E-ticaret siteleri yoğun trafik alan ve hızlı işlem gerçekleşen site türleri arasında yer almaktadır. Bazı zamanlarda yoğun trafik ve hızlı işlem gerçekleşmesi e-ticaret sitelerinin marka imajını olumsuz bir şekilde etkileyebilmektedir. Çünkü e-ticaret siteleri bazı dönemlerde artan trafiği karşılayamamakta ve bu nedenle çökmeler yaşanabilmektedir. Fakat işletmeler e-ticaret firmaları sitelerinde yapacakları ufak değişimler sayesinde bu olumsuzluklara ve dalgalanmalara karşı kolayca hazırlanabilmektedir.
E-ticaret sitelerinin bu dalgalanmalara hazırlanması için ise hız optimizasyonuna yönelik çalışmalar yapması gerekmektedir. İşletmeler bu süreci erteledikleri takdirde ise rakipleriyle girdikleri rekabet içerisinde geri planda kalacaktır. Bu da e-ticaret firmalarının müşteri kaybetmesine neden olacaktır.
Google tarafından mobil sayfa hızına yönelik yapılan bir araştırma, internet sitelerinin hemen çıkma oranın artmasının ardında yatan nedenin sayfa yüklenme süresinin artması olduğunu gösteriyor. 2021 yılında Google tarafından yapılan güncellemeler sonrasında Google’ın artık site performansı yüksek olan siteleri önceliklendirdiği biliniyor.
E-ticaret siteleri için önemli olan hız optimizasyonu çalışmalarının nasıl yapılacağını anlattığımız bu yazımızı inceleyerek sizler de e-ticarette sayfa hızı hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Sayfa hızı, e-ticaret sitelerinde bulunan bir sayfada yer alan bir içeriğin yüklenmesi için geçen süreyi ifade etmektedir. Site hızı kavramı ise e-ticaret sitenizin genel performansını göstermektedir.
Sayfa hızı ve site hızı kavramları bir e-ticaret sitesinin başarılı olup olmayacağını belirleyen en önemli unsurlardır. Çünkü;
- Bir e-ticaret sitesinin performansı düşükse bu site üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin %79’luk bölümü tekrar aynı firma üzerinden alışveriş yapmamaktadır.
- Akıllı telefon kullanan kişilerin %64'lük bölümü bir e-ticaret sitesinin ya da web sitesinin dört saniye ya da dört saniyeden kısa bir sürede yüklenmesini beklemektedir.
- Çevrimiçi alışveriş yapan kişilerin %47’si e-ticaret sitelerinin 2 saniye ya da 2 saniyeden daha az bir sürede yüklenmesini beklemektedir.
Bu istatistikler e-ticaret sitelerinde yaşanabilecek olan zaman gecikmesi probleminden dolayı e-ticaret firmalarının satışlarının olumsuz bir şekilde etkileneceğini göstermektedir. Bu nedenle e-ticaret firmaları Google Page Speed Insight gibi araçları kullanarak sayfa hızı ve site hızını tespit etmeli ve performans optimizasyonu için kullanılacak araçlardan yararlanarak performans optimizasyon çalışmaları yapmalıdır.
Böylece işletmeler site hızlandırma çalışmaları yaparak e-ticaret sitelerini 1 saniye hızlandırdıkları takdirde dönüşüm oranlarını %7 oranında arttırabileceklerdir. Yani kısacası günlük 100.000 TL’lik bir kazancı olan e-ticaret sitesi bir saniyelik hızlandırma sayesinde günlük 7.000 TL daha fazla kazanabilecektir. Bununla beraber sayfa yüklenme hızının e-ticarette etkilediği birçok önemli nokta da bulunmaktadır.
- E-ticaret siteleri yavaş yüklendiği takdirde aranabilirliği olumsuz etkilenecektir.
- Google Adwords çalışmalarında sayfa yüklenme hızı yavaş olduğunda Kalite puanı düşecektir. Bu da reklam çalışmalarınızda tıklama başına maliyeti arttıracaktır.
- Sayfa yüklenme hızı yavaş olduğu takdirde SEO çalışmalarınız zarar görecektir.
Bu nedenle e-ticaret firmaları sayfa yüklenme hızını arttırmaya yönelik çalışmalar yapmalıdır. Gelin şimdi hep beraber e-ticaret sitenizin performansı ile sayfa hızlarını nasıl iyileştireceğinize bir göz atalım.
İlgili İçerik; E-ticaret Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
İlgili İçerik; Hotjar Nedir? Hotjar'ın E-ticaret Siteniz için Faydaları Nelerdir?
E-ticaret sitesi bulunan kişi ve işletmeler sayfa yüklenme sürelerini iyileştirebilmek için belirli alanlarda çalışmalar yapmalıdır ve işletmeler tarafından yapılacak 14 farklı çalışma sayesinde site performansı ve sayfa yüklenme hızı iyileştirmeleri yapmak mümkündür.
- Hızlı ve hazır e-ticaret alt yapılarını tercih etmek
- Güvenilir ve hızlı hosting kullanmak
- CDN kullanmak
- Google Etiket Yöneticisinden Yararlanın
- Tarayıcının ayrıştırıcıyı engelleyen komut dosyalarının engellemesini kaldırın
- Mobil performansınızı Önceliklendirin, test ve optimizasyon çalışmaları yapın
- Pop-up kullanımına dikkat etmek
- Küçük resim kullanımını dikkat etmek
- Slider kullanımını sınırlandırmak
- E-ticaret siteniz için gerekli uygulamalar kullanmak
- Sitenizde yer alan görselleri sıkıştırmak
- Video yüklerken dikkatli olmak
- E-ticaret sitenizin kodunu küçültmek
- Yönlendirmelere ve bozuk bağlantılara dikkat etmek
Hızlı ve Hazır E-ticaret Alt Yapılarını Tercih Edin
E-ticaret sitesi kuran kişi ve işletmeler genellikle açık kaynak kodlu yazılımlar, hazır e-ticaret alt yapıları ve e-ticaret sitesi yazdırma yöntemleri ile e-ticaret sitelerini hayata geçirmektedir. Bu yöntemlerin e-ticaret firmalarına sağladığı birçok avantaj ve dezavantaj söz konusudur ve genellikle işletmeler bu avantajları ve dezavantajları göz önünde bulundurarak e-ticaret sitesi kurma yöntemlerini belirlemektedir.
E-ticaret sitelerinin hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlamak ve site performansını arttırmak isteyen kişiler bu noktada hazır e-ticaret alt yapılarını tercih etmelidir. Çünkü hazır e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan birçok özellik e-ticaret sitelerinin performansını arttırmaya yönelik niteliklerle donatılmıştır. Bu nedenle e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilere uzmanlar tarafından hazır e-ticaret alt yapıları önerilmektedir. Çünkü hazır e-ticaret alt yapıları sayesinde;
- E-ticaret siteleri büyük ölçüde performans kazanabilmektedir.
- Hazır e-ticaret alt yapıları sitelerin yavaşlamasını engellemektedir.
- Hazır e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan özellikler sayfa yüklenme sürelerinin %10 - %15 oranında azalmasına yardımcı olmaktadır.
- Hazır e-ticaret alt yapıları dönüşüm oranlarında artış yaşanmasını sağlamaktadır. İşletmeler hazır alt yapılar kullanarak %10 - %20 arasında dönüşüm oranlarını arttırabilmektedirler.
Sizler de e-ticaret sitenizin hızlı çalışmasını sağlamak ve yukarıdaki avantajlardan yararlanmak için Ticimax gibi hazır e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz.
İlgili İçerik; E-Ticaret Paketleri
Güvenilir ve Hızlı Hosting Kullanın
E-ticaret sitelerinin performansını etkileyen en önemli unsurlardan birisi de sitelerin barındırıldığı hostinglerdir. Özellikle Blackfriday gibi önemli kampanya dönemlerinde birçok e-ticaret sitesi hosting firmasından kaynaklı olarak çöküşler yaşamaktadır. Bu da e-ticaret firmalarının kampanya dönemlerinde gelir kaybetmesine neden olmaktadır. Gelir kaybı ve çökme problemlerinin önüne geçmek isteyen işletmeler hosting firmalarını seçerken belirli unsurları göz önünde bulundurmalıdır.
- Bandwith
- Kampanya dönemlerinde artan ziyaretçi sayısından kaynaklı çökmeleri önlemeye yönelik en yüksek kullanıcı yükü ve ön görülen trafik
Hosting seçimi esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardır. Özellikle e-ticaret firmaları Ticimax gibi bulut tabanlı e-ticaret alt yapılarını seçerek e-ticaret sitelerinin çalışma süresini arttırmayı hedeflemelidir.
İlgili İçerik; E-Ticaret Hosting, E-Ticaret Siteleri İçin Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?
CDN Kullanın
Content Delivery Network yani kısacası CDN içerik dağıtım ağı anlamına gelmektedir ve bir internet sitesine erişmek isteyen internet kullanıcılarını, kendilerine yakın olan sunuculara yönlendirmekte ve kişilerin coğrafi anlamda kendilerine yakın konumlarda bulunan sunucular üzerinden hizmet almasını sağlamaktadır.
CDN sayesinde internet kullanıcıları bir e-ticaret sitesine girdiğinde en iyi kullanıcı deneyimini yaşama fırsatı yakalar. Bununla beraber;
- Kullanıcılar istedikleri şeylere daha hızlı ulaşır.
- Sunucu yükü hafiflediği için e-ticaret sitelerinin çökme olasılığı azalır.
- CDN kullanan e-ticaret siteleri SEO sonuçlarında başarılı olma fırsatı yakalar.
- CDN, e-ticaret sitelerinde bulunan sayfaların yüklenme süresini kısaltır.
Böylece e-ticaret siteleri site performanslarını arttırabilir. Bir e-ticaret sitesinin site performansının artması da dönüşümlerinin artmasını beraberinde getirir. Bu nedenle sizler de e-ticaret siteniz için CDN kullanabilir ve maliyetlerinizi azaltırken dönüşümlerinizi arttırabilirsiniz.
İlgili İçerik; CDN Nedir? Ne İşe Yarar?
Google Etiket Yöneticisinden Yararlanın
Günümüzde e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren birçok işletmelerin dijital pazarlama stratejilerini belirlemek için belirli verilere ihtiyacı bulunmaktadır. Bu veri türlerinin en başında ise müşteri verileri yer almaktadır.
Birçok e-ticaret sitesi müşteri verilerini izlemek ve ölçümlemek için Analytics programları ve kodları kullanmaktadır. Genellikle bu programlar tarafından e-ticaret sitelerine verilen kodlar JavaScript izleme kodlarıdır. JavaScript kodlarını e-ticaret sitelerine ekleyen işletmeler;
- Kullanıcılara yönelik genel analizlere
- Dönüşümlere
- Kullanıcıların e-ticaret sitelerindeki davranışlarına
- Hedef sayfalara
Kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Fakat e-ticaret siteleri için JavaScript kodları her ne kadar faydalı olarak gözükse de bazı durumlarda bu kodlar e-ticaret sitelerinin yavaşlamasına ve çökmesine neden olmaktadır. Bunu engellemek için ise birçok işletme Google araçları arasında bulunan Google Etiket Yöneticisi gibi araçları kullanmayı tercih etmektedir.
Google etiket yöneticisi sayesinde birçok işletme e-ticaret sitelerine ya da mobil uygulamalarına ekleyecekleri izleme kodlarını ve kod parçalarını kolay bir şekilde düzenleyebilmektedir ve böylece işletmeler kodlarını daha kolay bir şekilde kontrol altına alarak sitelerinin çökmesin engelleyebilmektedir.
Sizler de sitenize ekleyeceğiniz birçok izleme kodunu kontrol altına almak ve hızlı bir şekilde değişiklik yapmak istiyorsanız Google tag manager kullanabilirsiniz.
İlgili İçerik; Google Tag Manager Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Tarayıcının Ayrıştırıcıyı Engelleyen Komut Dosyalarının Engellemesini Kaldırın
E-ticaret sitenizi ziyaret eden bir müşterinin bir sayfayı görüntüleyebilmesi için tarayıcının ilk olarak HTML ayrıştırma sürecini tamamlaması gerekmektedir. Fakat bazı durumlarda ayrıştırıcıyı engelleyen komut dosyaları yer aldığı için bu süreç kesintiye uğramaktadır.
Tarayıcılar bu tür dosyalarla karşı karşıya kaldığında yalnızca bu dosyaları çalıştırmaya odaklanmaktadır ve bu nedenle her şeyi durdurmaktadır. E-ticaret firmaları verdikleri hizmetin kesintiye uğramaması için ayrıştırıcıyı engelleyen komut dosyalarının engellemesini kaldırması gerekmektedir.
Aşağıda bu tür komutları görüntüleyebilirsiniz;
Ayrıştırıcı engelleme olarak karşınıza çıkan kodlar: "< script src = " jquery.js " > < / script >"
Ayrıştırıcı engelleme olmayan kodlar: "< script src = " jquery.js " defer > < / script >"
Sizler de e-ticaret sitenizde bulunan kodlarda bu değişiklikleri yapabilirsiniz.
Mobil Performansınızı Önceliklendirin, Test Ve Optimizasyon Çalışmaları Yapın
Günümüzde e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerin yaklaşık %75’i mobil cihazlar üzerinden yapılmaktadır ve artık online alışveriş trendlerinin mobil platformlara kaymaya başladığını söylemek mümkündür. Bu nokta e-ticaret sitelerinin mobil performansına önem veren işletmelerin gelirlerini daha hızlı bir şekilde arttıracağı öngörülmektedir.
Bu nedenle e-ticaret firmaları mobil performanslarını arttırmak için;
- Mobil site hızını Page Speed Insight gibi analiz araçları kullanarak test etmelidir.
- İşletmeler site performanslarını rakiplerinin siteleri ile karşılaştırmaya özen göstermelidir.
- Page Speed Insight ile işletmeler dönüşüm oranlarını nasıl arttıracakları konusunda hesaplamalar yapmalıdır.
- Page Speed Insight tarafından verilen raporlar detaylı bir şekilde incelenmeli ve Google’ın optimizasyon önerileri göz önünde bulundurularak ilgili düzenlemeler yapılmalıdır.
Böylece e-ticaret sitenizin web ve mobil sayfalarını optimize edebilir ve site performansınızı arttırabilirsiniz.
İlgili İçerik; E-Ticarette Mobil Uygulama Tercih Edilmesinin 10 Nedeni
İlgili İçerik; Big Data (Büyük Veri) Nedir? E-ticarette Kullanım Örnekleri
İlgili İçerik; Durum Analizi Nedir? Durum Analizi Teknikleri
Pop-up Kullanımına Dikkat Edin
Pop-up, genellikle bir e-ticaret sitenize ilk girdiğinizde ya da bir e-ticaret sitesinden çıkarken gördüğünüz reklamlara verilen isimdir. Pop-uplar, e-ticaret sitelerinde tüketicilerin müdahalesi dışında açılan pencerelere verilen isimdir. Bazı reklam türleri e-ticaret sitesinde ürün, hizmet ve kampanyalara yönelik bilgiler verirken bazı pop-up türleri ise kullanıcıları farklı bir yere yönlendirmeyi hedeflemektedir.
Pop-uplar bazı durumlarda e-ticaret sitelerine fayda sağlarken bazı durumlarda ise işletmeler için zararlı olabilmektedir. Çünkü bu reklam türleri e-ticaret sitenizi ziyaret eden tüketicilerin alışveriş deneyimini engelleyebilmektedir. Çünkü pop-uplar;
- E-ticaret sitenizi ziyaret eden tüketicilerin e-ticaret deneyimine bir adım eklemektedir.
- Bazı müşteriler ilgisini çekmeyen bu reklamlara yanlışlıkla tıklayabilmektedir.
- Bazı tüketiciler tarafından pop-uplar ürün sayfaları ile karıştırılabilmektedir.
- Pop-uplar e-ticaret sitenizde yer alan sayfaların yüklenme süresini yavaşlatabilmektedir.
Bu nedenlerden dolayı pop-up reklamlar çoğu zaman e-ticaret siteleri için zararlı olabilmektedir. Pop-up reklamların sayfa yüklenme süresini olumsuz etkilememesi ve kullanıcı deneyimini azaltmaması için e-ticaret firmaları tarafından pop-up reklamların kullanımı sınırlandırılmalıdır.
Sizler de pop-upları sınırlandırarak e-ticaret sitenizin performansını arttırabilir ve sitenizde kullanıcı deneyimini ön plana çıkarabilirsiniz.
Küçük Resim Kullanımını Sınırlandırın
E-ticaret sitelerinin ana sayfalarında vitrindekiler, en çok satan ürünler gibi birçok alan bulunmaktadır. Bu alanlarda ise ürün sayfalarında yer alan görsellerin küçük resimler olarak görüntülendiği bilinmektedir. E-ticaret sitelerinin ürün sayfalarında yer alan ve ana sayfanızda küçük resimler olarak görüntülenen görseller hız sorunlarına yol açabilmektedir.
Ürün resimleri, ürün sayfalarına genellikle yüksek çözünürlük ve boyutlarda yüklenmektedir. Büyük formattaki resimler küçük resimlere döndürüldüğünde ise tüketicilerin tarayıcıları bu işlem için ayrı efor sarf edecektir. Bu da e-ticaret sitenizin sayfa yüklenme süresini olumsuz etkileyecektir.
Bu nedenle e-ticaret sitelerinin tasarımı yapılırken yerleşik resim boyu parametreleri kullanılmalıdır. Böylece görsellerin kalitesi korunacak ve tüketicilere en küçük resimler problemsiz bir şekilde gösterilecektir. Bununla beraber e-ticaret sitesi tasarımı yaparken gelişmiş tema seçeneklerini kullanmak ve responsive tasarımlar yapmak da ilgili problemin çözülmesini sağlayacaktır.
Slider Kullanımını Sınırlandırın
E-ticaret sitelerinin neredeyse hepsinde kullanılan sliderlar, ürün, hizmet ve kampanyalarınız hakkında tüketicilere bilgi vermek için oldukça önemlidir. Fakat slider kullanımı bazı durumlarda e-ticaret sitelerinin hız problemi yaşamasına neden olmaktadır. Özellikle yüksek boyut, kalite ve fazla slider sayısı e-ticaret sitenizin yüklenme süresini arttırabilmektedir.
E-ticaret firmaları sliderlar kullanımında bazı unsurlara dikkat ederek bu problemin önüne geçebilmektedir.
- İlk olarak ana sayfanızda yer alan sliderlarına sayısını azaltın.
- Net bir slider ile kullanıcıları harekete geçirmeye çalışın.
- Slider tasarımı yaparken kullanıcı deneyimini ön planda tutun.
- Ana sayfanızda slider kullanmak istiyorsanız iki ya da üç slider kullanmaya dikkat edin.
Böylece slider kullanımınızı sınırlandırabilir ve e-ticaret sitenizde hız problemlerinin yaşanmasını engelleyebilirsiniz.
E-ticaret Sitenizde Gerekli Uygulamalar Kullanın
E-ticaret sitesi sahibi olan kişiler e-ticaret süreçlerini yönetebilmek adına bazı uygulamalardan yararlanmaktadır. Genellikle e-ticaret sitelerinde yardımcı uygulama kullanan işletmeler açık kaynak kodlu yazılımları tercih eden işletmelerdir.
- SEO Uygulamaları
- Analiz uygulamaları
- Dijital pazarlama uygulamaları
- Muhasebe uygulamaları
Genel olarak bir e-ticaret firması tarafından kullanılan başlıca programlardır. Fakat e-ticaret firmaları kullanacakları uygulamaları bulmadan önce birçok uygulama yüklemekte ve bu uygulamaları deneyerek kullanmaları gereken yardımcı uygulamaya karar vermektedir.
E-ticaret sitelerine deneme amaçlı yüklenen ve kaldırılmayan uygulamalar bazı durumlarda site performansına zarar vermektedir. Çünkü bu uygulamalar kullanılmasa dahi e-ticaret sitenizin arka planında çalışmaya devam etmektedir. Bu nedenle e-ticaret sitelerine yüklemeden önce sorulması gereken temel soru şudur; ‘’Kullanacağınız uygulamanın sitenize katacağı değer yüksek olsa dahi, site performansında oluşabilecek yavaşlamadan daha mı önemlidir?’’
Eğer bu soruya verdiğiniz yanıt hayır yada karamsar bir yanıt ise e-ticaret sitenize yardımcı uygulama yüklerken daha dikkatli davranmanız gerekmektedir ve daha önce sitenize yüklediğiniz fakat kullanmadığınız yardımcı uygulamaları kaldırmanız gerekmektedir.
E-ticaret sitenizde yer alan gereksiz uygulamaları kaldırmak istiyorsanız bir geliştirici ile çalışabilirsiniz. Uygulamalarınızı kaldırdıktan sonra Page Speed Insight gibi yardımcı araçları kullanarak e-ticaret sitenizi test edebilir ve performansında yaşanan değişiklikleri gözlemleyebilirsiniz.
Sitenizde Yer Alan Görselleri Sıkıştırın
E-ticaret sitelerinde yer alan görseller, bir e-ticaret sitesinde bulunan sayfaların boyutunun %50 - %70’lik bölümünü oluşturmaktadır. E-ticaret sitelerinde yer alan görsellerin kalitesi ne kadar yüksek olursa bu ağırlık o kadar artmaktadır.
Sitenizde kullanacağınız görseller için optimizasyon çalışmaları yapmadığınız takdirde site performansınız yavaşlamaktadır. Çünkü kullandığınız her ürün fotoğrafı bir http isteği oluşturmaktadır.
E-ticaret sitelerinin performansını arttırmak isteyen kişi ve işletmeler görsel optimizasyonu çalışmaları yaparak görsellerinin kalitesini bozmadan sıkıştırmaya önem vermelidir. Böylece kolay bir şekilde sayfa yüklenme süresini azaltabilir ve sitenizin performansını arttırabilirsiniz.
Video Yüklerken Dikkatli Olun
Son dönemlerde video içeriklere verilen önemin her geçen gün arttığı bilinmektedir. Hatta video içeriklerin günümüzün internet dillerinden birisi haline geldiğini söylemek de mümkündür. Fakat e-ticaret sitelerine yüklenen ürün inceleme videoları ve kurumsal videoların site içerisine yerleştirme türüne göre birçok farklılık söz konusudur. Özellikle bazı durumlarda video içerikler yüklenme süresinin artmasına neden olmaktadır.
E-ticaret sitelerine video yüklemek isteyen kişi ve işletmeler site performanslarını arttırmak için Youtube kullanmaya özen göstermelidir. Video yüklemesi yaparken lite yerleştirmeleri yapmak gerekmektedir. Çünkü lite yerleştirmeleri sayesinde e-ticaret sitenize Youtube’da bulunan bir videonun küçük resmini yerleştirmeniz mümkündür.
Küçük resim boyutları 15 KB değerinde olduğu için e-ticaret sitenizin sayfa boyutu yaklaşık 1MB azalacaktır. Bu da e-ticaret sitenizin performansının artmasında ve sayfa yüklenme süresinde iyileştirmeler yaşanmasında etkili olacaktır.
İlgili İçerik; 2021 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları
E-ticaret Sitenizin Kodunu Küçültün
E-ticaret sitelerinde çoğu zaman sayfaları yavaşlatacak nitelikte olan kötü kodlara rastlanmaktadır. HTML, JavaScript ve CSS kodları bazı durumlarda kötü olarak kodlanmaktadır bu da sitelerin performansını etkileyen önemli unsurlardır.
E-ticaret sitesi sahibi olan kişi ve işletmeler bu kodları tespit etmek için Google developers tarafından oluşturulan minification sürecine katılmalı ve kötü kodlanan HTML, CSS ve Javascript kodlarını kaldırmaya özen göstermelidir.
Yönlendirmelere ve Bozuk Bağlantılara Dikkat Edin
E-ticaret sitelerinde yer alan bozuk bağlantılar ve yönlendirmeler SEO sıralamasını ve site hızını olumsuz etkileyebilmektedir. Bu nedenle işletmeler tarafından yönlendirmeler ve bozuk bağlantılara dikkat edilmesi gerekmektedir.
- E-ticaret firmaları bunu önlemek için kırık bağlantıları denetleyen araçları kullanmaya özen göstermelidir.
- Yönlendirme yapılırken genellikle 301 yönlendirmeleri yapılmaya özen gösterilmelidir.
Böylece e-ticaret firmaları bağlantılarını kontrol edebilmekte ve site performanslarını arttırabilmektedir.
E-ticaret yapmak isteyen kişiler ve işletmeler için e-ticaret alt yapısı ve e-ticaret sitesi sunan Ticimax ile sizler de en hızlı e-ticaret sitesini kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan özellikler sayesinde site optimizasyon çalışmalarını hızlı bir şekilde yapabilir ve e-ticaret sitenizin performansını arttırabilirsiniz.
Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.