Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ozon ile Rusya'ya E-ticaret: Ozon'da Satış Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 02.01.2024

İçindekiler;

Rusya’ya e-ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmeler kendilerine ait kuracakları bir e-ihracat sitesinden satış işlemi yapabilecekleri gibi Ozon ile Rusya’ya e-ticaret de yapabilmektedir. Rusya merkezli pazaryeri platformlarından birisi olan Ozon son dönemlerin en popüler satış kanalları arasında yer alır.

 

Ozon ile Rusya’ya e-ticaret yapacak olan kişi ve işletmeler belirli şartları sağladıktan ve şirket kurulumu gerçekleştirdikten sonra mağazalarını açabilmekte ve satış yapmaya başlayabilmektedir. Bu noktada ise mağaza kurma süreçlerinden önce işletmelerin Ozon pazaryeri hakkında bilgi sahibi olması oldukça önemlidir. Ozon hakkında bilgi sahibi olmadan mağaza kurmaya çalışmak ya da satış yapmaya çalışmak işletmelerin satış süreçlerini olumsuz etkileyebilmektedir.

 

Ozon ile Rusya'ya E-ticaret: Ozon'da Satış Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda sizlere Ozon pazaryeri hakkında bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra Ozon’da satış yapmak için neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Ozon’da satış nasıl yapılır sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: E-İhracat Sitesi Nasıl Kurulur

 

Ozon ile Rusya'ya E-ticaret: Ozon'da Satış Nasıl Yapılır?

Ozon Pazaryeri

 

Rusya’nın ilk e-ticaret platformlarından birisi olan Ozon, 1998 yılında piyasaya sürülmüştür. Amazon ile aynı hizmeti vermek yani kitap satışı yapmak için hayata geçirilen bir platform olan Ozon kısa süre içerisinde kurulduğu döneme ayak uydurmuş CD ve DVD satışı yapmaya da başlamıştır.

 

Ozon e-ticaret pazaryeri zamanla ürün çeşitliliğini artırmış giyimden elektroniğe kadar birçok kategoride satış yapmaya başlamıştır. Şirketin hızlı bir şekilde büyümesiyle beraber Ozon hızlıca bir e-ticaret pazaryeri platformuna dönüşmüştür.

 

Kısa bir süre içinde hızlı bir şekilde büyüyen ve e-ticaret pazaryeri haline gelen Ozon, 2020 yılında en değerli 3. Rus şirketinden birisi olmuştur. Artık kişi ve işletmeler Ozon’da mağaza açabilmekte, ürün ve hizmetlerinin satışlarını Ozon üzerinden yapabilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir:Rusya'ya Ürün Satışı Nasıl Yapılır

 

Ozon’da Satış Yapmanın Avantajları

 

Ozon ile Rusya’ya e-ticaret yapacak olan kişi ve işletmeler birçok avantajdan yararlanabilmektedir. Ozon’da satış yapmanın başlıca avantajları şunlardır:

 
  • Ozon’da satış yapan işletmeler sattıkları ürün ve hizmetleri Ozon’un kabul noktalarına gönderebilmektedir. İşletmeler ürünlerini teslim ettikleri için gümrük işlemleri ile Ozon ilgilenmektedir.
  • Ozon, Rusya’nın en büyük e-ticaret platformlarından birisi olduğu için müşterilerin güveni oldukça büyüktür.
  • Ozon ile Rusya’ya satış yapan markalar ödeme alırken kullanacakları para birimini kendileri seçmektedir. Örneğin Türkiye’den satış yapan işletmeler paralarını dolar olarak alabilmektedir.
  • Ozon platformda satış yapan mağazaları desteklemekte ve satışlarını artırmak için reklam vermelerine izin vermektedir.
  • Kısa süre içerisinde Ozon’da eş zamanlı olarak Türkçe dil çeviri desteği başlayacaktır. Bu süreçte Rusya’daki bir müşteri ile mesajlaşacak olan işletmeler müşterilerine Türkçe yanıt verecek fakat müşterilere bu mesajlar Rusça olarak iletilecektir.
  • Ozon yaptığı son çalışmalar ile panelini geliştirmekte ve Türkçe panel desteği sunmaya hazırlanmaktadır.
  • Rusya oldukça geniş bir pazar olduğu için markalar ürün ve hizmet satışlarını artırabilmektedir.
  • Ozon oldukça gelişmiş bir pazaryeri platformu olduğu için müşteriler ile ilgili bilgileri satış yapan kişiler ile paylaşmaktadır. Örneğin alıcıların portresi ve satış istatistikleri kişiler ile paylaşılabilmektedir.
 

Bu tür avantajlardan yararlanarak gelir elde etmek isteyen kişi ve işletmeler Ozon’da mağaza açabilmekte ve satış yapmaya başlayabilmektedir.

 

Ozon’da Mağaza Nasıl Açılır?

 
Ozon’da Mağaza Nasıl Açılır?


Ozon ile Rusya’ya e-ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmelerin Ozon’da mağaza açması gerekir. Aksi takdirde Türkiye’den Rusya’ya satış yapmanız mümkün olmayacaktır. Ozon’da mağaza açmak ve Rusya’ya satış yapmak için işletmelerin tamamlaması gereken adımlar şunlardır:

 
  • Seller.ozon.ru adresine giriş yapın.
  • İlgili adreste yer alan Kaydol butonuna tıklayın.
  • Kendinize ait bir Ozon ID’si oluşturun.
  • Ardından telefon numaranızı girin.
  • Telefon numaranızı girdikten sonra e-mail adresinizi girin ve kodu al butonuna tıklayın. Telefon numaranıza gelen kodu girin.
  • Ozon’da mağaza açmak için gerekli olan diğer bilgi ve belgeleri doldurun.
 

İlgili bilgi ve belgeleri yükledikten sonra Ozon mağaza açma başvurunuz inceleyecek ve mağaza açıp açmamaya uygun olup olamadığınıza karar verecektir. Bu adımların sonrasında Ozon’da mağaza açmanız uygun görülürse sizler de ürünlerinizi yükleyebilir ve satışını yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Ozon’da Mağaza Açmak İçin Gerekli Belgeler

 

Ozon’da mağaza açmak istiyorsanız ilk olarak bir şirketiniz olması gerektiğini unutmamalısınız. Çünkü Ozon’da satış yapacak olan kişi ve işletmelerin bir vergi kimliğinin bulunması ve yasal bir şekilde satış yapması gerekir.

 
  • Vergi Kimlik Numarası
  • Ticaret Unvanı
  • Mağaza Adı
  • E-posta Adresi
  • Telefon Numarası
  • Şirket Yasal Sahibine Yönelik Bilgiler
  • Hukuki Adres Bilgileri
  • İletişim Bilgileri
  • Devlet Tarafından Verilen Vergi Levhası
  • Ödeme Bilgileri
  • Mutabakat Bilgileri
 

Ozon’da mağaza açmak isteyen kişi ve işletmelerin hazırlaması gereken evraklardır. Bu evrakları Ozon’a ilettikten sonra mağaza açma başvurunuz incelenecek ve doğrulama gönderilecektir.

 

Ozon’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin doğrulma süreci aktif olduktan sonra işletmeler ürün ve hizmetlerini mağazalarına yükleyebilmekte ve Ozon ile Rusya’ya e-ticaret yaparak satışını gerçekleştirebilmektedir. Doğrulama sürecinde yaşanan problemler bulunuyorsa ilgili evrakları yeniden sisteme yükleyebilir ve doğrulama sürecini yeniden başlatarak satış yapabilirsiniz. Bu süreçte hesabınız engellendiği takdirde Ozon’a mail atabilir ve yeniden inceleme talebinde bulunabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir:E-ihracat Nedir

 

Ozonda satış yapmak  Gerekli Belgeler

 

Ozon’da Kimler Satış Yapabilir?

 

Ozon’da ürün satışı yapmak için bir şirketiniz olması gerekir. Bu şirketin ise Ozon’da satış yapabilecek ülkeler listesinde yer alan ülkelerden birisinde kurulması oldukça önemlidir. Eğer şirketinizin kuruluş ülkesi şu ülkeler ise:

 
  • Kongo
  • Libya
  • Küba
  • İran
  • Sudan
  • Kuzey Kore
  • Suriye
  • Yemen
  • Venezuella
  • Zimbabve
 

Ozon’da satış yapmanız mümkün olmayacaktır. Türkiye bu listede yer almadığı için Türkiye’de şirket kuruluşu gerçekleştiren kişi ve işletmeler Ozon’da kolayca mağaza açabilmekte ve satışlarını yapmaya başlayabilmektedir. Sizler de yukarıda bahsettiğimiz süreçleri tamamlayabilir ve Ozon’da mağaza açarak satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Türkiye’den Rusya’ya Nasıl Ürün Gönderilir?

 

Ozon ile Rusya'ya E-ticaret yapacak olan kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi Türkiye’den Rusya’ya ürün nasıl gönderilir sorusudur. Bu noktada Ozon’da satış yapmak isteyen her markanın lojistik süreçler avantajlı bir durumda olduğunu bilmesi gerekir. Çünkü Türkiye’den Rusya’ya Ozon üzerinden satılan ürünlerde Ozon profesyonel bir şekilde lojistik süreçlerini yürütmektedir.

 

Ozon’da yapılan satışlarda kişi ve işletmeler ürün ve hizmetlerini istedikleri bir yerde ve noktada muhafaza etmekte ve sipariş aldıktan sonra paketleme süreçlerini yönetmektedir. Ürün paketleme işlemleri bittikten sonra da Ozon tarafından belirlenen sipariş alma noktalarına ürünler teslim edilmektedir.

 

Ozon iş ortakları bu sürecin ardından ürün ve hizmetleri Rusya’ya teslim eder ardından Ozon kurye süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütmekte ürün satın alan kişilere kurye ile teslimat noktalarına bırakmaktadır.

 

Ozon Komisyon Oranları

 
Ozon Komisyon Oranları


Türkiye’den Ozon’da satış yapacak olan kişi ve işletmelerin en çok merak ettiği konulardan biri de Ozon komisyon oranlarıdır. Türkiye’deki birçok pazaryerinden uygun komisyon oranları bulunan Ozon’da yapılan satışlardan alınan komisyon bedeli satış yapılan kategoriye göre farklılık göstermektedir ve komisyon oranları %5 ile %15 arasında değişmektedir.

 

Ticimax ile Rusya’ya Satış Yapın

 

Sizler de ürün ve hizmetlerinizi Rusya’ya satmak istiyorsanız Ticimax ile e-ihracat sitenizi kolayca açabilir ve gelişmiş e-ihracat özellikleri sayesinde Rusya pazarında ön plana çıkararak satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax