Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Bundle Ürünler ile Satışlarınızı Nasıl Artırabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

Bundle ürün son zamanlarda oldukça trend haline gelen, e-ticaret sitelerinin sıklıkla kullandığı, kullanıcıların da tercih ettiği bir satış taktiği olarak karşımıza çıkmakta. Bundle ürün nedir dediğimizde birden fazla farklı ürünü ya da birbirini tamamlayıcı ürünü bir pakette sunmasıdır. Yazımızda bundle satış nedir dediğimizde ayrıntılara yer verdik.



Bundle Ürünler ile Satışlarınızı Nasıl Artırabilirsiniz?

 

Bundle Ürün Ne Demek?

  
 

Bundle satış farklı ürünlerin tek bir pakette sunulduğu bir ürün satış yöntemidir. Bu paketler bazen tamamlayıcı öğelerden bazen de birbirinden farklı ürünlerden oluşmaktadır. Ürünlerin paket halinde sunulmasının hem tüketicilere hem de işletmelere pek çok faydası bulunmaktadır.

 

Paket ürün tek bir fiyatlandırma ile birlikte satılan iki veya daha fazla bağımsız üründen oluşan paketlerdir. Paketlerdeki ürünler tüketicinin ilgisini çeken, satın alma potansiyeli yüksek ürünlerden oluşmaktadır. Kişiselleştirme seçenekleri kullandığında kişinin ihtiyacına yönelik seçeneklerin sunulması ve satın alma olasılığının en üst düzeye çıkarılması da muhtemel olmaktadır. Bundle satışta ürünler işletmelerin isteği üzerine paket haline getirilir ve tek satılması da mümkün olmaktadır.

  
 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Online Satış Hakkında Bilmeniz Gerekenler ( 2023 Yeni)

 

Bundle Ürün Ne Demek

 

Bundle Satışın İşletmelere Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

 

İşletmeler bundle teknikleri gerçekleştirerek satış hacmini artırabilir. Siteye tek bir ürün için gelen ziyaretçilere paket halinde ürün sunmak farklı ürünleri de deneyimleme şansını sunar ve yeniden alışveriş yapma olasılıkları artar. Tüketicileri satın almaya teşvik eden önemli bir satış taktiği olan bundle ürünler müşteri memnuniyetini sağlayan önemli stratejiler barındırır. Paket halinde ürün satın alanlara sunulan farklı promosyon ya da indirim seçenekleri sayesinde daha cazip hale getirilebilir.

 

Bundle ürünleri kişiselleştirme seçenekleri sayesinde çok daha cazip hale getirilebilir. Bundle ürünler ortalama sepet tutarını arttırarak satış hacmini arttırmada etkili olmaktadır. Öte yandan müşterilerin fiyat karşılaştırmalı alışveriş yapmasını ve en düşük fiyat noktasıyla alışveriş yapmasını sağlar.

 

Aşağıda bundle satışın işletmelere sağladığı faydalardan birkaçını sıraladık.

 

Bundle Ürün Avantajları Nelerdir

 

Geliri Arttırmaya Yardımcı Olur

 

Bundle satışlar tüketicileri satın almaya teşvik eder ve işletmelerin gelirinin artmasına yardımcı olur.

 

Bundle Ürün Satışı Gelir Artışı

 

Müşteri Sayısını Arttırmaya Yardımcı Olur

 

Bundle ürünler tüketicilere içerisinde pek çok ürün çeşitliliği olan paketler sunulur. Bu nedenle müşteriler ürünleri almaya daha heveslidirler.

 

Bundle Ürün Satışı Müşteri Artışı

 

Sepet Ortalamasının Artmasına Yardımcı Olur

 

Ürün çeşitliliği fazla olan ve sepet ortalamasını arttıran bundle ürünler az maliyetle daha fazla ürün satış yapılmasını sağlar ve satış hacmini ve sepet ortalamasını arttırır.

 

İlgili İçerik; Ortalama Sepet Tutarını Artırmak İçin İpuçları

 

İlgili İçerik; Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin İpuçları



Bundle Ürün Satışı Sepet Ortalaması Artışı

 

Birden Fazla Farklı Ürünü Aynı Anda Pazarlamayı Mümkün Kılar

 

Bundle ürünlerde farklı ürünler aynı anda satışa sunulur. Böylece pek çok farklı ürünün tanıtım ve pazarlaması da aynı anda yapılmış olur.

 
İlgili İçerik; Yeni Ürün Satış ve Pazarlama Teknikleri



Bundle Ürün Satışı Birden Fazla Ürün Satış

 

Stok Fazlası Ürünlerin Erimesini Sağlar

 

Bundle satışlar işletmelerin depolarındaki stok fazlalığının erimesine yardımcı olur. Raflarda kalan, satılmayan ürünlerin satışının yapılmasını sağlar. Stok fazlası olan ürünlerinizi akıllıca kombinleyerek bir paket haline getirebilir, cazip bir şekilde müşterilerinize sunabilirsiniz.

 

Bundle Ürün Satışı Stok Fazlası Satış

 

Kişiselleştirilmiş Müşteri Deneyimini Geliştirmenize Yardımcı Olur

 

Müşterilere kişiselleştirilmiş teklifler sunarak müşterilerinizi elde tutabilir ve markanıza olan sadakatlerini arttırabilirsiniz. Müşterilerin sürekli aldığı ürünlerden yola çıkabilir benzer ya da tamamlayıcı ürünleri bundle ürün şeklinde müşterilerinize sunabilirsiniz.

 

Bundle Ürün Satışı Kişiselleştirilmiş Ürünler

 

Bundle Satışın Tüketicilere Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

 

Tüketiciler bundle satış işlemi gerçekleştirdiklerinde ürünleri daha düşük fiyata satın alırlar. Tüketiciler birden fazla ürünü tek seferde alarak tek bir ücretiyle birden fazla ürüne sahip olabilirler. Öte yandan ihtiyaç duydukları ürünlere tek seferde sahip olabilirler. Tüketiciler bundle ürün tercih ederek daha karlı bir alışveriş elde ederler.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2023

 

Bundle Ürün Satışı Avantajları Nelerdir

 

Bundle Ürün Örnekleri Nelerdir?

 

Paket ürün örneği oldukça çeşitlidir. İşletmeler sattıkları ürünlere göre bundle paket hazırlayabilirler. Örneğin şampuan, saç kremi, yüz temizleme jeli, makyaj çıkarma suyu, diş macunu gibi bir ürün paketi kişisel bakım paketi olarak satılabilir. Hem tamamlayıcı hem de birbirinden bağımsız olarak satılabilen ürünlerdir. Birbirinden tamamen bağımsız bir bundle satış paketi de hazırlamak mümkündür. Örneğin cips, çay, kahve, deterjan, kıyafet vb. gibi ürünleri de tek bir pakette satışa sunmak mümkündür.

 

Bundle Ürün Satışı Satış Örnekleri Nelerdir

 

Bundle Satış Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Bundle satışta işletmelerin hedef kitlesini tanıması, isteklerine doğru bir şekilde karşılık vermesi önemli olmaktadır. Öte yandan birkaç bundle ürün testi yapmak da akıllıca olacaktır. Tüketicilerin verdiği tepkiye göre paket içeriklerini belirlemek talebin artması için etkili olacaktır. Bir diğer dikkat çeken konu ise kişiselleştirme yapılması olacaktır. Kişiselleştirme seçeneklerinden yararlanarak hedef kitlenizin beklentilerinizi daha iyi anlamaya olacak sağlayacaktır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Pazarlama Planı Nasıl Hazırlanır?

 

Bundle Ürün Satışı Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Bundle Nasıl Yapılır?

 

Bundle satış nasıl yapılır dediğimizde aşağıda birkaç taktiği sizleri için sıraladık.

 

Bundle Ürün Satışı Nasıl Yapılır

 

Veriye Dayalı Olarak Ürünleri Birleştirin

 

Ürünleri paket halinde satmak için müşteri verilerinizden faydalanmayı ihmal etmeyin. Kişisel veriler tüketicilerin satın alma eğilimlerini anlamada etkili olacaktır. Bu veriler ışığında birbiriyle ilişkili ve tüketiciyi memnun edecek ürünler sunabilirsiniz.

 

Bundle Ürün Satışı Veriye Dayalılık

 

Farklı Paketler Sağlayın

 

Paketleri farklı seçenekler halinde sunmak tercih edilme oranını da arttıracaktır. Müşterileriniz kendi ihtiyacına ve beğenisine uygun paketi pek çok seçenek arasından bulacaktır. Böylece satın alma oranı da artmış olacaktır.

 

Bundle Ürün Satışı Farklı Paketler

 

Paketi Aldıklarındaki Avantajlarından Bahsedin

 

Paketlerin müşteriler için ne kadar karlı olduğunu, paketi aldıklarındaki kazanımlarını onlara göstererek ürünleri daha cazip hale getirebilirsiniz.

 

Bundle Ürün Satışı Avantajlardan Bahsedin

 

Aciliyet Duygusu Uyandırın

 

Zaman sınırlı paketler oluşturarak müşteriler üzerinde aciliyet duygusu oluşturun. Aciliyet duygusu, dürtüsel satın almaları arttıracak ve daha cazip bir teklif haline gelecektir.

 

Bundle Ürün Satışı Aciliyet Duygusu Yaratın

 

Paketlerinizi Çeşitli Kanallarda Tanıtın

 

Bundle satışlarınızı da tanıtmayı, duyurmayı pek çok kanaldan hedef kitlenize göstermeyi ihmal etmeyin. Müşterilerinizle iletişim kurmak için en etkili kanalları bulun ve onları paketler hakkında bilgilendirin. Bundle ürün tanıtımları için sosyal medya, e-posta gibi iletişim kanallarını tercih edebilirsiniz.

 

Bundle Ürün Satışı Çeşitli Kanallar Kullanın

 

Bundle Fiyatlandırması Nedir?

 

Bundle fiyatlandırması da oldukça önemli ve merak edilen bir durumdur. Paket ürün fiyatlandırması tüketicilerin almalarını sağlamaları için indirimli ya da cazip fiyatlarla sunulmalıdır. E-ticarette de bundle satış yapmak oldukça önemli olmaktadır ve son derece yaygındır.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Ürün Fiyatlandırma Stratejileri

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax