Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İsviçre'de Şirket Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 23.05.2023

İçindekiler;

Ticari faaliyet yürütmek isteyen kişiler ve işletmeler ilk olarak bir şirket kuruluşu yapar. Şirket kuruluşu yapacakların büyük bölümü Türkiye’de şirket kurmayı tercih ederken bir bölümü de yurtdışında şirket kurmayı ister. Çünkü yurtdışında şirket kurmak kişi ve işletmelerin birçok avantajdan yararlanmasını sağlar. Özellikle birçok kişinin ilk olarak şirket kurarken Avrupa ülkelerine yöneldiği bilinir.

 

İsviçre, Almanya, İngiltere, Fransa gibi birçok ülke şirket kurmayı isteyen kişilerin en çok tercih ettiği ülkelerdir. Bu noktada şirket kuruluşu yapacak kişilerin en çok tercih ettiği ülkelerden birisi olan İsviçre’de şirket kurmak kişilerin birçok avantajdan yararlanmasını da sağlamaktadır.

 

İsviçre'de Şirket Nasıl Kurulur adlı bu yazımızda sizlere İsviçre’de şirket kurmak hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir İsviçre ve İsviçre’de şirket kurmak hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Depo ve Lojistik Yönetimi Kılavuzu

 

İlgili İçerik; Ticimax ile E-ihracata Güçlü Başlayın

 

İsviçre'de Şirket Nasıl Kurulur?

 

İsviçre

 

İsviçre Konfederasyonu ya da bilinen adı ile İsviçre Avrupa’nın en merkezi ülkelerinden birisidir. Batı, Orta ve Güney Avrupa’nın birleşim noktasında bulunan İsviçre’nin nüfusu 8,63 milyondur.

 

Avrupa’nın en büyük ülkeleri ile komşu olan İsviçre’nin komşuları Almanya, Fransa, İtalya, Avusturya ve Lihtenştayn’dır. Jeopolitik konumu bakımından oldukça önemli bir ülke olan İsviçre’de şirket kuran kişi ve işletmeler Avrupa’nın birçok ülkesine ürün satışı yapabilmektedir.

 

Avrupa’da faaliyet gösterecek kişi ve işletmelerin İsviçre’de şirket kurmadan önce bilmesi gereken belirli noktalar bulunmaktadır.

 

İsviçre'de Şirket Kurma

 

İsviçre Şirket Türleri

 

İsviçre’de şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği birçok şirket türü bulunur. Anonim, Limited şirket türleri çoğu zaman ülkede şirket kurmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir.

 
  • Şahıs Şirketi
  • Sınırlı Ortaklık Şirketi
  • Limited Anonim Şirket
  • Genel Ortaklık Şirketi
  • Kooperatif
  • Sınırlı Sorumlu Şirket
 

Türleri İsviçre’de şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin bilgi sahibi olması gereken şirket türleridir. Gelin şimdi hep beraber daha detaylı bir şekilde İsviçre şirket türlerine bir göz atalım.

 
  • Şahıs Şirketi: İsviçre’de şirket kuruluşu yapacak olan kişilerin anonim ve limitet şirketlerden sonra en çok tercih ettiği şirket türüdür. Bir kişi tarafından kurulabilecek olan şahıs şirketleri çoğu zaman küçük ölçekli işletmeler tarafından tercih edilir. Bireylerin sorumluluklarındadır.
  • Sınırlı Ortaklık Şirketi: İsviçre şirket türleri arasında bulunan sınırlı ortaklık şirketi çok tercih edilmeyen bir şirket türüdür. Genellikle çok ortaklı yapıda kurulur ve bir ortak tam yetkiye sahipken diğer ortakların yetkisi sınırlandırılmıştır.
  • Limited Anonim Şirket: İsviçre’de kurabileceğiniz bir diğer şirket türü de limited anonim şirkettir. Tüzel bir kişiliğe sahip olan limited anonim şirketlerde yöneticilerin ya da hissedarların bir tanesinin İsviçre’de yaşaması gerekir. Bu şirket türünü kurmak isteyen kişilerin 100.000 CHF sermayeye ihtiyacı bulunur ve bu sermayenin %20’sinin peşin ödenmiş olması gerekir.
  • Genel Ortaklık Şirketi: İsviçre şirket türlerinden birisi olan genel ortaklık şirketi şahıs şirketleri ile ortak özelliktedir. Fakat genel ortaklıklarda işletmenin sahibi bir kişi değildir. Bu şirket türünde işletme sahipliği birden fazla kişidedir. İsviçre genel ortaklık şirketlerinin tüzel kişiliği bulunmaktadır.
  • Kooperatif: Sosyal şirket modellerinden birisi olan kooperatifler şeffaflığın ön planda olduğu bir şirket türüdür. Yedi ortak ve yönetim kurulu üyesi bulunarak açılan bir şirket türü olan kooperatiflerde bir sermayeye ihtiyaç yoktur.
 

İsviçre’de kurulabilecek başlıca şirket türleri bunlardır. Sizler de İsviçre’de şirket kurmak istiyorsanız İsviçre şirket türlerini ve İsviçre’de şirket açma maliyetini hesaplayabilir ve buna göre kuracağınız şirket türüne karar verebilirsiniz.

 

İsviçre Şirket Türleri Nelerdir

 

İsviçre’de Şirket Kurmanın Avantajları

 

İsviçre’de şirket kurmak isteyen kişi ve işletmeler belirli avantajlardan yararlanmaktadır. Gelin şimdi hep beraber İsviçre’de Şirket Kurmanın Avantajları nelermiş bir göz atalım.

 
  • İsviçre’de şirket kuran kişi ve işletmeler köklü bir Avrupa ülkesinde faaliyet gösterir.
  • İsviçre ekonomik bir Pazar olarak oldukça büyük bir ülkedir.
  • İsviçre’de şirket kuran kişi ve işletmeler yurtdışı teşvik ve hibelerinden yararlanabilmektedir.
  • İsviçre’de şirket kurmak markanızı global bir düzeye taşımanıza yardımcı olmaktadır.
  • İsviçre’de şirket kurmak için gerekli olan sermaye fazla değildir.
  • Danışmanlık büroları ve avukatlar aracılığı ile İsviçre’de kolay bir şekilde şirket kuruluşu yapabilirsiniz.
  • İsviçre’de şirket kurarak Avrupa ve diğer Avrupa ülkelerine hizmet verebilirsiniz.
  • İsviçre’de şirket kurduğunuz takdirde döviz geliri elde edebilirsiniz.
 

İsviçre’de şirket kurmanın kişi ve işletmelere sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak için kendinize ait bir şirket kurabilir ve İsviçre’de faaliyet gösterebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Lojistik Süreçleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

İsviçre Şirket Kurma Avantajları

 

İsviçre’de Şirket Kurmanın Dezavantajları

 

İsviçre’de şirket kurmak her ne kadar avantajlı gibi gözükse de belirli dönemlerde dezavantajları beraberinde getirebilmektedir. İsviçre’de şirket kurmanın dezavantajları olabileceği durumlar şunlardır.

 
  • İsviçre birçok dil konuşulduğu için yetkin bir şekilde hizmet vermek istiyorsanız İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen kişiler ile çalışmanız gerekir.
  • İsviçre’de şirket kurmak büyük rakipler ile rekabet etmenize neden olabilir.
  • İsviçre’de şirket kuran kişi ve işletmeler hedef kitlesine ulaşmak için büyük harcamalar yapabilir.
  • İş planı iyi hazırlanmadığı takdirde işinizi geliştirmeniz zorlaşabilir.
 

İsviçre’de şirket kurmanın dezavantajlı olabileceği durumlar bunlardır. Sizler de avantajları ve dezavantajları göz önünde bulundurarak şirket kurup kurmama kararı verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Gürcistan'a E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

İsviçre Şirket Kurma Dezavantajları

 

İsviçre’de Şirket Kurma Maliyeti Nedir?

 

İsviçre’de şirket kuruluşu yapacak olan kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de İsviçre’de Şirket Kurma Maliyeti Nedir sorusudur. Genellikle İsviçre’de kurulacak olan şirket türüne göre şirket kurma maliyetlerinin farklılık gösterdiği bilinmektedir.

 

Şirket kuruluşunda harcanacak temel tutar 600 CHF’dir. Noter ücretleri de bu maliyetin içine katılırsa İsviçre’de şirket kuracak kişi ve işletmelerin 700 ve 1000 CHF arasında ödeme yapması gerektiği bilinmektedir.

 

Limited ya da ortaklık yapısı ile bir şirket kurmak isteyen kişilerin İsviçre’de Şirket Kurma Maliyeti 2.000 CHF ve 8.000 CHF arasında bir harcama yapması gerektiğini söylemek mümkündür Kurulacak şirket türü anonim şirket ise de şirket kurma maliyeti 15.000 CHF tutarına kadar yükseliş gösterecektir.

 

İsviçre’de şirket kuruluşu yaparken danışmanlık ya da avukatlık hizmeti alacak kişilerin maliyetinde artış görülebilmektedir. İsviçre’de Şirket Kurma Maliyetini hesaplamak için böyle bir hizmet alacaksanız bunu da göz önünde bulundurmaya önem vermeniz gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Hollanda'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

İsviçre Şirket Kurma Maliyeti

 

İsviçre’de Şirket Kaç Günde Kurulur?

 

İsviçre’de şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin başvuru süreci ve inceleme süreci diğer Avrupa ülkelerine oranla daha fazla sürmektedir. Genellikle İsviçre’de şirket kurmak isteyen kişi ve işletmeler 7 gün ile 18 gün arasında şirket kuruluş süreçlerini tamamlayabilmektedir. Avukatlık ve danışmanlık alacak kişilerin ise İsviçre’de şirket kurma süreci daha azalmaktadır.

 

İsviçre Şirket Kurma Ne Kadar Sürer

 

İsviçre’de Kurulabilecek İşler

 

İsviçre’de şirket kuruluşu yaptıktan sonra kişi ve işletmeler ne tür faaliyet yürütebileceklerini merak etmektedir. Genellikle şirket kuruluş sürecinin ardından İsviçre’de en çok yazılım ve e-ihracat sektörlerine yönelik faaliyetler yürütülmektedir.

 

E-ticaret ve e-ihracat yapmak isteyen kişi ve işletmeler bu noktada kendilerine ait bir e-ticaret sitesi kurmak için Ticimax’ı tercih edebilmektedir. Ticimax e-ticaret alt yapısı sayesinde kişiler sitelerini hızlı bir şekilde kurabilmekte ve İsviçre’de satış yapmaya başlayabilmektedir. Bunun yanı sıra alt yapımızda yer alan modül ve özellikleri kullanarak da işletmenizi yönetmeniz kolaylaşmaktadır.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax