Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

LinkedIN Bülten Kılavuzu: Nedir Nasıl Kullanılır?

Güncelleme Tarihi: 20.01.2024

İçindekiler;

İş hayatındaki kişilerin en çok kullandığı sosyal medya platformları arasında LinkedIN de yer almaktadır. Genellikle iş arayan, şirketler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ve iş adamlarını takip etme gibi amaçlar ile kullanılan LinkedIN’in bülten özelliği de oldukça popülerdir.

 

Hedef kitlesindeki kişilere ulaşmak ve takipçilerinin dikkatini çekmek isteyen işletmeler kendilerine özel açtıkları LinkedIN bültenlerinde aylık, haftalık ya da günlük olarak haber paylaşımı yapmaktadır. Paylaşılan haberler ise çoğu zaman sektörel bilgileri içerdiği gibi şirket hakkındaki bilgileri de içermektedir.

 

Hem hedef kitleye uygun içerik pazarlaması çalışmaları yapmak hem de daha fazla kişiye ulaşmak için çalışmalar yapmak isteyen şirketler tarafından kullanılan LinkedIN bültenlerini kullanmaya başlamadan önce ise dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır.

 

LinkedIN Bülten Kılavuzu: Nedir Nasıl Kullanılır adlı bu yazımızda sizlere LinkedIN’in en önemli özellikleri arasında yer alan bültenler hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve LinkedIN bültenleri ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: LinkedIn Analytics

 LinkedIN Bülten Kılavuzu

LinkedIN Bülten Nedir?

 

LinkedIN Bülten, şirketler ya da kişiler tarafından takipçilere bilgi vermek, onlarla bir şeyler paylaşmak için belirli konular hakkında düzenli olarak yapılan paylaşımları içeren yazılara verilen isimdir.

 

Her zaman bir haber bülteninde yazı yayımlandıktan sonra uygulama içi bildirim ve e-posta bildirimi gönderildiği için kullanım oranları bir hayli fazladır. Şirket veya kişilerin seçimine göre günlük, haftalık ya da aylık paylaşımlar yapılabilen LinkedIN bültenleri özellik bakımından da bir hayli gelişmiştir.

 

LinkedIN Bülten Özellikleri

 

2003 yılında piyasaya sürülen sosyal medya platformlarından birisi olan LinkedIN’in bültenleri özellikleri bakımından oldukça gelişmiştir. LinkedIN bültenlerinde yer alan başlıca özellikler şunlardır:

 
  • Metin
  • Görsel
  • Video
  • Link
  • Alıntı
  • Kod
 

Ekleme özellikleri bulunan LinkedIN bültenlerinin her özelliği bir amaç için hizmet etmektedir.

 
Özellik Açıklama
Metin LinkedIN bültenlerinin en işlevsel özelliğidir. Haber bülteni içerisine yazı yazılmasını sağlar.
Görsel Haber bültenlerinin içerisine görsel eklenmesini sağlar. Böylece bültenin daha işlevsel olmasını sağlayabilirsiniz.
Video Youtube veya vimeo gibi platformlardan haber bülteni içine video eklenmesini kolaylaştıran LinkedIN bülten özelliğidir.
Link Bir internet sitesi, paylaşım ya da iş ilanına özel eklenebilir.
Alıntı Bir kişi ya da haberden alıntı yapılabilmesini sağlayan LinkedIN bülten özelliğidir.
 

LinkedIN bültenlerinin özellikleri bir hayli gelişmiştir. Bu özellikler sayesinde sizler de kendinize ya da markanıza ait LinkedIN bültenleri oluşturabilir ve hedef kitleniz için ilgi çekici içerikler hazırlayabilirsiniz.

 

LinkedIN Bültenlerinin Avantajları

 LinkedIN Bültenlerinin Avantajları


LinkedIN bültenleri kullanmak hem kişiler hem de markalar için birçok avantaj sağlamaktadır. LinkedIN Bültenlerinin Avantajları şunlardır:

 
  • LinkedIN bültenleri sayesinde hedef kitleniz ya da takipçileriniz arasında yer alan kişilere şirketiniz hakkında bilgi verebilir ve şirketiniz ile ilgili önemli haberleri onlarla paylaşabilirsiniz.
  • Belirli bir sektöre yönelik olan bilgileri ve gelişmeleri LinkedIN bültenleri sayesinde hedef kitlenizle paylaşabilirsiniz.
  • Şirketinizde bulunan iş ilanlarını ve kariyer fırsatlarını LinkedIN bülteni olarak yayımlayabilir ve böylece iş ilanlarınıza daha fazla başvuru çekebilirsiniz.
  • Şirketinizin yaptığı video çalışmalarını bültenlerinize ekleyebilir, hedef kitleniz ve takipçilerinizin videolarınızı izlemesini sağlayabilirsiniz.
  • Eğitime ve profesyonel gelişime yönelik hazırladığınız canlı yayın, konferans ve webinarlara daha fazla katılım toplayabilirsiniz.
  • Hedef kitlenizin ihtiyaçlarına ve ilgi alanlarına yönelik bilgi paylaşımı yapabilir ve böylece sürekli onlar ile iletişimde kalabilirsiniz.
 

LinkedIN bültenlerinin kişi ve işletmelere sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız şirketiniz için bir LinkedIN bülteni yaratabilir ve hedef kitlenizle bilgi paylaşabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Linkedin'de Ne Zaman Paylaşım Yapılmalı

 

LinkedIN Bülteni Nasıl Yapılır?

 

LinkedIN Bülteni hazırlamak isteyen kişilerin ilk olarak bir sayfası olması gerekir. Sayfa üzerinden LinkedIN bülteni oluşturmak kolaydır. LinkedIN bülteni oluşturmak isteyen kişiler şu adımları takip ederek bültenlerini oluşturabilmektedir.

 
  • LinkedIN şirket sayfanızın süre yöneticiliğini alın.
  • Süper yöneticilik aldıktan sonra sayfanın üst bölümünde yer alan Yazı Yaz’a tıklayın.
  • Şunun adına yayınla deyin ve ileriye tıklayın.
  • Sağ üst bölümde yer alan Yönet bölümüne tıklayın ve haber oluştura basın.
  • Ardından Bittiye tıklayın.
 

Bu adımları tamamladıktan sonra LinkedIN Bülten oluşturma sürecini tamamlamış olursunuz. Bunun sonrasında ise LinkedIN bülteninizde paylaşım yapmaya başlayabilirsiniz.

 

LinkedIN Bülteni İçin Gerekli Olan Şeyler

 

LinkedIN bülteni oluşturmak için ilk olarak süper adminlik görevi bulunuyor olsa da bunun yanı sıra bazı gerekli olan unsurlar da bulunmaktadır. Bu unsurlar ise LinkedIN bülteninizin profesyonel gözükmesini sağlayacaktır.

 
  • LinkedIN Bülten Kapak Resmi
  • LinkedIN Bülten İsmi
 

Bülten oluşturmak için ihtiyacınız olacak olan unsurlardır. LinkedIN Bülten Kapak Resmi, takipçilere gösterilir. Bu nedenle marka adını ve bülten ismini içermesi gerekir. Bunun yanı sıra LinkedIN bültenlerinin markanızın kurumsal kimliğini yansıtması da oldukça önemlidir. Bu sayede kişilere güven verebilirsiniz.

 

LinkedIN bülteni yapmak için ihtiyacınız olan bir diğer unsur da LinkedIN Bülten ismidir. Genellikle LinkedIN Bülten isimlerinin şirket ya da konu ile ilgili olması gerekir. Örneğin dijital pazarlama ajansı olarak hizmet veren bir şirket LinkedIN Bülteni oluştururken “Dijital Pazarlama Bülteni” , “Reklam ve Dijital Pazarlama Bülteni”, “Dijital Pazarlamaya Dair Her Şey” gibi isimler ile bültenini yaratabilir.

 

İlginizi Çekebilir: Başarı İçin Linkedin Pazarlama Stratejisi Nasıl Olmalıdır

 

İlginizi Çekebilir: Linkedin Algoritması Nasıl Çalışır

 

LinkedIN Bülteninde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 LinkedIN Bülteninde Dikkat Edilmesi Gerekenler
 

LinkedIN profesyonel bir iş ağı olduğu için bu platform üzerinde bülten oluşturmak isteyen kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken birçok unsur bulunur. Çünkü LinkedIN Bültenlerinde paylaşılacak olan bilgiler tüm hedef kitleye ulaşacaktır. LinkedIN Bülteninde Dikkat Edilmesi Gerekenler şunlardır:

 
  • LinkedIN Bülten oluşturmak istiyorsanız ilk olarak hedef kitlenize önem verin. Hedef kitlenizde yer alan kişiler her zaman sektörel gelişimini tamamlayan kişiler olduğu için onların ilgi alanına dokunan içerikler paylaşamaya özen gösterin.
  • LinkedIN Bültenlerinizde paylaştığınız içeriklere oldukça önem verin. Bülteninizde yer alan içeriklerin ilgi çekmesine ve kaliteli olmasına özen gösterin.
  • Yalnızca bir konu üzerine yoğunlaşmayın hedef kitlenizin ilgisini çekecek profesyonel iş hayatı, kişisel başarı hikayeleri, haber ya da eğitim ile ilgili içerikler de paylaşmaya özen gösterin.
  • LinkedIN Bültenlerinizi düzenli aralıklar ile yayımlayın ve yayım frekansına önem verin. Örneğin haftalık bir şekilde paylaşım yapacaksanız haftanın bir gününü belirleyin ve o güne özel paylaşımlar yapmaya özen gösterin. Aksi takdirde yayım frekansını oturtmazsanız LinkedIN Bültenleriniz ilgi görmeyebilir.
  • LinkedIN bülten oluştururken okuyucuları çok boğmayacak bir şekilde bülten oluşturmaya önem verin ve bunu yapmak için bültenlerinizde görsel, metin ve video çeşitliliği sağlayın. Aksi takdirde bültenleriniz hedef kitlenizin ilgisini çekmeyecek ve bu da boşuna çalışma yapmanıza neden olacaktır.
  • Görsel kalitesi de LinkedIN bültenlerinde önem verilmesi gereken bir konudur. Bir LinkedIN bültenin de görsel çeşitlilik ne kadar fazla olursa hedef kitlenin ilgisini çekmek o kadar kolaylaşacak ve bu da bülteninizin ilgi görmesini sağlayacaktır.
 

Sizler de LinkedIN bülteni hazırlamak ve hedef kitlenizle paylaşma istiyorsanız bu konulara önem verebilir ve böylece profesyonel bir bülten oluşturarak hedef kitlenizin ve networkünüzün ilgisini çekebilirsiniz. Daha önce bir LinkedIN Bülteni oluşturmadıysanız rakiplerinizin örneklerini inceleyebilir ve fikir edinebilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax