• Yazar Tolga Sefa Ağyıldız
  • Güncellenme Tarihi 13 Aralık 2023
  • Okuma Süresi 5 dakikada okunur

Kurumsal e-posta, şirket, kurum veya kuruluşların iş süreçlerindeki iletişimi yürütmek ve yönetmek için kullandığı e-postalara verilen isimdir. Genellikle kurumsal e-postalar kişiadı@şirketadı.com şeklinde olur. Bu e-posta hesaplarında Gmail, Yahoo, Hotmail, Outlook gibi en çok kullanılan posta uzantıları bulunmaz.

 

Genellikle şirketler kurumsa e-posta hesaplarını profesyonel bir görüntü vermek, şirket içi iletişimi sağlamak, şirket dışı iletişimde profesyonelliği ön planda tutmak, müşteri iletişimini sağlamak, dosya paylaşımı yapmak için tercih eder.

 

Kurumsal e-mail hesabı alırken de markalar birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket eder. Çünkü aslına bakıldığında kurumsal e-posta hesapları dış imajı geliştirmek için de tercih edilir.

 

Kurumsal E-posta Nedir, Nasıl Alınır adlı bu yazımızda sizlere şirketiniz için oldukça önemli olan kurumsal e-postalar hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece kurumsal e-postalar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir:E-posta Pazarlama Nedir

 

Kurumsal E-posta Nedir? Nasıl Alınır?

 

Kurumsal E-posta Nasıl Alınır?

 

Kurumsal e-posta almak için işletmelerin tercih edebileceği birçok yöntem bulunur. Özellikle e-posta hizmeti sağlayan işletmeler aracılığı ile kurumsal e-posta alınabileceği gibi kendi hosting firmanızın sağladığı hizmetler ile de kurumsal e-mail adresi alabilmeniz mümkündür.

 

Kurumsal e-posta hesabı almak isteyen kişi ve işletmeler en yaygın kullanılan e-posta servisleri olan Google Workspace ya da Outlook üzerinden şirket hesabı açarak e-mail adresi alabilmektedir. E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ise e-ticaret sitelerini Ticimax ile kurarak ücretsiz kurumsal e-posta hesaplarını alabilmektedir.

 

Kurumsal E-posta Nasıl Alınır

 

Kurumsal E-posta Hesabı Nasıl Açılır?

 

Kurumsal e-posta hesabı açmak için yapmanız gereken birkaç çalışma bulunmaktadır. Kurumsal e-posta hesabı nasıl açılır diyen işletmelerin yapması gereken çalışmalar şunlardır:

 
  • Kurumsal e-posta açmak için ilk olarak bir marka adı belirleyin.
  • Marka adınızı belirledikten sonra domain adresini satın alın.
  • Kurumsal e-posta hesabınızı almak için e-posta sağlayıcı firmaları araştırın.
  • Kaç adet e-posta hesabına ihtiyacınız olduğunu belirleyin.
  • E-posta almak için ücretleri ödeyin.
 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösterecek bir firmaysanız marka adınızı belirledikten sonra Ticimax ile iletişime geçebilirsiniz. E-ticaret sitesi projenizi Ticimax ile kurarak ücretsiz domain hediyenizi alabilir ve ardından paketiniz içerisinde yer alan ücretsiz kurumsal e-posta hesaplarını kurabilirsiniz. Ticimax ile e-ticarette adım atarken ücretsiz e-posta hesabı alarak da maliyetlerinizi en aza indirebilirsiniz.

 

Kurumsal E-Posta Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Kurumsal e-posta seçerken dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunur. Aksi takdirde yanlış yapılan işlemlerden dolayı markanızın imajı kötü etkilenebilir. Kurumsal e-posta hesabı seçerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar şunlardır:

 
  • E-posta hesabı seçiminde ilk olarak markanızın adı ile domainin uyuştuğuna önem verin. Aksi takdirde markanız olumsuz bir imaj çizecektir.
  • Çalışanlar için kurumsal e-posta hesabı açarken e-posta hesapların ad ya da ad-soyad bulunduğuna önem verin. Bu verdiğiniz güveni artıracaktır.
  • E-posta hesaplarınızı oluştururken sayı kullanmamaya özen gösterin.
  • Birden fazla kişinin çalıştığı birim ya da departmanlar için grup e-postaları oluşturmaya önem verin. Böylece bir mailin birden fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Özellikle e-posta sağlayıcısı seçerken güvenliği ön planda tutun. E-postaların şifreleme, virüs taraması ve spam filtresi olup olmadığı göz önünde bulundurun.
  • Şirket içi ve şirket dışı maillerde dosya gönderimi yapılabileceği için depolama kapasitesi yüksek olan bir e-posta sağlayıcısı seçin.
  • E-postalara mobilden erişilmesi gerektiği için bir mobil app’i olan ya da gmail, Outlook gibi platformlarda kullanılabilen sağlayıcılar ile çalışın.
  • E-posta imzalarınızı düzenlemenize olanak sağlayan servisleri tercih edin.
  • Farklı dillerde hizmet veren bir markaysanız e-posta sağlayıcısının çeviri özelliği olup olmadığını göz önünde bulundurun.
  • E-posta sağlayıcısının genişletme seçeneği olup olmadığına önem verin.
  • Bütçenize uyumlu olan e-posta sağlayıcılarını tercih edin.
 

Kurumsal e-posta seçerken dikkat etmeniz gereken başlıca noktalar bunlardır. Sizler de bunları önemseyebilir ve böylece doğru bir seçim yapabilirsiniz.



Kurumsal E-Posta Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Kurumsal E-postaların Avantajları

 

Kurumsal e-posta hesabına sahip olmak hem kişiler hem de şirketler için oldukça önemlidir ve birçok avantaj sağlamaktadır. Kurumsal e-postaların sağladığı avantajlar şunlardır:

 
  • Kurumsal e-posta hesabı kullanarak profesyonel ve güvenilir bir imaj çizebilirsiniz.
  • Kurumsal e-mail hesapları sayesinde markanızın tanıtımını yapabilirsiniz. Çünkü kurumsal e-posta hesaplarında genellikle @işareti sonrasında marka adı kullanılmaktadır.
  • Kişisel ve çalışanlarınızın bilgilerini ve verilerini kaydedebilir ve şifreleyebilirsiniz.
  • Kurumsal e-posta hesapları üzerinden açılacak ortak paylaşımlı klasörler ile ekiplerinizin iş birliği içinde çalışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Özel kurumsal e-posta hesapları sayesinde veri ihlallerine karşı önlem alabilirsiniz.
  • Açacağınız şirket e-posta hesapları ile müşterilerinize güven verebilirsiniz. Böylece daha hızlı bir şekilde markalaşabilirsiniz.
  • Kurumsal e-postalar ile dosyalarınızı koruyabilir ve dosyalar üzerinde yapılan çalışmaları inceleyerek veri sızmasını engelleyebilirsiniz.
 

Kurumsal e-postaların kişi ve işletmelere sağladığı avantajlar bunlardır. Özellikle bu noktada markaların güvenilir bir imaj çizmek, şirket içi iletişimi sağlamak ve veri sızmalarını engellemek için kurumsal e-posta hesabı kullanması gerekir.

 

İlginizi Çekebilir: E-posta Pazarlama Trendleri

 

Kurumsal ve Kişisel E-posta Hesapları Arasındaki Farklar

 

Kurumsal e-postalar yani başka bir deyişle iş e-postaları ve kişisel e-posta hesapları arasında birçok fark bulunur. Kurumsal ve kişisel e-posta hesapları arasındaki farklar şunlardır:

 
  • Kişisel e-posta hesaplarında genellikle Yahoo, Gmail, Hotmail, Outlook gibi uzantılar kullanılırken kurumsal e-posta hesaplarında alan adları kullanılır.
  • Kişisel e-posta hesapları profesyonel görünmenizi engellerken kurumsal e-posta hesapları profesyonel bir imaj çizmenize yardımcı olur.
  • Genellikle kişisel e-posta hesaplarında depolama alanları oldukça düşüktür fakat kurumsal e-postalarda ise depolama alanlarının fazla olduğunu söylemek mümkündür.
  • Kişisel e-posta hesapları taklit edebileceği için güven problemi yaratır fakat iş e-posta hesapları kişi ve işletmelere güven vermenizi sağlar.
  • Kişisel e-posta hesapları genellikle bireyler tarafından kontrol edilebilirken kurumsal e-posta hesapları ise şirketler tarafından kontrol edilebilmektedir.
  • Kişisel e-posta hesaplarında verileri saklamak, kontrol etmek ve yönetmek risklidir fakat kurumsal e-posta hesaplarında veriler kolayca saklanabilir, kontrol edilebilir ve yönetilebilir.
  • Kurumsal e-posta hesapları şirketlere göre özelleştirilebilir.
 

Kısacası kurumsal e-posta hesapları şirketlerin güvenilir gözükmesini sağlarken daha profesyonel bir şekilde hareket etmelerine de yardımcı olur.

 

İlginizi Çekebilir: En İyi E-posta Pazarlama Araçları

 

Kurumsal E-posta Kişisel E-posta Farkları

 

Kurumsal E-posta Fiyatları

 

İş için e-mail adresi satın almak işletmeler için belirli maliyetler doğurur. Yani kurumsal e-posta hesabı satın almanın ücretli olduğunu söylemek mümkündür. Genellikle kurumsal e-posta fiyatları e-posta alınacak servis sağlayıcısına göre farklılık gösterir. Bazı sağlayıcılarda 10 TL ile hesap alınırken bazı sağlayıcılarda ise 10 – 100 TL arasında fiyatlar değişiklik göstermektedir.

 

Kurumsal e-posta fiyatları genellikle şirketlerin istedikleri özelliklere göre de farklılaşabilmektedir. Örneğin yüksek bir saklama kapasitesi olan e-posta hesaplarında fiyatlar artış gösterebilirken düşük bir saklama kapasitesi olan e-posta hesaplarında ise fiyatlar düşük olabilmektedir.

 

Kurumsal E-posta Örnekleri

 

Kurumsal e-posta almak isteyen işletmeler genellikle örnekleri de göz önünde bulundurur. Kurumsal e-posta örnekleri şunlardır:

   

Ticimax tarafından kullanılan bu mailler şirketler için bir örnektir. Kurumsal e-posta hesaplarında genellikle @............com alanı şirket adına göre özelleştirilebilmektedir. Sizler de markanızın domainini seçtikten sonra @.......com olarak markanıza özel bir kurumsal e-posta hesabı alabilirsiniz. Böylece daha profesyonel bir imaj çizebilir, hedef kitleniz ve müşterilerinize güven verebilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<