Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kozmetik ve Kişisel Bakım Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi

Güncelleme Tarihi: 08.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten satış yapan işletmelerin rakipleri ile rekabete girebilmeleri, marka bilinirliklerini ve ürün satışlarını arttırabilmeleri için pazarlama çalışmaları yapmaları gerekmektedir. Pazarlama çalışmaları her e-ticaret sektöründe önemli olduğu kadar rekabet oranın bir hayli fazla olduğu kozmetik ve kişisel bakım sektörü için de önemli çalışmaların başında gelmektedir.

 

Günümüzde dönüşüm oranlarını arttırmak ve daha fazla satış yapmak isteyen kozmetik ve kişisel bakım firmalarının büyük bölümü offline ve online platformlarda dijital pazarlama çalışmaları yapmaktadır. Fakat birçok işletme bu çalışmalar ile başarılı bir şekilde müşterilerine ulaşırken birçok işletme de yanlış geliştirilen stratejiler nedeniyle pazarlama çalışmalarında başarılı olamamaktadır.

 

Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri satışı yapan e-ticaret firmaları için hazırladığımız Kozmetik ve Kişisel Bakım Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi adlı bu yazımızda sizlere belirli pazarlama yöntemlerinden bahsedeceğiz. Bununla beraber pazarlama çalışmaları yaparken nasıl stratejiler geliştireceğinizi anlatacağız. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve kozmetik ve kişisel bakım markanız için daha doğru pazarlama çalışmalarını nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

Kozmetik ve Kişisel Bakım Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi

 

Arama Motoru Optimizasyonuna (SEO) Önem Verin

 

Kozmetik ve kişisel bakım internet siteleri bulunan işletmelerin en önem vermesi gereken pazarlama çalışmalarının başında arama motoru optimizasyonu yer almaktadır. Çünkü seo çalışmaları kozmetik sektöründe yer alan firmaların Google’da görünürlüğünü arttırmakta ve böylece hedef kitlesine ulaşmasını kolaylaştırmaktadır.

 

Kozmetik Sektörü İçin SEO Çalışmaları yapmak isteyen işletmelerin;

 
  • İlk olarak doğru e-ticaret alt yapısını tercih etmeleri gerekmektedir. Çünkü kullandığınız e-ticaret alt yapısı içerisinde bulunana SEO modülleri ne kadar geliştirilmişse işletmeniz için SEO çalışmalarını o kadar kolay yapabilmeniz mümkündür.
  • E-ticaret alt yapısını belirleyen işletmelerin ürün, hizmet, kategori ve blog sayfaları için seo çalışmaları yapması gerekir. Kişisel bakım sektörü seo çalışmaları yapmadan önce işletmelerin anahtar kelime araştırması yapması önemlidir.
  • Anahtar kelime araştırması yaparken hedef kitlenizde yer alan kişilerin kişisel bakım ürünlerini arama motorlarında nasıl aradıklarına göz atın. Örneğin; erkek parfümü, makyaj temizleme suyu, deodorant gibi ürünlerin arama hacimlerini SemRush, Ahrefs ve Keywordtool gibi anahtar kelime analiz araçlarını kullanarak araştırın.
  • Anahtar kelime araştırmasında kadın parfümü gibi kısa kuyruklu keywordler ile beraber kadınlar için parfüm, kadınlar için parfüm önerileri gibi longtail keywordlerin de araştırmasını yapın.
  • Ürün, hizmet ve kategori sayfalarınızı bulduğunuz anahtar kelimeleri kullanarak düzenleyin ve görsel optimizasyonunu sağlayın.
  • Belirli sayfalarınızda backlink alımı yaparak bu sayfaların Google görünürlüğünü arttırmaya çalışın.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak kişisel bakım e-ticaret siteniz için seo optimizasyonunu yapabilir ve böylece arama motorlarında daha görünür olarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 

İlgili İçerik; İnternette Kozmetik Satışı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

E-ticaret Kozmetik ve Kişisel Bakım SEO Arama Motoru Optimizasyonu

 

Arama Motoru Reklamcılığından Yararlanın

 

Kozmetik ürünleri satan e-ticaret firmalarının kullanabileceği bir diğer pazarlama yöntemi de arama motoru reklamcılığıdır. Arama motoru reklamları markaların belirli anahtar kelimeler için Google gibi arama motorlarına teklif vererek e-ticaret sitelerini ön plana çıkarmalarını sağlayan pazarlama yöntemidir.

 

Genellikle arama motoru reklamcılığında;

 
  • İşletmelerin ilk olarak kozmetik sektöründe reklam çalışmaları yapan rakiplerini analiz etmesi gerekmektedir.
  • Yapılan analizlerde hangi anahtar kelimelere daha çok reklam verildiği analiz edilmelidir. Bu analizde Google tarafından sizlerle paylaşılan CPC değerleri yani tıklama başına maliyet analizi de oldukça önemlidir.
  • Reklam vermek istediğiniz anahtar kelimeleri belirledikten sonra hedef kitlenizi seçmeniz ve belirlediğiniz reklam bütçesi ile arama motoru reklamları vermeniz oldukça önemlidir.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak kozmetik sektöründe reklam verebilir ve arama motorları üzerinden hedef kitlenize ulaşarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

İlgili İçerik; Kozmetik&Güzellik E-Ticaret Siteleri 



E-ticaret Kozmetik ve Kişisel Bakım Arama Motoru Reklamcılığı

 

Influencer Marketing Çalışmaları Yapın

 

Kozmetik firmaları hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak ve satışlarını arttırmak için ınfluencer Marketing çalışmalarına oldukça önem vermektedir. Çünkü Influencerlar ile yapılan iş birlikleri markaların hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmasını kolaylaştırmaktadır. Böylece kozmetik firmaları hem e-ticaret sitelerinin ziyaretçi sayısını hem de satışlarını arttırma fırsatı yakalamaktadır.

 

Kozmetik sektöründe ınfluencer marketing çalışmaları yapmak isteyen firmaların ilk olarak makyaj ınfluencerları, kişisel bakım ınfluencerları hakkında araştırmalar yapması gerekmektedir. Influencerların istatiksel verileri ve reklam raporları incelendikten sonra kozmetik ürünlerinizi ön plana çıkaran Instagram story ve instagram hikâye paylaşımları ile ınfluencer marketing çalışmaları yapılmalıdır.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

E-ticaret Kozmetik ve Kişisel Bakım Influencer Marketing

 

Sosyal Medya İçeriklerinizi Çeşitlendirin

 

Kozmetik ve Kişisel Bakım Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde birçok e-ticaret firması tarafından reklam ve pazarlama çalışmalarında en çok tercih edilen sosyal medya pazarlaması hakkında sizlere bilgiler vereceğiz.

 

İnternetten kozmetik ürünleri satışı yapan işletmelerin neredeyse hepsi sosyal medya paylaşımları sayesinde hedef kitlesine ulaşmakta ve satışlarını arttırmaktadır. Bu nedenle dönüşüm oranlarını arttırmak isteyen kozmetik firmalarının sosyal medya paylaşımlarına önem vermesi gerekmektedir.

 
  • Kozmetik sosyal medya paylaşımları yaparken yalnızca ürün tanıtımını ön plana alan paylaşımlar yapmamaya özen gösterin. Makyaj videoları, kişisel bakım videoları gibi sosyal medya içerikleri ile içeriklerinizi çeşitlendirin.
  • Sosyal medya hesabınız üzerinden yalnızca gönderi paylaşımı yapmamaya özen gösterin. Sosyal medya platformlarının özellikleri arasında yer alan hikayeler, canlı yayın vb. özellikleri de kullanmaya özen gösterin.
  • Kozmetik sosyal medya hesabınız üzerinden paylaşım yaparken Influencerlar ve makyaj bloggerları ile işbirliği yaparak onların da yer aldığı görsel ve video paylaşımları yapmaya özen gösterin.
  • Ürün inceleme videoları ile içeriklerinizi çeşitlendirirken takipçilerinizin farklı ürünleriniz hakkında da bilgi almasını sağlayın.
  • Hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak ve kişisel bakım ürünleri satışını arttırmak için Instagram ve facebook reklamcılığından yararlanmaya özen gösterin.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak sosyal medya pazarlama stratejilerinizi geliştirebilir ve kozmetik markanızın ürün satışlarını daha kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

İlgili İçerik; İçerik Pazarlaması Sözlüğü 



E-ticaret Kozmetik ve Kişisel Bakım Sosyal Medya

 

Affiliate Marketing Çalışmaları Yapın

 

Kozmetik sektöründe internetten ürün ve hizmet satışı yapan işletmeler tarafından kullanılan bir diğer pazarlama yöntemi de Affiliate Marketing’dir.

 

Affiliate Marketing, işletmelerin yüksek takipçili instagram hesapları, kozmetik blogları ve kozmetik ınfluencerları ile iş birliği yaparak geliştirdikleri bir satış sistemidir. Markalar her satıcı için bir komisyon oranı belirlemekte ve yapılan satışlar üzerinden çalıştıkları kişilere komisyon ödemesi yapmaktadır.

 

Affiliate Marketing sayesinde hem kozmetik firmaları kazanç sağlayabilmektedir hem de işbirliği yapılan kişiler gelir elde etmektedir. Ne kadar fazla satış yapılırsa iş birliği yaptığınız kişiler o kadar fazla gelir elde edeceği için bu marketing türü ile çalışan işletmeler her zaman daha fazla kazanmaktadır.

 

Affiliate Marketing sistemi sayesinde e-ticaret firmaları blogger ve Influencerlar sayesinde hem markalarını tanıtabilmekte hem de ürün satışlarını arttırabilmektedir. Sizler de kozmetik ve kişisel bakım ürünleri satışlarınızı arttırmak istiyorsanız Affiliate Marketing’i deneyebilirsiniz.

 
İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri



E-ticaret Kozmetik ve Kişisel Bakım Affiliate Marketing

 

Ticimax ile Kozmetik Satış Sitenizi Kurun

 

İnternetten kozmetik ürünleri mi satmak istiyorsunuz? Sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih ederek kozmetik ve kişisel bakım ürünleri satmak için e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir ve işletmenize özel ayarları yaparak anında satış yapmaya başlayabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan pazarlama modülleri sayesinde doğru pazarlama çalışmaları yapabilir ve internet satışlarınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax