Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Çek Cumhuriyeti'nde Şirket Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

Çek Cumhuriyeti, yurtdışında şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok tercih ettiği ülkeler arasında yer alır. Çünkü Çek Cumhuriyeti’nde faaliyet yürüten işletmeler hem birçok avantajdan yararlanır hem de işletmelerini global bir şirket düzeyine çıkarır. Bunun yanı sıra Çek Cumhuriyeti’nde şirket kurmak isteyen kişi ve işletmeler daha geniş bir hedef kitleye hitap eder.

 

Çek Cumhuriyeti’nde şirket kurmak isteyen kişiler şirket kuruluş sürecini tamamlamadan önce Çek Cumhuriyeti'nde Şirket Nasıl Kurulur sorusuna yanıt arar ve bu soruya doğru yanıt bulanlar şirket kuruluş süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütme imkânı yakalar.

 

Çek Cumhuriyeti'nde Şirket Nasıl Kurulur adlı bu yazımızda sizlere Çek Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti’nde şirket kurmak, Çek Cumhuriyeti'nde Şirket kurmanın avantajları gibi birçok konu hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Çek Cumhuriyeti’ni daha yakından tanıyarak burada şirket kurup kurmayacağınıza karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Almanya'da Şirket Nasıl Kurulur?


Çek Cumhuriyeti'nde Şirket Nasıl Kurulur?

 

Çek Cumhuriyeti

 

Çekya ya da uzun ismi ile Çek Cumhuriyeti, Avrupa’da bulunan ülkelerden birisidir. Orta Avrupa ülkesi olan Çek Cumhuriyeti’nde yaklaşık 10,7 milyon kişi yaşamaktadır. Başkenti Prag olan Çek Cumhuriyeti’nin resmi dili Çekce’dir.

 

Birçok Avrupa ülkesi ile komşu olan Çek Cumhuriyeti’nin başlıca komşuları şunlardır:

 
  • Polonya
  • Almanya
  • Avusturya
  • Slovakya
 

Çek Cumhuriyeti’ne komşu olan Avrupa ülkeleridir. Burada şirket kuran kişiler ve işletmeler bu Avrupa ülkelerine de hizmet verebilmektedir.


Çek Cumhuriyeti

 

Çek Cumhuriyeti’nde Şirket Kurmanın Avantajları

 

Yurtdışında şirket kurmak isteyen kişi ve işletmeler çoğu zaman farklı ülkelerde şirket kurmanın sağladığı avantajlardan yararlanmak için farklı ülkelere yönelir. Çek Cumhuriyeti’nde şirket kurmak isteyen kişilerde Çek Cumhuriyeti’nde Şirket Kurmanın Avantajlarından dolayı bu ülkeyi tercih eder.

 

Çek Cumhuriyeti’nde Şirket Kurmanın Avantajları şunlardır:

 
  • Çek Cumhuriyeti’nde şirket kuran kişi ve işletmeler Avrupa’nın en merkezi ülkesinde faaliyet gösterir. Çünkü Çek Cumhuriyeti Avrupa’nın ortasında yer alan bir ülkedir.
  • Çek Cumhuriyeti’nde şirket kuran yabancı yatırımcılar ülkede uzun süre faaliyet göstermektedir.
  • Eurozone bölgesinde bulunmasa da Çek Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği üyeliği bulunmaktadır.
  • Çek Cumhuriyeti refah düzeyi yüksek ve güvenli bir ülkedir.
  • Çek Cumhuriyeti’nde Şirket Kurmanın Avantajlarından biri de ekonomidir. Çünkü Çek Cumhuriyeti’nin merkez bankası hem bağımsız hem de oldukça güçlüdür.
  • Ülkedeki politik istikrar düzeyi oldukça tutarlıdır.
  • Çek Cumhuriyeti’nde şirket kuran kişi ve işletmeler Avrupa ülkelerinde kolayca faaliyet yürütebilmektedir.
  • Ülkede şirket kuranlar döviz geliri elde edebilmektedir.
 

Çek Cumhuriyeti’nde Şirket Kurmanın Avantajları bunlardır. Sizler de yurtdışında şirket kurmayı istiyorsanız bu tür avantajlardan yararlanmak için şirket kuracağınız ülkeyi seçerken Çek Cumhuriyeti’ne yönelebilir ve Avrupa’nın en güzel ülkelerinden birisi olan Çekya’da şirket kurabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yurt Dışında Şirket Kurma Rehberi

 

Çek Cumhuriyeti’nde Şirket Kurmanın Avantajları

 

Çek Cumhuriyeti’nde Şirket Kurmanın Dezavantajları

 

Çek Cumhuriyeti’nde şirket kurmak bazı durumlarda dezavantajlar da beraberinde getirebilir fakat avantajlar ve dezavantajlar karşılaştırıldığında Çek Cumhuriyeti’nde şirket kurmanın daha avantajlı olduğunu söylemek mümkündür.

 
  • Çekya’da şirket açmak isteyen her markanın ülkenin yasalarına göre hareket etmesi gerekir.
  • Çek Cumhuriyeti’nde konuşulan diller çekçe ve İngilizce olduğu için işletmenizin bünyesinde bu dilleri bilen birine iş vermeniz önemlidir.
  • Çek Cumhuriyeti’nde şirket kurma sürecinde danışmanlık firmaları ile çalışmanız gerekir. Çünkü bu sürecin hızlı bir şekilde yönetilmesi önemlidir. Bu da işletmeniz için sermaye harcama gerekliliğini arttırır.
  • Çek Cumhuriyeti’nde şirket kurmak için sermaye ihtiyacınız bulunur.
 

Her ne kadar belirli dezavantajlı durumlarmış gibi gözükse de aslına bakıldığında Çek Cumhuriyeti’nde şirket kuruluş süreci profesyonel bir şekilde yönetildiğinde işletmeler gelirlerini arttırabilmektedir.

 

Çek Cumhuriyeti’nde Şirket Kurmanın Dezavantajları

 

Çek Cumhuriyeti’nde Kurulacak Şirket Türleri

 

Çek Cumhuriyeti’nde şirket nasıl kurulur sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin bilmesi gereken bir diğer nokta da Çek Cumhuriyeti’nde Kurulacak Şirket Türleridir. Çünkü ülke yasalarında bulunan şirketler birbirinden farklı özelliklerdedir. Bu noktada kurulacak şirket türüne doğru bir şekilde karar vermek ilerleyen dönemlerde problem yaşamanızın önüne geçecektir.

 
  • Limited Şirket
  • Anonim Şirket
 

Çek Cumhuriyetinde en çok kurulan şirket türleridir. Gelin şimdi hep beraber bunlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; İngiltere'de Şirket Nasıl Kurulur?

 

Çek Cumhuriyeti’nde Kurulacak Şirket Türleri

 

Limited Şirket

 

Çek Cumhuriyeti’nde en çok kurulan şirket türlerinden birisi olan limited şirketler, minimum bir ortak ile kurulabilen bir şirket türüdür. Şirket kuruluşu için yetkili müdür ataması yapıldıktan sonra açılış gerçekleşir. Limited şirket kurmak isteyen kişilerin şirket kuruluş formunu doldurması gerekmektedir. Limited şirket kurmak için gerekli olan sermaye 1 çek kronu yani 0.02 Euro’dur.

 

Limited Şirket

 

Anonim Şirket

 

Çekya’daki şirket türlerinden bir diğeri de anonim şirketlerdir. Limited şirketlerin aksine şirket kuruluşu için sermaye gerektiren bir şirket türüdür. Çek Cumhuriyeti’nde anonim şirket kurmak için minimum 80.000 Euro sermayeye ihtiyacınız bulunmaktadır. Bunun yanı sıra şirket kurulu için avukat ücreti de ödenmesi gereklidir.


Anonim Şirket

 

Çek Cumhuriyeti Şirket Kurma Maliyeti

 

Çek Cumhuriyeti’nde şirket kuracak kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı bir diğer konu da Çek Cumhuriyeti Şirket Kurma Maliyetidir. Genellikle yurtdışında şirket kuracağınız her ülkedeki gibi Çek Cumhuriyeti Şirket Kurma Maliyeti de kurulacak şirket türüne göre değişiklik göstermektedir.

 

Çek Cumhuriyeti’nde limited şirket kuracak olan kişiler 1 çek kronası yani 0.002 Euro sermaye ile şirket kuruluşu gerçekleştirebilirken anonim şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin ise en az 80.000 TL sermayeye ihtiyaç duyduklarını söylemek mümkündür. Bunun yanı sıra resmi evraklar ve şirket kuruluş sürecinin yönetilmesi içinde 1000 – 3000 Euro arasında bir sermaye gereklidir.

 

Şirket kuruluşunu tamamlamadan Çek Cumhuriyeti Şirket Kurma Maliyetini iyi bir şekilde hesaplamak için vergiler de göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü vergiler de gerekli olan sermayeyi arttırır.

 

Çek Cumhuriyeti’nde kurumlar vergisi %19’dur, ülkede kişisel gelir elde eden kişilerin bir kişisel gelir vergisi de ödemesi gerekmektedir. Ülkedeki kişisel gelir vergisi %15’tir. Ülkede bulunan standart KDV oranı %21dir. Belirli ürünlerde KDV %15’e indirilmiştir. Kitap, bebek ürünleri ve belirli ilaçlardaki KDV oranı ise %10’dur. Çek Cumhuriyeti’nde emlak edinim vergisi oranı %4’tür.

 

Çekya’da şirket kurma maliyetlerini hesaplarken sizler de bunları göz önünde bulundurabilir ve doğru bir şekilde ihtiyaç duyduğunuz sermayesi belirleyebilirsiniz.


Çek Cumhuriyeti Şirket Kurma Maliyeti

 

Çek Cumhuriyeti’nde Şirket Kuranlar Oturum İzni Alabilir mi?

 

Çek Cumhuriyeti’nde şirket kuruluşu yapacak olan kişiler D tipi vize ile oturum izni alabilmektedir. Süresiz oturum almak ve Çek Cumhuriyeti’nde yaşamak isteyen kişilerin ise oturum izni aldıktan sonra 5 yıl boyunca Çekya’da yaşaması gerekir. Aksi halde kalıcı oturum ve ikamet izni almanız mümkün değildir.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2023


Çek Cumhuriyeti’nde Şirket Kuranlar Oturum İzni Alabilir mi?

 

Çekya’da E-ihracat Yapın

 

Çek Cumhuriyeti’nde şirket kuruluşu yaptıktan sonra e-ihracat yaparak ürün ve hizmet satışı yapmak ister misiniz? Sizler de bu soruya evet yanıtını veriyorsanız şirket kuruluşunuzu gerçekleştirdikten sonra kendinize online bir mağaza açabilir ve Çek Cumhuriyeti’nde yaşayan kişilere ürün satışı yapabilirsiniz.

 

Çek Cumhuriyeti’nde satış yapmak için mağazanızı açarken Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edebilir, çoklu para birimi ve çoklu dil seçeneği sayesinde istediğiniz ülkelere satış yapabilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısı ile hedef kitlenize daha kolay ulaşabilir ve yer alan modüller sayesinde satışlarınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax