Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Google Merchant Center Nedir? Nasıl Kullanılır?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten ürün satan işletmeler sattıkları ürün ve hizmetleri ön plana çıkarabilmek için belirli servisler kullanır. Google Merchant Center da bu servislerden birisidir. Markalar ürünlerini, ürün fiyatlarını belirli yöntemler ile Google’ın alışveriş özelliklerinden birisi olan Google Merchant Center’a yükleyerek potansiyel müşterilerine ve hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaştırabilmekte ve satış yapabilmektedir.

 

Google Merchant Center kullanmak isteyen işletmelerin özellikle bir Google hesabının olması ve Merchant Center hesabı kurması gerekir. Bunun sonrasında mağaza özelleştirme sürecini tamamlayarak ve ürün yüklemesi yaparak ürün ve hizmetleri Google Merchant Center’a yüklemek mümkündür.

 

Google Merchant Center Nedir? Nasıl Kullanılır adlı bu yazımızda sizlere Google’ın en önemli özelliklerinden birisi olan Google Merchant Center hakkında bilgi vereceğiz ve bununla beraber Google Merchant Center’da mağaza açma, ürün yükleme gibi önemli özellikler hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve Google alışveriş özelliği olan Merchant Center hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Google Bard Nasıl Kullanılır?

 

Google Merchant Center Nedir?


Google Merchant Center Nedir? Nasıl Kullanılır?
 

Google Merchant Center ya da bilinen diğer adıyla Google alışveriş, Google tarafından 2010 yılında Google Shopping özelliği ile birlikte kullanıma sunulan bir araçtır.

 

Google Merchant Center, internetten ürün ve hizmet satan kişi ve işletmelerin ürün adı, ürün fotoğrafı, ürün fiyatı gibi önemli bilgilerini girerek satış yapabildiği ve ürün ve hizmetlerini farklı platformlarda tanıtabildiği bir özelliktir.

 

Google Merchant Center yalnızca ürün satışı yapmak için değil satılan ürün ve hizmetlerin tanıtımını yapmak için de kullanılan bir listeleme özelliğidir.

 

Google Merchant Center’ın Avantajları

 

E-ticaret firmalarının ürün ve hizmetlerini ön plana çıkarmak ve daha fazla satış yapmak için kullandığı Google özelliklerinden birisi olan Google Merchant Center birçok avantaj sağlayan bir uygulamadır. Google Merchant Center’ın Avantajları şunlardır:

 
  • Google Merchant Center, internetten ürün ve hizmet satan işletmelerin ürünlerini Google Arama Sonuçlarında ve alışveriş sekmesinde göstermesini sağlar.
  • Google Merchant Center kullanan işletmeler ürün ve hizmetlerini potansiyel müşterilerine ulaştırabilmektedir.
  • Ürün çeşitlerini, açıklama, fiyat, stok, kategori marka gibi bilgileri hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaştırabilirsiniz.
  • Google Merchant venter sayesinde hedef kitlenize doğrudan ulaşabilir, ürünlerinizi tanıtmak için reklam vererek görünürlük elde edebilirsiniz.
  • Google Merchant Center hesabınızda iyi bir strateji izleyerek rekabet avantajı elde edebilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.
  • Google Merchant Center mağazanızın ölçümlemesini yapabilir ve ürünlerinizin ne kadar kişiye ulaştığı hakkında bilgi alabilirsiniz.
 

Sizler de Google Merchant Center’ın sağladığı bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız sizler de ürün ve hizmetlerinizi yüklemek için kendinize bir mağaza açabilirsiniz. Böylece hedef kitlenizde yer alan kişilere kolayca ulaşabilir ve işletmenizin ürün ve hizmetlerini tanıtarak daha fazla satış yapma imkanı yakalayabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Google anket oluşturma

 

Google Merchant Center Nasıl Açılır?

 
Google Merchant Center Nasıl Açılır
 

Google Merchant Center açarak ürün ve hizmetlerini yükleyerek hedef kitlesine ulaşmak isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi Google Merchant Center nasıl açılır sorusudur. Google Merchant Center açmak isteyen kişi ve işletmelerin tamamlaması gereken adımlar şunlardır:

 
  • Google Merchant Center hesabı açmak için ilk olarak Gmail hesabı oluşturun.
  • Ardından Merchant Center’a giriş yapın.
  • Merchant Center’a giriş yaptıktan sonra ücretsiz kaydolun butonuna tıklayın.
  • Bu aşamada sizlere sorulacak olan “internetten ürün satıyor musunuz” sorusuna evet yanıtını verin ve mağazanızın internet sitesini girin.
  • “Gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazanız var mı” sorusuna yanıt verin.
  • Ardından karşınıza çıkan ekranda “Merchant Center’a Geç butonuna tıklayın.
  • Bu aşamadan sonra Google Merchant Center’a kayıt olmak için mağazanı ile ilgili gerekli olan bilgileri girmeniz gerekir. “İşletme adı, mağazanın kayıtlı olduğu yer bilgilerini” girin.
  • E-posta ve pilot çalışmalarda katılım davetiyesi alıp almak istemediğinizi girin. Ardından Merchant Center’a geç butonuna tıklayın.
 

İlgili adımları tamamladıktan sonra Google Merchant Center açma işleminiz tamamlanacaktır. Bu adımları tamamladıktan sonra ürün ve hizmetlerinizi yükleyebilir ve Google Merchant Center’da ürünlerinizi gösterebilirsiniz.

 

Google Merchant Center’da Yapılacak İşlemler

 

Google Merchant Center açmak, ürün ve hizmetlerini daha fazla kişiye ulaştırmak isteyen kişi ve işletmelerin yapması gereken belirli işlemler vardır. Bu aşamada:

 
  • İşletme adresi ekleme
  • Telefon numarası doğrulama
  • Online mağaza doğrulama
  • Ürünleri gösterecek seçenekleri seçme
  • Ürünleri ekleme
 

Adımlarının tamamlanması gerekmektedir. Bu adımları tamamlayan kişi ve işletmelerin Google Merchant Center’a ürün ekleme işlemine devam etmesi mümkündür.

 

Google Merchant Center’a Ürün Ekleme Nasıl Yapılır?

 
Google Merchant Center Nasıl Kurulur
 

Google Merchant Center hesabı kuran kişi ve işletmeler belirli adımları tamamlayarak Merchant Center hesaplarına ürün ve hizmet ekleyebilmektedir. Google Merchant Center’a ürün yüklemek için yapılması gereken işlemler şunlardır:

 
  • Google Merchant Center’a giriş yapın.
  • Ardından ürünler bölümüne tıklayın.
  • Ürün ekle butonuna tıklayın.
  • Veri kaynağı ekle bölümünden ürünlerinizi nasıl eklemek istediğinizi seçin. Bu adımda doya, e-tablolar ve tek tek ürün ekleme yöntemlerini kullanarak ürünlerinizi ekleyebilirsiniz.
 

Bu adımları tamamlayarak sizler de ürünlerinizi Google Merchant Center’a ekleyebilirsiniz ve böylece ürün ve hizmetlerinizi hedef kitlenize ve potansiyel müşterilerinize kolayca ekleyebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Google Alerts nedir

 

Google Merchant Center Ürün Yükleme Yöntemleri

 
Google Merchant Center Ürün Yükleme
 

Google Merchant Center’a ürün yüklemek isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği belirli yöntemler bulunur. Bunlar dosya yöntemi ile ürün yükleme, Google e-tablolar ve manuel ürün yükleme işlemleridir.

 
  • Bir Dosyadan Ürün Yükleme:İşletmelerin kendi XML dosyalarını oluşturarak Google Merchant Center’a ürün yüklediği yöntemdir.
  • Google E-tablolar:Google e-tablolar kullanılarak ürün başlığı, açıklama, fiyat ve diğer değerleri belirleyerek ürün yükleme yöntemidir.
  • Manuel Ürün Yükleme:Manuel olarak işlemlerin yapıldığı ve ürün yüklendiği işlemdir.
 

Genellikle Ticimax gibi profesyonel e-ticaret alt yapılarını kullanarak internetten ürün ve hizmet satışı yapan işletmeler kolay bir şekilde bir dosyadan ürün yükleme işlemlerini tamamlayarak ürünlerini Google Merchant Center’a yükleyebilmekte ve böylece kolayca mağazalarını oluşturabilmektedir.

 

Google Merchant Center Ücretli mi?

 

Google Merchant Center hesabı açmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan bir diğeri de Google Merchant Center ücretli mi sorusudur. Google Merchant Center hesabı açmak isteyen kişi ve işletmelerin herhangi bir ücret ödemeden mağaza açması mümkündür. Sizler de ücretsiz bir şekilde Google Merchant Center hesabı açabilir ürün ve hizmetlerinizi yükleyerek satış yapabilirsiniz.

 

Google Merchant Center Reklam Verme

 

Google Merchant Center’da hesabı olan kişi ve işletmeler birkaç işlem ile Google Merchant Center’da reklam verebilmektedir. Reklam verme işlemi yapacak olan kişiler Merchant center hesapları üzerinden “reklam kampanyaları” bölümüne tıklamalıdır.

 

Ardından Google ADS hesabını bağlamalı, fatura bilgilerini eklemeli ve kampanyalarını oluşturmalıdır. Bu adımları tamamladıktan sonra Google Merchant Center üzerinden reklam verebilir ve hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşarak ürün ve hizmetlerinizi tanıtabilirsiniz.

 

Ticimax ile Google Merchant Center’a Ürünlerinizi Kolayca Ulaştırın

 

Google Merchant Center hesabınızı açtıktan sonra sizler de Ticimax e-ticaret alt yapısını kullanarak ürünü ve hizmetlerinizi kolayca aktarabilirsiniz. Ticimax’ın gelişmiş XML özellikleri sayesinde ürün ve hizmetlerinizi Merchant center hesabınıza yükleyebilir ve böylece kolayca mağazanızı özelleştirerek potansiyel müşterilerinize ulaşabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax