Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Belçika'da Şirket Kurmak: Belçika'da Şirket Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Belçika’da şirket kurmak, Avrupa pazarına açılmak ve Belçika’da faaliyet yürütmek isteyen kişi ve işletmelerin düşünceleri arasında yer alır. Belçika’nın büyük bir Pazar ülkesi olması, ekonomik gücü, ekonomik kararlığı gibi önemli faktörler kişilerin şirket kurmak için Belçika’ya yönelmesini sağlar.

 

Avrupa’nın büyük ekonomilerine yakınlığı bakımından birçok girişimcinin yöneldiği olan Belçika’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin bilmesi gereken birçok önemli faktör de bulunmaktadır. Aksi takdirde ülke ya da şirket kurma süreçleri hakkında bilgi sahibi olmadan Belçika’da şirket açmaya çalışmak markaların boşuna sermaye harcamasına ve zaman kaybetmesine neden olabilir.

 

Belçika'da Şirket Kurmak: Belçika'da Şirket Nasıl Kurulur adlı bu yazımızda sizlere Belçika hakkında bilgi verdikten sonra Belçika’da kurulacak şirket türleri, Belçika’da şirket kurmak için gerekli evraklar ve maliyetler gibi önemli konulardan da bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Belçika’da nasıl şirket kurarım sorunuza yanıt bulabilirsiniz.



Belçika'da Şirket Kurmak



İlginizi Çekebilir: Yurt Dışında Şirket Kurma

 

Belçika

 

Batı Avrupa’da yer alan ülkelerden birisi olan Belçika’nın başkenti Brüksel’dir. 11,69 milyona yakın kişinin yaşadığı Belçika, Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden birisidir ve diğer büyük ekonomilere de oldukça yakındır.

 

Belçika’da resmi dil olarak konuşulan üç dil bulunur ve bunlar Fransızca, Almanca ve Felemenkçe’dir. Fakat ülkede İngilizce de yaygın konuşulan diller arasında yer alır. Avrupa Birliği ülkeleri arasında yer alan Belçika, NATO’ya da üyedir. Avrupa’nın batı bölümünde yer alan ülke komşuları açısından stratejik bir konuma sahiptir.

 

Belçika’nın kuzey batı bölümünden Atlas Okyanusu’na kıyısı bulunur. Ülkenin doğu bölümünden Almanya ile güneybatıdan Fransa ile ve kuzeydoğudan ise Lüksemburg ve Hollanda ile komşuluğu bulur.

 

Belçika’da Şirket Kurmanın Avantajları

 

Belçika’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmeler hem Avrupa pazarına açılmak hem de diğer Avrupa ülkelerinde ticari faaliyet göstermek için ülkeye yönelir. Belçika’da şirket kurmak işletmelerin belirli avantajlardan yararlanarak ticari faaliyetlerini yürütmesine olanak tanır. Belçika’da Şirket Kurmanın Avantajları şunlardır:

 

  • Belçika Avrupa Birliği’ne üye olduğu için ülkede şirket kuran kişi ve işletmeler diğer Avrupa ülkelerinde de faaliyetlerine devam edebilir.
  • Belçika’da iş dostu bir ortam bulunur. Bu nedenle de ülkede şirket kurma süreçleri hızlı yürür.
  • Belçika’da şirket kuran ve Ar-Ge projeleri yapan işletmeler vergi indirimleri ve devlet teşviklerinden yararlanarak işlerini geliştirebilir.
  • Ülkede birden fazla dil konuşulduğu için Belçika’da şirket kuran işletmeler çok dilli bir iletişim stratejisi yürütebilmektedir.
  • Kurulacak olan şirket türü bakımından Belçika oldukça çeşitlidir.
  • İşçi hakları ülkede oldukça iyidir.
  • Belçika’da şirket kuran ve inovasyon, enerji gibi sektörlere yönelen işletmeler teşvik alabilir.
  • Ülkenin lojistik altyapısı oldukça gelişmiştir. Bu nedenle Belçika’da şirket kuran işletmeler lojistik süreçlerini profesyonelce yürütebilmektedir.

 

Belçika’da şirket kurmanın avantajlarından yararlanmak isteyen kişi ve işletmeler yasaları inceledikten ve kurulacak olan şirket türüne karar verdikten sonra süreçlerine devam edebilmektedir.



Belçika’da Şirket Kurmanın Avantajları



İlginizi Çekebilir:Fransa'ya E-ihracat

 

Belçika’da Şirket Kurmanın Dezavantajları

 

Belçika’da şirket kurmanın belirli avantajları olduğu gibi şirketler için dezavantajlı durumları da bulunmaktadır. Belçika’da Şirket Kurmanın Dezavantajları şunlardır:

 

  • Belçika’da şirket kurmanın maliyeti ülkemizden fazladır.
  • Ülkede bürokrasi oldukça iyidir. Bu nedenle şirket kurma süreci uzayabilir.
  • Ülkede faaliyet gösteren işletme sayısı bir hayli fazladır ve bu da rekabetçi bir ortam doğurur.
  • Belçika’da şirket kurmak için bir danışman ile hareket etmeniz gerekir ve bu durum maliyetlerinizin artmasına neden olabilir.
  • Vergi politikaları zamanla değişebileceği için maliyetleriniz artış gösterebilir.
  • Dil çeşitliliği ve kültürel farklılıklar olduğu için Belçika’da şirket kuranların bu farklılıkları göz önünde bulundurması ve stratejisini geliştirmesi gerekir.

 

Belçika’da Şirket Kurmanın Dezavantajları genellikle bürokrasi, maliyetler ve kültürel farklılıklardır. Bu problemlere çözüm bulan kişi ve işletmeler ise Belçika’da şirketlerini kurarak ticari faaliyetlerine başlayabilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir:E-ihracat Nedir

 

Belçika’da Şirket Türleri

 

Belçika’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin kurabileceği şirket türü oldukça fazladır. Ülkede en yaygın olan şirket türleri şunlardır.

 

  • Halka açık sınırlı sorumlu şirket – NV – (Naamloze vennootschap)
  • Sınırlı sorumlu şirket – BV – (Besloten vennootschap)
  • Ortaklıklar (Maatschap)
  • Kooperatif Şirket – CV – (Coöperatieve vennootschap)

 

Halka açık sınırlı sorumlu şirket – NV – (Naamloze vennootschap)

 

Belçika’da şirket türleri arasında yer alan NV yani bilinen anlamıyla halka açık sınırlı sorumlu şirket türü ülkemizdeki anonim şirket türüne benzer. 1 tüzel kişi ya da 1 şahıs tarafından kurulabilecek bir şirket türü olan halka açık şirketin sermayesi paylara ayrılmıştır. Belçika’da Naamloze vennootschap yani halka açık sınırlı sorumlu şirket kurmak için asgari olarak 61.500 EUR sermaye gerekmektedir. Sermayesi paylara ayrılmış bir şirket türü olduğu için Naamloze vennootschap kurarken katkı payının 4’te biri kuruluş sırasında ödenmelidir. Şirketin ortaklık yapısında da sorumluluklar ortakların koydukları sermaye ile sınırlıdır.

 

Naamloze vennootschap, ortaklarından bağımsız bir şekilde tüzel bir kişiliğe sahiptir. Borç alma, borç verme, mülkiyet sahibi olma, dava açma gibi hukuki aktiviteleri kendi tüzel kişiliği ile gerçekleştirebilmektedir.



Belçika'da Şirket Türleri

 

Sınırlı sorumlu şirket – BV – (Besloten vennootschap)

 

Besloten vennootschap, Belçika’da şirket kuracakların en çok yöneldiği şirket türüdür. 18.550 EUR sermaye ile kurulabilen bir şirket türüdür ve sermayenin %20’si önceden ödenir. Tüzel kişiler ya da kişiler tarafından kurulabilir. Besloten vennootschap da ortakların sorumlulukları ortaya koydukları sermaye kadardır.

 

Limited Ortaklık Şirketi – Commanditaire vennootschap (CommV)

 

Belçika’da kurulacak şirket türlerinden birisi de limited şirketidir . Bu şirket türünde yönetici ve sessiz ortak olmak üzere bir ortaklık yapısı bulunur. Yöneticiler her zaman şirket borçlarından sorumluyken sessiz ortaklar ise yatırdıkları sermaye kadar sorumludur.



Limited Ortaklık Şirketi – Commanditaire vennootschap (CommV)

 

Şahıs Şirketi – Sole Proprietorship

 

Şahıs şirketi, tüzel kişiliğe sahip olmayan bir şirket türüdür. Kurucusu şahıs olabilir ve şahıs şirketlerinde kişisel şirketin tüm borçlarına karşı sorumludur. Asgari sermaye yatırmadan kurulabilen bu şirket türü genellikle Belçika’da şirket kurmak isteyenler tarafından oldukça çok tercih edilir.

 

Belçika’da Şirket Nasıl Kurulur?

 

  • Şirketiniz için bir isim belirleyin.
  • Şirketin finansal gücünü ispat eden iş planı ve finansal plan hazırlayın.
  • Şirket ana sözleşmenizi oluşturun.
  • Banka hesabı açın ve şirket kurulumunda gerekli olan sermayeyi yatırın.
  • Ayni sermaye koymak istiyorsanız değerleme raporu alın.
  • Şirket ana sözleşmesini ortaklar ile beraber noter hüzünde onaylayın ve imzalayın.
  • Şirketinizin yönetim kadrosu ve organizasyon şemasını temin edin ve noterdeki belgelerle Belçika Resmi Gazetesi’nde yayınlayın.
  • Şirketiniz için kimlik numarası alın ve KDV için başvuru yapın.

 

Bu adımları tamamladıktan sonra Belçika’da şirket kurma süreciniz tamamlanmış olacaktır.

 

Belçika’da Şirket Kurmak İçin Gerekli Belgeler

 

Belçika’da şirket kuruluşu yapmak isteyen kişi ve işletmelerin belirli belgeleri toplaması gerekir.

 

  • Şirketi kuran kişilerin pasaport bilgisi ve pasaportlarının kopyası
  • Şirketin finansal bilgilerini gösteren belgeler
  • Şirkete ait ana sözleşme
  • Ofis ya da sanal ofis
  • Şirket sermayesinin bankaya yatırıldığını gösteren belgeler.

 

Belçika’da şirket kurmak için gerekli olan belgelerdir. Bu belgeleri toplayabilir ve sizler de Belçika’da şirket kurmak için başvuru yapabilirsiniz.



Belçika’da Şirket Kurmak İçin Gerekli Belgeler

 

Belçika’ya Satış Yapın

 

Belçika’da şirket kurduktan sonra sizler de e-ticaret sitenizi Ticimax ile hayata geçirebilir ve Avrupa’nın en popüler pazarlarından birisi olan Belçika’da satış yapabilirsiniz. Ticimax’ın çoklu para birimi ve çoklu dil özelliği sayesinde sitenizi özelleştirebilir ve istediğiniz Avrupa ülkesine satış yapabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax