Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-Ticaret Satışlarını TV Reklamları ile Artırma

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren markaların büyük bölümü dijital pazarlama çalışmalarına yönelirken büyük bir bölümü de bu çalışmalar ile beraber televizyon reklamlarına da yönelmektedir. E-ticaret firmalarını geniş kitlelere ulaştırmak, marka bilinirliğini ve güvenilirliğini artırmak isteyen her firmanın TV reklamı vermek için çalışmalar yürütmesi gerekir.

 

Günümüzde her ne kadar mobil cihaz kullanımı artış gösterse de aslına bakıldığında Televizyon reklamlarının da etkisinin geniş olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü e-ticaret firmaları Televizyon Reklamı verdikleri takdirde birçok avantajdan yararlanabilmektedir.

 

E-Ticaret Satışlarını TV Reklamları ile Artırma adlı bu yazımızda Televizyon Reklamlarının Avantajları ve Dezavantajları, e-ticaret firmalarının kullanabileceği reklam modelleri gibi birçok konu hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret firmanız için neden TV reklamı vermeniz gerektiğini kavrarken yararlanabileceğiniz reklam modelleri hakkında da bilgi alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram TV (IGTV) Kullanım Rehberi

 

E-Ticaret Şirketleri İçin TV Reklamlarının Avantajları ve Dezavantajları

 

Televizyon Reklamlarının E-ticaret Firmalarına Sağladığı Avantajları

 

Televizyon reklamları tüketici satın alma davranışları üzerinde oldukça önemli olan bir pazarlama çalışmasıdır. Genellikle TV reklamlarında bir firmanın reklamını gören kişiler bu firmaya daha fazla güvenmektedir. Bu da aslına bakıldığında TV reklamlarının marka bilinirliği yaratma ve satışları artırma konularında etkileri olduğunu gösterir. Bunun yanı sıra;

 
  • Hedef Kitleye Ulaşma
  • Dikkat Çekicilik
  • Marka Bilinirliği Yaratma
  • Farklı Reklam Türlerini Kullanma
 

Gibi birçok avantajın da olduğunu söylemek mümkündür. Gelin şimdi hep beraber bu konulara daha detaylı bir şekilde göz atalım:

 

Televizyon Reklamlarının E-ticaret Firmalarına Sağladığı Avantajları

 

TV Reklamları Hedef Kitlenize Ulaşmanızı Sağlar

 

Televizyon Reklamlarının e-ticaret firmaları için avantaj sağladığı en büyük durum hedef kitleye ulaşmaktır. E-ticaret firmaları çoğu zaman hedef kitlelerinde yer alan ve satış yapmak istedikleri kişilere ulaşma amacı ile televizyona reklam vermektedir.

 

Günümüzde birçok kişi boş zamanlarında televizyon izlediği için TV reklamları markaların hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmasını kolaylaştırmaktadır. Bununla beraber Televizyon her gün izlenen bir kitle iletişim aracı olduğu için e-ticaret firmaları hedef kitlelerine ulaşırken TV reklamları sayesinde hedef kitlelerini genişletme fırsatı da yakalamaktadır. Bu da kısa ve uzun vadede e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin satışlarını artırmalarına ve rakiplerinin önüne geçmelerine yardımcı olmaktadır.

 

İlgili İçerik; Reklam Olarak Faydalanabileceğiniz Ücretsiz Tanıtım Çalışmaları

 

TV Reklamları Hedef Kitlenize Ulaşmanızı Sağlar

 

Dikkat Çekici Olabilirsiniz

 

Televizyon reklamları genellikle programların arasında verilen reklam türleridir. Merakla izlenen bir program ya da dizi esnasında araya giren reklamlar kişilerin ilgisini üzerine çekmektedir. Bu noktada TV reklamlarının ilgi çekiciliğini artırmak isteyen her markanın buna uygun bir strateji geliştirmeye önem vermesi gerekir.

 

Kullanılan reklam görselleri, kullanılan dil, video ya da reklam filmi ile markalar hedef kitlelerinin ya da diğer kişilerin ilgisini üzerine çekebilmekte ve böylece çalışmalardan daha fazla verim alabilmektedir.

 

Dikkat Çekici Olabilirsiniz

 

Marka Bilinirliği Yaratır

 

E-ticaret firmaları için TV reklamlarının sağladığı en büyük avantajlardan birisi marka bilinirliği ile ilgilidir. Genellikle bir reklamda bir markayı tanıyan kişiler ilgili marka hakkında bilgi sahibi olmak için araştırmalar yapmaktadır. Kişiler bir firmanın reklamına ne kadar maruz kalırsa da ilgili firmaya o kadar yaklaşmaktadır.

 

Bunun yanı sıra bir e-ticaret firmasının hedef kitlesinde olmayan kişiler de ilgili reklamları izleyeceği için markaların bilinirliğinin artığını söylemek mümkündür. Zamanla e-ticaret sitenizden alışveriş yapacak olan bu kitlenin güvenini kazanmak için bu noktada doğru bir reklam strateji geliştirmeye özen göstermeniz de oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; Reklam Afişi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Marka Bilinirliği Yaratır

 

Farklı Reklam Türlerini Kullanma

 

Dijital pazarlama reklamlarında olduğu gibi televizyon reklamlarında da kullanabileceğiniz birçok reklam türü bulunmaktadır. Bazı e-ticaret firmaları yalnızca görsel reklamlar hazırlarken bazıları ise işitsel televizyon reklamları ile hedeflerine ulaşmayı amaçlar. Bunun yanı sıra hem işitsel hem de görsel reklamlar ile hedef kitlesine ulaşmak isteyen markaların da olduğu bilinir.

 

Bu noktada Televizyon reklamlarının e-ticaret firmalarına sağladığı avantajlardan birinin de çeşitlilik olduğunu söylemek mümkündür.

 

Farklı Reklam Türlerini Kullanma

 

E-ticaret Firmaları İçin Televizyon Reklamlarının Dezavantajları

 

E-ticaret firmaları için televizyon reklamları her ne kadar avantajlı olsa da dezavantajlı olduğum durumların da bulunduğunu söylemek mümkündür.

 
  • TV Reklamı Ücretleri
  • TV Reklamlarının Değişimi
  • Prodüksiyon Çalışmaları
  • Akılda Kalıcılık
 

Gibi durumlar e-ticaret firmaları için TV reklamlarının dezavantajlı olabileceğini söylemek mümkündür.

 

İlgili İçerik; Konvansiyonel Reklamcılık Nedir? Neden Önemlidir?

 

E-ticaret Firmaları İçin Televizyon Reklamlarının Dezavantajları

 

TV Reklamı Ücretleri Fazladır

 

E-ticaret için TV reklamlarının dezavantajlı olduğu durumlardan birisi TV reklamı ücretleridir. Genellikle Televizyon reklamı ücretleri;

 
  • Kanal
  • Yayın saati
  • Reklam süresi
  • Tekrar sayısı
 

Gibi önemli unsurlara göre belirlenmektedir. Bazı zaman dilimlerinde reklam ücretleri oldukça uygun olsa da aslına bakıldığında en yoğun izlenme sürelerinin olduğu saatlerde reklam ücretlerinin fazla olduğunu söylemek mümkündür.

 

TV Reklamı Ücretleri Fazladır
 

Televizyon Reklamlarını Değiştirmek Oldukça Zordur

 

Dijital pazarlama çalışmaları yürüten e-ticaret firmaları reklam çalışmalarında kullandığı görsel, ses ve metinler üzerinde hızlı bir şekilde değişiklik yapma şansına sahiplerdir. Televizyon reklamlarında ise bu oldukça zordur. Çünkü reklam filmi çekim maliyetlerinin oldukça fazla olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle bir reklamın yeniden düzenlenmesi ve yayına girmesi markaların reklam maliyetlerinin artmasına neden olabilmektedir.

 

Televizyon Reklamlarını Değiştirmek Oldukça Zordur

 

Prodüksiyon Çalışmaları Önemlidir

 

E-ticaret için TV reklamları verecek olan kişi ve işletmelerin belirli standartlara uygun bir şekilde hareket etmesi gerekir. Bu nedenle TV reklamlarında her zaman prodüksiyonun önemli olduğu bilinir.

 

Reklam filmi çekimi sürecinde kullanılacak prodüksiyon ekibinin ise maliyetleri e-ticaret firmaları için fazla olabilir. Fakat bu ekibin reklam türüne, süresine göre farklılık değiştireceğini de söylemek mümkündür.

 

İlgili İçerik; Başarılı Sevgililer Günü Reklamları


Prodüksiyon Çalışmaları Önemlidir

 

Akılda Kalıcı Olmayabilir

 

E-ticaret firmaları için TV reklamlarının dezavantajlı olabileceği durumlardan birisi de akılda kalıcılıktır. Genellikle kişiler bir reklama sıklıkla maruz kaldıkları takdirde ilgili markayı akıllarında tutmaktadır fakat nadir gösterilen reklamlar hedef kitlenizi etkilemenizi zorlaştıracak ve akılda kalıcı olmamanıza neden olacaktır.


Akılda Kalıcı Olmaya Bilir

 

E-ticaret Firmalarının Kullanabileceği Televizyon Reklamı Türleri

 

E-ticaret firmaları Televizyona reklam vermek istediğinde belirli kampanya dönemlerinde reklam vermeyi tercih eder. Çünkü bu dönemler tüketicilerin en çok ilgisini çeken dönemlerdir.

 
  • Yılbaşı kampanyaları
  • Sevgililer günü kampanyaları
  • Ramazan ve Kurban Bayramı Kampanyaları
  • Anneler ve Babalar Günü Kampanyaları
  • Black Friday
 

Gibi önemli kampanya dönemlerinde e-ticaret firmaları reklam çalışmaları yaparak hem hedef kitlesine ulaşma hem de satışlarını artırma fırsatı yakalamaktadır. Bunun yanı sıra e-ticaret ile internetten ürün satışı yapan markalar çoğu zaman marka bilinirliklerini artırmaya yönelik de televizyona reklam vermektedir.

 

Satış artırmaya yönelik e-ticaret firmaları için televizyon reklamları çoğu zaman kampanya dönemlerinde daha etkili olsa da bu noktada e-ticaret firmalarının marka bilinirliğini artırmaya yönelik kampanya kurgularını istediği zaman planlayabildikleri bir gerçektir.

 

Sizler de e-ticaret firmanızın hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmak, marka bilinirliği yaratmak ve daha hızlı bir şekilde satış yapmak istiyorsanız yoğun kampanya dönemlerini tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra marka bilinirliğinizi artırmak için de yılın her döneminde belirli aralıklarla televizyon reklamı yapabilirsiniz.

 

E-ticaret Firmalarının Kullanabileceği Televizyon Reklamı Türleri

 

Ticimax ile Marka Bilinirliğinizi Artırın

 

E-ticaret sitesi kurarken sizler de Türkiye’nin en çok kullanılan e-ticaret altyapılarından birisi olan Ticimax ile sitenizi kurun. Ticimax’ın profesyonelliğinden yararlanarak e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde hayata geçirirken alt yapımızda yer alan modül ve özellikler sayesinde marka bilinirliğinizi daha kolay bir şekilde artırma fırsatı yakalayın.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax