Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dijital Dönüşüm Nedir ? Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 22.01.2024

İçindekiler;

Dijital dönüşüm işletmelerin tüm alanlarına ve süreçlerine dijital teknolojileri entegre etmesine verilen isimdir. Şirketler genellikle dijital dönüşüm süreçlerini müşterilerine değer katmak, işletme değerini artırmak ve iş süreçlerini hızlandırmak için yapmaktadır.

 

Dijital dönüşüm süreci ile işletmeler özellikle operasyonel süreçlerini hızlandırabildiği için şirketin karlılığını da artırabilmektedir. Bu sürecin profesyonel bir şekilde yürütülmesi ise oldukça önemlidir. Çünkü dijital dönüşüm süreçlerinde yapılabilecek yanlışlıklar ilerleyen süreçlerde markaların iş süreçlerinde problemler çıkmasına ve aksaklıklar yaşanmasına neden olabilmektedir.

 

Bu yüzden dijital dönüşüm sürecine girmeden önce bu süreç hakkında bilgi sahibi olunması oldukça önemli bir konudur. Dijital Dönüşüm Nedir, Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda sizlere dijital dönüşüm ile ilgili bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve dijital dönüşüm nedir sorunuza yanıt bulurken, dijital dönüşüm süreçleri hakkında da bilgi edinebilirsiniz. Böylece işletmenizin dijital dönüşüm süreçlerini profesyonelce yönetebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir:Dijital Ticaret Nedir

 
Dijital Dönüşüm Nedir ?
 

Dijital Dönüşüm Nedir?

 

Dijital dönüşüm organizasyon ya da işletmelerin dijital teknolojileri kullanarak, operasyonlarını, iş süreçlerini, müşteri deneyimlerini ve genel iş stratejilerini teknolojiye adapte etmesine ve dijital teknolojilere uyumlu hale getirmesine verilen isimdir. Dijital dönüşüm genellikle markalara rekabet avantajı sağladığı için oldukça önemlidir.

 

Dijital Dönüşümün Avantajları

 

Dijital dönüşüm sürecinde organizasyon ve işletmelerin tüm süreçleri teknolojiye adapte edildiği için bu sürecin birçok avantajı bulunmaktadır. Dijital dönüşüm sürecinin sağladığı avantajlar şunlardır:

 
  • Dijital dönüşüm süreçleri işletmelerin manuel olarak yaptığı işlemleri otomatize eder.
  • İş süreçlerinin otomasyona bağlanması ise işletmelerin hızını ve verimliliğini artırır.
  • Otomasyon süreçleri işletmelerin çalışma ortamını iyileştirir ve maliyetlerini azaltır.
  • Dijital dönüşüm sayesinde markalar daha hızlı kararlar alabilir.
  • Dijital dönüşümün avantajlarından birisi de müşteri deneyiminin iyileştirilmesidir. İşletmeler müşteri deneyimini iyileştirebilir ve bu da müşteri memnuniyetinin artmasını sağlar.
  • Markalar tüm süreçlerini hızlandırdığı takdirde zaman kazanır ve gelir elde edebilecekleri farklı alanlara yönelebilir.
  • Dijital dönüşümün bunların yanı sıra işletmelere rekabet avantajı da sağlar. Çünkü kurum ve kuruluşlar rakiplerinden daha hızlı hareket ederek markalarını ön plana çıkarabilir ve mevcut pazardan daha fazla pay alabilir.
  • Dijital dönüşüm süreci çalışan teşviği açısından da oldukça önemlidir. Çünkü çalışan verimliliği ve memnuniyetini artırır ve çalışanların iş yerine olan bağımlılığına katkı sağlar.
  • Dijital dönüşümün avantajlı olduğu bir diğer konu da çevresel süreçlerdir. İşletmelerde kağıt kullanımı azaldığı için çevresel etki oldukça büyüktür.
  • Dijital dönüşüm süreci sayesinde markalar teknolojiye adapte olabilmektedir.
 

Dijital dönüşümün avantajlı olduğu başlıca alanlar bunlardır. Sizler de işletmeniz için değer yaratmak istiyorsanız dijital dönüşümünüze önem verebilir ve hızlı bir şekilde süreçlerinizi hızlandırabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir:Dijital Ajans Nedir

 

Dijital Dönüşüm Nasıl Yapılır?

 
Dijital Dönüşüm Nasıl Yapılır?


Dijital dönüşüm oldukça kapsamlı bir süreçtir. Bir işletmenin yönetim, iş süreçleri, işletme kültürü, müşteri deneyimi ve teknoloji kullanımı dijital dönüşümden etkilenebileceği için bu süreçte işletmelerin dikkatli olması ve stratejik ilerlemesi gerekmektedir.

 
  • Dijital Dönüşüm Vizyonu ve Stratejisi Belirleme
  • Yönetim Süreçlerinin Dönüşümü
  • İş Süreçlerinde Kullanılacak Teknolojilerin Seçimi
  • Çalışan Eğitimlerini Planlama ve Çalışan Farkındalığı Yaratma
  • İş Süreçlerinin İncelenmesi ve Yeniden Tasarlanması
 

Süreçlerinin profesyonel bir şekilde yürütülmesi gerekir. Özellikle bu süreçte işletmelerin en önem vermesi gereken konu zamandır. Çünkü dijital dönüşüm süreci zamana yayılmadan planlandığı takdirde işletmelerin bu süreçlerde problem yaşayabilmesi muhtemeldir. Bu nedenle iyi bir zamanın seçilmesi ve özellikle gerekli duyulduğu takdirde bir danışmanlık kapsamında yürütülmesi gerekir.

 

Dijital Dönüşüm Vizyonu ve Stratejisi Belirleyin

 

Dijital dönüşüm nasıl yapılır diyorsanız ilk olarak bir işletme vizyonu ve stratejisi belirlemeniz gerekmektedir. İşletmelerin hedeflerine ulaşabilmesi için dijital dönüşüm sürecinden sonra nasıl bir vizyonunuz olması gerektiğine karar vermeniz ve bunun için hangi inovasyonlara ihtiyaç duyacağınızı tespit etmeniz gerekmektedir. Bunu yaparken de stratejik hedeflerinizi kısa, orta ve uzun vadede ayırmanız oldukça önemlidir.

 

Yönetim Süreçlerinin Dönüşümü

 

Bir dijital dönüşüm sürecinde önem verilmesi gereken bir diğer konu da yönetim süreçlerinin dönüşümü olmalıdır. Yönetim süreçlerini dönüşürken işletmelerin yönetim yaklaşımlarını da güncellemesi gerekir. Bu güncellemenin ise özellikle işletme vizyonuna ve dijital dönüşüm süreci sonrasında belirlenecek olan vizyona uygun olması oldukça önemlidir.

 

Yönetim süreçlerinin dönüşümü esnasında veri odaklı bir yaklaşım belirlemek ve verilere dayalı kararlar almak ise işletmelerin en önem vermesi gereken konular arasında yer alır.

 

İş Süreçlerinde Kullanılacak Olan Teknolojileri Seçin

 
İş Süreçlerinde Kullanılacak Olan Teknolojileri Seçin


İş süreçlerinde kullanılacak olan teknolojilerin seçimi dijital dönüşüm sürecinin yapı taşını oluşturur. Bu süreçte markalar istek, ihtiyaç ve hedeflerini göz önünde bulundurarak dijital dönüşümle beraber kullanabilecekleri teknolojileri belirler.

 
  • Robotic Process Otomasyon Sistemleri
  • İş Akışı Yönetiminde Kullanılan Sistemler
  • Big Data Sistemleri
  • Analitik Araçlar ve Veri Analitiği Sistemleri
  • Bulut Bilişim Sistemleri
  • Yapay Zeka
  • İletişim ve Haberleşeme Sistemleri
  • Güvenlik Yazılımları
 

İşletmelerin kullanabileceği başlıca sistemlerdir. Dijital dönüşüm süreçlerinde sizler de bu sistemleri analiz edebilir ve böylece hangi teknolojiyi kullanacağınıza karar verebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir:Dijital Pazarlama Nedir

 

Çalışan Eğitimlerini Planlama ve Çalışan Farkındalığı Yaratma

 

Dijital dönüşüm sürecine giren bir işletme kullanacağı teknolojileri benimsedikten sonra çalışan eğitimlerine de başlamalıdır. Bu süreçte ise çalışanların dijital süreçlere adapte olması için düzenlenecek eğitimlerde kararlı bir şekilde yürünmelidir.

 
  • Çalışanlarınızın ihtiyaç analizini yapın.
  • Her çalışan için eğitim hedefleri belirleyin
  • Eğitim programları sunun ve çalışanlara katılım fırsatı yaratın.
  • Eğitim materyallerini hazırlayın.
  • Eğitimlerinizi çeşitlendirin ve zamanlayın.
  • Geri bildirimler ile değerlendirmeler yapın.>
 

Çalışanların eğitimlerini planlama ve farkındalık yaratma süreçlerinde bunlara uygun bir şekilde hareket edebilir ve çalışanlarınızın dijital dönüşüme adapte olmasını sağlayabilirsiniz.

 

İş Süreçlerinin İncelenmesi ve Yeniden Tasarlanması

 
İş Süreçlerinin İncelenmesi ve Yeniden Tasarlanması


Dijital dönüşümün basamakları arasında yer alan iş süreçlerinin incelenmesi ve yeniden tasarlanması sürecinde işletmelerin organizasyonlarını daha verimli hale getirmek için belirli süreçleri değerlendirmesi ve gereksinimlere karar vermesi gerekir. Bu noktada da dijital dönüşüm çalışmaları yapacak olan markaların iş süreçlerini değerlendirirken belirli unsurları incelemesi gerekir.

 
  • İlk olarak markanızın mevcut iş süreçlerini inceleyin ve anlayın.
  • İş süreçlerinden alınan performansı inceleyin ve bu performansı nasıl artırabileceğinize karar verin.
  • İş süreçlerinde kullanılan teknolojik alt yapıları inceleyin ve otomasyonlara göz atın.
  • İş süreçlerini yeniden tasarlamak için tasarım hedeflerini belirleyin. Bu süreçte ise verimliliği artıracak fakat maliyeti düşürecek çalışmalar yapmayı da ihmal etmeyin.
  • Markanız tarafından yeniden belirlenen hedefleri göz önünde bulundurun ve bunu nasıl iş süreçlerine organize edeceğinize karar verin.
  • Çalışanların bu süreçlere alışabilmesi adına eğitim ve değişime önem verin. Böylece çalışanlarınızın katılımını teşvik edin.
  • İş süreçleri yeniden tasarlandıktan sonra sürekli olarak izleyin ve iş süreçlerini geliştirmek için çalışmalar yapmaya özen gösterin.
 

Dijital dönüşüm çalışmaları yapmak istiyorsanız sizler de bu konulara önem verebilir ve böylece stratejinizi kolayca geliştirebilirsiniz. İş süreçlerinizi tasarladıktan sonra geliştirebilmek adına düzenli olarak çalışmalar yürütebilir ve performans ölçümü yaparak stratejik kararlarınızı alabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir:Dijital İletişim Kanalları Nelerdir

 

Ticimax ile İşinizi Dijitale Taşıyın

 

Fiziksel mağazanızı dönüştürerek işinizi dijitale taşımak istiyorsanız sizler de işletmenizin ihtiyaçlarına yanıt verecek Türkiye’nin en gelişmiş e-ticaret altyapısı Ticimax’ı tercih edebilir ve böylece internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz. Ticimax ile profesyonel bir şekilde satış yaparken işinizi kolayca büyütebilir ve rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax