birçok kişi ve işletme sitelerini daha kolay kurmak ve daha kolay bir şekilde yönetmek için wordpress hostinglerine yönelmektedir.

 

Sizler de yazımızın üst bölümünde detaylı bir şekilde bahsettiğimiz wordpress hostingleri hakkında bilgi alabilir ve hosting hizmetinizi daha kolay bir şekilde seçebilirsiniz.

 

Wordpress Kurulumunuzu Gerçekleştirin

 

Wordpress hosting hizmetinden yararlanan kişi ve işletmeler wordpress kurulumunu kolay bir şekilde tamamlayabilmektedir. Wordpress kurulumu yapmak için;

 
  • Hosting satın aldığınız yer sağlayıcının internet sitesine girin.
  • Kullanıcı ve şifrenizi sisteme girerek panele ulaşın.
  • Barındırma hizmetleri bölümünden hosting paketinizi bulun. Üstüne tıklayarak C panele giriş yapın.
  • C panelde wordpressi bulun ve üzerine tıklayın.
 

İlgili işlemleri tamamladıktan sonra wordpress kurulumunuzu yapacağınız sayfaya yönlendirileceksiniz. Bu bölümde size ait bilgileri ve admin bilgilerini doldurduktan sonra wordpress sitenizin kurulumunu yapabilir ve özelleştirmeye başlayabilirsiniz.

 

Wordpress Hosting Kurulumu Nasıl Yapılır

 

Wordpress Temanızı Seçin

 

Wordpress site kurulum işlemlerini tamamlayan kişi ve işletmeler sitelerini daha profesyonel bir hale getirmek için wordpress teması seçmelidir. Genellikle wordpress teması seçerken sektörünüze uygun bir tema seçmeniz oldukça önemlidir.

 

Wordpress’in ana panelinde yer alan temaları seçerek sitenizi özelleştirebilmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra wordpress temaları satan internet sitelerini araştırabilir ve bu siteler üzerinden sektörünüze uygun temalar seçebilirsiniz.

 

Eklentilerinizi Yükleyin

 

Wordpress kurulumu yapan kişilerin sitelerini daha işlevsel hale getirebilmeleri için belirli eklentiler yüklemesi gerekmektedir.

 
  • Hızlandırma
  • Görsel Optimizasyonu
  • SEO Eklentileri
  • E-ticaret Eklentileri
 

Bir wordpress sitesinde olması gereken başlıca eklentilerdir. Sizler de sitenizi kurduktan sonra bu tür eklentileri araştırabilir ve kurulumunu tamamlayarak wordpress sitenizi daha işlevsel hale getirebilirsiniz.

 

Wordpress Hosting Eklenti Nasıl Yüklenir

 

Ticimax ile E-ticaret

 

E-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız işletmenizin her ihtiyacını karşılayacak ve e-ticaret süreçlerinizi yönetmenizi kolaylaştıracak Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de e-ticaret sitenizi kurabilir ve kendi özelleştirmelerinizi yaparak anında satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax