Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Longtail Keywords Nedir?

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

Günümüz dijital dünyasında her gün milyonlarca içerik üretilmekte ve web siteleri bu içerik havuzunda arama motorlarında üst sıralarda görünebilmek için birbirleriyle yarışmaktadır. E-ticaret siteleri için de trafik almak ve satışları arttırmak için önemli olan anahtar kelimeler rakiplerin arasından sıyrılmada ve daha fazla müşteriye ulaşmada kilit rol oynamaktadır.

 

Anahtar kelime çeşitleri kendi içinde ayrılırken bunlardan en belirleyici olanlar genel ve daha kısa olan anahtar kelimeler gibi görünürken aslında longtail keywords denilen uzun anahtar kelimeler üst sıralara çıkmakta belirleyici rol oynamaktadır.

 

Longtail Keywords ve SEO’daki Önemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Longtail Keywords Nedir?

 

Longtail keywords dediğimizde Türkçe olarak uzun kuyruk anahtar kelime anlamına gelen bu çeşit anahtar kelimeler genellikle üç ya da 5 kelimeden oluşan, ana anahtar kelimelere göre daha uzun ve sık kullanılmayan, uzun olduğu için daha spesifik arama yapan kullanıcıları hedefleyen bir türdür.

 

Longtail keywords’leri daha iyi anlamak adına aşağıda birkaç maddede tanımladık;

 
  • 3-5 kelime arasında oluşan kelime öbekleridir.
  • Long tail anahtar kelimeler genel anahtar kelimelerden daha spesifik ve niş bir gruba hitap etmektedir.
  • Spesifik bir hedef kitleye doğrudan ulaşmak açısından kullanılması gereklidir.
  • Niş bir gruba hitap ettiğinden dolayı ana anahtar kelimelerden daha az rekabetçidir.
  • Kişilerin bir konu hakkında yaptığı ayrıntılı ve spesifik aramaları kapsamaktadır.
  • Long tail keywords ile gelen ziyaretçilerin siteden aradığını bulma oranı yüksek olduğu için longtail anahtar kelimelerden gelen kullanıcılar kaliteli bir trafik sağlamaktadır.
  • Longtail anahtar kelimeler sitenizi rakiplerden ayırmak açısından önemlidir.
  • Sitelerin SEO puanını yükselten bir anahtar kelimedir. Bilinenin aksine kısa anahtar kelimelere göre sağladığı trafik daha yüksektir.
 


Longtail Keywords Nedir

 

Longtail Keywords SEO İçin Önemli Nedir?

 

Genel ahtar kelimelerle SEO uyumlu hale getirilen e-ticaret sitelerinin arama motorlarında öne çıkarak ziyaretçi kazanması ve satış sağlaması muhtemeldir. Organik trafik artırmada önemli anahtar kelimelerin de, longtail anahtar kelimelerin de SEO açısından önemi büyüktür.

Arama motorları arama türlerine bakıldığında kullanıcıların genellikle doğal bir dil kullandığı, günlük konuşma diliyle arama yaptığı gözlenmektedir. Bunun anlamı aranan kelimelerin birbirinden bağımsız, devrik olabilme ihtimalini artırmaktadır. Bu tarz sorguları hedeflemek ve hedef kitlenin arama sorgularında öne çıkmak için işletmeler longtail anahtar kelimeleri kullanmalıdır.

 

Longtail keywords seo açısından önemini anlatan araştırmalar;

 
  • Yapılan araştırmalar genel ve kısa anahtar kelimelerin daha fazla aratıldığı ve sorgulatıldığının bir yanılgıdan ibaret olduğunu göstermektedir.
  • Bilinenin aksine longtail anahtar kelimelerin kullanıcılar tarafından sorgulatılması yüzde 90 seviyelerindedir.
  • Kullanıcıların yüzde 70’inin longtail anahtar kelime kullanarak sorgu yaptığı bilinmektedir. Bunun nedeni kullanıcıların aradığına direkt ulaşmak istemesidir.
  • Bu nedenle siteler arama motoru optimizasyonu yaparken mutlaka longtail anahtar kelimelere yer vermelidir.
 

Longtail keywords kullanmanın SEO’ya faydaları;

 
  • Longtail anahtar kelimelerin birkaç kelimeden oluşması onları daha belirgin hale getirir. Böylece kullanıcıların aradığına direkt ulaşmasını sağlar.
  • Longtail anahtar kelime kullanan siteler markalarının arama motorlarında üst sıralara yükselmesini sağlar.
  • Longtail anahtar kelime kullanımı kullanıcıların aradıklarına direkt ulaşmasını, sitelerin ise hedef kitleye doğrudan ulaşmasını mümkün kılar.
  • Arama motoru optimizasyonu konusunda longtail’e yer veren markalar, içerikleriyle daha yakından uyumlu trafik alır.
  • Hedef kitleye doğrudan ulaşabilen e-ticaret sitelerinin yeni müşteriye ulaşma ve satış sağlama olasılığı yükselmektedir.
  • Spesifik bir kitleye hitap eden longtail ile müşteri çeken siteler kaliteli hizmet ve marka sadakati konusunda daha şanslıdır.
 

İlgili İçerik; SEO Analizi Nasıl Yapılır?

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 

İlgili İçerik; SEO Raporu Nasıl Hazırlanır?

 

İlgili İçerik; E-ticaret SEO Teknikleri

 

Longtail Keywords SEO’daki Önemi Nedir

 

Longtail Keywords Nasıl Bulunur?

 

Longtail anahtar kelime nasıl bulunur ya da longtail anahtar kelime nasıl yazılır dediğimizde ise 3-5 kelime öbeğinden oluşan bu anahtar kelimeleri e-ticaret sitelerinin içeriklerinin birçok alanında kullanmak mümkündür. Her sayfa için aynı anahtar kelime kullanmak SEO açısından çok sağlıklı olmadığından farklı longtail anahtar kelimeler oluşturmanız daha mantıklıdır.

 

Long tail anahtar kelime ararken öncelikle; hedef kitlenizi iyi analiz etmeniz gerekir. Bunun yanında sık trafik alan ana anahtar kelimelerinizden longtail oluşturmanız mevcut trafiğinizi artırmanız için önemli olacaktır.

 

İlk yol olarak;

 
  • Arama motorlarına anahtar kelimeleri yazarak sunulan önerilerden anahtar kelimeleri belirleyerek bunları içeriklerinizde kullanabilirsiniz.
  • Google genel bir anahtar kelime yazdığınızda kullanıcıların diğer arattıkları longtail’ler hakkında otomatik alternatifler sunacaktır.
  • Google arama motorlarına kısa bir anahtar kelime yazdığınızda en uzun çıkan anahtar kelimeyi kopyalayarak yeniden sorgulattığınızda daha fazla longtail anahtar kelimeye ulaşabilirsiniz. Bu şekilde bir longtail anahtar kelime listesi oluşturmak mümkündür.
 

Arama motorlarının sunduğu öneriler elbette bu tek başına yetmemektedir. Profesyonel bir arama motoru optimizasyonu için ücretli ya da ücretsiz anahtar kelime araçları konusunda yardım alabilir, hedef kitlenizin ne aradığı konusunda doğru anahtar kelimeler bulmanız mümkündür.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Anahtar Kelime Planlayıcıları

 

Longtail Keywords Nasıl Bulunur

 

Longtail Keywords Örnekleri Nelerdir?

 

Longtail anahtar kelime örnekleri dediğimizde; Örneğin “organik sebze” ana anahtar kelimeniz olabilir. Longtail oluştururken ise “organik sebze satan yerler” , “Ataşehir’de organik sebze satan yerler” olarak kullanabilirsiniz. Buradaki amaç kullanılan genel anahtar kelimeleri spesifik bir hale getirmektedir. Longtail anahtar kelime belirlerken ben olsam nasıl sorgulatırdım” diye düşünmek de kullanıcı bakışını anlamak açısından etkili bir yoldur.

 

Longtail Keywords Örnekleri Nelerdir

 

E-ticaret Sitelerinin Longtail Kullanmasının Gereklilikleri Nelerdir?

 

E-ticaret sitelerinin her açıdan gelişmiş bir site olması ve organik trafik alması açısından sitelerini SEO açısından geliştirmesi gerekmektedir. Alışveriş amaçlı arama yapan tüketiciler longtail keywords sıklıkla kullanmaktadır.

 

Örneğin çanta satan bir e-ticaret sitesi anahtar kelimeleri spesifik hale getirerek; kadın siyah kol çantası, uzun askılı çanta, kısa askılı çanta, kadın siyah sırt çantası gibi hedef kitlesine ve trafik aldığı kelimelere göre longtail oluşturmalıdır.

 

Aşağıda longtail anahtar kelime kullanmanın e-ticaret sitelerine sağladığı katkılar konusunda birkaç başlık derledik.

 
  • Longtail anahtar kelimelerin yüksek dönüşüm oranları vardır.
  • Longtail sorgu yapan tüketicilerin satın alma eğilimleri daha yüksektir.
  • Spesifik anahtar kelime kullanarak, kısa ve çok kullanılan anahtar kelimeleri kullanan rakiplerinizin arasından sıyrılmanızı sağlayabilmektedir.
  • Longtail anahtar kelimelerin sağladığı dönüşüm oranları daha yüksektir.
  • Kısa anahtar kelimelerin kullanıldığı reklam bütçeleri daha yüksek olabilirken, longtail’de rekabet düşük olduğundan reklam bütçeleri uygun maliyetli olmaktadır.
  • Longtail ile ulaşılan kullanıcı ne aradığını biliyordur ve sadık müşteri olma potansiyeli yüksektir.
  • Spesifik aramalara hitap ederek e-ticaret sitelerinin hitap ettiği hedef kitleyi her açıdan tanıması mümkün olmaktadır.
  • E-ticaret sitesinin organik trafiğinin yükselmesinde ve arama motorlarında üst sıralarda yer almasında etkin rol oynamaktadır.
 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitenizin Trafiğini Organik Olarak Arttırma Stratejileri

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax