Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yurtdışı İhracat Siteleri: Yurtdışına İhracat Yapabileceğiniz Platformlar

Güncelleme Tarihi: 16.02.2024

Yurtdışı ihracat siteleri, markaların ürün ve hizmetlerini internet üzerinden farklı ülkelere satmasını sağlayan platformlardır. Genellikle bu süreçte işletmeler kendilerine ait bir site açarak satış yapabilecekleri gibi e-ihracat pazaryeri platformları üzerinden de satış yapabilmektedir.

 

İnternetten satış yapan birçok firma bu noktada kendilerine ait bir site açarak ve bu siteyi satış yapmak istedikleri ülkeler özelinde özelleştirerek yurtdışına satış yapmayı tercih etmektedir. Fakat bunun yanı sıra markaların ETSY, Amazon, Aliexpress, Ozon gibi pazaryeri platformları üzerinden de satış yapmayı tercih ettiği bilinir.

 

Yurtdışı İhracat Siteleri: Yurtdışına İhracat Yapabileceğiniz Platformlar adlı bu yazımızda sizlere kendi sitenizi kurarak ya da mağaza açarak yurt dışına ihracat yapabileceğiniz platformlar hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu platformlar hakkında bilgi sahibi olarak satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Yurt Dışı İhracat Pazaryerleri

 

E-ihracat Sitesi

 

Yurtdışına ihracat yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok tercih ettiği Yurtdışı İhracat Siteleri, kendi markalarına ait oluşturdukları sitelerdir. Çünkü işletmeler bu noktada kendi e-ihracat siteleri üzerinden kolayca satış yapabilmektedir. Genellikle kendi sitesini kurarak yurt dışına ihracat yapmak isteyen markalar ise Ticimax gibi profesyonel alt yapıları tercih etmektedir.

 
  • Çoklu dil
  • Çoklu para birimi
  • Ülke özelinde ana sayfa yayınlama
  • Bölgesel satış
  • Lokasyon bazlı farklı fiyat tanımlama
  • Ülkeye göre ödeme sistemlerini özelleştirme
  • Lokasyon bazlı ziyaretçi tanıma
  • Yurt dışı pazaryeri entegrasyonları
  • Yurtdışı kargo entegrasyonları
 

Gibi özellikleri bulunan Ticimax e-ihracat altyapısı sayesinde işletmeler ürün ve hizmetlerini hedef pazar ülkelerinde daha kolay bir şekilde ön plana çıkarmakta ve böylece yurt dışına ihracat yapabilmektedir.

 

E-İhracat Sitesi Nedir

 

Yurtdışına İhracat Nasıl Yapılır?

 

Yurtdışı ihracat siteleri hakkında sizlere bilgi vermeden önce ilk olarak gelin yurtdışına ihracat nasıl yapılır konusuna bir göz atalım. Yurtdışına ihracat yapmak için işletmelerin ilk olarak yapması gereken belirli çalışmalar bulunur. Bunlar:

 
  • Pazar araştırması yapmak
  • Ürün ve hizmetleri belirlemek
  • Satış yapılacak ülkenin hukuki konularını araştırmak
  • Satış yapılacak ülkeyi ve hedef kitleyi belirlemek
  • Satış sitesi kurmak
  • Nakliye süreçlerini yönetmek
  • Dijital pazarlama çalışmaları ile hedef pazara ulaşmak
 

Gibi çalışmalardır. Bu çalışmaları profesyonel bir şekilde kuran işletmeler yurt dışına kolayca ihracat yapabilmektedir.

 

Yurtdışı İhracat Siteleri Nelerdir?


Yurt Dışı İhracat Siteleri Nelerdir
 

Markalar genellikle yurtdışı ihracat sitelerini hedef pazarlarına göre belirler. Yurtdışına satış yapmak için Ticimax gibi profesyonel altyapılarla kendi satış sitenizi kurabileceğiniz gibi dilediğiniz takdirde farklı pazaryeri platformlarında mağaza açarak da satışa başlayabilirsiniz.

 
  • Kendinize Ait Kuracağınız Siteniz
  • Amazon
  • Ebay
  • ETSY
  • Aliexpress
  • Ozon
  • Rakuten
  • Wish
  • Zalando
  • Allegro
 

Yurtdışına ihracat yapmak için tercih edebileceğiniz yöntemlerdir. Bu yöntemler arasında en karlı olanı ise kendinize ait kuracağınız sitenizdir. Çünkü diğer platformlarda sattığınız her ürün üzerinden ilgili pazaryeri platformuna bir komisyon ödemesi yapmanız gerekecektir.

 

Amazon

 

Yurt dışı ihracat siteleri dendiğinde her markanın aklına gelen platformlar arasında yer alan Amazon, 1995 yılında Jeff Bezos tarafından kurulan bir platformdur. İlk dönemlerde kitap, CD ve DVD satışı yapmak için açılan amazon zamanla büyümüş ve bir pazaryeri platformu haline gelmiştir.

 

Günümüzde 20’den fazla ülkede hizmet veren bir platform haline gelen Amazon, yurt dışı ihracat siteleri arasında yer alır ve markalar bu platformda mağaza açarak ürün ve hizmetlerini kolayca yurt dışına satma imkanı yakalar.

 

eBay


Yurt Dışı İhracat Siteleri eBay

Günümüzün en popüler yurt dışı ihracat sitelerinden birisi de eBay’dir. 1995 yılında Pierre omidyar tarafından açık artırma usulü ile satış yapmak için kurulan eBay, günümüzün en popüler yurt dışı ihracat siteleri arasında yer alır.

 

ETSY

 

2005 yılında el yapımı ürün satışı için kurulan ETSY, günümüzün en popüler yurt dışı ihracat siteleri arasında yer almaktadır. El yapımı ürünlerden takı malzemelerine, sanatsal ürünlerden dijital ürünlere kadar birçok ürün grubunun satıldığı bu platformun 30 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.

 

Yaratıcı ve özgün ürünlerin satıldığı ETSY’de satış yapmak için herhangi bir şirket kurulumuna gerek bulunmamaktadır. Kişi ve işletmeler kendilerine ait bir mağaza açarak ürün satışı yapmaya başlayabilir fakat ilerleyen süreçlerde hesaba giren-çıkan paralar artış gösterebileceği için vergi cezası yememek için bu platformda satış yapmak isteyen kişilere şirket kurması önerilir.

 

Aliexpress


Yurt Dışı İhracat Siteleri Aliexpress
 

Yurt dışı ihracat siteleri denince herkesin aklına ilk gelen platformlardan birisi Aliexpress’tir. 2010 yılında Alibaba Group’a bağlı olarak kurulan Aliexpress, dünyanın birçok ülkesinde kullanılabildiği için oldukça popüler bir ihracat platformudur.

 

Küçük üreticiler tarafından üretilen ürünlerin satıldığı bir platform olan Aliexpress’te satış yapmak için bir mağaza açabilir ve sizler de ürünlerinizi yurt dışına satabilirsiniz.

 

Ozon

 

Son dönemlerin en popüler pazar yeri platformları arasında yer alan Ozon, Rusya merkezli bir ihracat platformlarından birisidir. 1998 yılında piyasaya sürülen Ozon, özellikle 2020 yılında hızlı bir büyüme yaşamış ve en iyi 3.Rus şirketi arasına girmiştir.

 

Son dönemde yürüttüğü global çalışmalar ile beraber Ozon Pazaryeri, Türkiye ve dünyanın diğer ülkelerinden yüz binlerce satıcıya ulaşmıştır. Sizler de yurtdışına ihracat yapmak istiyorsanız Ozon’da mağaza açabilirsiniz.

 

Rakuten

 

Özellikle ihracat süreçlerini Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinde yürütmek isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği pazaryeri platformlarından birisi de Rakuten’dir. 1997 yılında kurulan bu platform Japonya’nın en büyük e-ticaret platformu olarak ön plana çıkar. Satış bakımından değerlendirildiğinde ise dünyanın en büyük platformları arasında yer almaktadır.

 

Yurtdışına ihracat yapmak isteyen fakat hangi platform üzerinden yapacağına karar vermeyen işletmelerin yöneldiği Rakuten’de sizler de kendinize ait bir mağaza açabilir ve ürün satışı yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Wish


Yurt Dışı İhracat Siteleri Wish

2010 yılında kurulan platformlardan birisi olan Wish, Amerika merkezli bir platformdur. Yurt dışı ihracat siteleri arasında yer alan Wish’te satış yapmak oldukça kolaydır. Genellikle hazır giyim ve tekstil ürünleri, anne ve bebek ürünleri, ev ve dekorasyon ürünleri satmak isteyen kişi ve işletmelerin yöneldiği bu platformda sizler de mağaza açabilir ve ürünlerinizi yükleyerek yurt dışına ihracat yapabilirsiniz.

 

Zalando

 

Almanya’nın en popüler pazaryeri platformları arasında yer alan Zalando, 2008 yılında kurulan bir platformdur. Yurt dışı ihracat siteleri arasında yer alan Zalando genellikle ayakkabı, çanta, tekstil ve kozmetik ürünleri satmak isteyen kişi ve işletmelerin yöneldiği bir pazar yeri platformudur.

 

51 milyondan fazla kullanıcı bulunan bu platformda satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin mağaza açma süreçlerini sürdürmesi ve ürünlerini yükleyerek satışa başlaması gerekmektedir.

 

Allegro

 

1999 yılında kurulan bir platform olan Alegro, Polonya merkezli bir e-ticaret platformdur. Aylık 70 milyonu aşkın ürün satışının gerçekleştiği bu platform özellikle Polonya’ya ihracat yapmak isteyen kişi ve işletmelerin yöneldiği platformlar arasında yer almaktadır. Genellikle bu platform üzerinden de diğer yurt dışı ihracat sitelerinde olduğu gibi tekstil, ayakkabı, çanta vb. ürünlerin daha fazla satıldığı bilinmektedir.

 

Ticimax ile Yurt Dışı İhracat Sitenizi Kurun


Yurt Dışı İhracat Siteleri Ticimax
 

Sizler de yurt dışına ihracat yapmak istiyorsanız Ticimax ile kendi e-ihracat sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax’ın gelişmiş e-ihracat özellikleri ile sitenizi istediğiniz dilde yayımlayabilir ve çoklu para birimi özelliği ile istediğiniz ülkeye satış yapabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve X üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax