Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram Abonelik Sistemi Nedir?

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

2010 yılında kurulan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram Abonelik Sistemini geliştirdi. İçerik üreticilerin abonelerine özel içerikler paylaştığı ve Instagram ücretli abonelik sistemi sayesinde gelir elde ettiği bu sistem ilk olarak Avustralya, İngiltere ve Kanada’da test edilmeye başlandı ve ardından yavaş yavaş tüm ülkelere açılacağı bekleniyor.

 

İçerik üreticiler için pasif gelir elde etme yöntemleri arasında yer alan Instagram abonelik sistemi sayesinde kişiler kendileriyle en çok etkileşime giren takipçileri için özel deneyimler sunarak ve içerikler üreterek aylık düzenli gelir elde edebilmektedir.

 

Instagram Abonelik Sistemi Nedir adlı bu yazımızda Instagram’ın en yeni özellikleri arasında yer alan ücretli abonelik sistemi hakkında sizlere detaylı bilgi vereceğiz. Siz de içerik üreten bir kişiyseniz bu yazımızı inceleyebilir ve Instagram abonelik sistemi üzerinden nasıl gelir elde edebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapmak

 

Instagram Ücretli Abonelik Sistemi


Instagram Ücretli Abonelik Sistemi
 

Instagram Ücretli Abonelik Sistemi, içerik üreticiler için geliştirilen bir Instagram özelliğidir. Instagram abonelik sistemi sayesinde içerik üreticiler abonelerine özel içerikler üretmekte ve deneyimler sunabilmektedir.

 

Abonelikler sayesinde bir içerik üreticiye aylık abone olan kişiler ise Instagram abonelik sisteminin getirdiği birçok avantajdan yararlanabilmektedir.

 

Instagram Abonelik Sistemi Özellikleri


Instagram Abonelik Sistemi Özellikleri
 

Instagram’da bir içerik üreticisine özel abone olan kişilerin ve içerik üreticilerin belirli avantajlardan yararlanması mümkündür.

 
  • Abone Sohbetleri
  • Abone Rozetleri
  • Abone Ana Sayfası
  • Abone Canlı Yayınları ve Abone Hikayeleri
  • Abonelere Özel Gönderiler ve Reel Paylaşımları
 

Bir içerik üreticisine abone olan kişilerin ve içerik üreticilerin elde ettiği avantajlar arasında yer almaktadır.

 

Abone Sohbetleri

 

Instagram’da içerik üreticisi olan kişiler Instagram abonelik sistemi sayesinde abonelerine özel sohbetler oluşturabilmektedir. Instagram subscription sisteminin özellikleri arasında yer alan sohbetler sayesinde içerik üreticileri 30 adete kadar abonesiyle anında bağlantı kurabilmekte ve sohbet edebilmektedir.

 

Abone Rozetleri

 

Instagram Subscription’ın özelliklerinden bir diğeri de Instagram Abone Rozetleridir. Bir içerik üreticisine abone olan kişiler Instagram’dan otomatik olarak mor bir rozet almaktadır. Abone rozetleri kişilerin kullanıcı adlarının yanında görülmektedir ve bu da aslına bakıldığında abonelerinizin yorumlarda veya direkt mesajlarda ön plana çıkmasını sağlamaktadır.

 

Abone Ana Sayfası

 

Instagram içerik üreticileri için oldukça faydalı bir özellik olan Abone ana sayfası, içerik üreticilerin profilinde özel bir sekmenin açılmasını sağlıyor. Abone ana sayfası içerisinde içerik üreticilerin abonelere özel ürettiği içerikler yer alıyor.

 

Abone Canlı Yayınları ve Hikayeleri


Abone Canlı Yayınları ve Hikayeleri
 

Instagram Ücretli Abonelik Sisteminin özellikleri arasında yer alan Abone Canlı Yayınları ve Hikayeleri özelliği ise içerik üreticilerin kendileri ile en çok etkileşime geçen abonelerine özel canlı yayın ve hikayeler oluşturmasına olanak tanıyan bir özelliktir.

 

İlgili İçerik; Instagram Takipçi Arttırma Yöntemleri Nelerdir

 

Abonelere Özel Gönderiler ve Reels Videoları

 

Instagram abonelik sisteminde yer alan özel gönderi ve reels videoları özelliği sayesinde Instagram içerik üreticileri hedef kitlelerine ve abonelerine özel gönderiler ve reels videoları üretebilmektedir.

 

Instagram Abonelikler Nasıl Açılır?


Instagram Abonelikler Nasıl Açılır?
 

Instagram’ın yeni özelliklerinden birisi olan ücretli abonelik sisteminin açılması için içerik üreticilerin belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Instagram Ücretli Abonelik sistemi şu an için Amerika, İngiltere, Avustralya ve Kanada’da davet temelli bir şekilde çalışmaktadır. Amerika’da ise belirli koşulları sağlayan içerik üreticileri Instagram Aboneliklerini açabilmektedir. İçerik üreticisinin;

 
  • En az 10.000 takipçisinin bulunması
  • En az 18 yaşında olması
  • Abonelik sisteminin aktif edildiği ülkelerde yerleşik olması
 

Şartlarını tamamlayan içerik üreticiler Instagram Abonelikleri açabilmekte ve aboneleri için özel içerikler üreterek gelir elde edebilmektedir.

 

Abonelikler açıldıktan sonra içerik üreticilere özel olan Profesyonel Pano – İçerik Üreticileri – Abonelikler sekmesine dokunarak kişiler abone listelerine ulaşabilmektedir.

 

Instagram Abone Yönetimi Nasıl Yapılır?

 

Instagram’da abonelik sistemi aktif olan içerik üreticilerin Instagram Abonelerini yönetme hakkı da bulunmaktadır. İçerik üreticiler istedikleri takdirde abonelerini engelleyebilmekte, kısıtlayabilmekte, şikâyet edebilmekte ve hatta kaldırabilmektedir. Instagram’da abonelik alan içerik üreticilerine tanınan bu haklar içerik üreticilerin daha özgür bir şekilde paylaşım yapmasına olanak sağlamaktadır.

 

Instagram Abonelik Ücretleri


Instagram Abonelik Ücretleri
 

Instagram’da bir içerik üreticisine abone olmak isteyen kişiler Instagram tarafından belirlenen aylık abonelik ücretlerini öder. Instagram Abonelik Ücretleri şu şekildedir;

 
   
Abonelik Türü   
   
Instagram Abonelik Ücreti   
   
Instagram Subscriptions 72 (1 Ay)   
   
60,99 TL   
   
Instagram Subscriptions 77 (1 Ay)   
   
60,99 TL   
   
Instagram Subscriptions 194 (1 Ay)   
   
84,99 TL   
   
Instagram Subscriptions 191 (1 Ay)   
   
84,99 TL   
 

Instagram Abonelik Ücretleri Nasıl Alınır?

 Instagram Abonelik Ücretleri Nasıl Alınır?

Instagram ücretli abonelik sistemi içerisinde yer alan ve içerik üretimi yapan kişiler kendilerine abone olan kişiler üzerinden onlara özel içerikler üreterek gelir elde etmektedir. Instagram’dan para kazanmak için abonelik sistemini aktif etmek isteyen kullanıcıların ilk olarak Instagram Para Kazanma Şartlarına uygun olması gerekir.

 

Instagram içerik üreticileri çoğu para kazanma ürününde 100 Dolar kazandıktan sonra ödeme alabilmektedir. İlgili ödemeler USD olarak yapılmaktadır ve Instagram abonelik ücretleri içerik üreticilerin banka ya da PayPal hesabına gönderilmektedir.

 

Instagram abonelik ücretleri için yapılan ödemeler 1-7 iş günü içerisinde kişilerin hesabına geçmektedir. Fakat ödeme tarihinden 10 gün öncesine kadar yapılan ödeme yöntemi değişikliklerinden dolayı ödemeler bir sonraki aya sarkabilmektedir.

 

Bu nedenle Instagram Abonelik sistemini aktif etmek isteyen içerik üreticilerinin sağlıklı bir şekilde ödeme alabilmesi için ödeme tarihinden 10 gün önceye kadar ödeme yöntemini değiştirmemesi gerekmektedir.

 

Instagram Ücretli Abonelik Ödeme Tarihi

 

Instagram’da yer alan tüm para kazanma ürünlerinde elde ettiğiniz kazançlar her ayın 21’i gibi yapılmaktadır. Örneğin; Instagram abonelik özelliğini aktif eden içerik üreticilerin mart ayında elde ettiği kazançlar için Instagram Ücretli Abonelik Ödeme Tarihi 21 Nisan olarak belirlenmektedir.

 

Instagram’da Nasıl Abone Kazanılır?


 Instagram’da Nasıl Abone Kazanılır?

Instagram’da abone kazanmak isteyen içerik üreticilerin önem vermesi gereken birçok konu bulunur.

 
  • Özgün olmak
  • Tutarlılık
  • Aboneler ile iletişim
  • Şeffaflık
  • Özel hissettirme
 

Instagram’da abone kazanmak isteyen kişilerin önem vermesi gereken noktalardır. Gelin şimdi Instagram’da Abone Kazanma ipuçlarına daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Instagram’da Özgün Olmaya Özen Gösterin

 

Instagram’da abonelikler ile para kazanmak isteyen içerik üreticilerin özgün olması oldukça önemlidir. Çünkü günümüzde bir içerik üreticiyi takip edenler çoğu zaman farklı türde içerik izlemeyi istemektedir. Bu nedenle içerik üreticilerin özgün içerik üretmesi abonelerinin onlara olan bağlılığını ve abone kazanımını artıracaktır.

 

Tutarlı Olun

 

İçerikleriniz arasındaki tutarlık da Instagram’da abone kazanmak için önem vermeniz gereken konular arasında yer alır. Bu nedenle Instagram içerik üreticilerinin aynı çizgide ve benzer konularda içerik üretmesi gerekir. Örneğin seyahat üzerine içerikler üreten biriyseniz oyun içeriğine dönmeniz sizlere abone kaybettirecektir. Bu nedenle abone kazanımı için tutarlı olmanız önemlidir.

 

Özel Hissettirin

 

Her alanda olduğu gibi sosyal medya platformlarında da kişiler özel hissetmeyi seviyor. Instagram ücretli abonelik sistemi de sizinle en çok etkileşime geçen kullanıcılara yönelik bir sistem olduğu için abonelerinize özel hissettirmeniz sizlere olan bağlılıklarını artıracaktır. Bu nedenle Instagram’da abonelerinize özel içerikler üretirken onların ilgilendiği konulara yönelik içerik üretimi yapabilir ve sizlere olan bağlılığını artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; En Popüler Instagram Gönderi Planlama Programları

 

Aboneleriniz ile İletişime Geçin

 

Instagram ücretli abonelik sistemi içerisinde 30 abonenizle anlık iletişim kurabilmeniz mümkündür. İletişim abonelerinizin size olan bağlılığını artırmaktadır. Bu nedenle Instagram’da abone kazanmak istiyorsanız onlara özel yayınlar yaparken sohbet etmekten de kaçınmamanız gerekir.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax