Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Çoklu Dilli E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret sitelerini farklı dillere çeviren işletmeler ürün ve hizmetlerini farklı ülkelerde de satabilmektedir. E-ticaret sitesi kurmak için genellikle Türkçe dil tercih ediliyor olsa da markalar İngilizce e-ticaret sitesi kurarak da satış yapabilmektedir.

 

İngilizce, Almanca, Rusça ya da Fransızca bir e-ticaret sitesi kurarak farklı ülkelerde satış yapacak olan kişi işletmeler çoklu dil desteğinden yararlanabilmektedir. Çoklu dil desteği ile e-ticaret sitelerini kuracak kişi ve işletmelerin ise belirli konuları göz önünde bulundurması gerekir.

 

Çoklu Dilli E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur adlı bu yazımızda sizlere ürün ve hizmetlerinizi yurtdışına da satabilmeniz için ihtiyaç duyacağınız yabancı dilde e-ticaret sitesi kurmaktan bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret sitenizi farklı dillere çevirerek nasıl farklı ülkelere satış yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret ile E-İhracat Arasındaki Farklar


Çoklu Dilli E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur

 

Çoklu Dilli E-ticaret Sitesi Kurmanız İçin Nedenler

 

Çoklu dilli e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişi ve işletmeler genellikle bu sitelerini yurtdışına satış yapmak için tercih ediyor olsa da aslına bakıldığında farklı dillerde bir e-ticaret sitesi kurmanın markalara sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır.

 
  • İnternet kullanan kişilerin yaklaşık %27’sinin ana dili İngilizce’dir. İngilizce bir e-ticaret sitesi kurmak markanızın hedef kitlesini genişletmektedir.
  • İnternet kullanan kişilerin yaklaşık %75’i anadillerinde kurulan sitelerde dolaşmayı istemektedir.
  • İnternetten ürün ya da hizmet satın alacak kullanıcılar ilk olarak sipariş vermeden önce ilgili internet sitesinin dilini göz önünde bulundurmaktadır.
  • Çoklu dilli e-ticaret sitesi kuran kişi ve işletmeler farklı pazarlara girebilmekte ve böylece daha kolay satış yapabilmektedir.
  • Markalar çoklu dilli e-ticaret sitesi kurarak hedef kitlelerini genişletmekte ve böylece reklam maliyetlerini azaltma şansı yakalamaktadır.
  • İnternet kullanan kişilerin yaklaşık %46’sı ana dillerinde olmayan bir siteden sipariş vermemektedir. Yabancı dilde e-ticaret sitesi kurmak bu nedenle markaların sipariş alma oranını artırmalarına yardımcı olmaktadır.
  • Markalar e-ticaret sitelerini farklı dillere çevirerek hedef kitlelerinde yer alan kişilere güven vermektedir.
 

Bu tür avantajları olduğu için e-ticaret ile internetten ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin çoklu dilli e-ticaret sitesi kurması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Lojistik Süreçlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler


Çoklu Dilli E-ticaret Sitesi Kurmanız İçin Nedenler

 

Şirketinizi Kurun

 

İster Türkçe isterseniz de yabancı dilde bir e-ticaret sitesi kurmak istiyor olun her iki dildeki e-ticaret sitelerinden satış yapmak için ilk olarak bir şirket kurulumu gereçekleştirmeniz gerekmektedir. Türk Ticaret Kanunu kapsamında şirket kurmadan e-ticaret yapacak olan kişi ve işletmelerin belirli cezai yaptırımlar ile karşı karşıya kalması olasıdır. Bu nedenle yabancı dilde e-ticaret yapmak isteyen herkesin şahıs, limited ya da anonim şirket türlerinden birisini kurması gerekmektedir.


Şirketinizi Kurun

 

Hedef Pazar Ülkenizi Seçin

 

Yabancı dilde e-ticaret yapmak istiyorsanız ilk olarak bir hedef Pazar ülkesi belirlemeniz gerekmektedir. Çünkü hedef Pazar ülkenize göre satacağınız ürün ve hizmetler ya da kuracağınız e-ticaret sitesinin dili farklılık göstermektedir.

 

Genellikle yurtdışına ürün satışı yapmak için çok dilli e-ticaret sitesi kuracak olan işletmeler ilk olarak e-ticaret, e-ihracat istatistikleri gibi alanlarda inceleme yapıyor. Bu incelemeler sonrasında da hedef Pazar ülkelerini daha kolay bir şekilde seçme fırsatı yakalıyor. Böylece işletmeler hedef Pazar ülkelerini seçerek hedef kitle analizi de yapabilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ihracat SEO Çalışmalarında Önem Vermeniz Gerekenler


Hedef Pazar Ülkenizi Seçin

 

Satacağınız Ürünleri Seçin

 

Çok dilli bir e-ticaret sitesi kurmadan önce yapmanız gereken çalışmalardan bir diğeri de satacağınız ürün ve hizmetlerin seçimi olacaktır. Bu ürün ve hizmetleri ise seçtiğiniz Pazar ülkesini göz önünde bulundurarak yapmanız gerekmektedir. Hedef pazarınızı seçtikten sonra bu pazara uygun belirli araştırmalar yapmanız gerekmektedir.

 
  • İlgili pazarda en çok satılan ürünler neler?
  • Hangi sektörler daha kolay satış yapabiliyor?
  • Tüketiciler ne tarzda ürünleri satın almaya yöneliyor?
  • Hedef pazardaki niş sektörler ve niş ürünler neler?
 

Böyle bir araştırma sonrasında sizler de hedef pazarınızdaki satacağınız ürün ve hizmetleri seçebilir ve artık çok dilli bir e-ticaret sitesi kurmaya başlayabilirsiniz.


Satacağınız Ürünleri Seçin

 

Ticimax E-ihracat Altyapısını Tercih Edin

 

Çok dilli e-ticaret ya da e-ihracat sitesi kurmak istiyorsanız sizler de Ticimax e-ihracat altyapısını tercih edebilirsiniz. Çünkü Ticimax e-ihracat altyapıları içerisinde markaların çok dilli bir online mağaza kurmasına olanak sağlayan çoklu dil özelliği bulunmaktadır. Çoklu dil özelliği sayesinde işletmeler istedikleri bir dilde e-ticaret sitesi kurabilmekte ve böylece istedikleri ülkelere satış yapma fırsatı yakalamaktadır.

 

Bunun yanı sıra Ticimax e-ihracat altyapısında yer alan çoklu para birimi özelliği ile de kişi ve işletmeler profesyonel bir şekilde yabancı bir satış sitesi kurma fırsatı bulmaktadır. Bütçenize göre en uygun e-ihracat altyapısını seçtikten sonra satın alma işlemi yapmanız gerekcektir. Satın alma işleminin ardından ise siteniz kurulacaktır. E-ihracat sitenize kategori, ürün ve marka sayfalarını ekledikten sonra yabancı dile çevirmeniz mümkündür.

 

Çoklu Para Birimi Ekleyin

 

Yurtdışına ürün ve hizmet satışı gerçekleştirecek olan kişi ve işletmelerin satış yapacağı ülkenin para birimiyle satış yapması oldukça önemlidir. Ticimax e-ihracat altyapısı içerisinde yer alan çoklu para birimi özelliği sayesinde işletmeler istedikleri ülkeye satış yapma fırsatı bulmaktadır.

 

Örneğin: ürün ve hizmetlerini İngiltere’ye satmak isteyen kişi ve işletmeler çoklu para birimi olarak pound ekleyebilmektedir. Böylece İngiltere’den bir kişi sitenizi ziyaret ettiğinde hem çok dilli e-ticaret siteniz sayesinde kendi dilinde bir site ile karşılaşacak hem de kendi para birimi ile alışveriş yapacaktır. Bu kişilerin markanıza olan güvenini artırırken daha fazla satış yapmanıza da olanak tanıyacaktır.


Çoklu Para Birimi Ekleyin

 

Lokasyon Bazlı Fiyat Tanımlayın

 

Çok dilli bir e-ticaret sitesi kuracak olan kişiler diledikleri ülkelere satış yapabilmektedir. Örneğin bir e-ticaret firmasının aynı anda Amerika’ya ve Fransa’ya satış yapabilmesi mümkündür. Fakat işletmelerin ülkeler için maliyetleri farklıkaşabilmektedir. Bu nedenle çok dilli e-ticaret sitelerinde bulunması gereken özelliklerden birisi de lokasyon bazlı fiyat tanımlama özelliğidir.

 

Lokasyon bazlı fiyat tanımlama özelliğinden yararlanan markalar Amerika’ya satacakları bir ürünü 15 dolar üzerinden satarken söz konusu satış yapacakları ülke İngiltere olduğunda ise 20 pound satış fiyatı belirleyebilecektir. Lokasyon bazlı ziyaretçi tanıma özelliği sayesinde kişiler girdikleri ülkelere göre olan fiyatları görecek ve bu fiyatlar üzerinden alışveriş yapacaktır.

 

İlgili İçerik; E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Ürünü Nasıl Satabilirsiniz?

 

Lokasyon Bazlı Ziyaretçi Tanıma Özelliğini Aktif Edin

 

Çok dilli e-ticaret siteleri için önemli olan özelliklerden birisi de lokasyon bazlı ziyaretçi tanıma özelliğidir. Lokasyon bazlı ziyaretçi tanıma özelliği sayesinde e-ticaret sitenize Almanya’dan giren bir kişi Almanca bir e-ticaret sitesi ile karşılaşırken para birimi olarak da Euro’yu görecektir. Fakat Rusya’dan e-ticaret sitenize giren kişiler ise sitenizde çoklu dil özelliği olduğu için Rusça bir e-ticaret sitesi ile karşılaşırken para birimi olarak da Ruble’yi görecek ve alışverişlerini bu para birimi üzerinden yapacaklardır. Bu nedenle çok dilli e-ticaret sitesi kurmak isteyenlerin lokasyon bazlı ziyaretçi tanıma özelliğini de aktif etmesi geremektedir.


Lokasyon Bazlı Ziyaretçi Tanıma Özelliğini Aktif Edin

 

Ticimax ile İstediğiniz Her Yere Satış Yapın

 

Çok dilli e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız sizler de e-ihracat altyapınızı seçerken Ticimax’ı tercih edin. Ticimax e-ihracat altyapısında yer alan çoklu dil, lokasyon bazlı ziyaretçi tanıma ve çoklu para birimi gibi özellikler ile istediğiniz ülkeye ürün satma fırsatı yakalayın ve gelirlerinizi artırın.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax