Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Hosting Nedir? Web Hosting Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

İnternet sitesi açmak isteyen kişilerin ilk olarak bir domain ve hosting satın alması gerekmektedir. Domain seçiminde ve hosting seçiminde kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat edilmediği takdirde internet sitenizin erişiminde ve barındırmasında problemler yaşamanız olasıdır.

  f

Özellikle bir internet sitesi kurmak isteyen kişilerin hosting seçiminde oldukça dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü hostinginiz ne kadar iyiyse siteniz o kadar problemsiz bir şekilde çalışacaktır. Hosting Nedir? Web Hosting Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar adlı bu yazımızda sizlere Hostingler ve hosting seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan bahsedeceğiz.

 

Siz de bu yazımızı inceleyerek bu konular hakkında bilgi edinebilir ve doğru hosting seçimi yapabilirsiniz.

 

Hosting Nedir? Web Hosting Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

 

Hosting Nedir?

 

Hosting ya da barındırma hizmeti, internet sitelerinin sürekli olarak çalışan bilgisayarlarda barındırılmasına verilen isimdir. Bu bilgisayarların kesintisiz olarak hizmet vermesi, internet hızının yüksek olması ve son teknolojilerden yararlanarak tasarlanması oldukça önemlidir.

 

Bu unsurlar internet sitenizin kesintisiz bir şekilde çalışmanı ve yüksek hızlı olmasını sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Hosting, E-Ticaret Siteleri İçin Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Hosting Nedir Ne İşe Yarar

 

Web Hosting Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar

 

Web hosting seçimi yapacak kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır;

 
  • Kurumsal firmalar ile çalışmak
  • Hosting işletim sistemleri
  • Güvenlik
  • Veritabanı
  • E-mail Adresleri
  • Subdomainler
  • Yedeklemeler
 

Hosting seçimi yapacakların ilk olarak göz önünde bulundurması gereken şeylerdir. Gelin şimdi hep beraber bu unsurlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Web Hosting Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Kurumsal Web Hosting Firmaları ile Çalışın

 

Web Hosting Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar arasında önem vermeniz gereken ilk husus kurumsal web hosting firmaları ile çalışmak olmalıdır.

 

Kurumsal web hosting firmaları, yer sağlayıcı belgesi olan ve daha önce birçok internet sitesini barındıran firmalara verilen isimdir. Genellikle bu işletmelerin yer sağlayıcı belgesi ve referansları kendi internet sitelerinde yer almaktadır.

 

Hosting firmaları hakkında araştırma yaparken ilk olarak bu belgelerin kullanıcılar ile paylaşılıp paylaşılmadığını göz önünde bulundurabilir ve ardından ilgili firmanın referanslarını inceleyerek daha doğru bir şekilde hosting firması seçimi yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 5 Adımda İnternette Kendi Markanızı Yaratın

 

Kurumsal Web Hosting Firmaları Nelerdir

 

Hosting İşletim Sistemleri

 

Web sitesi açmak isteyen kişilerin hosting seçimi yaparken tercih edebileceği iki farklı Hosting işletim sistemi bulunmaktadır. Bunlar Linux ve Windows İşletim sistemleridir. Hosting işletim sistemi seçerken işletmelerin dikkat etmesi gereken önemli unsur sitelerinin yazılacağı programlama dilidir.

 
  • Windows işletim sistemlerini tercih edecek olan kişi ve işletmeler sitelerini .ASPX ya da .ASP kodlama dilleri ile yazdırmalıdır.
  • Linux işletim sistemlerini tercih edecek olan kişi ve işletmeler ise web sitelerini PHP olarak yazdırmalıdır.
  • .HTML uzantısı ile sitelerini yazdırmak isteyenler hem Linux hem de Windows işletim sistemlerini tercih edebilmektedir.
 

Sizler de web hosting seçimi yapmadan önce sitenizin hangi programlama dili ile yazılacağını belirleyebilir ve böylece daha doğru bir hosting seçimi yapabilirsiniz.

 

Güvenlik

 

Web hosting seçimi yapacak olan kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken önemli hususlardan birisi de Güvenlik özellikleridir. Çünkü bir web sitesi ziyaretçilerinin kişisel verilerini ve müşteri bilgilerini korumakla görevlidir.

 

Genel olarak bakıldığında web sitelerinde güvenlik SSL sertifikaları, sanal pos entegrasyonları ve güven damgaları ile korunmaktadır. Özellikle güven damgası e-ticaret siteleri için önemli olan güvenlik önemleri arasında yer almaktadır.

 

Hosting firmaları internet sitesi kurmak isteyen kişilerin sitelerini güvenli hale getirmek için belirli SSL sertifikası türlerini kişilere hosting paketi içerisinde sunmaktadır. Bu sertifikaların bazıları internet sitenizi tamamen korurken bazıları ise tam olarak koruyamamaktadır.

 

Bu nedenle web hosting satın alacak kişilerin hangi tür SSL sertifikalarının ücretsiz olarak sunulduğunu öğrenmeleri ve buna göre bir seçim yapmaları gerekmektedir. Sizler de hosting seçimi yaparken SSL sertifikaları hakkında bilgi edinebilir ve sitenizin güvenliğini sağlayacak hostingleri daha kolay seçebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Firewall (Güvenlik Duvarı) Nedir, Nasıl Çalışır ve Neden Önemlidir?

 

İlgili İçerik; SSL Sertifikası Nedir, Ne İşe Yarar? 



Web Hosting Gereksinimleri Güvenlik

 

Veritabanı

 

Web hostinglerde veritabanı, birbiri ile bağlantısı olan verilerin depolandığı alana verilen isimdir. Veri tabanları sayesinde bir internet sitesinde yer alan veriler hızlı bir şekilde çekilmekte ve bu da zaman kaybını engellemektedir. Web hosting paketleri içerisinde kullanıcılara sunulan iki farklı veri tabanı bulunmaktadır. Bunlar, MsSQL ve MySQL veritabanlarıdır.

 

Web hosting seçimi yaparken kişilerin veritabanlarını da göz önünde bulundurması gerekmektedir. Genellikle bu seçimi yapacak olan kişilerin ilk olarak ele alması gereken şey internet sitelerinin yazılım dilidir. Çünkü yazılım dillerine göre kullanılacak olan veri tabanları farklılaşmaktadır.

 
  • .ASP ya da .ASPX yazılım dilleri ile yazılan bir internet sitesi için kullanılması gereken veritabanı MsSQL olduğu için hosting seçimi yaparken bu veritabanının bulunduğu hostinglerin seçilmesi gerekmektedir.
  • PHP ile yazılan bir internet sitesinin barındırılacağı veritabanının ise MySQL özelliğinin olması gerekmektedir.
 

Sizler de web hosting seçimi yaparken ilk olarak sitenizin yazılım dilini belirleyebilir ve bunun sonrasında hosting seçimini daha doğru bir şekilde yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Programlama Dilleri Nelerdir? En Çok Kullanılan Programlama Dilleri Hangileridir?

 

E-mail Adresleri

 

Web hosting paketleri içerisinde genellikle kullanıcılara e-mail adresi de verilmektedir. Fakat bu hizmetin bazı hosting paketlerinde yer aldığı bilinirken bazılarında ise yer almadığı bilinmektedir.

 

E-mail adresi özelliği bulunmayan hostingleri seçen kişiler ise "[email protected]" tarzında bir mail adresi açmak için ek ücret ödemesi yapmaktadır. Bu nedenle hosting seçimi yaparken e-mail adresi özelliğinin bulunup bulunmadığını araştırmanız gerekmektedir. Hosting paketlerini incelerken kaç adet ücretsiz mail adresi verildiğini öğrenebilir ve böylece mail adresi açmak için ödemeniz gereken ek ücretlerden kendinizi koruyabilirsiniz.

 

Web Hosting Gereksinimleri E-mail

 

Subdomainler

 

Web sitesi kurmak isteyen kişilerin kullanacakları ana domainlerin altında yer alan domainlere subdomain ismi verilmektedir. Subdomainler genel olarak blog siteleri ya da forum siteleri gibi site türlerinde daha çok kullanmaktadır.

 

Farklı projeleri bulunan kişi ve işletmelerin hosting seçimi yaparken hosting paketleri içerisinde yer alan subdomain sayısını ve subdomainlerin ücretsiz sunulmasını da göz önünde bulundurması gerekmektedir.

 
İlgili İçerik; Alan Adı (Domain) Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler  
 

Yedeklemeler

 

İnternet ortamında var olan bir siteye ait birçok veri ve dosya bulunmaktadır. Bu veri ve dosyalar;

 
  • Müşteri Bilgileri
  • Sitede kullanılan modüller
  • İçerikler
  • Görseller
  • Videolar
  • Ayarlar
 

Gibi birçok türe ayrılmaktadır ve bu dosyaların önemi her internet sitesi için oldukça önemlidir. Çünkü bu dosyalar korunmadığı ya da yedeklenmediği takdirde verilerin kaybolması mümkündür. Bu da internet siteniz için yaptığınız çalışmaların boşa gitmesine neden olacaktır.

 

Bu nedenle web hosting seçimi yapmak isteyen kişi ve işletmeler hosting paketleri içerisinde yer alan yedekleme özelliklerini de göz önünde bulundurmalıdır. Özellikle otomatik yedekleme özelliği bulunuyor mu bulunmuyor mu ya da yedekleme sıklığı ne kadar gibi sorularınıza yanıt arayabilir ve bunun ardından daha doğru bir şekilde web hosting seçimi yapabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; ISO Belgeleri ile Ticimax Kalitesi Tescillendi 



Web Hosting Gereksinimleri Yedeklemeler

 

Ticimax ile Hosting Derdine Son Verin

 

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler tarafından en çok tercih edilen e-ticaret alt yapılarından birisi olan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de hosting derdine son verebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih ederek;

 
  • Sınırsız web alanı
  • Ücretsiz alan adı
  • E-mail Adresi
  • Yıllık Trafik oranı
  • Yedekleme
  • SSL Sertifikaları
 

Gibi hosting özelliklerinden yararlanabilir ve e-ticaret sitenizin en iyi hostinglerde barınmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax