Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Ve Güvenlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

E-ticarette güvenlik son dönemlerin en popüler konularından birisidir. Çünkü e-ticaret firmaları, siteleri üzerinden alışveriş yapan kişilerin bilgilerini korumak ve kişilerin güvenli bir ortamda alışveriş yapmasını sağlamak zorundadır.

 

E-ticaret sitelerinin güvenliği sağlanamadığı takdirde hem firmaların marka itibarı zedelenmekte hem de müşterilerin bilgileri kolay bir şekilde dışarıya sızdırılabilmektedir. Bu dezavantajlardan olumsuz bir şekilde etkilenmemek isteyen kişi ve işletmelerin e-ticaret sitesi kurarken güvenliğe önem vermesi gerekmektedir. Kısacası e-ticarette güvenliğin sağlanması gerekmektedir.

 

E-ticaret Ve Güvenlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere e-ticarette güvenliğin hem müşterileriniz hem de işletmeniz için neden önemli olduğundan bahsedeceğiz. Bununla beraber e-ticaret sitenizin güvenliğini sağlamak için yapabilecekleriniz hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek e-ticaret sitenizi nasıl güvenli bir platform haline getirebileceğinizi öğrenebilir ve hem işletmenizi hem de müşterilerinizi koruyabilirsiniz.

 

E-ticaret Ve Güvenlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

E-ticaret Firmaları İçin Güvenlik Neden Önemlidir?

 
  • E-ticaret firmaları sitelerindeki güvenlik önlemlerini sağladığı takdirde hem işletmelerini hem de müşterilerini e-ticarette sahtecilik olarak bilinen frauddan koruyabilirler.
  • İşletmeler güvenlik önlemlerini genişleterek müşterilerine güvenli bir platformdan alışveriş yapma imkânı sağlar. Böylece firmalar potansiyel müşterilerini mevcut müşterilere, mevcut müşterileri ise kalıcı müşterilere daha kolay bir şekilde çevirebilmektedir.
  • E-ticaret sitelerinin güvenli bir platform haline dönüştürülmesi firmalardan alışveriş yapan müşterilerin kişisel bilgilerini ve kredi kartı bilgilerini koruma konusunda işletmelere yardımcı olmaktadır.
  • E-ticaret sitelerinin güvenliğini sağlayan işletmeler marka itibarlarını koruyabilmektedir.
  • Güvenlik önlemleri sayesinde firmalar dolandırıcılık riskinden kurtulmakta ve böylece gelir kaybına uğramamaktadır.
 

Sizler de e-ticaret sitenizin güvenliğini sağlayarak hem işletmenizi hem de müşterilerinizi daha kolay koruyabilir ve e-ticaret sektöründe sağlam adımlar atabilirsiniz.

 

E-ticaret Güvenlik Önemi

 

E-ticaret Sitelerine Yönelik Güvenlik Tehditleri Nelerdir?

 

E-ticaret firmaları site güvenliğini sağlamadıkları takdirde birçok tehdit ile karşı karşıya kalabilmektedir. E-ticaret Ve Güvenlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızın bu bölümünde sizlere e-ticaret sitelerinin karşı karşıya kalabileceği güvenlik tehditleri hakkında bilgiler vereceğiz.

 
  • Müşteri bilgilerinin sızdırılması
  • Müşterilere ait kredi kartı bilgilerinin sızdırılması
  • Müşteri veri tabanın çalınması
  • E-ticaret sitelerine ait olan veri tabanının silinmesi
  • Kredi kartı sahtekarlığı
  • E-ticaret sitelerine virüs bulaştırılması
  • Firmalara ait gizli dosyaların çalınması
 

Gibi birçok önemli tehdit e-ticaret sitelerine yönelik düzenlenen saldırılar sonucu firmaların karşı karşıya kalabileceği olumsuz durumlardır. Bunlar e-ticaret firmalarının marka itibarını zedeleyecek ve belki de iflasına sebep olabilecek durumlardır. Bu nedenle güvenlik tehditleri ile karşı karşıya kalmak istemeyen e-ticaret firmaları e-ticaret sitelerine yönelik güvenlik önemlerini genişletmelidir.

 

İlgili İçerik; KVKK ve E-ticaret Hukuku Rehberi (2021)

 

İlgili İçerik; 3D Secure Nedir? Sanal Mağazalar İçin Neden Önemli?

  

E-ticaret Sitelerine Yönelik Güvenlik Tehditleri
 
 

E-ticarette Güvenlik Nasıl Sağlanır?

 

E-ticarette güvenliğin sağlanması için işletmelerin kullandığı birçok yöntem bulunmaktadır.

 
  • SSL Sertifikaları
  • Güven Damgası
  • 3D Secure
  • E-ticaret Alt Yapısı
 

Gibi birçok yöntem e-ticaret firmalarının kullandığı e-ticarette güvenlik yöntemleridir. Sizler de e-ticaret sitenizde bu yöntemleri kullanarak e-ticaret sitenizi daha güvenli bir platform haline getirebilir ve hem müşterilerinizi hem de işletmenizi güvenlik tehditlerinden koruyabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

 
İlgili İçerik; E-ticarette Fraud (Sahtecilik) Hakkında Bilmeniz Gerekenler 



E-ticaret Güvenlik Nasıl Sağlanır

 

SSL Sertifikası Nedir?

 

Secure Sockets Layer yani bildiğimiz tabirle SSL sertifikaları bir internet sitesinin güvenilir bir platform haline getirilmesini sağlayan sertifika türleridir. E-ticaret sitelerinde SSL Sertifikalarının kullanılmasının sağladığı avantajlar bulunmaktadır.

 
  • SSL Sertifikaları ile e-ticaret siteleri sitelerini daha güvenli hale getirmektedir.
  • SSL sertifikaları bir e-ticaret sitesinde bulunan ve değiş tokuşu yapılan verilerin şifrelenmesini sağlamaktadır. Kısacası SSL sertifikaları verileri şifrelemede kullanılmaktadır.
  • SSL Sertifikaları ile e-ticaret firmaları başka kişilerin verilere ulaşmasını engellemektedir.
  • SSL sayesinde e-ticaret siteleri daha kolay koruma altına alınmaktadır.
  • SSL sertifikası kullanan e-ticaret siteleri arama motoru optimizasyonunda rakiplerine göre daha avantajlı bir durumdadır ve SSL sertifikaları e-ticaret sitelerinin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlamaktadır.
 

Günümüzde internet siteleri tarafından kullanılan SSL sertifikası türleri bulunmaktadır.

 
  • Domain Validation SSL (DV); Bir e-ticaret sitesinin yalnızca sunucu adını doğrulama özelliği bulunan bir SSL Sertifikası türüdür. DV SSL’in doğrulama düzeyinin düşük olduğu bilinmektedir.
  • Organizational Validation SSL (OV); Sunucu adı, alan adı sahibi, firma bilgileri, iletişim bilgileri gibi birçok bilgiyi doğrulayan SLL Sertifikası türüdür. Bu SSL sertifikası türünün Domain Validation SSL’e göre daha güvenli olduğu bilinmektedir.
  • Extended Validation SSL (EV); E-ticaret firmaları tarafından kullanılabilecek en güvenli SSL Sertfikası türüdür. Bir firmanın fiziki, ticari ve hukuki varlığına kadar birçok bilgisini doğrulamasını sağlamaktadır.
  • Standart SSL Sertifikaları; Kullanım alanlarına veya domain tipine göre verilen SSL Sertifikaları arasında yer almaktadır. Yalnızca bir adet domainin doğrulmasını yapmaktadır.
  • Multi Domain SSL; Bir adet ana domain ve 2 adet ek domain seçeneği için oluşturulan SSL Sertifikalarıdır. Toplamda 3 adet domain için kullanılabilen SSL Sertifikası türüdür.
  • Willcard SSL Sertifikaları; Bir e-ticaret ya da internet sitesine ait olan tüm subdomainlerin imzalanmasını sağlayan SSL sertifikası türüdür.
 

E-ticaret güvenliğini sağlamak isteyen firmaların Extended Validation SSL sertifikaları ile e-ticaret sitelerini daha güvenli hale getireceği bilinmektedir. Sizler de e-ticaret sitenizde bu sertifika türünü kullanabilir ve müşterilerinizin güvenli ortamlardan alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; SSL Sertifikası Nedir, Ne İşe Yarar?

 

SSL Sertifikası Nedir

 

Rapid SSL Nedir?

 

E-ticaret sitelerinin güvenliğini sağlamak isteyen firmalar bir SSL Sertfikası almak zorundadır. Genellikle e-ticaret alt yapıları içerisinde SSL sertifikaları bulunsa da bazı durumlarda bu sertifikalar e-ticaret sitelerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Bu nedenle firmalar e-ticaret sitelerinin güvenliğini sağlamak için SSL Sertifakası sağlayıcılarından biri ile iletişime geçerek ihtiyaçları olan sertifikaları temin edebilmektedir.

 

Rapid SSL, internet siteniz veya e-ticaret siteniz için SSL sertifikası alabileceğiniz bir firmadır. SSL Sertifikası sağlayıcıları arasında bulunan ve herkes tarafından en çok bilinen ve tercih edilen firma özelliği olmayı başaran Rapid SSL’den alacağınız SSL Sertifikalarının bütçe dostu olduğunu söylemek mümkündür.

 
İlgili İçerik; Müşteri Sadakati Kazanmak İçin İpuçları 



Rapid SSL Nedir

 

Güven Damgası Nedir?

 

Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve TOBB’un denetiminde olan Güven Damgası, e-ticaret sektöründe faaliyet göstermek için kurulan e-ticaret sitelerine verilen bir damga türüdür.

 

Güven Damgası bir e-ticaret sitesinin hizmet kalitesine uygun bir şekilde çalıştığını ve güvenlik önlemlerinin alındığını gösteren bir damga türüdür. Güven Damgası almak için birçok koşul ve test gerekli olduğundan dolayı e-ticaret firmaları Güven Damgası alarak e-ticaret sitelerini daha güvenli bir hale getirebilmektedir.

 

Sizler de e-ticaret sitenizden alışveriş yapan müşterilerinizin güvenli bir ortamdan alışveriş yapmasını sağlamak için güven damgası alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Güven Damgası Nedir?

 

Güven Damgası Nedir

 

3D Secure Nedir?

 

E-ticarette güvenliği sağlamak için firmaların kullandığı başka bir uygulama ise 3D Secure’dir. 3D Secure sayesinde bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapan müşterilerin;

 
  • Kredi kartı bilgileri korunmaktadır.
  • Alışverişin son aşamasında müşterinin bankalara kayıtlı olan telefon numarasına gönderilen doğrulama kodu sayesinde alışveriş tamamlanmaktadır. Bu e-ticarette sahteciliğin önüne geçmedeki en önemli unsurdur.
  • 3D Secure yöntemi ile yapılan alışverişlerde ticari işlemlerin kötüye kullanılması engellendiği için firmalar kendilerini itiraz etme gibi olumsuz durumlardan koruyabilmektedir.
 

Sizler de e-ticarette güvenliği sağlamak istiyorsanız 3D Secure yöntemi ile ödemelerinizi alabilirsiniz. 3D Secure yöntemini aktif etmek için sanal pos sağlayıcınız ile görüşebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sanal Pos Hakkındaki En Kilit 5 Başlık


İlgili İçerik; ISO Belgeleri ile Ticimax Kalitesi Tescillendi

 

3D Secure Nedir

 

Güvenilir E-ticaret Alt Yapıları

 

E-ticaret Ve Güvenlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler yazımızda sizlerle e-ticarette güvenlik hakkında bilgiler paylaştık. Son olarak bu bölümde e-ticaret alt yapıları hakkında bilgi vereceğiz.

 

Bir e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişi ve işletmelerin bir e-ticaret alt yapısı kullanması gerekmektedir. E-ticaret alt yapıları işletmelerin daha hızlı bir şekilde e-ticarete adım atmasını sağlamaktadır.

 

E-ticaret firmaları için kullanılan alt yapıların önemi oldukça büyüktür. Çünkü kullandığınız e-ticaret alt yapısı ne kadar güvenli olursa e-ticaret sitenizin güvenliğini sağlamanız daha kolay olacaktır. Bu nedenle bir e-ticaret alt yapısı seçerken;

 
  • Güven Damgası
  • SSL Sertifikaları
  • 3D Secure
  • Sanal Pos Entegrasyonu
 

Gibi önemli özelliklerin bulunmasına dikkat etmelisiniz. Bu özellikleri barındıran e-ticaret alt yapılarını seçerek sizler de e-ticaret sitenizin daha güvenli olmasını sağlayabilirsiniz. Binlerce e-ticaret firması tarafından tercih edilen Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan bu özellikler sayesinde sizler de e-ticaret sitenizde güvenliği sağlayabilir ve müşterilerinizin güvenli platformlardan alışveriş yapmasına yardımcı olabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax