Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Hollanda'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

E-ihracat ile internetten ürün satışı yapmak için markaların satış yapacakları Pazar ülkesine karar vermesi gerekiyor. Bu noktada markalar satış yapacakları ülkeleri belirlerken e-ihracatta başarılı olabilecekleri ve iyi gelir elde edebilecekleri ülkelere yöneliyor.

 

Özellikle e-ihracat ile yurtdışına satış yapmak isteyen işletmeler bu noktada Avrupa ülkelerine ve Amerika’ya yönelerek e-ihracat yapmayı düşünüyor. Avrupa’ya ürün satmak isteyen işletmelerin ise odak ülkeleri arasında Hollanda yer alıyor. Çünkü Hollanda hem Türk nüfusu bakımından kalabalık hem de Türk ürünlerine olan talebin fazla olduğu bir ülke olarak biliniyor.

 

Hollanda’ya e-ihracat yapmak isteyen markaların bu noktada Pazar ülkelerinde başarılı olabilmeleri ve iyi bir şekilde satış yapabilmeleri için dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunuyor.

 

Hollanda’ya e-ihracat ile nasıl ürün satabilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere Türkiye’den Hollanda’ya mal göndermek için gerekli olan unsurlar ve e-ihracat sitesi kurulumu hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyerek bu konu hakkında bilgi edinebilir ve markanızın ürün ve hizmetlerini Hollanda’ya e-ihracat ile satabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

Hollanda'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

Türkiye’den Hollanda’ya Mal Göndermek İçin Ürünlerinizi Seçin

 

Türkiye’den Hollanda’ya mal göndermek ve e-ihracat yapmak isteyen kişilerin ilk olarak yapması gereken çalışmaların başında ürün seçimi yer alıyor. Çünkü kişi ve işletmelerin Hollanda’ya satabileceği birçok ürün türü bulunuyor. Bu noktada satılacak ürün ve hizmetlerin doğru bir şekilde seçilmesi markaların Hollanda pazarında başarılı olmasını sağlıyor.

 

Türkiye’den Hollanda’ya mal göndermek isteyen kişiler ilk olarak Hollanda’da satılan Türk ürünlerine odaklansa da aslına bakıldığında birçok konu hakkında inceleme ve araştırma yaparak satacakları ürün ve hizmetlere doğru bir şekilde karar verebiliyor.

 
  • Hollanda’da satılan Türk ürünleri
  • E-ihracat istatistikleri
  • Hollanda’da en çok satılan ürünler
  • Vergi oranı düşük olan ürünler
 

Gibi konularda araştırmalar yapan kişi ve işletmeler Hollanda’da hangi sektörde faaliyet göstereceklerine ve ne tür ürünler satacaklarına daha doğru bir şekilde karar verebiliyor. Sizler de Hollanda’ya e-ihracat ile satılacak ürünleri bulmak için bu tür araştırmalar yapabilir ve satacağınız ürün ve hizmetlere karar vererek Hollanda pazarına adım atabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi

 

Türkiyeden Hollandaya E-ihracat Ürün Seçimi

 

Hollanda Gümrük ve KDV Oranları

 

E-ihracat ile Hollanda’ya satış yapan markaların karşı karşıya kalabileceği gümrük vergisi oranları bulunur. Hollanda’ya yapılan e-ihracatta %21 oranında genel bir gümrük vergisi alınır. Fakat satılan belirli mal ve hizmetler için bu oranda indirim yapılabilmektedir. Bu oranlar satılan malın cinsine göre %0 ve %9 oranlarında farklılık gösterir.

 

Rakip Araştırması Yapın

 

Hollanda’da satılan Türk ürünlerini inceledikten ve Türkiye’den Hollanda’ya Mal gönderme sürecinde satacağınız ürünleri belirledikten sonra yapmanız gereken çalışmalardan birisi de rakip araştırması yapmak olmalıdır. Çünkü Türkiye’den Hollanda’ya e-ihracat yapan birçok marka bulunmaktadır. Bu markalar hakkında bilgi edinmek, zayıf ve güçlü yönlerini tespit etmek de sizlerin e-ihracat süresinde doğru stratejiler geliştirmesini ve sektörde başarılı olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle;

 
  • İlk olarak rakiplerinizi belirleyin.
  • Rakiplerin ürün fiyatlandırma stratejisine göz atın.
  • Rakip firmaların hangi dijital pazarlama çalışmalarına ağırlık verdiğini belirleyin.
  • Rakiplerinizin güçlü ve zayıf yönlerini tespit edin.
  • Kendinizi bu pazarda rakiplerinizden daha iyi bir konuma nasıl getireceğinize karar verin.
 

Yapacağınız bu tür bir çalışma sayesinde satış yaptığınız Pazar ülkesinde ürün ve hizmet satışı yapan rakiplerinizi daha kolay tespit edebilir ve markanızı rakiplerinizden daha düzgün bir konumda nasıl Hollanda pazarına sokabileceğinize karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Rekabet Analizinin Şirketler İçin Önemi

 

İlgili İçerik; Yüksek Rekabetli Pazarda Öne Çıkmak İçin Bilmeniz Gerekenler 



Hollanda'ya E-ihracat Rakip Araştırması Yapın

 

Hollanda’ya Satış Yapmak İçin Şirket Kurun

 

Hollanda’ya ihracat için gerekli belgeler arasında bulunan vergi levhanızı almak için şirket kuruluşu yapmanız gerekiyor. Çünkü vergi levhası olmadan kişiler Hollanda’ya e-ihracat yapamıyor. Bu nedenle şirket kurma zorunluluğu hem kargo süreçleri için hem de vergilendirme süreçleri için önem taşıyor.

 
  • Şahıs
  • Limited
  • Anonim
 

Şirket türleri Hollanda’ya e-ihracat yapmak isteyen kişiler tarafından en çok kurulan şirket türleri olarak biliniyor. Bu tür şirketlerin kuruluşunu yapan ve vergi mükellefi olan işletmeler hem e-ihracat sitelerini daha kolay kuruyor hem de kargo süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütme şansı yakalıyor.


İlgili İçerik; E-ticaret Şirketi Kurmak, E-ticaret Yapmak İçin Şirket Açmalı Mıyım? 



Hollanda'ya E-ihracat Satışı Şirket Kurmak

 

E-ihracat Sitenizi Hayata Geçirin

 

Türkiye’den Hollanda’ya e-ihracat yapmak isteyen kişilerin ilk olarak ürün ve hizmetlerini Hollanda’ya e-ihracat yolu ile satması gerekiyor. Bu noktada markaların ürün ve hizmetlerini sergileyeceği bir e-ihracat sitesine ihtiyaçları bulunuyor. Genellikle markalar online mağazalarını kurarken;

 
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar
  • Hazır e-ihracat alt yapısı
  • E-ihracat sitesi yazdırma
 

Gibi yöntemler Hollanda’ya e-ihracat sitesi açarken tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Genellikle markalar işletmelerine ait e-ihracat sitelerini kurarken daha çok hazır e-ihracat paketlerini tercih etmektedir. Çünkü hazır e-ihracat paketleri ile site kurmak hem daha az sermaye harcamalarını sağlamakta hem de sitelerini kurma hızını arttırmaktadır. Hazır e-ihracat paketleri ile açık kaynak kodlu yazılımlar karşılaştırıldığında açık kaynak kodlu yazılımlarda tema, yazılım ve modül ücretlerinin masrafları arttırdığı görülmektedir.

 

Bununla beraber e-ihracat sitesi yazdırma yöntemi de markaların hem site kurma süresini uzatmakta hem de maliyetlerini arttırmaktadır. Bu nedenle Hollanda’ya satış yapacak markalar daha çok Ticimax gibi e-ihracat paketlerini tercih ederek satış sitelerini kurmaktadır. Sizler de Hollanda’ya satış yapmak için e-ihracat sitenizi kurarken Ticimax gibi alt yapıları tercih edebilir ve böylece hem maliyetlerinizi hem de site kurma sürecinizi azaltarak hızlı bir şekilde e-ihracata başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-İhracat Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Hollanda'ya E-ihracat Satışı Site Kurulumu
 

E-ihracat Sitenizin Tasarımını Yapın

 

Hollanda’ya satış yapmak için bir e-ihracat sitesi kurarken markaların önemsemesi gereken belirli noktalar bulunmaktadır. Bunlar hem sitenin güvenli gözükmesi hem de alışveriş yapmaya teşvik etmesi için oldukça önemlidir.

 
  • Hollanda’ya e-ihracat yapmak için satış sitesi kurarken işletmeler markalarına ait kurumsal renkleri kullanarak sitelerini tasarlamalıdır.
  • Sitedeki para birimi olarak Hollanda’nın resmi para birimi olan Euro tercih edilmelidir.
  • Site tasarımı yapılırken responsive temalar kullanılmalıdır.
  • Sitenin anadili olarak Hollanda’nın resmi dili olan İngilizce tercih edilmelidir.
  • Markalar e-ihracat paketleri içinde yer alan ülke bazlı ana sayfa yayınlama özelliğini kullanmalıdır.
  • Site tasarımında modern ve ilgi çekici temalar kullanmaya özen gösterilmesi gerekmektedir.
  • Site tasarımının ardından sanal pos entegrasyonu yapılmalıdır ve Hollanda’da kullanılan ödeme sistemleri de e-ihracat sitelerine entegre edilmelidir.
 

Türkiye’den Hollanda’ya Mal Göndermek isteyen markalar bunları göz önünde bulundurarak e-ihracat sitelerini kurdukları takdirde sektörde daha kolay bir şekilde başarılı olabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Yurt Dışına Satış Nasıl Yapılır?

 

Hollanda'ya E-ihracat Satışı Site Tasarımı

 

Marka, Ürün ve Hizmet Pazarlaması Yapın

 

Hollanda’ya e-ihracat yapmak için online mağaza kurulumu yapan işletmelerin, ilgili pazarda tanınmak, marka bilinirliği yaratmak ve ürün satışı yapmak için ürün, hizmet ve marka pazarlaması yapması gerekir. Rakipler bu noktadaki stratejilerini profesyonel bir şekilde belirlediği için Türk firmalarının reklam ve tanıtım çalışmalarına oldukça çok önem vermesi gerekir.

 
  • Google ADS
  • Sosyal Medya Reklamları
  • Arama Motoru Optimizasyonu
  • İçerik Pazarlaması
  • Influencer Marketing
 

Gibi dijital pazarlama yöntemleri Hollanda’ya mal göndermek isteyen markalar tarafından en çok kullanılan dijital pazarlama yöntemleri olarak bilinir. Bu yöntemleri kullanan e-ihracat markaları ürün ve hizmetlerini Hollanda’da daha kolay bir şekilde tanıtarak ve pazarlayarak satışlarını arttırma fırsatı yakalar. Sizler de bu tür pazarlama yöntemlerini kullanarak Hollanda’da yaşayan kişilere markanızı, markanızın ürün ve hizmetlerini tanıtabilirsiniz. Böylece hem marka bilinirliği yaratabilir hem de satışlarınızı arttırabilirsiniz.


İlgili İçerik; 2023 Sosyal Medya Stratejinizi Güçlendirecek 9 Tahmin

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Planı Hazırlamak Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Hollanda'ya E-ihracat Satışı Marka Ürün ve Hizmet

 

Ticimax ile Ürünlerinizi Hollanda’da Satın

 

Hollanda’ya e-ihracat yapmak için site kurulumu yaparken siz de Ticimax’ı tercih edin. Ticimax e-ihracat alt yapılarında yer alan modül ve özellikler ile sitenizi hızlıca tasarlayın ve anında satış yapmanın keyfini yaşayın.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax