Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ihracat Ürün Fiyatlandırma Stratejileri Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 22.02.2024

İçindekiler;

E-ticaret ve e-ihracat sektöründe faaliyet gösteren firmaların ürün satış fiyatlarını belirlerken belirli stratejilerden yararlanması gerekmektedir. Ürün fiyatlandırma stratejileri firmaların doğru ürün fiyatlandırması yapmasında ve rekabetçi ürün fiyatlandırması yapmasında oldukça önemlidir. Ürün fiyatlandırma stratejilerini iyi bir şekilde yürüten ve takibini gerçekleştirebilen firmaların satışlarını hızlı bir şekilde arttırdığı bilinmektedir.

 

E-ihracat sektörü ile yurtdışına satış yapan firmalar ürün fiyatlarını belirlerken satış yapacakları ülkelerin para birimlerine göre bir fiyat belirlemektedir. Yurtdışına satış yapan ya da yurtdışına satış yapmak isteyen kişilerin e-ihracat yaparken kurları yakından takip etmesi, ülke durumunu ve arz talebi göz önünde bulundurması gibi birçok konu firmaların fiyatlandırma yaparken işlerini kolaylaştırmaktadır. Bununla beraber bu unsurlar satış arttırmak için de önemlidir.

 

E-ihracatta Ürün Fiyatlandırması Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere e-ihracat sektöründe faaliyet gösteren firmaların ürün fiyatlandırması yaparken en çok kullandığı fiyatlandırma stratejileri hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek yurtdışına satacağınız ürünlerin fiyatlandırmasını yaparken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğini öğrenebilir ve doğru fiyatlandırma stratejileri ile satışlarınızı arttırabilirsiniz.



E-ihracatta Ürün Fiyatlandırması Hakkında Bilmeniz Gerekenler


 

Ürün Fiyatlandırma Stratejisi Nedir ve Avantajları Nelerdir?

 

Ürün fiyatlandırma stratejisi, bir ürün veya hizmetin fiyatını belirlerken kullanılan strateji veya stratejilere verilen addır. E-ihracat sektöründe fiyatlandırma yaparken dikkatli ve doğru bir şekilde adım atmak firmanızın rakipleri ile daha kolay rekabete girmesini sağlayacak ve bu da satışlarınızı arttırma da etkili olacaktır.

 

Ürün fiyatlandırma stratejileri iyi belirlenmeli ve doğru bir şekilde uygulanmalıdır. E-ihracat ile yurtdışına satış yapanlar ürün fiyatlandırma stratejileri sayesinde birçok avantajdan yararlanabilmektedir.

 

Ürün fiyatlandırma stratejilerinin e-ihracat firmalarına sağladığı önemli avantajlar şunlardır;

 
  • Ürün fiyatlandırma stratejileri sayesinde e-ihracat firmaları ürün ve hizmetleri için en doğru olan fiyatı daha kolay bir şekilde bulabilmektedir.
  • Ürün fiyatlandırma stratejileri markaların rekabetçi fiyatlar bulmasını kolaylaştırmaktadır. Böyle yurtdışına satış yapan firmalar daha kolay bir şekilde rakipleri ile rekabete girebilmektedir.
  • Müşteri odaklı yürütülen fiyatlandırma stratejileri e-ihracat firmalarının marka sadakatini, bilinirliğini, güvenini arttırmaktadır. Bu da kalıcı müşteriler elde etmek isteyen işletmelerin süreçlerini kolaylaştırmaktadır.
  • E-ihracatta doğru bir şekilde yapılan ürün fiyatlandırma stratejileri sayesinde e-ihracat firmalarının sitelerine gelen ziyaretçi sayısı ve ziyaretlerin alışverişe dönme oranı artış göstermektedir.
 

Sizler de yurtdışına satış yapan veya yurtdışına ürün satmak isteyen bir işletmeyseniz ürün fiyatlandırma stratejilerinin avantajlarından yararlanmak için doğru fiyatlandırma stratejilerini yazımızın devamından öğrenebilir ve hem rekabete girebilir hem de satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-İhracat Sitesi Nasıl Kurulur?




Ürün Fiyatlandırma Stratejisi Nedir ve Avantajları Nelerdir?

 

E-ihracatta En Çok Kullanılan Ürün Fiyatlandırma Stratejileri

 

E-ihracat ile yurtdışına satış yapan firmaların ürün fiyatlandırması yaparken kullandığı birçok ürün fiyatlandırma stratejisi bulunmaktadır. E-ihracatta kullanılan ürün fiyatlandırma stratejilerinin firmalara sağladığı birçok farklı avantaj bulunmaktadır. Yurtdışına satış yapan firmalar tarafından en çok;

 
  • Müşteri odaklı fiyatlandırma
  • Rekabetçi fiyatlandırma
  • İndirime dayalı fiyatlandırma
  • Paket fiyatlandırma
  • Maliyet Odaklı Fiyatlandırma
 

Gibi fiyatlandırma stratejileri kullanılmaktadır. Bu fiyatlandırma stratejilerinin hepsinin e-ihracat firmalarına sağladığı farklı avantajlar bulunmaktadır. Sizler de ürün fiyatlandırma stratejileri hakkında bilgi almak ve avantajlarını öğrenmek istiyorsanız bunlara yazımızın devamında detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Ürün Fiyatlandırma Stratejileri



E-ihracat ile yurtdışına satış yapan firmaların ürün fiyatlandırması
 

Müşteri Odaklı Fiyatlandırma Stratejisi

 

E-ihracat sektöründe faaliyet göstererek yurtdışına satış yapan firmalar tarafından en çok kullanılan fiyatlandırma stratejilerinden birisi müşteri odaklı fiyatlandırma stratejisidir.

 

Müşteri odaklı fiyatlandırma stratejisiyle fiyatlandırma yapan işletmelerin temelinde bulunan en önemli unsur tüketicilerdir. Müşteri odaklı fiyatlandırma stratejisinin asıl amacı tüketicilere sunulan ürün ve hizmetlerin değer olarak algılanması ve bunlar için yapılabilecek ödemeyi belirlemektir.

 

Bu ödeme tutarını belirleyen ve müşterilerinde bir değer algısı yaratmayı başaran firmaların büyük bölümü hızlı bir şekilde gelirlerini arttırmaktadır. Genellikle müşteri odaklı fiyatlandırma stratejisi, e-ihracat ile yurtdışına kişiselleştirilmiş ürünler ve tasarım ürünler satan firmalar tarafından daha çok kullanılmaktadır.

 
İlgili İçerik; Yurtdışına Satış Nasıl Yapılır?



E-ihracatta Müşteri Odaklı Fiyatlandırma Stratejisi

Rekabetçi Fiyatlandırma Stratejisi

 

Yurtdışına satış yapan işletmeler tarafından en çok kullanılan başka bir fiyatlandırma stratejisi de rekabetçi fiyatlandırmadır.

 

Rekabetçi fiyatlandırma stratejisinde e-ihracat firmalarının temelin yer alan unsur rakiplerdir. Çünkü işletmeler rakiplerini analiz eder ve rakiplerinin ürün satış fiyatlarını inceleyerek bir fiyatlandırma yapmaktadır.

 

Rekabetçi fiyatlandırma stratejisi ile ürünlerini fiyatlandırmak isteyen e-ihracat firmalarının;

 
  • İlk olarak rakiplerini belirlemesi gerekmektedir.
  • Rakipler belirlendikten sonra firmalar rakiplerini analiz etmelidir. Analiz yaparken Pazar payı, hedef kitle, ürünler, maliyetler ve fiyatlar gibi birçok unsur göz önünde bulundurmalıdır.
  • Rakiplerinizin analizini yaptıktan sonra ürün fiyatlarını çıkarmanız ve hangi ürünlerin hangi fiyatlar üzerinden satıldığını incelemeniz gerekmektedir.
  • Rekabetçi fiyatlandırma stratejisi ile ürünlerinizi fiyatlandırmak istiyorsanız rakiplerinizin bir ürünü en düşük hangi fiyattan sattığını bulmanız gerekmektedir.
  • İlgili ürün için sizler en düşük fiyatı verdiğiniz takdirde rekabetçi fiyatlandırma stratejisi ile ürünlerinizi fiyatlandırmış olursunuz.
 

Rekabetçi fiyatlandırma stratejisi ile e-ihracatta ürün fiyatlandırması yapmak isteyen birçok firmanın yakından takip ettiği buybox sistemini takip edebilirsiniz. Böylece ürün fiyatlandırması yaparken daha az zaman kaybedebilir ve ürünlerinizi hızlı bir şekilde fiyatlandırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Rekabet Analizinin Şirketler İçin Önemi

 

İlgili İçerik; Yüksek Rekabetli Pazarda Öne Çıkmak İçin Bilmeniz Gerekenler



E-ihracat yapan firmalar tarafından kullanılan fiyatlandırma stratejileri
 

İndirime Dayalı Fiyatlandırma Stratejisi

 

E-ihracat yapan firmalar tarafından kullanılan fiyatlandırma stratejilerinden biri diğeri de indirime dayalı fiyatlandırma stratejisidir. İndirime dayalı fiyatlandırma stratejisi ile ürün fiyatlandırması yapan firmalar;

 
  • İlk olarak ürünlerin KDV dahil üstü çizili fiyatını belirlemektedir.
  • Üstü çizili fiyat belirlendikten sonra firmalar rakip analizi yapmaktadır.
  • Rakip analizinin ardından e-ihracat firmaları kendi belirledikleri indirim oranlarına göre indirime dayalı fiyatlar belirlemektedir.
  • İndirimli fiyatlar belirlenirken genellikle rekabetçi fiyatlandırma stratejisinden de yararlanılmaktadır.
 

Sizler de yurtdışına sattığınız ürünleriniz için rakip analizinin ardından indirimli fiyatlarınızı belirleyebilir ve daha kolay satış yapabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri



E-ticarette ve e-ihracatta ürün fiyatlandırma
 

Paket Fiyatlandırma Stratejisi

 

E-ticarette ve e-ihracatta genellikle kampanya dönemlerinde en çok kullanılan fiyatlandırma stratejisi paket fiyatlandırmasıdır. Genellikle paket fiyatlandırma stratejisi ile ürünlerini fiyatlandıracak olan firmalar;

 
  • Paket içeriğine
  • Ürün kategorisine
  • Ürün adedine
 

Göre fiyatlandırma yapmaktadır. Örneğin ürün içeriğine göre paket fiyatlandırması yapan firmalar X ürünü alana Y ürünü bedava, Y ürünü %50 indirimli gibi kampanyalar yapmaktadır.

 

Ürün kategorisine göre fiyatlandırma yapılırken de en çok X kategorisindeki ürünlerden alana Y kategorisindeki ürünlerde %10- %50 indirim gibi kampanyalar düzenlenmektedir. En çok kullanılan paket fiyatlandırma yöntemlerinden biri olan ürün adedine göre fiyatlandırma da en bilinen kampanya 3 al 2 öde kampanyasıdır. Sizler de e-ihracat ile yurtdışına satış yaparken paket fiyatlandırma stratejisi ile bu şekilde kampanyalar düzenleyebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ürün Yönetimi Nedir?



E-ticaret ve e-ihracat firmaları maliyet odaklı fiyatlandırma stratejisi

 

Maliyet Odaklı Fiyatlandırma Stratejisi

 

Genellikle her firma tarafından en çok kullanılan fiyatlandırma stratejilerinden biri de maliyet odaklı fiyatlandırma stratejisidir. E-ticaret ve e-ihracat firmaları maliyet odaklı fiyatlandırma stratejisi ile ürün fiyatlandırması yaparken;

 
  • Ürün alış fiyatı
  • Depolama ücreti
  • Kargo ücreti
  • KDV
 

Gibi önemli unsurları göz önünde bulundurmaktadır. Bu fiyatlandırma stratejisi ile ürün fiyatlarını belirleyen e-ihracat firmaları ilk olarak ürün alış fiyatının üzerine kargo ücretlerini ve depolama masraflarını eklemektedir. Burada birçok e-ihracat firmasının ilk olarak kargo ücretlerini ve KDV’yi ekleyerek de hesaplama yaptığı bilinmektedir. Firmalar maliyeti belirledikten sonra kendi kar marjlarını da üstüne ekleyerek ürünlerini fiyatlandırmaktadır.

 

İlgili İçerik; Ürünleriniz İçin İdeal Fiyatı Bulmaya Yönelik 6 Strateji



eihracatta Maliyet Odaklı Fiyatlandırma Stratejisi. E-ihracatta En Çok Kullanılan Ürün Fiyatlandırma Stratejileri

 

Ticimax ile Ürünlerinizi Hızlı Bir Şekilde Fiyatlandırın

 

E-ihracat ile yurtdışına ürün satmak isteyen firmaların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için hayata geçirilen bir alt yapı olan Ticimax e-ihracat alt yapıları ile sizler de hızlı bir şekilde ürünlerinizi fiyatlandırabilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapıları içerisinde bulunan gelişmiş ürün yönetim modülü sayesinde ürün yönetiminizi yapabilir ve belirli konumlarda farklı para birimleri ile satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax