Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Mail Order Nedir? Mail Order ile Ödeme Alma Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

Ticari faaliyet yürüten kişi ve işletmelerin satışını yaptığı ürün ve hizmetlerin tahsilatını gerçekleştirirken tercih edebileceği birçok ödeme yöntemi bulunmaktadır. Özellikle neredeyse ödeme yöntemlerinin büyük bölümü e-ticaret ve e-ihracat firmaları tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

 
  • Mail Order
  • Havale
  • EFT
  • Kredi Kartı ve Banka Kartı ile Ödeme
  • Mobil Ödeme
  • Dijital Cüzdanlar
  
 

En çok kullanılan ödeme yöntemleridir. Bu ödeme yöntemlerinin neredeyse hepsinin markalar tarafından kullanıldığını söylemek mümkündür. Fakat son dönemlerde yapılan istatistiksel araştırmalar birçok markanın mail order ile ödeme alma konusu hakkında bilgi sahibi olmak istediğini göstermektedir. Peki mail order nedir?

  
 

Sizler için hazırladığımız Mail Order Nedir, Mail Order ile Ödeme Alma Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda en çok merak ettiğiniz konulardan birisi olan mail order hakkında sizlere detaylı bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve son dönemlerin en popüler ödeme yöntemlerinden birisi olan mail order hakkında daha fazla bilgi alabilir ve bu ödeme yöntemini kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Mobil Ödeme Sistemi Kullanmanız İçin 5 Neden

 

Mail Order Nedir? Mail Order ile Ödeme Alma Nasıl Yapılır?

 

Mail Order nedir?

 

Mail Order Ödeme yöntemi, herhangi bir ürün veya hizmet satın alan tüketicinin pos cihazları ile yapacağı ödemeler için kredi kartı numarası ve kredi kartı bilgilerini kullanarak yaptığı ödeme türüdür. Genellikle fiziksel pos cihazlarından alınan ödemelerde kredi kartı yanında olmayan tüketiciler tarafından kullanılmaktadır.

 

Çoğu sanal pos sahibi tüketicilerin ilgili tuşlamayı kendisinin yapmasını sağlarken bazı fiziksel sanal pos sahipleri de ilgili tuşlamaları kendisi yapar. Bu nedenle günümüzde hala mail order ile ödeme yapmanın güvenli olup olmadığı konusunda tartışmalar sürmektedir.



İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 


Mail Order nedir?

 

Mail Order Güvenli midir?

 

Mail order ile ödeme yapmanın güvenli olduğunu savunan kişiler varken oldukça güvensiz bir ödeme yöntemi olduğunu söyleyen kişiler de bulunmaktadır.

 

Mail order ile ödeme yapma yönteminin güvenli olmadığını savunan kişiler çoğu zaman kredi kartı sahibi olan kişinin tüm bilgilerini paylaştığı için güvenli olmadığını söylemektedir. Bunun yanı sıra mail order ile ödeme sisteminde kullanılan kart bilgilerinin kolayca çalınabilmesi de mümkündür.

 

Bu nedenle günümüzde bir ürün ve hizmet için ödeme yapacak olan kişiler mail order sistemi yerine sanal posları, havale ya da EFT yöntemlerini kullanarak tahsilatlarını gerçekleştirmektedir.


İlgili İçerik; Sanal Pos Nasıl Alınır? 


Mail Order Güvenli midir?

 

Mail Order Avantajları

 

Mail order ile ödeme sisteminin güvenli olup olmadığına yönelik tartışmalar hala sürüyor olsa da aslına bakıldığında Mail Order Avantajları bakımından tercih edilebilecek bir ödeme yöntemidir.

 
  • Mail Order ile ödeme sistemi sayesinde kredi kartı yanında bulunmayan kişiler fiziksel pos cihazlarının bulunduğu mağazalarda alışveriş yapma ikanı yakalayabilmektedir.
  • İşletmeler mail order ödeme sitemi sayesinde birçok kişiye hizmet verme imkânı yakalayabilmektedir.
  • Alıcılar nezdinde düşünüldüğünde ise mail order ile ödeme sisteminin tüketiciler tarafından birçok alışverişte kullanılabileceğini söylemek mümkündür.
 

Mail order ile ödeme sistemi tüketicilere bu konularda oldukça avantaj sağlamaktadır. Bu nedenle bu ödeme yönteminin günümüzde hala kullanıldığını söylemek mümkündür.

 

İlgili İçerik; Kapıda Ödemeli Satış Nasıl Yapılır? Kapıda Ödeme Rehberi (2023 Güncel)

 

Mail Order Avantajları

 

Mail Order’ın Dezavantajları

 

Mail order ile ödeme almak veya ödeme yapmak çeşitli avantajlar sağlasa da belirli riskleri ve dezavantajları da beraberinde getirebilmektedir. Gelin şimdi hep beraber mail order ile ödemenin dezavantajlı olabileceği durumlara bir göz atalım.

 
  • Mail order ödemeleri belirli güvenlik risklerini barındırmaktadır.
  • Hem bir ürünü satın almak isteyen kişi hem de bir ürünü satmak isteyen satıcı mail order ile ödeme yönteminde risk altına girmektedir.
  • Mail order ile ödeme yönteminde riskin en aza inmesi için belirli prosedürlerin tamamlanması gerekir.
  • Genellikle kendilerini güvene almak isteyen markalar bu ödeme sisteminde kimlik fotokopisi, ıslak imzalı dilekçe ya da sesli onay gibi garanti süreçlerini ortaya koyabilir. Bu da aslına bakıldığında mail order ile ödeme sisteminde sürecin uzamasına neden olabilmektedir.
  • Güvensizlik duyulduğu takdirde tüketicinin satıcıyla arası bozulabilmektedir. Bu da aslına bakıldığında müşteri memnuniyetinin azalmasına neden olmaktadır.
 

Mail order ile ödeme almanın dezavantajlı olabileceği başlıca durumlar bunlardır. Bu tür problemler ile karşı karşıya kalmamak isteyen ve kendisini garantiye almak isteyen kişiler farklı ödeme yöntemlerini kullanmaya yönelmektedir.



İlgili İçerik; E-ticaret Ödeme Sistemleri Hakkında 3 Önemli Başlık



Mail Order Dezavantajları

 

Mail Order ile Nasıl Ödeme Alınır?

 

Mail order ile ödeme almak isteyen kişilerin yanıt aradığı bir diğer soru da mail order ile nasıl ödeme alınır sorusudur. Gelin şimdi hep beraber bu soruya daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Mail order ödemeleri çoğu zaman fiziksel pos cihazlarında kullanılan bir ödeme yöntemlidir. Alışveriş sürecinde mail order ile ödeme yapmak isteyen tüketiciler fiziksel pos cihazlarına kredi kartları üzerinde yer alan:

 
  • Kredi Kartı Numarası
  • Son Kullanma Tarihi
  • CVV Kodu
 

Gibi bilgileri tuşlamaktadır. Ardından ilgili kart bilgileri doğru ise satılan ürün ve hizmetin tahsilatı gerçekleşmektedir. Kredi kartı ile alışverişlerde yapılan ödemelerde de fiziksel pos cihazından iki adet slip çıkmaktadır. Bunların birisi alıcıya verilirken birisi de işletme sahibinde kalmaktadır. Fakat bu noktada mail order ile yapılan ödemelerde fiziksel pos cihazından yalnızca bir adet slip çıktığı bilinmektedir.

 

Mail Order ile Nasıl Ödeme Alınır?

 

Mail Order Ödemeleri Ne Zaman Alınır?

 

Mail order ile satış yapan satıcıların yanıt aradığı sorular arasında yer alan Mail Order Ödemeleri Ne Zaman Alınır sorusuna bir göz atalım.

 

Genellikle mail order ödeme sistemi alışılmamış bir ödeme yöntemi olduğu için birçok işletme bu yöntem ile yapılan alışverişlerdeki ücretleri geç alacağını düşünmektedir. Aslına bakıldığında işletmelerin bu düşüncesi oldukça yanlıştır.

 

Mail order ile ödeme alan satıcıların hakkediş tutarları anlaşmaları olduğu banka ile yaptığı anlaşma çerçevesinde hesabına yatırılmaktadır. Yani ilgili satışın ardından geçen 1-3 iş günü içerisinde ilgili tutar hesabınıza yansıyacaktır. Fakat ilgili tutarı erken çekmek istediğiniz takdirde bankanız ile yaptığınız anlaşmaya göre komisyon kesintileri uygulanacak ve satış tutarınız hesabınıza aktarılacaktır.

 

İlgili İçerik; Mobil Ödeme Nedir?

 

Mail Order Ödemeleri Ne Zaman Alınır?

 

Mail Order Kredi Kartı Limitini Olumsuz Etkiler mi?

 

Mail order ile ilgili merak edilen bir diğer konu da mail order ile ödeme yapmanın kredi kartını olumsuz etkileyip etkilemeyeceği ile ilgilidir. Genellikle ödeme yöntemi olarak mail orderı tercih eden kişiler bu ödeme yönteminin kredi kartı limitini olumsuz etkileyeceğini düşünmektedir.

 

Aslına bakıldığında mail order ile ödeme yapma ya da ödeme alma gibi süreçlerin kredi kartı limitini olumsuz etkilemediği bilinmektedir. Çünkü oldukça sık kullanılan ödeme yöntemlerinden birisi olan mail order ile ödeme yönteminde kullanılan kredi kartı limit oranının mail order ile doğru orantılı olduğu bilinmektedir.

 

Mail Order Kredi Kartı Limitini Olumsuz Etkiler mi?

 

Mail Order Yerine Kullanabileceğiniz Ödeme Yöntemleri

 

Mail order ile ödeme yapmak sizlere güvenli gelmeyen bir ödeme yöntemiyse bunun yerine farklı ödeme yöntemlerini kullanmanız mümkündür.

 
  • Havale ve EFT
  • Banka Kartı ile Ödeme Yapma
  • Mobil Cüzdan Ödemeleri
  • Mobil Ödeme Yöntemi
 

Mail order ödeme yöntemine alternatif olan ödeme yöntemleridir. Sizler de bu ödeme yöntemlerini kullanabilir ve güvenliğinizi artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yurt Dışından Ödeme Alma Yöntemleri

 

Mail Order Yerine Kullanabileceğiniz Ödeme Yöntemleri  

 

E-ticaret Sitenizden Güvenli Bir Şekilde Ödeme Alın

 

E-ticaret sitenizi kurarken sizlerde Türkiye’nin en güvenilir e-ticaret alt yapılarından birisi olan Ticimax ile e-ticaret sitenizi kurun. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan ödeme yöntemlerini sitenize entegre edin ve güvenli bir şekilde ödeme almaya başlayın.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax