Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Anne Bebek Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi

Güncelleme Tarihi: 08.03.2024

İçindekiler;

Anne ve bebek sektörü günümüzün en popüler e-ticaret sektörleri arasında yer almaktadır. Çünkü hamilelik sürecinde olan kadınların ihtiyaçları her geçen gün farklılık göstermektedir bununla beraber birçok ebeveyn çocukları için alışverişlerini hamileliğin ilk dönemlerinden itibaren parça parça yapmaktadır. Genellikle ebeveynler bebek alışverişlerini yaparken daha çok e-ticaret sitelerini tercih etmektedir. Çünkü e-ticaret siteleri üzerinden birçok indirimli ürüne ulaşmak mümkündür.

 

E-ticaret ile internetten anne ve bebek ürünleri satan işletmelerin ise ürün satışı yapabilmek için anne ve babalara ulaşması gerekmektedir. Bu nedenle birçok e-ticaret firması dijital pazarlama çalışmaları yaparak hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmayı amaçlamaktadır. Fakat işletmelerin anne ve bebek ürünlerini hedef kitlelerine ulaştırabilmek için doğru dijital pazarlama stratejileri geliştirmesi gerekmektedir.

 

İnternetten anne ve bebek ürünleri satan e-ticaret firmaları için hazırladığımız Anne Bebek Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi adlı bu yazımızda sizlere birçok pazarlama yönteminden bahsedeceğiz. Bu pazarlama yöntemlerini nasıl kullanabileceğinizi anlatacak ve dijital pazarlama stratejilerinizi geliştirmek için önerilerde bulunacağız.

 

Anne Bebek Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi

 

İçerik Pazarlamasına Çok Önem Verin

 

Çocuk sahibi olacak anne ve babalar genellikle hamilelik dönemi ve bebek bakımı ile ilgili internette birçok konu hakkında araştırma yapmaktadır. Genellikle;

 
  • Bebeğin anne karnındaki gelişimi nasıldır?
  • Bebek nasıl emzirilir?
  • Bebek nasıl uyutulur?
  • Bebek nasıl tutulur?
  • Bebek nasıl yatırılmalı?
 

Gibi sorular annelerin ve babaların en çok cevap aradığı sorular arasında yer almaktadır. Günümüzde anne ve bebek ürünleri satan birçok e-ticaret firması hedef kitlelerinde yer alan ebeveynlerin sorularına yanıt vermek için e-ticaret sitelerinin blog bölümü üzerinden içerik paylaşımı yapmaktadır. Anne ve babalar sorularına doğru yanıtlar veren bebek bakım bloglarına daha fazla güvenmektedir.

 

Genellikle bu bebek bloglarının ürün sattıkları bir e-ticaret sitesi bulunuyorsa birçok ebeveyn bebek alışverişlerini bu işletmeler üzerinden gerçekleştirmektedir. Bu nedenle ürün ve hizmetlerini daha fazla kişiye ulaştırmak isteyen anne ve bebek ürünleri satan firmaların içerik pazarlaması yapmaya özen göstermesi gerekmektedir.

 

İçerik pazarlaması çalışmaları yaparken;

 
  • Hedef kitlenizde yer alan kişileri analiz edin.
  • Hedef kitlenizin hangi konularda araştırmalar yaptığını analiz edin. Semrush, Keywordtool ve Ahrefs gibi analiz araçlarını kullanarak bu analizleri kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
  • İçeriklerinizi çeşitlendirmek için bebek bakımı, bebek nasıl uyutulur, bebek ihtiyaç listesi, bebek odası hazırlama, bebek alışverişi gibi konularda içerikler üretin.
  • İçeriklerinizin seo uyumlu olmasına önem verin.
  • İçeriklerinizi ürettikten ve e-ticaret sitenizin blog bölümünde paylaştıktan sonra facebook, ınstagram ve twitter gibi sosyal medya platformlarında da paylaşımını yapın.
 

Böylece hedef kitlenizde yer alan ebeveynlere daha kolay bir şekilde ulaşabilir ve bebekler ile ilgili bloglarınız sayesinde hem markanızı hem de ürün ve hizmetlerinizi kolayca tanıtabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Anne, Bebek & Çocuk E-Ticaret Siteleri

 

İlgili İçerik; 5 Adımda Dijital Ortamda İçerik Üretimi

 

İlgili İçerik; Online İçerik Üretim Süreçleri 



Anne Bebek Ürünleri Satışı İçerik Pazarlaması

 

Sosyal Medya Paylaşımlarınız ile Annelere Destek Verin

 

Anne ve bebek sektörü için dijital pazarlama çalışmaları yapmak istiyorsanız günümüzün olmazsa olmazlarından birisi olan sosyal medyaya da önem vermeniz gerekmektedir. Çünkü günümüzde birçok anne ve baba sosyal medya hesapları üzerinden bebekler için sosyal medya paylaşımları yapan hesapları takip etmektedir.

 

Birçok e-ticaret firması hedef kitlelerinde yer alan anne ve babalara güven vermek için yalnızca ürün videoları paylaşmak yerine anne, baba ve bebekler ile ilgili paylaşım yapmaktadır. İşletmeler paylaşımlarını çeşitlendirirken ise farklı stratejiler yürütmektedir.

 
  • Annelik
  • Babalık
  • Bebek gelişimi
  • Hamileliğin evreleri
  • Hamileliğin 30. Haftasında bebek gelişimi
  • Hamileler için spor ve egzersiz önerileri
  • Bebek paylaşımları
 

Gibi içerik türleri e-ticaret firmaları tarafından oldukça çok kullanılmaktadır. Genellikle anne ve bebek sektöründe faaliyet gösteren işletmeler bu tür paylaşımlarını hem gönderiler hem hikayeler hem de videolar aracılığı ile yapmaktadır. Böylece e-ticaret ile internetten anne ve bebek ürünleri satan firmalar ebeveynlere güven vermektedir.

 

Günümüzde e-ticaretin en önemli unsurlarından birinin güven olduğu göz önünde bulundurulursa işletmeler tarafından yürütülen bu çalışmaların oldukça önemli olduğunun altını bir kere daha çizmekte fayda var.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 
İlgili İçerik; İnternetten Bebek Giyim Ürünleri Satmak Hakkında Her Şey 



Anne Bebek Ürünleri Satışı Sosyal Meyda Pazarlama

 

Youtube İçeriklerinize Önem Verin

 

Anne ve bebek sektöründe ürün satışı yapan birçok e-ticaret firması dijital pazarlama çalışmalarını desteklemek için bebek youtube kanalı açıyor ve bu kanal üzerinden hedef kitlesine ulaşmak için iletişim yürütüyor. Genellikle anne ve babalar bebekleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bebek gelişimi hakkında bilgi almak için youtube videolarına oldukça önem veriyor.

 

E-ticaret ile internetten anne e bebek ürünleri satan işletmeler youtube kanalı üzerinden anne ve babalara bilgi vermeye yönelik içerikler ürettikleri takdirde ebeveynlerin güvenini daha kolay bir şekilde kazanıyor ve böylece hem marka bilinirliklerini hem de ürün satışlarını kolayca arttırma fırsatı yakalıyor.

 

Youtube bebek kanalı açmak isteyen işletmelerin şunları göz önünde bulundurması gerekiyor;

 
  • Anne ve Bebek youtube kanalınızı açarken kanal ismi olarak marka isminizi kullanmanız oldukça önemlidir.
  • Profil resmi ve kapak fotoğrafı hazırlarken kurumsal kimliğinizi yansıtmanız daha kolay bir şekilde marka bilinirliğinizi arttırmanızı sağlayacaktır.
  • Youtube içeriklerinizi çekerken profesyonel kameralar ve stüdyo kullanmanız daha profesyonel içerikler hazırlamanızı sağlayacaktır. Unutmayın ki ne kadar profesyonel içerik üretirseniz o kadar hızlı bir şekilde marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz.
  • Youtube’da bebek paylaşımları yaparken içeriklerinizi çeşitlendirmeniz gerekmektedir. Genellikle bebek youtube kanalları bulunan işletmeler bebek bakımı, bebek gelişimi, bebek nasıl beslenir, bebek nasıl uyutulur gibi konularda bilgi verici içerikler üretmekte ve paylaşmaktadır.
  • Bebek youtube kanalı olan işletmeler için önemli olan unsurların başında da SEO çalışmaları gelmektedir. Youtube SEO Çalışmalarına önem vermek videolarınızın daha fazla kişi tarafından görüntülenmesini sağlayacaktır.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak youtube paylaşım stratejilerinizi geliştirebilir ve markanızı youtube üzerinden kolayca tanıtarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri

 
İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri 



Anne Bebek Ürünleri Satışı Youtube İçerikleri

 

Kişiselleştirilmiş Pazarlamadan Yararlanın

 

Günümüzün en popüler pazarlama yöntemleri içerisinde yer alan kişiselleştirilmiş pazarlamaya olan ilgi her geçen gün artış gösteriyor. Anne ve bebek sektöründe faaliyet gösteren işletmeler de son dönemlerde oldukça popüler olan kişiselleştirilmiş pazarlamayı çok sık kullanmaya başladı.

 

Genellikle anne ve bebek ürünleri satan işletmeler kişiselleştirilmiş pazarlama yaparken belirli stratejilerden yararlanmaktadır. Gelin şimdi hep beraber anne ve bebek ürünleri için kişiselleştirilmiş pazarlama yaparken neler yapabileceğinize bir göz atalım.

 
  • Üye kayıt formunuzda düzenleme yaparken ek bilgiler alanına kadınların kaç haftalık hamile olduğunu soracağınız bir alan oluşturun. Ve bu alan ile anneleri daha yakından tanıma fırsatı elde edin.
  • Ürünlerinizi pazarlamak için annelere haftalık ya da aylık ürün önerileri sunun. Örneğin bunu yapabilmek için bir bebek alışverişi listesi hazırlayabilirsiniz. Mesela hamileliğinin 25.haftasında bulunan bir anne için biberon, emzik 26.haftasında bulunan bir anne için ise çorap ve eşofman gibi ürünleri önerebilirsiniz.
  • Hamilelik dönemlerine göre haftalık olarak annelere hamileliğin 25.haftasında sizleri neler bekliyor, hamileliğin 26. Haftasında sizleri neler bekliyor gibi içerikler sunabilirsiniz.
 

Böylece ebeveynlerin hem markanıza güven durmasını sağlayabilir hem de kolay bir şekilde satışlarınızı arttırma fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kişiye Özel Pazarlama ile Müşterilerinizi Etkileyin

 

Anne Bebek Ürünleri Satışı Kişiselleştirilmiş Pazarlama

 

E-ticaret Sitenizi Ticimax ile Açın

 

Anne ve bebek ürünleri satış sitesi açmak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi açarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve böylece sitenizi hızlı bir şekilde kurarak internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax