Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten Vintage Ürünler Satma Rehberi

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

İnternetten satış yapmak isteyen kişi ve markaların son dönemlerde yöneldiği ürün grupları arasında vintage ürünler de yer almaktadır. Vintage ürünlerin yeni yeni moda olmaya başladığı günümüzde birçok kişi buna adapte olmaya çalışmaktadır ve bu nedenle markalar bu pazardan pay almak için belirli adımları ve prosedürleri tamamlayarak vintage ürün sitesi kurmakta ve e-ticaret ile satış yapmaya başlamaktadır.

 

İnternetten vintage ürünler satmak isteyen kişi ve işletmeler planlı bir şekilde hareket ettikleri, adım ve prosedürleri bildikleri takdirde markalarını büyütebilmekte ve satışlarını artırarak e-ticarette başarılı olabilmektedir.

  
 

İnternetten Vintage Ürünler Satma Rehberi adlı bu yazımızda vintage ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmeler için önemli olan konular hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve vintage satış sitesi kurarak gelir elde edebilirsiniz.

   

İnternetten Vintage Ürünler Satma Rehberi

 

Vintage Ürün Nedir?

 

Vintage ürünler, antika değerinde olmayan fakat 10-30 yaşları arasında yer alan ürünlere verilen isimdir. Genellikle otomobil, kıyafet, aksesuar, ayakkabı, koleksiyon eşyaları ve ev eşyaları vintage ürünler olarak değerlendirilebilmektedir. Fakat günümüzde internetten ürün satın alan kişiler daha çok vintage kıyafetler satın almayı tercih etmektedir.

 

Vintage ürün modası her geçen gün popülerleşirken birçok kişi ve işletme ise kendilerine ait bir e-ticaret sitesi kurmakta ve bu ürünleri satmaya başlamaktadır. Bu noktada markaların en çok dikkat ettiği konular arasında satılacak ürünlerin seçimi bulunmaktadır.

 

İlgili İçerik; İnternetten Kıyafet Satışı Nasıl Yapılır?


Vintage Ürün Nedir?

 

Vintage Ürünler Nasıl Bulunur?

 

Vintage ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi vintage ürün nasıl bulunur sorusudur. Oldukça yaşlı olan bu ürünleri bulmak için satış yapacak kişilerin emek vermesi gerekmektedir.

 

Genellikle vintage mağazası açmak isteyen kişiler bit pazarı gibi yerlerden ürünlerini toplamakta ve onları dezenfekte ederek yeniden kullanılabilir bir hale getirmektedir. Bunun yanı sıra günümüzde birçok kişi de eski giydiği kıyafetleri internetten 2.el olarak satmaktadır.

 

Vintage ürünler bulamayan kişiler ise bu noktada belirli tedarikçiler ile iletişim geçerek vintage temalı ürünler ürettirmekte ve bu ürünlerin satışını yapmaktadır.


 İlgili İçerik; İnternetten İkinci El Ürün Nasıl Satılır?


Vintage Ürünler Nasıl Bulunur?

 

Vintage Ürün Satış Sitesi Kurmak İçin Gerekenler

 

İnternetten vintage ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin belirli prosedürleri yerine getirerek hareket etmesi gerekir.

 
  • Şirket Kuruluşu
  • E-ticaret Alt Yapısı Seçimi
  • Ürün Yükleme İşlemleri
  • E-ticaret Sitesi Tasarımı
  • Sanal Pos ve Kargo Entegrasyonu
  • Dijital Pazarlama Çalışmaları
 

Vintage ürün satışı yapmak isteyen kişi ve markaların önem vermesi gereken adımlardır. Bu adımların sonunda vintage satış siteniz aktif olacaktır.


İlgili İçerik; Dükkan Açmadan İnternetten Satış Yapma Rehberi


İlgili İçerik; Dijital Pazarlama Nedir? Dijital Pazarlama Yöntemleri Nelerdir?


Vintage Ürün Satış Sitesi Kurmak İçin Gerekenler

 

Şirketinizi Kurun

 

Türkiye Ticaret Kanunu çerçevesinde internetten ürün ve hizmet satışı yapan kişi ve işletmelerin yasal bir şekilde satış yapmak için şirket kurması, fatura kesmesi ve gelirlerinin bir kısmını vergi olarak ödemesi gerekir. Bu vintage ürün satışı yapacak olan kişi ve işletmeler için de zorunludur.

 

Vintage satışı yapacak olan markalar genellikle e-ticaret yapmak için şirket kurarken;

 
  • Sermayeleri
  • Gelecekteki hedefleri
  • Şirketlerin sağladığı avantajlar
 

Doğrultusunda kuracakları şirket türüne karar verir. Genellikle küçük ölçekli bir işletme kuracak olanlar şahıs şirketi kurarken gelecekteki hedefleri büyük olan firmalar da daha çok limited ve anonim şirket türlerini kurarak hareket eder.


İlgili İçerik; E-ticaret Şirketi Kurmak, E-ticaret Yapmak İçin Şirket Açmalı Mıyım? 


İlgili İçerik; Online Ev Tekstili Satışı Nasıl Yapılır?


Şirketinizi Kurun

 

E-ticaret Alt Yapısı Seçimi

 

E-ticaret sitesi kurmak ve satacağınız vintage ürünleri hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaştırmak için kendinize ait bir online mağaza da açmanız gerekmektedir. Bu noktada vintage ürün satış sitesi kurmak için markaların sanal mağazalarını açarken tercih edebileceği birçok yöntem bulunur. E-ticaret sitesi yazdırma, e-ticaret alt yapıları, açık kaynak kodlu yazılımlar vintage ürün nasıl satılır diyenlerin sanal mağazalarını açarken tercih edebileceği yöntemlerdir.

 
  • E-ticaret sitesi yazdırma yöntemi markaların daha çok ajanslar ile çalışarak hareket ettiği bir site kurma türüdür ve bu yöntemde maliyetler oldukça fazladır.
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar demo bir site üzerinden vintage ürün satmak isteyenlerin tercih edeceği ucuz yollu bir yöntemdir. Genellikle paket ücretleri düşük olsa da aslına bakıldığında yazılımcı, tema ve modül masrafları markaların maliyetlerinin artmasına neden olmaktadır.
  • Hazır e-ticaret alt yapısı, vintage ürün satmak isteyen markaların en çok tercih ettiği site kurma yöntemlerinden birisi olan hazır e-ticaret alt yapıları genellikle yazılım firmaları tarafından hazırlanan ve hızlı bir şekilde site kurmanızı sağlayan alt yapılardır. E-ticaret firmalarının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak halde donatılmışlardır ve paketler halinde satılmaktadırlar.
 

Sizler de profesyonel bir şekilde e-ticaret yapmak istiyorsanız Ticimax gibi profesyonel e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve vintage satış sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan modül ve özellikleri kullanarak e-ticaret sitenizi ve işinizi profesyonelce yönetebilirsiniz.


İlgili İçerik; E-ticaret Yazılım Altyapınızı Değiştirirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 
İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Online Satış Hakkında Bilmeniz Gerekenler ( 2023 Yeni)


E-ticaret Alt Yapısı Seçimi

 

Ürünlerinizi Yükleyin

 

İnternetten vintage ürün satışı yapmak için alt yapınızı seçtikten sonra ürün ve hizmetlerinizi sitenize yüklemeniz gerekir. Bu noktada adım adım hareket etmeniz önemlidir.

 
  • İlk olarak marka sayfalarını oluşturun.
  • Kategorilerinizi belirleyin
  • Alt kategorilerinizi açın
  • Ürünlerinizi yükleyin.
 

Ürün yükleme sürecinde profesyonel ürün fotoğrafı, ürün başlığı ve ürün açıklaması kullanarak hedef kitlenizde yer alan kişilere daha fazla güven verebilir ve onları etkileyerek satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Ürünü Nasıl Satabilirsiniz?


Ürünlerinizi Yükleyin

 

Vintage Mağazanızı Tasarlayın

 

Satacağınız vintage ürünleri yukarıdaki adımlara göre sitenize yükledikten sonra mağaza tasarımı da yapmanız gerekir. Mağaza tasarımınız ne kadar modern ve profesyonel olursa hedef kitlenizdeki kişiler firmanıza o kadar çok güvenir.

 

Mobil uyumlu bir site kurmanız bu noktada oldukça önemlidir. Çünkü günümüzde internetten alışveriş yapan kişilerin büyük bölümü mobil cihazlar üzerinden alışverişlerini tamamlamaktadır. Bunun yanı sıra sitenizde güvenliği ön plana çıkarmanız ve kurumsal kimliğinizi de yansıtmanız vintage ürünler satmak istediğini kişileri etkilemenizi sağlayacak ve satışlarınızı artıracaktır.


Vintage Mağazanızı Tasarlayın

 

Sanal Pos ve Kargo Anlaşmanızı Yapın

 

İnternetten vintage ürün satışı yapmak için e-ticaret sitenizi kurduktan sonra sitenizi tahsilata hazır hale getirmek için sanal pos anlaşması yapmanız gerekir. Sanal pos anlaşmaları markaların e-ticaret sitelerinden kredi ve banka kartı ile ödeme alabilmesine olanak tanır. Bu noktada çalışabileceğiniz birçok sanal pos firması bulunmaktadır.

 
  • Sanal pos komisyon oranları
  • Ödeme seçenekleri
  • Ödeme günleri
  • Güvenilirlik
 

Gibi unsurlar vintage mağazası açan ve sanal pos anlaşması yapacak olan firmaların sanal pos seçiminde göz önünde bulundurması gereken unsurlardır. Kargo anlaşmaları ise markaların sattıkları ürünleri uygun fiyatlar ile müşterilerine göndermelerini sağlayan anlaşmalara verilen isimdir. Çalışılacak kargo firmasını seçerken de;

 
  • Desi başı gönderim ücretleri
  • Ek hizmetler ( Adrese Teslimat, Hızlı Gönderim vb.)
  • Kargo firmasının güvenilirliği
  • Kargo firmasının şube sayısı
 

Gibi unsurlar göz önünde bulundurularak hareket edilmelidir.

 
İlgili İçerik; Sanal Pos Komisyon Oranları

İlgili İçerik; Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır?


Sanal Pos ve Kargo Anlaşmanızı Yapın

 

Mağazanızın Tanıtımını Yapın

 

İnternetten vintage ürünler satmak için açtığınız mağazanız satışa hazır hale geldikten sonra ürün ve hizmetlerinizi pazarlamak ve hedef kitlenize ulaşmak için dijital pazarlama çalışmaları yapmalısınız.

 
  • Seo
  • Sosyal medya reklamları
  • Arama motoru reklamları
  • Influencer marketing
 

Gibi dijital pazarlama yöntemlerini kullanabilir ve hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay ulaşabilirsiniz. Böylece vintage mağazanızı ve vintage ürünlerinizi tanıtarak satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret SEO: Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber


İlgili İçerik; E-ticarette Sosyal Medya Hesap Yönetimi


Mağazanızın Tanıtımını Yapın

 

Ticimax ile Vintage Mağazanızı Açın

 

İnternetten vintage ürünler satmak için ihtiyacınız olan e-ticaret sitesini Ticimax e-ticaret alt yapısı sayesinde kolayca açabilir ve profesyonel bir e-ticaret sitesi kurarak sizler de e-ticarette başarılı olabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax