Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

Güncelleme Tarihi: 01.09.2022

İçindekiler;

E-ticarette kargo süreçlerini yönetmeniz oldukça önemli bir konudur. E-ticaretin son aşamasını kargo ve sevkiyat süreci oluşturmaktadır. Ürünlerinizin müşterilere ulaşılmasının sağlandığı bu süreci iyi yönetmeniz sizler için beraberinde başarıyı getirecektir. Bunu nasıl yapabileceğinizi anlatacağımız e-ticarette kargo süreçlerini yönetme ipuçları adlı yazımızda kargo süreçlerinde dikkat etmeniz gerekenlerden de bahsedeceğiz. Bu hususlara dikkat etmeniz halinde kazançlarınızın artması kaçınılmaz olacaktır.


 

E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları


 

1. Kargo Firmaları ile Anlaşma

 

E-ticarette kargo süreçlerini yönetme ipuçlarına vereceğimiz ilk cevap kargo firmaları ile anlaşmalar yapmanız olacaktır. Kargo firmaları ile gerçekleştireceğiniz anlaşmalar ile hem firmanız hem de potansiyel müşterileriniz bu anlaşmadan karlı çıkacak. Örneğin; kargo firmaları ile yapacağınız sabit ücret anlaşmaları firmanızın maliyetlerini düşürerek büyük karlar elde etmenizi sağlayacaktır. Bununla birlikte müşterilerinize sunacağınız indirimli veya ücretsiz kargo kampanyalarıyla müşteri memnuniyetini ve sadakatini de artırabilirsiniz. Aynı zamanda tüketicilerin kargo ücretlerinden korkmamasıyla müşterilerinizin dilediğince alışveriş yapmaları sağlamış olacaksınız. Böylece firmanızın satışlarında da artış sağlanacaktır.

Kargo anlaşmaları yapmanız neticesinde elde edeceğiniz kazançları toparlayacak olursak;

 

  • Maliyetleriniz düşecektir
  • Müşteri sadakati ve memnuniyeti kazanacaksınız.
  • Müşterilerinizin sepeti terk etmeleriniz önlenir.
  • Satışlarınızın artmasını sağlarsınız.



E-ticaret Kargo Anlaşması Nasıl Yapılır

 

2. Paketlemeye Özen Gösterme

 

E-ticarette kargo süreçlerini yönetme ipuçlarından bir diğerini paketlemeye göstereceğiniz özen oluşturmaktadır. İlk temasın gerçekleştiği ve müşterilerin firmanıza bakış açısının oluştuğu kargo teslimatında, ürünleri nasıl paketlediğiniz büyük öneme sahiptir. Şöyle ki;

 

  • Ürünlerin paketlemesinin özenli yapılması halinde müşteriler firmanızın kaliteli olduğu imajı çizebilirsiniz.
  • Kargo paketlemesinde (kutularda ve ambalaj kağıtlarında) marka amblemini kullanarak firmanızı markalaştırabilirsiniz.
  • Kargo kutuları veya ambalajlarını itinayla hazırlayarak müşterilerinize hasarlı ürün ulaşmasını engelleyebilirsiniz. Böylece müşteriler ürünlerinin hasarsız olarak ellerine ulaşmasından memnun olacaklardır.
  • Özellikle yılbaşı, sevgililer günü vs. gibi özel günlerde yapacağınız paketlemelerle de diğer firmalar arasında farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Böylece müşteriler firmanızla duygusal bağ oluşturarak daha fazla alışveriş yapacaklardır.



E-ticaret Kargo Süreci Yönetimi Paketleme

 

3. Kargo Ürünlerinin Büyüklüğü ve Ağırlığı

 

Kargo sürecinde ürünlerin ağırlığı ve büyüklükleri de öneme sahiptir. Bildiğiniz üzere kargo gönderimlerinde ürünlerin büyüklüğü ve ağırlıklarına göre belli bir fiyat ortaya çıkmaktadır. Bu fiyatlar sizlere ve müşterilerinize zarar verebilir.


Bu nedenlerle kargo firmalarıyla anlaşmalar yaptığınızda kargoların büyüklüğü ve ağırlığını da anlaşmalarınızla düzenlemeniz gerekmektedir. Bu anlaşmaların en sağlıklısı sizler için sabit ücretli olanlar olacaktır. Sabit ücret anlaşması yaptığınız takdirde ürünün büyüklüğü ve ağırlığı neticesinde ortaya çıkacak kargo ücretini düşünmeniz gerekmeyecektir.



E-ticaret Kargo Süreci Yönetimi Paket Boyutu ve Ağırlığı

 

4. Kargo Teslimatı Hakkında Bilgilendirmeler

 

E-ticarette kargo süreçlerini yönetme ipuçlarından bir diğer önemli hususu kargo teslimatı hakkında müşterilerinize yapacağınız bilgilendirmeler oluşturacaktır. Müşteriler alışverişlerinin ardından düzenli olarak ürünlerinin kargo takibini yapmaktadır.


E-ticaret sitenizde düzenleyecek olduğunuz kargo takip portalı ile müşterilerinizin kargo takiplerini yapmalarını kolaylaştırabilirsiniz. Bu da müşterilerde açık ve güvenli bir firma olduğunuz algısını yaratacaktır. Böylece firmanıza olan memnuniyetleri artarak daha fazla satış yapmanız kolaylaşacaktır.

 

Bununla beraber müşterilerinize ürün teslimatı ile ilgili olarak gerçekçi bilgilendirmelerde bulunmanızda çok önemlidir. Aynı gün içerisinde teslim gibi gerçeğe aykırı bir iddia taşımaktaysanız, bu iddianızı yerine getirmeniz müşterilerde yaratacağınız algı için önemli olacaktır.
 

İlgili İçerik: Neden e-ticaret kargo entegrasyonu tercih edilmelidir? 

 

 

5. Sabit Ücretli Kargo Anlaşmaları

 

E-ticarette kargo süreçlerini yönetme ipuçlarından bir diğerini de sabit ücretli kargo anlaşmaları oluşturmaktadır. Bu anlaşmalar ile ürünlerinizin ağırlığından büyüklüğünden veya ürünün teslim edileceği mesafeden bağımsız olarak kargo ücretleri sabit ücretle sınırlandırılmıştır. Bu durumda sizler ve müşterileriniz için karlı olacak ve müşterilerinizin kargo ücretlerinden korkmadan alışveriş yapabilecektir.

 

İlginizi Çekebilir: İndirimli Kargo Anlaşmaları

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax