Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Anneler Gününde Sosyal Medya Yönetimi

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

Anneler günü gibi herkes için özel olan günler e-ticaret firmaları ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren firmalar için de oldukça önemlidir. Özel günlerde ürün ve hizmet satışını arttırmak isteyen firmalar bu günlere özel indirimli ürün fırsatları ve kampanyalar düzenlemektedir. Genellikle firmalar ürün ve hizmet satışlarını arttırmak için anneler günü kampanyalarını sosyal medya platformlarından duyurmaktadır.

 

İlgi çekici sosyal medya içerikleri ve yapılan reklam ve tanıtım çalışmaları sayesinde anneler gününde firmaların satışlarının artması olasıdır. Anneler gününde sosyal medya kullanımı adlı bu yazımızda anneler gününde satış arttırmak isteyen firmaların sosyal medya kullanımın nasıl olması gerektiği hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek anneler gününde sosyal medya hesaplarınızda neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.



 Anneler Günü Sosyal Medya Kullanımı
 

Sosyal Medya İstatistiklerine Önem Verin

 

Anneler günü kampanyalarını sosyal medya platformlarından duyurarak hedef kitlesinin ilgisini çekmek isteyen firmaların ilk olarak yapması gereken şeylerden biri sosyal medya istatistiklerine önem vermek.

 

Facebook, instagram, twitter gibi sosyal medya platformlarında aktif olarak yürütülecek kampanyaların başarılı bir şekilde sonuçlanmasını istiyorsanız markanızın istatistiklerini incelemeniz oldukça önemli.

 
  • Hedef kitlenizin demografik bilgileri neler?
  • Hedef kitleniz kaç yaş aralığında yoğunlaşmış?
  • Hedef kitlenizde bulunan kişiler günün hangi saatlerinde internette zaman geçiriyor?
  • Gönderilerinizin etkileşim ve beğeni oranları hangi saatlerde yoğunlaşıyor?
 

Gibi sorular belirleyerek anneler günü kampanyaları için hedef kitlenizi tanımanız gerekiyor. Bu sorulara yanıtlar vererek anneler günü için ürün ve kampanya gönderilerinizi hangi saatlerde planlamanız ve reklam çalışmaları yaparken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğine karar verebilir ve başarılı bir anneler günü kampanyası düzenleyebilirsiniz. Yapacağınız bu çalışmalar nokta atışları yapmanıza olanak sağlayacak ve satışlarınızın artmasında etkin rol oynayacaktır.



 Anneler Günü Sosyal Medya İstatistikleri

 

Çalışmalarınıza Önceden Başlayın

 

Anneler gününde sosyal medya kullanımının püf noktalarından birisi de yapılacak olan çalışmalardır. Genellikle bir önceki yıllardaki anneler günü paylaşımları incelendiğinde birçok e-ticaret firmasının çalışmalarına aylar öncesinden başladığı görülmektedir. Anneler gününe özel ürün ve kampanya duyurularınızı yapmak için sizler de çalışmalarınıza önceden başlayabilir ve böylece hedef kitlenizi kolay bir şekilde etkileyebilirsiniz.

 

İçeriklerinizi Çeşitlendirin

 

Anneler günü sosyal medya paylaşımları yapmak isteyen firmalara vereceğimiz bir diğer öneri ise bu günlere özel içeriklerinizi çeşitlendirmek. Genellikle e-ticaret firmaları bu güne özel birçok içerik türü ile hedef kitlesine ulaşmayı hedeflemektedir. Sizler de hedef kitlenizi etkilemek ve satışlarınızı arttırmak istiyorsanız anneler günü kampanyalarınız hakkındaki paylaşımlarınızı çeşitlendirmelisiniz.

 

Anneler günü kampanyalarınız hakkında bilgi vermek ve ürün ve kampanyalarınızı tanıtmak için;

 
  • Hangi ürünlerde ne kadar indirim olacağına
  • Anneler için hediyeler arasından en çok satılan ürünlerin neler olduğuna
  • Anneler günü kampanyalarınızın ne zaman başlayacağına
  • Anneler gününde satılan ürünlerin kullanım alanlarına yönelik
 

İçerik türleri ile ürün ve kampanyalarınız hakkında bilgi verebilir ve hedef kitlenizi etkileyebilirsiniz. Bununla beraber anneler günü kampanyalarınız için;

 
  • Video içerikler
  • Canlı yayınlar
  • Ürün inceleme videoları
  • Instagram Hikayeleri
 

Gibi içerik türlerini de kullanarak içeriklerinizin etkileşim oranlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri

 

İlgili İçerik; Canlı Yayın Uygulamaları, Canlı Video Yayını Programları

 

İlgili İçerik; Canlı Yayın Satışı

 

Anneler Günü Sosyal Medya İçerikleri

 

Hashtag Kullanımına Önem Verin

 

Anneler gününde sosyal medya kullanımı sayesinde satış arttırmak isteyen firmaların önem vermesi gereken konulardan biri de hashtag kullanımıdır.

 

Genellikle anneler gününde anneler için hediye arayan insanlara ulaşmak, marka bilinirliğini ve satışlarınızı arttırmak için anneler günü için olan hashtagleri kullanmanız oldukça önemlidir. Genellikle bu günde annelerine hediye almak isteyen kişiler ürün ve kampanyalar hakkında bilgi almak için belirli başlı hashtagleri takip etmektedir. En çok takip edilen anneler günü hashtagleri arasında;

 
  • #Anne
  • #Anneler günü
  • #Anneler günü kampanyaları
  • #Anneler günü telefon kampanyaları
  • #Annem
 

Gibi hashtagler birçok kişi tarafından takip edilmektedir. Bu hashtagleri takip eden kişilere ulaşmak ve marka bilinirliğinizi arttırmak için sizler de instagram, facebook ve twitter gibi platformlarda bu hashtagleri kullanabilir ve ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz. Bununla beraber ürün satışı gerçekleştirdiğiniz sektöre göre;

 
  • #ev
  • #buzdolabı
  • #ayakkabı
  • #ceptelefonu
  • #blender
  • #mikser
  • #cicek
  • #kadıngiyim
 

Gibi ürünler ve firma sektörünüz hakkında da hashtagler kullanabilirsiniz. Kullanacağınız bu hashtagler instagram, facebook ve twitter gibi platformlarda ürün ve sektör hashtaglerini takip eden kişilere ulaşmanızı kolaylaştıracaktır. Bu hashtagler sayesinde firmalar daha fazla kişiye ulaşabilecek ve ürün satışlarını kolay bir şekilde gerçekleştirebilecektir.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Siteleri için Hashtag kullanma ipuçları

 

Anneler Günü Sosyal Medya Hashtag Kullanımı

 

Gönderilerinizi Zamanlamaya Özen Gösterin

 

Anneler gününde sosyal medya kullanımına önem veren firmaların yapması gereken en önemli çalışmalardan birisi de firma sayfalarını analiz etmek ve anneler günü kampanyaları için bir paylaşım saati belirlemektedir. Genellikle firmanız için gönderi saati belirlerken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli şey hedef kitlenizin sosyal medyada aktif olduğu saatlerdir. E-ticaret firmaları hedef kitlelerinin yoğun bir şekilde zaman geçirdiği saatlerde paylaşım yapmaya özen göstermelidir.

 

E-ticaret firmaları gönderi planlaması yaparken bir sosyal medya planı çerçevesinde hareket etmekte ve genelde sosyal medya araçları kullanarak gönderilerini planlamaktadır. E-ticaret firmalarının sosyal medya planlaması yapmak için en çok kullandığı sosyal medya araçları şunlardır;

 
  • Hootsuite
  • Tweet Deck
  • Buffer
  • Facebook Business Suite
  • Social Pilot
 

Sizler de anneler günü paylaşımlarınızın zamanını ayarlamak ve gönderileriniz ile ilgili raporlara daha kolay bir şekilde ulaşmak için bu platformları kullanabilir ve gönderilerinizi planlayarak hedef kitlenizin aktif olduğu saatlerde paylaşım yapabilirsiniz.

 

Facebook Mağaza ve InstaShop Kullanımına Önem Verin

 

Facebook ve Instagram’a son dönemlerde eklenen özelliklerden birisi olan Facebook ve InstaShop özelliklerinin e-ticaret sitelerinin satışlarını arttırmasında oldukça etkili olduğunu biliyor muydunuz?

 

Anneler gününde sosyal medya kullanımı ile ürün ve hizmetlerini öne çıkarmak ve anneler günü kampanyaları hakkında hedef kitlelerine bilgi vermek isteyen e-ticaret firmalarının sosyal medya platformlarında bulunan mağaza özelliklerini kullanmasının e-ticaret firmalarına sağladığı bir çok avantaj bulunmaktadır. E-ticaret firmaları kullandıkları bu özellikler sayesinde;

 
  • Müşterilerine ürün ve hizmetleri hakkında bilgi verebilmektedir.
  • Firmalar müşterilerini e-ticaret sitelerine daha kolay çekebilmekte ve ziyaretçilerin daha fazla ürün hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamaktadır.
  • E-ticaret firmaları anneler günü kampanyalarını yakından takip eden kişilere güvenli ödeme seçenekleri sunabilmektedir.
 

Sizler de e-ticaret sitenize ait olan facebook ve Instagram hesapları üzerinden bu özellikleri aktif ederek anneler gününde sosyal medya kullanımınızı daha işlevsel bir hale getirebilir ve ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Facebook Shop Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

 

Anneler Günü Sosyal Medya Satışı

 

Anneler Günü Kampanyalarınızın Duyurularını Yapmak İçin Reklamlar Verin

 

Anneler günü kampanyaları hakkında paylaşımlar yapan e-ticaret firmalarının hedef kitlelerine ulaşabilmesi ve ürün satışlarını arttırabilmesi için reklam çalışmaları yapması oldukça önemlidir. E-ticaret firmaları bu gönderilerine özel yapacakları reklam çalışmaları sayesinde ürün satışlarını hızlı bir şekilde arttırabilmektedir. Anneler günü kampanyalarınız hakkında reklam ve tanıtım çalışmaları yaparken;

 
  • Hedef kitlenizi doğru bir şekilde analiz edin ve kimlere satış yapmak istediğinize karar verin.
  • Anneler günü kampanyalarınız için ürün ve kategori indirimleriniz hakkındaki oluşturduğunuz gönderileriniz için reklam vermeyi Önceliklendirin.
  • E-ticarette en çok satılan ürünler hakkında gönderiler oluşturmaya ve bu gönderiler için reklam çalışmaları yapmaya özen gösterin.
  • Anneler günü postlarınızda gönderi görseli, post metni, hashtag ve call to action kullanımına önem verin.
  • Reklamlarınız için bütçe çalışmaları yapın.
  • Reklam sonuçlarınızı görebilmek için istatistikler ve raporlamalara önem verin.
 

Siz de anneler gününde sosyal medya kullanımı ile satışlarınızı arttırmak için bu tür çalışmalar yapabilir ve anneler günü indirimleri ile satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax