Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Cep Telefonu ile Evde Profesyonel Ürün Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

Güncelleme Tarihi: 04.08.2023

İçindekiler;

E-ticaret sitesi kuran işletmeler ürün ve hizmetlerini hedef kitlelerinde yer alan kişilere genellikle ürün fotoğrafları, ürün videoları ve ürün açıklamaları sayesinde tanıtmaktadır. Müşterilerin satın alacakları ürünler ile olan ilk teması fotoğraf, video ve açıklamalar sayesinde gerçekleşeceği için bunlar profesyonel bir şekilde hazırlanmalıdır. Aksi takdirde ürünlerin kalitesi ne kadar iyi olursa olsun müşteri etkileyecek olan fotoğraflar çekilmezse satın alma gerçekleşmeyecektir.

 

Genellikle e-ticaret firmaları siteleri sergileyecekleri ürün ve hizmetleri ön plana çıkarmak için ürün fotoğrafı çekimi yapmaktadır. Bazı markalar stüdyo ortamında profesyonel bir şekilde ürün çekimi yaparken birçok küçük ve orta ölçekli işletme ise evde ürün fotoğrafı çekimi yapmaya çalışmaktadır. Çünkü evde ürün fotoğrafı çekimi yapmak markaların yapacağı harcamaların önüne geçecektir.

 

Cep Telefonu ile Evde Profesyonel Ürün Fotoğrafı Nasıl Çekilir adlı bu yazımızda evde ürün fotoğrafı çekmek isteyen kişi ve işletmeler için önemli bilgilerden bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece ürün fotoğrafı çekimi ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Böylece kendi ürün çekiminizi kendiniz yapabilir ve yapacağınız harcamaların önüne geçebilirsiniz.


cep-telefonu-ile-urun-fotografi-nasil-cekilir

 

Ürün Fotoğrafı Nedir?

 

E-ticaret sitelerinde yer alan ürün fotoğrafları markaların satışını yaptığı ürün ve hizmetleri müşterilere göstermek için çekilen fotoğraflara verilen isimdir. Genellikle ürün fotoğrafları bir ürünün ön, arka, sağ ve sol tarafından yani her açıdan çekilen fotoğraflardır. Bunun yanı sıra ürün fotoğrafları bir ürünün her detayını da gösteren bir fotoğraf türüdür.


İlgili İçerik; Satışları Artıracak Ürün Fotoğrafı Nasıl Çekilir?


İlgili İçerik; Yeni Ürün Satış ve Pazarlama Teknikleri 

 

Ürün Fotoğrafı Nedir

 

E-ticarette Ürün Fotoğraflarının Önemi Nedir?

 

E-ticaret firmaları için ürün fotoğraflarının oldukça önemli olduğunu sizlerle daha önce paylaşmıştık. Cep Telefonu ile Evde Profesyonel Ürün Fotoğrafı Nasıl Çekilir adlı yazımızın bu bölümünde ise e-ticarette ürün fotoğraflarının önemini daha detaylı bir şekilde anlatacağız.

 
  • E-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişilerin ürünler ile ilk teması ürün fotoğrafları aracılığıyla gerçekleşir.
  • Bir ürün fotoğrafı ne kadar profesyonel çekilirse müşterilerin ilgili ürüne olan ilgisi o kadar artış gösterir.
  • E-ticaret firmaları ürün fotoğrafları sayesinde satışlarını hızlı bir şekilde artırabilir.
  • Çoğu zaman tüketiciler bir ürünün detaylarını beğenerek ilgili ürünü satın almayı tercih eder.
  • E-ticarette ürün fotoğrafları markaların kampanyalarının başarılı olmasını sağlar.
  • E-ticaret firmaları ürün çekimi sayesinde rakipleri ile daha kolay rekabet eder ve satışlarını artırma fırsatı yakalar.
 

Bu tür avantajlar sağladığı için e-ticarette ürün fotoğrafı çekiminin önemli olduğunu söylemek mümkündür. Satışlarını artırmak ve rakipleri ile daha kolay rekabet edebilmek isteyen her e-ticaret firmasının e-ticarette ürün çekimine önem vermesi gerekir.
 

İlgili İçerik; Etkileşiminizi Arttıracak Instagram Fotoğrafçılığı İpuçları

 

E-ticarette Ürün Fotoğraflarının Önemi Nedir

 

Ürün Çekimi Nasıl Yapılır?

 

E-ticaret siteleri için ürün fotoğrafına ihtiyacı olan markaların ürün çekimi yapabileceği belirli alanlar bulunur. Genellikle markalar bu noktada:

 
  • Müşteri fotoğrafları
  • Stüdyoda ürün çekimi
  • Evde Cep Telefonu ile ürün çekimi
 

Yapabilmektedir. Genellikle müşteri fotoğraflarını kullanan markaların satış oranı oldukça çoktur. Stüdyoda ürün çekimi yapan markaların ise harcayabileceği sermayesi bulunur. Evde ürün çekimi yapmak ise genellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin harcamalarını kısıtlamak için yaptığı çekimlerdir. Fakat yeniden söylemek gerekir ki evde cep telefonu ile ürün fotoğrafı çekimi yapacak olan markaların dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunur.

 
İlgili İçerik; Ürün Fotoğraflamada Kaçınılması Gereken 6 Önemli Hata


Ürün Çekimi Nasıl Yapılır

 

Evde Cep Telefonu ile Ürün Fotoğrafı Çekimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Evde cep telefonu ile ürün fotoğrafı çekimi yapacak olan e-ticaret firmalarının dikkat etmesi gereken unsurlar bulunmaktadır.

 
  • Ürün fotoğrafının arka planı
  • Ürüne gelen ışık
  • Ürün fotoğrafının kalitesi
  • Ürün fotoğrafının profesyonelliği
 

Cep telefonu ile ürün çekimi yapacak olan kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken temel noktalardır. Çünkü bu unsurlara dikkat etmek ürün fotoğrafınızın kalitesini artıracak ve profesyonel gözükmenizi sağlayacaktır.


İlgili İçerik; Ürünlerinizi Mevcut Müşterilerinize Nasıl Pazarlayabilirsiniz?


Evde Cep Telefonu ile Ürün Fotoğrafı Çekimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Ürün Fotoğrafının Arka Planına Önem Verin  
 

Evde cep telefonuyla ürün fotoğrafı çekmek istiyorsanız ilk önem vermeniz gereken konuların başında ürün fotoğrafının arka planı yer almaktadır. Günümüzde evde fotoğraf çekimi yapacak olan kişiler çoğu zaman güzel gözükmesi için karmaşık arka planları tercih etmektedir. Fakat bu ürün fotoğraflarında yapılan en büyük yanlışlardan birisidir.

 

Ürün fotoğrafının arka planı ne kadar karmaşık olursa ürününüzün gözükmesi o kadar zorlaşacaktır ve bu da aslına bakıldığında evde fotoğraf çekimi yapan kişilerin amacına ulaşmasını engelleyecektir. Çünkü karmaşık arka planı olan ürün fotoğrafları müşterilerinizi etkilemeyecek ve bu da satışlarınıza olumsuz yansıyacaktır.

 

Bu nedenle evde ürün fotoğrafı çekimi yapacak olan kişi ve işletmelerin sade arka planlar kullanmaya özen göstermesi gerekir. Genellikle ürün çekiminde kullanılan arka planlar beyaz ya da bej renklerde olmalıdır. Bu renkler ürününüzü ön plana çıkaracak ve müşterilerinizin ilgili ürünü satın almasında etkin rol oynayacaktır.

 

İlgili İçerik; Ürünlerinizi Mevcut Müşterilerinize Nasıl Pazarlayabilirsiniz?


Ürün Fotoğrafının Arka Planına Önem Verin  

 

Fotoğraf Işığına Dikkat Edin

 

Genellikle ürün fotoğraflarında ışığın çok önemli olduğu herkes tarafından bilinir. Çünkü bir ürün fotoğrafında kullanılan ışık ne kadar kaliteli olursa ürün fotoğrafınızın profesyonelliği o kadar artar ve bu da müşterilerinizin markanıza güvenmesini ve ilgili ürünü satın almasını sağlar.

 

Cep telefonu ile ürün fotoğrafı çekimi yapacak olan kişiler bu nedenle ışığa önem vermesi gerekmektedir. Ürün çekimi esnasında ürünün güzel gözükmesini engelleyen bir ışıkta çekim yapmak yerine profesyonel gözükeceğiniz bir ışığı tercih etmeniz gerekir. Bunu yapmak için de birkaç deneme yapmalı ve doğru ışığı bulana kadar çaba sarf etmelisiniz. Böylece evde ürün fotoğrafı çekiminden tam verim alabilir ve ürünlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz.


Fotoğraf Işığına Dikkat Edin

 

Ürün Fotoğrafınız Kaliteli Olmalı

 

Evde ürün fotoğrafı çekimi yaparken fotoğraf kalitesinin de önemi oldukça büyüktür. Çünkü bir ürün fotoğrafı ne kadar kalitesi bir kamera ile çekilirse fotoğrafınız o kadar net gözükecektir. Aslına bakıldığında bu durum e-ticaret sitenize giren ve ürün almak isteyen kişilerin ilgili ürün fotoğrafı üzerinden karar verme sürecini olumlu etkileyecektir.

 

Bu nedenle cep telefonu ile ürün fotoğrafı çekimi yapacaksanız mega pikseli büyük olan cep telefonları ile çekim yapmaya özen göstermelisiniz. Böylece ürününüzün doğal ve güzel gözükeceği bir fotoğrafı çekebilir, müşterilerinizin ilgili ürünün detaylarını görmesini sağlayabilir ve böylece satışlarınızı daha hızlı artırabilirsiniz.

 

Detaylara Önem Verin

 

Cep telefonu ile ürün fotoğrafı çekimi yapacak olan kişi ve işletmelerin en çok önem vermesi gereken şeylerden biri de ürünün detaylarıdır. Genellikle bir ürünü beğenerek alan kişilerin yanı sıra ilgili ürünün detaylarını severek alan birçok kişi de bulunmaktadır.

 

Bu nedenle cep telefonu ile ürün fotoğrafı çekimi yaparken ürünlerinizi diğer ürünlerden ayıran detayları da fotoğraflandırabilir ve e-ticaret sitenize ekleyebilirsiniz. Böylece e-ticaret sitenizi ziyaret eden kişilerin ürün fotoğraflarında yer alan ürün detaylarını incelemesini sağlayabilir ve satışlarınızı artırma fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İşinizi Kolaylaştıracak En İyi Ücretsiz Fotoğraf Düzenleme Programları


Detaylara Önem Verin

 

E-ticaret’e Ticimax ile Başlayın

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapmak istiyorsanız sizler de Ticimax’ın her bütçeye uygun e-ticaret paketleri ile internetten satış yapabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan modül ve özellikleri kullanarak sattığınız ürünleri ön plana çıkarabilir ve böylece satışlarınızı daha kolay bir şekilde artırabilirsiniz. Şimdi sizde Ticimax e-ticaret alt yapılarına göz atabilir ve bütçenize en uygun e-ticaret paketini seçerek e-ticarette doğru adım atabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax