Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Facebook Canlı Yayın Yapma Rehberi

Güncelleme Tarihi: 17.08.2023

İçindekiler;

Facebook, 2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından geliştirilen ve 2021 yılında adı Meta olarak değiştirilen bir sosyal medya platformudur. Kurulduğu ilk günden beri bu platforma olan ilgi hızlı bir şekilde artış göstermektedir. Kullanıcı sayısında yaşanan değişiklikler ve hızlı bir şekilde gelişim göstermesi Meta’nın en popüler sosyal medya platformları arasında yer almasını sağlamıştır.

 

Günümüzde birçok kişi bu platformu kullanarak yakın çevreleri ile etkileşime geçmektedir. Bununla beraber markalar da Meta üzerinden hedef kitlelerine ulaşmayı ve marka bilinirliklerini artırmayı hedeflemektedir. Markalar bunu yaparken de Facebook canlı yayın özelliği gibi, gönderi paylaşma, reklam verme gibi birçok özellikten yararlanmaktadır.

 

Birçok markanın son dönemlerde de en popüler Facebook özellikleri arasında yer alan Facebook canlı yayınlarını sık bir şekilde kullandığı bilinmektedir. Facebook Canlı Yayın Yapma Rehberi adlı bu yazımızda sizlere Facebook canlı yayınları ile ilgili bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konu hakkında kendinizi daha fazla geliştirebilirsiniz.

 

Facebook Canlı Yayın Yapma Rehberi

 

Facebook Canlı Yayın Nedir?

 

Facebook canlı yayın kişi ve işletmelerin hedef kitlesinde yer alan kişiler ile eş zamanlı iletişim kurmasını sağlayan bir Facebook özelliğidir. Özellikle Facebook’a ait bir diğer platform olan Instagram üzerinden de canlı yayın yapılabilmesi mümkündür.

 

Herhangi bir şarta veya koşula bağlı olmadan kişi ve işletmeler bu platform üzerinden canlı yayın yapabilmektedir.


İlgili İçerik; Canlı Yayın Uygulamaları, Canlı Video Yayını Programları 


Facebook Canlı Yayın Nedir

 

Facebook’ta Canlı Yayın Yapma Avantajları

 

Facebook’ta canlı yayın yapmak kişi ve işletmelerin belirli avantajlardan yararlanmasında etkili olmaktadır. Facebook canlı yayınları ile:

 
  • Markalar hedef kitlelerinde yer alan kişilerle birebir etkileşim kurabilmektedir.
  • Facebook canlı yayınları markaların hedef kitlesinde yer alan kişilere güven vermesini sağlayabilmektedir.
  • Oyun canlı yayınları açan kişiler Facebook üzerinden gelir elde edebilmektedir.
  • Canlı yayınlarda hedef kitlenizde yer alan kişiler sizlerle iletişime geçtiği için etkileşim oranlarınız artmaktadır.
  • Birçok firma markalarını tanıtmak için düzenlediği canlı yayınlar sayesinde hedef kitlesinde yer alan kişilerin soru işaretlerine yanıt verebilmektedir.
 

Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Facebook’ta canlı yayın açabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Facebook Hedef Kitle Nasıl Belirlenir?

 

Facebook Canlı Yayın Yapma Avantajları

 

Facebook’ta Canlı Yayın Yapmanın Dezavantajları

 

Canlı yayın yapmak her ne kadar sizlere belirli avantajlar sağlasa da belirli dezavantajlar ile de karşı karşıya kalmanıza neden olabilmektedir.

 
  • Facebookta canlı yayın yaparken oluşabilecek bağlantı problemleri yayın akışınızın bozulmasına neden olabilir.
  • Facebook’ta yapacağınız canlı yayını sabote etmek isteyen kişiler ortaya çıkabilir.
  • Gerekli ekipman sağlanmadığı takdirde Facebook’ta yaptığınız canlı yayınlarınız profesyonel gözükmeyebilir. Bu da hedef kitlenizde ve takipçilerinizde yer alan kişilere vermek istediğiniz güveni olumsuz etkileyebilir.
  • Yaptığınız canlı yayınlarda fazla takipçiniz ya da sayfanızı beğenen kişi varsa yorum akışını takip etmeniz zorlaşabilir.
  • Facebook canlı yayınında sohbette hakaretler ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
 

Bu tür dezavantajlar facebook canlı yayını yapan herkesin karşısına çıkabilecek dezavantajlardır. Bu tür durumlardan etkilenmemek için herkesin profesyonel bir şekilde hareket etmesi gerekmektedir.


İlgili İçerik; Canlı Yayın Satışı 



Facebook Canlı Yayın Yapma Dezavantajları

 

Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

 

Facebook’ta canlı yayın yapmak isteyen kişi, kurum ve işletmelerini ilk olarak bir Facebook hesabı olması gerekmektedir. Bir facebook hesabınız bulunmuyorsa bu nedenle ilk olarak kendinize bir hesap açın. Hesap açma işlemini tamamladıktan sonra aşağıdaki adımları tamamlayarak Facebook’ta canlı yayın açabilirsiniz.

 
  • Facebook’ta canlı yayın yapmak istediğiniz hesaba giriş yapın.
  • Herhangi bir grup, profil, sayfa ya da etkinlikten canlı yayın yapmak istiyorsanız ilgili alana giriş yapın.
  • Facebook’a giriş yaptıktan sonra gönderi düzenleme alanının altında yer alan Canlı düğmesine tıklayın.
  • Facebook’ta canlı yayın yapmak için bir canlı yayın açıklaması belirleyin.
  • Ardından tüm ayarlamalarınızı yaparak canlı video başlata tıklayın.
 

İlgili adımları tamamlayarak sizler de Facebook’ta canlı yayın açabilirsiniz. Yayınınızı bitirdikten sonra da Bitir butonuna tıklayabilir ve Facebook canlı yayınınıza son verebilirsiniz.

 

Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır

 

Facebook Canlı Yayın Kalitesini Arttırma

 

Facebook’ta canlı yayın yapmak isteyen kişi ve işletmeler profesyonel bir şekilde canlı yayın yapabilmek için facebook canlı yayın kalitesini artırma ipuçları aramaktadır. Facebook canlı yayın yapma rehberi yazımızın bu bölümünde canlı yayın kalitenizi nasıl arttırabileceğinize yönelik ipuçları bulabilirsiniz.

 
  • Facebook’ta canlı yayın yaparken video formatını önemseyin. Bu nedenle ana kare boyutu olarak 2 saniye ayarı yapmaya çalışın ve canlı yayınlarınızda 4 saniyeyi geçmeyin.
  • Canlı yayınlarınızı optimize edebilmek için hıza önem verin 60-30 fpsde 1080p, 60-30 fpsde 720p bit hızını önemseyin.
  • Video uzunluğunu maksimum 8 saat olarak ayarların.
  • Bit hızı ayarı yaparken 128 Kb/sn ya da 256 Kb/sn ayarını önemseyin.
  • Piksel en boy oranını ayarlarken kare format seçin ve bit hızı kodlama ayarlarında CBR ayarı yapın.
  • En boy oranı ayarlarken 16:9 oranını belirleyin.
 

Bu teknik özelliklere dikkat ederek sizler de Facebook canlı yayın kalitesini arttırmak için gerekli ayarları yapabilirsiniz. Böylece profesyonel bir canlı yayın yapabilir ve takipçilerinize güven verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Facebook Login Nedir?

 

Facebook Canlı Yayın Kalitesi Arttırma

 

Facebook’ta Canlı Yayın İçin Gerekli Ekipmanlar

 

Facebook’ta canlı yayın ayarları her ne kadar yayının kalitesini arttırsa da aslına bakıldığında belirli ekipmanlar da daha profesyonel gözükmenizi sağlamaktadır. Bu nedenle Facebook’ta canlı yayın kalitesi arttırmak isteyen kişi ve işletmeler yayın yapmaya başlamadan önce belirli teknik ekipmanları kullanmaya özen göstermektedir.

 
  • Tripod
  • Mikrofon
  • Işık Kutusu
  • Kamera
  • Kulaklık
  • Kamera
  • Kaliteli kameraya sahip bilgisayarlar
 

Genellikle Facebook’ta canlı yayın yapmak ve Facebook canlı yayın kalitesini arttırmak isteyen kişilerin en çok kullandığı ekipmanlar arasında yer almaktadır. Sizler de Facebook’ta canlı yayın yapmaya başlamadan önce bu tür ekipmanları tedarik edebilir ve canlı yayınınızın kalitesini arttırabilirsiniz.

 

 

İlgili İçerik; Facebook Shop Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

 


Facebook Canlı Yayın İçin Gerekli Ekipmanlar

 

Facebook Canlı Yayını Kimler Görebilir?

 

Facebook’ta canlı yayın yapan kişilerin merak ettiği bir diğer konu da Facebook canlı yayınını kimler görebilir sorusudur. Canlı yayınınızı gören kişileri öğrenmek için ilk olarak Facebook hikayeler bölümüne gelmeniz gerekmektedir. Senin hikayen bölümünde yer alan yerde canlı yayınıza tıklayabilir ve alt alanda Facebook canlı yayınınızı gören kişilerin listesini görebilirsiniz.

 

Facebook Canlı Yayın Kimler Görebilir

 

Facebook Canlı Yayınlarına Kaç Kişi Katılabilir?

 

Facebook canlı yayınlarına katılacak kişi sayısı genellikle canlı yayın yapılan platforma göre farklılık gösterebilmektedir. Bir Facebook sayfası ya da Facebook grubunda yapılan canlı yayına sınırsız bir şekilde kişi katılım sağlayabilirken Facebook Messenger odalarında maksimum bir yayına 50 kişi katılabilmektedir. 


Facebook Canlı Yayın Kaç Kişi İzleyebilir

 

Facebook’ta Canlı Yayın Ne Zaman Silinir?

 

Facebook’ta canlı yayın yapıyorsanız burada 12 saat hakkınız olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Çünkü bir Facebook canlı yayını maksimum 12 saat sürmektedir. Ardından Facebook canlı yayınınız otomatik olarak kapatılacaktır.

 

Facebook canlı yayınlarını profillerinde paylaşan kişiler diledikleri zaman profillerindeki paylaşımlarını kaldırarak Facebook canlı yayınlarını silebilmektedir. Fakat Facebook’ta profilinizde paylaşmadığınız canlı yayınlarınız yayın sonrasında anında kaldırılmaktadır.

 

Facebook Canlı Yayın Ne Zaman Silinir

 

Canlı Yayın ile Satışlarınızı Katlayın

 

E-ticaret firmaları tarafından oldukça çok kullanılan canlı yayında satış yapma özelliği sayesinde sizler de daha fazla satış yapın. 15 yılı aşkın tecrübesi ile e-ticaret firmaları için çözümler ve e-ticaret alt yapısı sağlayan Ticimax ile çalışarak siz de Canlı Yayında satış modülünden yararlanmaya başlayın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax