Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sanal Pos Komisyon Oranları

Güncelleme Tarihi: 22.05.2023

İçindekiler;

E-ticaret siteleri müşterilerine; güvenli, profesyonel, hızlı ve alternatifli ödeme deneyimi sunmalıdır. Böylece tüketicinin sanal mağazadan güvenle ve sürekli olarak alışveriş yapmasının önü açılır. Alternatif ödeme seçenekleri sunmak sitenin güvenli olduğunu sağladığı gibi aynı zamanda satın almaya da teşvik etmektedir. Yazımızda online alışverişin olmazsa olmazı sanal pos ve sanal pos komisyon oranları hakkında bilgiler verdik.



Sanal Pos Komisyon Oranları

 

Sanal Pos Nedir?

 
 

Fiziksel mağazadan banka kartı ya da kredi kartıyla yaptığımız işlemin online platformda kredi kartı bilgilerinin girilerek yapılma işlemine sanal pos denir. İngilizce adıyla virtual point of sale olarak bilinen ödeme noktası anlamına gelen bu ödeme sistemi, güvenli ve hızlı bir şekilde alışveriş bedelinizin alışverişi yaptığınız firmanın hesabına geçmesini mümkün kılar. Günümüzde sanal pos online alışveriş olmazsa olmazı haline gelmiş durumdadır.

 

Online alışverişlerde sıkça kullanılan sanal pos alışveriş bedelinin alıcının banka hesabından satıcının banka hesabına online olarak aktarılma işlemi şeklinde işler. Müşteriler ödeme aşamasında ödeme ekranına kart bilgilerini girer. İstenilen bilgiler; kart üzerindeki isim; kart numarası, kart son kullanım tarihi ve arka yüzde bulunan CVV numarasından oluşur. Onay işleminden sonra ödeme işlemi gerçekleşmiş olur.

 

İlgili İçerik; Akbank Sanal Pos Komisyon Oranları 2023

 

Sanal Pos Nedir

 

Sanal Pos Nasıl Alınır?

 

Her bankanın online pos hizmeti mevcuttur. Bankalardan online pos hizmeti alabilmek için ilgili bankaya başvuruda bulunulması gerekir. Sanal pos başvurusu için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir;

 

Şahıs veya ortaklı firmalar için;

 
  • Ortaklık sözleşmesi
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
 

Ticari ortaklı bir e-ticaret sitesi için;

 
  • İmza sirküleri
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhası
 

Başvuru sonrası pos onayı için bankanın e-ticaret sitesinde olmasını beklediği bazı şartlar bulunur. Bunlar ise şöyledir;

 
  • Banka, kullanıcı verilerinin güvenliği açısından pos verecek e-ticaret sitesinin SSL sertifikası olmasını ister.
  • E-ticaret sitesine pos hizmeti verilmesi için mesafeli satış sözleşmesi, iade ve iptal bilgileri gibi prosedürlere sitede yer verilmesi gerekir.
  • E-ticaret sitesinde online satışı gerçekleşecek ürünler ve fiyatları bulunmalıdır.
 

Online pos hizmeti veren bankalardan birkaçını aşağıda sıraladık;

 
  • Ziraat Bankası Sanal POS
  • Akbank AKPOS
  • QNB Finansbank -FinansWebPOS
  • Halkbank Sanal POS
  • Vakıfbank V-POS 724
  • Yapı Kredi Bankası POSNET
  • Garanti BBVA Garanti Sanal POS
  • Denizbank DenizPOS
  • İş Bankası Sanal POS
  • TEB Sanal POS
 

İlgili İçerik; Sanal Pos Nasıl Alınır?

 

Sanal Pos Nasıl Alınır

 

Sanal Pos Komisyon Oranları Nelerdir?

 

Sanal pos ücretleri bankalar ile yapılan taahhüt ve bankaların yaptığı dönemsel fiyat değişimlerine göre farklılık gösterebilir. Günümüzde sanal pos kullanımı için yüzde 1’den başlayarak yüzde 11’e kadar artabilen komisyon oranları mevcuttur. Komisyon oranları farklı dönemlerde de değişiklik gösterebilmektedir. Bankalar sundukları hizmete karşılık olarak içinde bulundukları döneme ve işletmenin ciro ve satış hacmi doğrultusunda bir hizmet bedeli ve komisyon oranı belirler ve bu bedelleri düzenli olarak tahsil etmektedir.

 

İlgili İçerik; Yapı Kredi Sanal Pos Komisyon Oranları 2023

 

Sanal Pos Komisyon Oranları Nelerdir

 

Sanal Pos Alma Şartları Nelerdir?

 

Sanal pos almak için bazı şartlar da mevcuttur. Bunlardan ilki sitenin güvenli olmasıdır. Sitede SSL sertifikası olma şartı aranır. Bir diğeri ise e-ticaret sitesinde yeterli seviyede ürün bulunması gerektiğidir. Sanal pos başvurusu yapmadan önce mutlaka satma düşüncesinde olduğunuz ürünleri yeterli sayıda sitenize eklemeniz gerekmektedir. Bir diğeri ise ödeme sayfasında sözleşmelerin bulunması gerekmektedir. Sanal pos entegrasyonu çözümlerini e-ticaret sitenize eklemek istiyorsanız üyelik sözleşmesi, müşteri sözleşmesi, satış sözleşmesi, iade ve iptal sözleşmelerinin bulunması gerekmektedir. Banka yetkilileri son aşamada onay vermek için bu sözleşmelerin bulunup bulunmadığını büyük bir titizlik ile kontrol etmektedir.

 

İlgili İçerik; Sanal Pos Hata Kodları: Akbank, Yapı Kredi, Garanti, İyzico Hata Kodları



Sanal Pos Alma Şartları SSL

 

Sanal Pos Çözümleri Nelerdir?

 

Günümüzde artan online alışveriş ve online ödeme hizmetlerine destek için geliştirilen ödeme kuruluşları sizin için bankalarla anlaşma yapar ve pek çok bankanın posunu aynı anda sanal mağazanızda kullanmanızı sağlar. Böylece bankalara tek tek başvuru yapmanıza gerek kalmadan online mağazanız için pos hizmeti alabilirsiniz. İşte online mağazanız için tercih edebileceğiniz bazı pos çözümleri;

 
  • İyzico
  • PAYTR
  • Winecard
  • Paynet
  • İpara
  • Payu
  • Param
  • Sipay
  • Paytrek
 

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi online pos hizmeti almak için banka ya da alternatif ödeme firmalarından pos hizmeti almak mümkündür. Peki bankadan mı yoksa bir sanal pos hizmeti veren firmadan mı ödeme hizmeti almak daha avantajlıdır? Bankadan bu hizmeti alındığında banka başvurusu biraz daha uzun ve yıllık ödemeleri ise daha yüksek çıkacaktır.

 

İlgili İçerik; iyzico Sanal Pos Başvurusu Nasıl Yapılır?

 

İlgili İçerik; Garanti Bankası Sanal Pos Komisyon Oranları 2023

 

Sanal Pos Çözümleri Nelerdir

 

E-ticaret Siteleri Ödeme Yöntemlerini Nasıl Güvenli Hale Getirebilir?

 

Online ödeme sistemlerine e-ticaret sitenizde yer verirken maksimum güveni gözetmeniz gerekir. Ödeme seçeneklerini maksimum güven ortamında sunmak için online ödemelerinizi yaparken 3D secure (güvenli ödeme) yöntemini kullanabilirsiniz.

 

3D Secure yöntemi ödemenin son aşamasında kredi kartı sahibinin cep telefonuna gelen bir onayla birlikte ödemenin gerçekleşmesidir. Müşterinin cep telefonuna gelen onay kodu ile ödemenin yapıldığı güvenli ödeme yöntemi herhangi bir dolandırıcılığın da önüne geçilmesini sağlar. Örneğin; kredi kartı bilgileriniz başkasının eline geçtiğinde ödeme işlemi gerçekleştirilemez.

 

Online ödemelerinize 3D Secure yöntemiyle yapmak için bankanızla irtibata geçerek bunu opsiyonel olarak tanımlatabilirsiniz. Bazı bankaların pos hizmetinde ise 3D Secure özelliği zorunlu olarak bulunur.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax