Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Blog Yazarak Para Kazanmak: Kapsamlı Rehber & İpuçları

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

İnternetten para kazanmak isteyen kişilerin yapabileceği birçok iş bulunur blog yazarak para kazanmak da bunlardan birisidir. Genellikle blog yazarak para kazanmak isteyen kişiler ya kendilerine ait bir blog sitesi açabilmekte ya da var olan blog sitelerinde yazarlık yapabilmektedir.

 

Kendilerine ait blog sitelerinde blog yazarak para kazanmak isteyen kişilerin büyük emek göstermesi gerekirken var olan bloglarda yazı yazan kişiler ise anlaşmaları karşılığında ücret almaktadır ve ücretler çoğu zaman yüz kelime üzerinden kazanılmaktadır.

 

Blog Yazarak Para Kazanmak: Kapsamlı Rehber & İpuçları adlı bu yazımızda internetten para kazanmak isteyen kişiler için blog yazarlığı hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve blog yazarak nasıl para kazanırım sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

 

Blog Yazarak Para Kazanmak: Kapsamlı Rehber & İpuçları

 

Blog Yazarı Nedir?

 

Blog yazıları, internette okuyucuları bilgilendirmek için web sitelerinin blog bölümlerinde yazı yazan kişilere verilen isimdir. Genellikle farklı konularda okudukları içerikleri birleştirerek içerik üretirler.

 

Belirli bir konuda spesifik yazılar yazabilecekleri gibi blog yazarları, gezdikleri yerler, okudukları kitaplar, yediği yemekleri anlatan yazılar da yazabilmektedir. Genellikle imla kurallarına ve noktalama işaretlerine özen göstererek blog yazarlar ve son dönemlerde birçok blog yazarı seo alanında kendini geliştirir.

 

Blog Yazarı

 

Blog Yazarı Nasıl Olunur?

Blog yazarak para kazanmak isteyen kişilerin herhangi bir üniversite eğitimi alması zorunlu değildir. Kişilerin yalnızca Türkçe dil ve imla kurallarına hâkim olması gerekir. Bununla beraber blog yazarı olmak için blog sistemlerini iyi bir şekilde bilmeniz, bir konuda uzmanlaşmanız ve yeteri kadar arama motoru optimizasyonu tecrübenizin de olması beklenmektedir. Bu yetkinlikleri karşılayan kişiler kolayca blog yazarı olabilmekte ve blog yazarak para kazanabilmektedir.

 

Blog Yazarak Para Kazanmanın Avantajları

 

Blog yazarak para kazanmak aslına bakıldığında bir gelir kaynağı gibi görünüyor olsa da birçok konuda da sizlere avantaj sağlamaktadır. Blog Yazarak Para Kazanmanın Avantajları şunlardır:

 
  • Blog yazarlığı çoğu zaman dijital göçebelerin tercih ettiği bir meslektir.
  • Esnek çalışma saatleri vardır ve blog yazarları kendi çalışma saatlerini belirleyebilmektedir.
  • Blog yazıları pasif gelir kaynakları arasında yer alır. Bu da zamanla kazancınızı artırmanıza olanak tanır.
  • Farklı diller biliyorsanız o dillerde blog yazarlığı yapabilir ve kendinizi geliştirmenin yanı sıra dövizle de gelir elde edebilirsiniz.
  • Blog yazısı yazarken farklı konularda içerikler üretebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.
  • Kendinize ait bir site üzerinden blog yazarlığı yapıyorsanız ilerleyen süreçlerde siteniz başarıya ulaştığı takdirde reklam alabilirsiniz.
  • Bloglarınızla bir topluluk oluşturabilir ve kitle sahibi olabilirsiniz.
 

Blog yazarak para kazanmak aslına bakıldığında birçok konuda sizlere avantaj sağlar. Siz de bu avantajlardan yararlanmak için kendinizi geliştirebilir ve blog sitenizi açarak yazı yazmaya başlayabilirsiniz.

 

Blog Yazarak Para Kazanmak

 

Blog Yazarak Para Kazanabileceğiniz İnternet Siteleri

 

Blog yazarak para kazanmak isteyen kişiler daha önce de söylediğimiz gibi kendilerine ait bir blog sitesi açarak yazı yazabilecekleri gibi bazı platformlar üzerinden de blog içerikleri de yazabilmektedir. Blok yazarak para kazanabileceğiniz başlıca platformlar şunlardır:

 
  • Bionluk
  • Upwork
  • Freelancer
  • Blogger
  • Medium
  • Tumblr
  • Watpadd
 

Genellikle bu platformlar içerik yazarı arayan kişi ve markaların verdiği ilanları barındırır. Birçok blog yazarı ise burada iş arayan ilanı oluşturarak blog yazısı satın almak isteyen kişilerin ilanlarını görür ve onlarla iletişime geçerek blog yazarlığı yapmaya başlayabilir. Genellikle Türkiye menşeili olan sitelerde blog yazarlığı için Türk lirası ile ödeme yapılırken Upwork ve Freelancer gibi yabancı menşeili blog yazarlığı yapabileceğiniz sitelerden dövizle gelir elde etmeniz mümkündür.

 

Blog Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Blog yazarak para kazanmak istiyorsanız blog yazma sürecinde dikkat etmeniz gereken birçok önemli nokta bulunur. Hedef kitleyi tanımaktan seçimine, özgünlükten görsel kullanımına kadar olan her unsur blog yazarlarının dikkat etmesi gereken konular arasında yer alır. Gelin şimdi hep beraber blog yazarken dikkat edilmesi gerekenlere bir göz atalım.

 
  • Blog yazmaya başlamadan önce yazdığınız içeriklerin hedef kitlesini iyi bir şekilde belirleyin ve onları tanımaya özen gösterin.
  • Blog yazılarınızda başlık seçimine önem verin. İçerik başlıklarınızı seçerken CTR’ı fazla olan dikkat çekçi ve özgün başlıklar kullanın.
  • İçeriklerinizi paylaşmaya başlamadan önce bir içerik planı oluşturun. İçeriğin ana başlığına uygun olan alt başlıkları belirleyin.
  • Yazılarınızın kolay okunabilir olması için alt başlık kullanımı, madde işareti kullanımına önem verin. İçeriğinizi her zaman tablolar ile desteklemeye özen gösterin.
  • Özgün blog yazıları yazın.
  • Blog yazarak para kazanmak istiyorsanız içeriklerinizde resim, video, fotoğraf ve infografik kullanmaya önem verin. Bunlar içeriklerinizi daha dikkat çekici ve okunur kılacaktır.
  • Arama motoru optimizasyonu (SEO) kuralları hakkında bilgi sahibi olun ve Google görünürlüğünüzün olması için SEO uyumlu içerik oluşturmaya özen gösterin.
  • İçeriklerinizi sosyal medya platformları üzerinden tanıtın.
  • Paylaştığınız içeriklerin başarısını sürekli olarak inceleyin ve kullanıcıların ilgi alanlarına göre optimize etmekten kaçınmayın.
  • Düzenli olarak blog yazmaya özen gösterin.
 

Blog yazarken bu konulara dikkat edebilir ve böylece kendiniz için iyi bir kitle oluşturarak yazdığınız bloglar üzerinden gelir elde edebilirsiniz.

 

Blog Yazarken Dikkat Edilecekler

 

Blog Yazarak Para Kazanmanın Yolları

 

Blog yazarak para kazanmak için tercih edebileceğiniz birçok yöntem bulunuyor. Özellikle bu yöntemler kendi blog sitesi olan kişiler tarafından oldukça çok tercih ediliyor.

 
  • Google Ads
  • Affiliate Marketing
  • Sponsorlu İçerik ve İş birliği
  • Abonelik Sistemi
 

En yaygın olarak kullanılan para kazanma yöntemleri arasında yer alıyor.

 

Google Ads

 

Blog içerikleri üzerinden para kazanmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği yöntemlerden birisi olan Google Ads, kişilerin kendi sitelerinde Google reklamları yayınladığı bir iş modelidir. Genellikle tıklama başına ücret alınan bu gelir modeli, iyi bir trafiği olan bloglar için oldukça iyi bir pasif gelir kaynağı olarak ön plana çıkmaktadır.

 

Google Ads ile para kazanmak isteyen blog yazarlarının trafiklerinin iyi olmasının yanı sıra Google’a yaptıkları başvurunun da hızlı bir şekilde onaylanması gerekir.

 

Blog Yazarak Para Kazanmak Google Ads

 

Affiliate Marketing

 

Blog yazarlığından para kazanmak için tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem de Affiliate Marketing iş modelidir. Bu modelde markalar anlaşmalı oldukları markalardan aldıkları kodlar ile kişileri farklı sitelere yönlendirmektedir. Genellikle çoğu zaman ilgili yönlendirme üzerinden yapılan satışlardan yüzdelik komisyonlar iş birliği yapılan kişilere ödenmektedir.

 

Sponsorlu İçerik ve İş Birlikleri

 

En yaygın olarak kullanılan blog yazarak para kazanma modellerinden bir diğeri de sponsorlu içeriklerdir. Genellikle internet sitelerinin trafiğini yükseltmek isteyen markalar farklı siteler üzerinden backlink satın almaktadır.

 

İyi bir domain otoritesi olan ve trafiği fazla olan bir blog sitesine sahip olduğunuz takdirde sizde backlink satın almak isteyen markalar ile iş birliği yapabilir ve onlara backlink satışı yaparak gelir elde edebilirsiniz.

 

Blog Yazarak Para Kazanmak Sponsorluk

 

Abonelik Sistemi

 

Çok yaygın kullanılmayan bir gelir modeli olsa da abonelik sistemi de blog yazarları tarafından tercih edilen bir iş modelidir. Genellikle iyi bir kitleye sahip olan kişiler sitelerine ücretli abonelik almakta ve yalnızca abone olan kişilerin bloglarını okumasını sağlamaktadır.

 

Ticimax ile Blog Süreçlerinizi Yönetin

 

Sizler de gelir elde edebileceğiniz bir iş modeli olan e-ticaret sitenizi Ticimax ile açabilirsiniz. Ticimax e-ticaret altyapısında yer alan blog modülü ile blog yazılarınızı yayınlayabilir ve hedef kitlenizde yer alan kişilere kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve X üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik:

Chat GPT Nedir? Chatgpt ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Freelance Çalışarak Dolar Kazanabileceğiniz İnternet Siteleri

2023'ün En Çok Para Kazandıran Meslekleri

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax