Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Pazarlamanın Kilit Noktası; Lead Generation

Güncelleme Tarihi: 28.09.2022

İçindekiler;

Potansiyel müşteri edinmek, herhangi bir işletmenin ana hedeflerinden biridir. İyi potansiyel müşteriler, ürününüze veya hizmetinize ilgi duyan ve bir satın alma işlemi yapmak için piyasada bulunan potansiyel müşterilerdir. Kaliteli potansiyel müşteriler, şirketlere satışları ve yatırım getirisini artırmada yardımcı olmaktadır. Lead Generation terimi de tam olarak bu konuyla ilgilenmektedir. Yazımızda potansiyel müşteri ile ilgili merak ettiğiniz konulara ulaşabilirsiniz.

 

Lead Generation

 

Lead Generation Nedir?

 

Lead müşteri adayı anlamına gelmektedir. Lead generation ise potansiyel müşteri oluşturma anlamına gelmektedir. Potansiyel müşteri yaratma, potansiyel müşterileri işletmenize çekme ve onları bir müşteriye dönüştürme nihai hedefiyle, onları besleyerek ilgilerini artırma sürecidir.

 

Bir şirketin ürün veya hizmetine ilgi duyan herhangi bir kişi potansiyel müşteri olarak kabul edilir. Potansiyel müşteri yaratma, potansiyel müşterileri çekme ve onları şirketinizin ürün ve hizmetlerine ilgi duyan birine dönüştürme süreci olarak tanımlanabilir. Günümüzde pek çok işletme bir dijital pazarlama stratejisi olarak da potansiyel müşterilere ulaşmak için aşağıdaki yöntemleri kullanmaktadır.

 
  • E-posta pazarlama
  • Landing page çalışmaları
  • Sosyal medya pazarlamacılığı
  • Kuponlar, promosyonlar, indirimler
  • Blog
  • Canlı etkinlikler ve seminerler
 

Potansiyel müşteri yaratma stratejileri sektöre göre farklılık gösterdiğinden, çoğu şirket kendileri için en iyi olanı tercih etmektedir. Potansiyel müşteri oluşturmak için için e-posta ve sosyal medya pazarlaması dijital mağazalar için olmazsa olmaz stratejiler arasındadır. Özellikle günümüzde pek çokl işletme çalışmalarını büyük oranda dijitale çevirdiği için dijital pazarlama stratejileri potansiyel müşteri kazanma ayağında da oldukça işe yaramaktadır.


İlgili İçerik; Pazarlamanın Uzmanlarından Sosyal Medya Pazarlamasına Yönelik İpuçları



İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Dönüşüm Oranlarınızı Nasıl Arttırabilirsiniz?

 

Lead Generation Nasıl Yapılır?

 

Müşteri adayı oluşturma sürecinin bazı adımları mevcuttur. Müşteri adayları site ziyaretçileriniz olabilir ve blog, sosyal medya ya da site aracılığıyla markanızı keşfedebilir. Bu sayede lead toplamak işlemine başlayabilirsiniz. Burada olan harekete geçirici bir mesaja tıklayarak müşteri adayınız olmada adımı atar. Bu CTA bu nedenle etkili rol oynamaktadır ve müşteri adayına dair bilgi edinmede de etkili olacaktır. Potansiyel müşteri yaratma programı; planlama, uygulama ve optimize etme şeklinde adımlar barındırır.



İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri



Potansiyel müşterileri tanımlama

 

Temel bilgilerle başlamak ve şirketiniz için neyin iyi bir müşteri profili olduğunu tanımlamak gerekmektedir. Ardından, potansiyel müşterilerinizin profilini çıkarmak ve segmentlere ayırmak için demografiyi, firma grafiği, bütçe, yetki, ihtiyaç, zaman gibi metrikleri de belirlemek gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin İpuçları


Potensiyel Müşteri Tanımlama

 

Satışlara kanalize etme

 

Satış ve pazarlamanın iyi bir müşteri adayının tanımı üzerinde anlaşmaları gerektiği gibi bu müşteri adaylarının ne zaman satışa yönlendirileceği konusunda da anlaşmaları gerekir. Doğru yapılırsa bu sorunsuz bir geçiş ve nitelikli potansiyel müşteriler için anında takip ile sonuçlanır.

 

Yol haritanızı oluşturma

 

Potansiyel müşterileri besleme ve puanlama da önemlidir. Potansiyel müşteri yaratma çabalarınızı yatırıma değer kılmak için besleme ve puanlama tekniklerini kullanabilirsiniz.


 
Yol Haritanızı Oluşturma

 

Ölçüm ve optimize etme

 

Potansiyel müşteri yaratmada test etme ve optimize etme önemli bir yer tutmaktadır. Olası en iyi sonuçlar için olası satış yaratma stratejinizi optimize etmek için A/B testi, harekete geçirici mesajlar (CTA), görüntüler, kopyalama seçenekleri yeniden gözden geçirilmelidir.


İlgili İçerik; Lead Yönetimi Nasıl Yapılır?
 

Lead Generation Pazarlama Süreçleri Nasıldır?

 

Potansiyel müşteri oluşturmaya başlamak için açılış sayfanıza trafik çekmek için çeşitli promosyon kanallarınızı kullanabilirsiniz. Aşağıda bu kanalların neler olduğunu ve nasıl kullanılması gerektiğini sıraladık.

 

Lead generation pazarlama süreçleri

 

İçerik kullanımı

 

İçerik, kullanıcıları bir açılış sayfasına yönlendirmenin harika bir yoludur. Ziyaretçilere yararlı, ücretsiz bilgiler sağlamak için içerik oluşturmak bunları CTA ile beslemek oldukça önemlidir. Bu sayede potansiyel müşterilerinize dokunabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu

 

E-posta

 

E-posta, markanızı, ürün veya hizmetinizi zaten bilen kişilere ulaşmak için harika bir yoldur. Daha önce listenize abone olduklarından dolayı anket, form, CTA gibi yollarla onlara dokunabilirsiniz. E-postalarınızın ilgi çekici, iyi bir tasarımla ve sıkıcılıktan uzak olmasına özen göstermelisiniz.



E posta

 

Inbound pazarlama

 

Bir reklamın asıl amacı, insanları harekete geçirmektir. İnsanların dönüşüm yapmasını istiyorsanız, açılış sayfanızın ve teklifinizin reklamda vaat edilenle tam olarak eşleştiğinden ve kullanıcıların yapmasını istediğiniz işlemin çok net olduğundan emin olmalısınız. Öte yandan yeniden hedefleme çalışmalarına bağlı olarak potansiyel müşteri adayları da hedeflenmelidir.

 

Blog

 

Blog yazıları potansiyel müşterilere ulaşma konusunda oldukça önemlidir. Beğenilen içeriklerle birlikte potansiyel müşterilere içeriklerin içerisine konumlandırılan CTA’lar ile ulaşmak mümkündür.


İlgili İçerik; İçerik Üretimi ile Markanıza Nasıl Katkı Sağlarsınız? 

 

Blog


Sosyal medya

 

Sosyal medya platformları, Instagram hikayelerindeki yukarı kaydırma seçeneğinden Facebook bio bağlantılarına ve Twitter'daki bitly URL'lere kadar takipçilerinizi harekete geçmeleri için yönlendirmeyi kolaylaştırır. Ayrıca tekliflerinizi sosyal gönderilerinizde tanıtabilir ve başlığınıza bir harekete geçirici mesaj ekleyebilirsiniz.

 

Ürün denemeleri

 

Ürününüzün veya hizmetinizin denemelerini sunarak bir satışın önündeki birçok engeli kaldırabilirsiniz. Bir potansiyel müşteri ürününüzü kullandığında, onları satın almaya teşvik etmek için ek teklifler veya kaynaklarla ikna edebilirsiniz. Başka bir iyi uygulama, diğer potansiyel müşterileri de yakalayabilmeniz için markanızı ücretsiz sürümlerinize dahil etmektir.

 
İlgili İçerik; Inbound ve Outbound Marketing ile İlgili Bilmeniz Gerekenler


Ürün denemeleri

 

Potansiyel Müşteriye Ulaşmak İşletmeler için Neden Önemlidir?

 

Bir kişi markanızın ürünlerine veya hizmetlerine ilgi gösterdiğinde ilk satın alma işlemini gerçekleştirmek için attığı adımlar daha hızlı olacaktır. Ürüne veya hizmete ilgi duyan müşteri markalar için satın almaya ikna edilmek açısından oldukça önemlidir. Kısacası bir markanın hedef kitlesinin ta kendisidir.

 

Potansiyel müşteri kazanımı markanızın doğru müşterilerle ideal şekilde eşleşmesini sağlayacaktır. Aşağıda potansiyel müşteri oluşturmanın birkaç avantajını sıraladık.


İlgili İçerik; Müşteri Sadakati Kazanmak İçin İpuçları


Doğru müşterileri hedeflemeyi mümkün kılar

 

İşletmeler potansiyel müşteri oluşturarak bütçe ayırdıkları pazarlama tekniklerini doğru kanala yönlendirme şansı yakalamaktadır. Bu durum onlara hem zamandan hem de maliyetten yana bir kazanım sağlayacaktır.

 

Doğru müşteri hedeflemek

 

Farkındalık oluşturma

 

Potansiyel müşteri yaratma, marka bilinirliği ve itibar oluşturmada etkilidir. İnsanlar markanızı keşfettiğinde, onlara ürün özellikleri ve faydaları hakkında daha fazla bilgi sağlanmaktadır.

 

Pazarlama bilgileri toplama fırsatı

 

Potansiyel müşteri yaratma, potansiyel müşterilerden önemli pazarlama bilgilerini toplama potansiyeline sahiptir. İhtiyaç istekleri ve tercihler gibi müşteri bilgileri, ürün veya hizmetinizi müşterilerinizin ihtiyaçlarına göre uyarlamanıza yardımcı olabilir. Örneğin. Şirketler bu bilgileri kayıt formları aracılığıyla edinebilirler.


Pazarlama bilgileri

 

Marka sadakatinin oluşmasına katkıda bulunur

 

Şirketler, benzer düşünen müşterilerden oluşan daha büyük topluluklar oluşturabilir ve bu da müşteri sadakatini artırabilir.

 

Potansiyel Müşteri Oluşturmanın Avantajları ve Dezavantajları

 

Her konuda olduğu gibi bu konunun da bazı avantajları ve de dezavantajları mevcuttur. Aşağıda konuyla ilgili bilgilere yer verdik.

 

Lead Generation Avantajları

 
  • İyileştirilmiş dönüşüm oranları
  • Geliştirilmiş yatırım getirisi
  • Yüksek müşteri memnuniyeti
 

Lead Generation Dezavantajları

 
  • Satış ekibi için zaman alıcı ve dikkat dağıtıcı olabilir.
  • Satışları oluşturan şirket yeterli ürün bilgisine sahip olmayabilir.
  • Kaliteli potansiyel müşteriler, anlaşmalardan vazgeçebilecekleri için hala bir risk olarak kabul edilir.


Lead Generation nedir

 

Lead Generation Ads Nedir?

 

Kullanıcılarla olan etkileşimi artırmak için Google’ın bizlere sağladığı kolaylıklardan biri form reklamlardır. Bu reklamlar sayesinde kullanıcılar, web sitenize gelmeden de Display alanlarda çıkan reklamınız sayesinde formunuzu kolayca doldurabileceklerdir. Lead toplamak açısından bu reklamlar oldukça önem taşımaktadır.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax