Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten Satış Yaparak Dolar Kazanabileceğiniz Siteler

Güncelleme Tarihi: 02.05.2023

İçindekiler;

Dolar, son birkaç ay içerisinde oldukça hızlı bir şekilde değerlendi. Yaklaşık 2 kat değer kazanan dolar ile para kazanmak aslına bakıldığında oldukça kolay ve bu nedenle günümüzde birçok kişinin dolar kazanmak için farklı yöntemler denediğini söylemek mümkün.

 

Dolarla para kazanmak isteyen kişilerin son dönemlerde en çok ilgili olduğu konulardan birisi de internetten satış yapmak. Çünkü belirli sitelerde ve pazaryerlerinde mağaza açarak kişiler ürünlerini dolar ile satabiliyor ve böylece döviz geliri elde ediyor.

 

İnternetten Satış Yaparak Dolar Kazanabileceğiniz Siteler adlı bu yazımızda sizlere dolar ve euro para birimleri ile satış yapabileceğiniz siteler hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve internetten satış yaparak dolar kazanabilirsiniz.

 

İnternetten Satış Yaparak Dolar Kazanabileceğiniz Siteler

 

İnternetten Satış Yaparak Dolar Kazanma Yöntemi

 

Dolar kazanma yöntemi arayan kişiler daha çok internetten satış yapma konusuna eğilimlidirler. Çünkü kişilerin kendilerine ait bir marka yaratmaları ve internetten satış yapmaları milyonlarca kişiye ulaşmalarını sağlamaktadır. Dolarla para kazanmak için kişiler daha çok ihracat ve mikro ihracat yöntemini tercih etmektedir.

 

Mikro ihracatta markalar KDV’siz bir şekilde fatura kestikleri ve e-ihracat teşviklerinden yararlandıkları için bu yöntemi daha çok tercih ediyor. Kısacası internetten satış ile dolar kazanmak isteyen kişilerin ilk tercihleri mikro ihracat oluyor.

 

İnternetten Satış Yaparak Dolar Kazanma Yönetmleri

 

Amazon’dan Satış Yapın

 

1994 yılında Jeff Bezos tarafından kurulan Amazon, alıcılar ve satıcıları bir araya getiren pazaryerlerinden birisidir. Dolarla para kazanmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği platformlardan birisi olan Amazon, dünyanın en büyük pazaryeri platformu olarak bilinmektedir.

 
  • Markanın güvenilir olması
  • Düşük komisyon ücretlerinin yer alması
  • Amazon Amerika’ya ürün gönderilerek satış yapılabilmesi
  • Büyük bir müşteri kitlesinin bulunması
  • Müşteri memnuniyetinin sağlanması
  • Dünyanın en çok kullanılan pazaryeri platformu olması
 

Gibi etkenler birçok kişinin Amazon’da mağaza açamasın sağlamaktadır. Bununla beraber amazonda mağaza açan satıcılar hazır bir müşteri kitlesine ulaştıkları ve hızlı bir şekilde satış yapabildikleri için de bu platformu oldukça çok tercih etmektedir.

 

Amazon’da mağaza açan kişiler mağaza kurulumlarını tamamladıktan sonra satmak istedikleri ürün ve hizmetleri siteye yükleyerek ve bir satış fiyatı belirleyerek gelir elde edebilmektedir. Fakat dolarla para kazanmak isteyen kişilerin mağazalarını açarken Amazon Amerika ya da Amazon Avrupa mağazası açması gerekir.

 

Siz de dolarla para kazanmak istiyorsanız Amazon’da markanız için bir mağaza yaratabilir ve ürünlerinizi yurtdışına satarak gelir elde edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Amazon'da Satış Yapmak Hakkında 3 Önemli Madde

 

İnternetten Satış Dolar Kazanmak Amazon

 

Ebay’den Satış Yapın

 

1995 yılında Pierre Omidyar tarafından açılan bir pazaryeri platformu olan Ebay, açık arttırma sistemi ile çalışmaktadır. Kaliforniya’da kurulan bu platform dolarla para kazanmak isteyen kişilerin internetten satış yaparak gelir elde edebileceği bir platformdur.

 

Ebay’da satış yapmak için;

 
  • İlk olarak bir kullanıcı hesabı oluşturmanız gerekir.
  • Kullanıcı hesabı yaratıldıktan sonra iş hesabına geçiş yapılması gerekir.
  • İş hesabı açarken markanıza ait e-posta adresini, ödeme yöntemlerini ve telefon numaranızı doğru bir şekilde girmeye dikkat edin.
  • İşletmenize ait bilgileri doğru bir şekilde doldurun.
 

Bu adımları tamamladıktan sonra sizlerin de Ebay mağazası açılacaktır. Ebay’de satmak istediğiniz ürünleri listeleyebilmek için İş hesabı açmanız oldukça önemlidir. İş hesaplarında ise listeleme ücreti olarak basic, premium ve anchor planları dahilinde satış yapabilmeniz mümkündür.

 
Paket Ücret Sabit Fiyatlı Ürün Sayısı Açık Arttırma Ürün Sayısı
Basic 24,95 dolar / Aylık 250 250
Premium 74,95 dolar / Aylık 1000 1000
Anchor 349,95 dolar / Aylık 10000 10000
 

Ebay’de iş hesabı açarken kullanabileceğiniz paketler ve listelenecek ürün sayılarıdır. Sizler de bu paketlerden birisi dahilinde Ebay’de mağaza açabilir, ürün ve hizmetlerinizi yurtdışına satarak dolarla para kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; eBay’de Satış Yapma Rehberi 2023

 

İnternetten Satış Dolar Kazanmak Ebay

 

Aliexpress’te Mağaza Açın

 

Yurtdışı satış siteleri arasında yer alan Aliexpress, 2009 yılında kurulan bir pazaryeri platformudur. Yurtdışına satış yapılabilen platformlar arasında bulunan Aliexpress, Alibaba Grup’a ait online bir satış sitesidir.

 
  • 220 bölgeye satış yapma imkânı
  • 18 farklı dil desteği
  • 150 milyonu aşkın kullanıcı sayısı
  • Farklı ödeme sistemleri ( 38 Adet)
  • 51 ülkede satış yapma imkânı
 

Aliexpress’te satış yapmanın avantajlarıdır. Bu avantajlardan yararlanmak ve dolarla para kazanmak için Aliexpress’te bir mağaza hesabı açılması gerekmektedir.

 
  • Vergi Levhası
  • İmza Beyannamesi ya da İmza Sirküleri
  • Ticaret Odası Kaydı
  • Ticaret Sicil Gazetesi
 

Aliexpress’te mağaza açmak için gerekli olan evraklardır. Bu evrakları tamamlayarak sizler de Aliexpress’te mağaza açabilir ve böylece ürünlerinizi 51 farklı ülkede yaşayan 150 milyonu aşkın tüketiciye tanıtarak yurtdışına satış yapabilirsiniz ve böylece internetten satış yaparak dolarla para kazanabilirsiniz.

 

İnternetten Satış Dolar Kazanmak Aliexpress

 

ETSY’den Satış Yapın

 

Dolarla para kazanmak için kullanılabilecek satış platformlarından bir diğeri de ETSY’dir. 2005 yılında Amerika’da kurulan ETSY de alıcılar ve satıcıların buluştuğu pazaryerlerinden birisidir. Türkiye’den yurtdışına satış yapmak isteyen markaların tercih ettiği platformlardan birisi olan ETSY daha çok tasarım ürünler satılabilecek bir pazaryeri platformudur.

 
  • Hazır müşteri kitlesi
  • Uygun komisyon oranları
  • Mağaza açma ücretinin bulunmaması
  • Başarılı pazarlama özellikleri
  • Dünyaca ünlü bir pazaryeri olması
  • Müşteri ile birebir iletişim kurulması
  • Kampanya ve kuponlar ile satışların desteklenmesi
 

Gibi özellikle ile ön plana çıkan ETSY üzerinden satış yaparak gelir elde etmek isteyenlerin sattıkları ürünleri kendileri üretmeleri gerekiyor. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan ETSY’nin en büyük avantajı ise el yapımı ürünler olduğu için termin sürenizi kendinizin belirlemesi olarak karşımıza çıkıyor.

 

ETSY’de satış yapanlar ürün fiyatlarını dolar, euro, pound gibi para birimleri ile belirleyebiliyor. Bu da satıcıların internet üzerinden satış yaparak dolar kazanmasını sağlıyor. Sizlerin de kendi ürettiği el yapımı ürünler bulunuyorsa bu ürünleri ETSY üzerinden satabilir ve dolarla para kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; ETSY'de Satış Yapma Rehberi

 

İnternetten Satış Dolar Kazanmak Etsy

 

E-ihracat Sitenizi Kurun

 

E-ihracat sitesi kurmak da dolar kazanmak isteyen kişilerin tercih edebileceği yöntemlerden birisidir. E-ihracat siteleri üzerinden işletmeler istedikleri ülke ve bölgelere özel satış yapabilmektedir. Bununla beraber markalar istedikleri kadar ürünü sitelerinde sergileyebilmekte ve böylece satışlarını arttırabilmektedir ve işletmeler sattıkları ürünler üzerinden herhangi bir komisyon ödemesi yapmadan gelir elde edebilmektedir.

 

E-ihracat sitelerini kurarken markalar hazır e-ticaret paketlerini tercih ederek online mağazalarını hızlı bir şekilde hayata geçirebilmektedir. Bununla beraber e-ihracat paketleri içinde yer alan;

 
  • Çoklu Para Birimi ( Dolar, Euro, Pound vb.)
  • Çoklu Dil ( İngilizce, Almanca, Rusça, Fransızca, Çince vb.)
  • Ülkeye Özel Ana Sayfa Yaratma
  • Ziyaretçi Tanıma
  • E-ihracat Pazaryeri Entegrasyonları
  • XML Entegrasyonu
  • Kargo Entegrasyonu
 

Gibi özelliklerden yararlanarak hızlı bir şekilde yurt dışına satış yapabilmekte ve dolarla para kazanabilmektedir. Sizler de dolarla para kazanmak için kendinize ait bir e-ihracat sitesi açabilir ve böylece hem kendi markanızı yaratabilir hem de yurtdışına satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

İnternetten Satış Dolar Kazanmak E-ihracat

 

Ticimax ile Dolar Kazanın

 

Sizler de internetten satış yaparak dolar kazanmak istiyorsanız e-ihracat sitenizi Ticimax e-ihracat alt yapıları ile kurarak anında satış yapmaya başlayabilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapılarında yer alan çoklu dil, çoklu para birimi gibi özellikler sayesinde istediğiniz ülkelerde satış yapabilirsiniz. Bununla beraber XML entegrasyonlarından yararlanabilir ve markanızın ürün sayısını arttırarak daha fazla kişiye hitap edebilirsiniz.

 

Siz de hemen Ticimax e-ihracat alt yapılarını kullanabilir ve internetten satış yaparak dolar kazanabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax