Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten Oto Aksesuar Satma Rehberi

Güncelleme Tarihi: 23.05.2023

İçindekiler;

E-ticaretin her geçen gün artan büyümesi sonrasında internetten satış yapmak isteyen pek çok kişi var. İnternetten satış yapmak isteyen kişilerin çoğunlukla araştırdıkları ilk konu en çok ürün satılan sektörler ve internetten en çok satılan ürünler.

 


Giyim, elektronik ve otomotiv sektörü internetten en çok ürün satılan sektörlerdendir. İnternetten Oto Aksesuar Satma Rehberi adlı bu yazımızda kişilerin e-ticaret ile otomobil aksesuarları satması için gerek duyacağı tüm bilgileri paylaşacağız.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Nasıl Yapılır? Aşama Aşama!

 

İnternetten Oto Aksesuar Satma Rehberi

 

İnternetten Satış Yapmak İçin Şirket Kurun

 

İnternetten Oto Aksesuar Satma Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde şirket kuruluşu hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

 

İnternetten oto aksesuar satmak isteyen kişilerin ilk yapması gereken şeylerden birisi şirket kurmak olacaktır. Çünkü internetten satılan her ürün için fatura kesme zorunluluğunuz bulunmaktadır. Bununla beraber internetten satacağınız ürünleri satın alırken de şirketinizin adına fatura kesilmesi gerekecektir.

 

Genellikle e-ticaret yapacak olan kişiler şahıs, anonim ve limited şirketlerinden birisini kurarak faaliyete başlamaktadır. Faaliyet alanınıza göre ve şirket kuruluş maliyetlerini göz önünde bulundurarak sizler de bu şirket türlerinden birisini seçebilir ve işiniz için ilk adımı atmış olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur



İnternetten Satış Şirket Kurma

 

Toptan Oto Aksesuar Almak İçin Tedarikçiler Bulun

 

Şirket kuruluşunu tamamlayan kişilerin satacakları ürünleri temin etmek için tedarikçiler ile görüşmesi gerekmektedir. Genellikle internetten satış yapacak olan kişiler birden fazla tedarikçi ile çalışmaktadır. Firmaların bu tutumunun altında yatan neden ise özellikle ürün tedariği aşamasında problem yaşamama istekleri ve her toptancıda farklı ürün gruplarının bulunmasıdır.

 

Toptan oto aksesuar tedarikçileri arasından seçiminizi yaparken birçok unsuru göz önünde bulundurarak tedarikçinize karar vermeniz geremektedir. Bu unsurlar;

 
  • Tedarikçinin çalıştığı firma sayısı
  • Tedarikçinin elinde bulunan ürün çeşitleri
  • Tedarikçinizin size olan uzaklığı
  • Tedarikçinizin minimum sipariş fiyatı

Gibi unsurlar tedarikçi seçerken dikkat edilmesi gereken şeylerdir.

 

İnternetten Satış Tedarikçi Bulma

 

Ürünlerinizi Çeşitlendirin

 

İnternetten Oto Aksesuar Satma Rehberinin bu bölümünde ürün çeşitliliği hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

 

Genel olarak otomotiv sektörü düşünüldüğünde birçok otomobil markasının bulunduğu bilinmektedir. Otomobil markaları ve arabaların özellikleri birbirlerine göre çok farklı olduğu için internetten oto aksesuar satarken ürün çeşitliliğinin olması oldukça önemlidir.

 

Ürünlerinizi temin ederken tedarikçiniz veya toptancınızın da size farklı araç modelleri için ürün temin edebilmesini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Farkı otomobil markalarının;

 
  • Kış Lastikleri
  • Paspaslar
  • Oto Ses ve Görüntü Sistemleri
  • Aküler
  • Otomobil yedek parçaları
  • Koltuk Kılıfları
  • Kışlık Ürünler
  • Performans ürünleri
 

Birbirinden farklı olacağı için tedarikçinizin bu ürün gruplarında farklı araçlara yönelik ürünleri sizlere sunması da oldukça önemlidir. Unutmayın ki e-ticaret ile para kazanmak isteyen bir firmaysanız eğer ürün çeşitliliğiniz ne kadar fazla olursa hedef kitlenizi o kadar çok büyütebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette 2020 Trendleri

 
İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)



İnternetten Satış Ürün Çeşitlendirme

 

Otomotiv Sektörüne Yönelik Bir Mağaza Tasarımı Yapın

 

İnternetten Oto Aksesuar Satma Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlere otomobil aksesuarları satarken e-ticaret sitenizi nasıl düzenlemeniz gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

Genel olarak bakıldığında e-ticaret sitelerinin tasarımının sade ve şık olması gerektiği herkes tarafından bilinmektedir. Bu özellik e-ticaret sitelerinin daha hızlı satış yapmasını kolaylaştırmaktadır. Otomotiv sektöründe aksesuar satışı yapacaksanız eğer mağaza tasarımınızda kullanacağınız renkler, tema konsepti ve slider alanlarının oldukça önemli olduğunu bilmelisiniz.

 

Genel olarak e-ticarette renkler konusuna geldiğimizde mağaza tasarımınızı yaparken siyah ve turuncu renkler ağırlıklı bir seçim yapmanız gerekmektedir. E-ticaret sitenizde kullanacağınız siyah renk siteniz de lüks ürünler sattığınızı gösterirken turuncu renkler ve tonları ise kullanıcılarda satın alma duygusu oluşturacaktır. E-ticaret sitenizin tasarımını yaparken bu unsurları göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

E-ticaret sitelerinin tasarımında dikkat edilmesi gereken başka bir unsur ise banner ve slider alanlarıdır. Banner alanları ile e-ticaret sitenizde bulunan ve satışını yükseltmek istediğiniz ürünlere yönelik site içi reklamlar ve yönlendirmeler vermeniz e-ticaret sitenize giren kullanıcıların ilgili kategorilere ulaşmasını kolaylaştıracaktır. Bu da linkleme yaptığınız kategorideki ürünlerin satışlarını arttırmanızı sağlayacaktır.

 

Bunların yanı sıra e-ticaret sitelerinde bulunan slider alanları ile kampanyalarınızı, çalıştığınız markaların marka sayfalarını, en çok satılan ürünlerinizi ön plana çıkarabileceğinizi unutmamakta fayda var. Sizler de bu alanları etkin bir şekilde tasarlamalı ve satışlarınızı arttırmanızda rol oynamalısınız.

 

E-ticaret sitelerinde yapılan en büyük tasarım hatalarından birisi de fotoğraf çekimi, ürün fotoğrafı kullanımı gibi tasarım alanlarında olmaktadır. E-ticaret sitenizde fotoğrafların nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgi almak için ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?

 

İlgili İçerik; Online Mağazalar İçin Tasarım Önerileri

 

İnternetten Satış Otomotiv

 

Oto Aksesuar Sektörüne Yönelik SEO ve Reklam Çalışmaları

 

Oto aksesuarları satmak isteyen bir e-ticaret sitesinin yönelmesi gereken alanlardan bir diğeri de otomotiv sektörüne yönelik SEO çalışmaları ve Reklam çalışmaları yapmak olacaktır. Burada SEO çalışmalarınızı ve Reklam çalışmalarınızı yaparken birçok şeyi göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

 
  • Oto aksesuar sektöründe en çok aranan anahtar kelimeler
  • Otomotiv sektöründe en çok satılan otomobil markaları ve otomobil modelleri
  • En çok ihtiyaç duyulan yedek parçalar
  • En popüler oto aksesuarları
 

Gibi birçok unsuru göz önünde bulundurarak SEO çalışmalarınız için fikir edinebilir ve anahtar kelimelerinizi kolay bir şekilde belirleyebilirsiniz. Bununla beraber;

 
  • Otomobil Paspasları
  • Otomobil Yedek Parçaları
  • Otomobil Aküleri
  • Otomobil Kokuları
 

Gibi kategorilerinizde de SEO çalışmaları yapabilir ve ücretsiz bir şekilde Google sıralamalarında üst sıralara çıkma şansınızı arttırabilirsiniz.

 

Google’da Adwords reklam çalışmaları yaparak tıklama başına ücret ödeyip e-ticaret sitenize de ziyaretçilerin girmesini sağlayabilirsiniz. Google Adwords reklamları için de özellikle anahtar kelime analizinizi doğru bir şekilde yapmanız gerektiğini unutmamakta fayda var. Anahtar kelime çalışmalarınızı SEO çalışmalarıyla bütünleştirerek Google Adwords reklamları sayesinde de oto aksesuarı satış sitenize ziyaretçi çekebilirsiniz.



İnternetten Satış Oto Aksesuar

 

Sosyal Medya Çalışmalarına Önem Verin

 

Oto aksesuarı satmak isteyen firmaların önem vermesi gereken konulardan bir diğeri de sosyal medya çalışmalarıdır. Sosyal medya çalışmalarınızı yaparak otomobil aksesuarı satışlarınızı arttırabileceğiniz birkaç önemli fikirden sizlere bahsedeceğiz.

 
  • Sosyal medya çalışmalarınızı yaparken planlı bir şekilde hareket etmenizin oldukça önemli bir unsur olduğunu unutmamanızda fayda var.
  • Genel olarak sosyal medya hesaplarında samimi bir dil kullanmanız, ürünlerinizi tanıtmaya yönelik videolar çekmeniz ve profesyonel bir şekilde çekilmiş fotoğraflar ile paylaşım yapmanız da oldukça önemli.
  • Sosyal medya çalışmalarınızda oto aksesuar ve yedek parça sektörüne uygun anahtar kelimeler ile sosyal medya reklamları verebilir ve e-ticaret sitenizin hedef kitlesine daha kolay ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Bunlarla beraber daha fazla takipçi kazanmak ve etkileşim almak için instagram ve facebook gibi sosyal medya platformlarından otomobil kullanıcılarına yönelik bilgilendirici canlı yayınlar, hediye vermeye yönelik çekilişler, iş ortaklarınız ile yapacağınız bilgilendirme toplantıları gibi birçok etkinlik düzenleyebilir ve sayfanızın dikkat çekmesini sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'da Etkili Satış Yapma Rehberi, Teknikleri

 

İnternetten Satış Sosyal Medya

 

Pazaryerlerinde Satış Yapmaktan Kaçınmayın

 

İnternetten Oto Aksesuar Satma Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlere pazaryerlerinde satış yapmak hakkında bilgi vereceğiz. Ülkemizde bulunan e-ticaret sitelerinin büyük çoğunluğu pazaryerlerinden satış yapmaktadır.

 

Pazaryerlerinden yapılan satışlarda ödenen komisyonlar ve yüksek rekabet gibi dezavantajlı durumlar söz konusu olsa da firma reklamını yapmak ve marka bilinirliği yaratmak isteyenler genellikle e-ticaret siteleri ile pazaryerlerinde bulunan mağazalarını entegre ederek satışlarını çoklu platformlardan yürütmektedir.

 

Sizler de ülkemizde bulunan pazaryerlerinde satış yapmaya başlayarak e-ticaret sitenizi tanıtabilir ve oto aksesuar satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Yapmak İçin Pazaryerlerinden Faydalanın

 

İnternetten Satış Pazaryeri

 

Ticimax’ın Gücünden Yaralanın

 

10 yılı aşkın süredir Türkiye’de hizmet veren Ticimax, e-ticaret sitesi kurmak ve oto aksesuar satışı yapmak isteyen kişilerin hızlı bir şekilde e-ticaret sitesi kurmasına ve pazaryeri entegrasyonu yapmasına olanak sağlamaktadır.


Bununla beraber Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan SEO optimizasyonu, konsept temalar gibi birçok özellik e-ticaret sitenizin satış yaptığı sektöre yönelik kurulmasına olanak sağlamaktadır. Sizler de Ticimax ile e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir ve oto aksesuar satışı yaparak gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax