Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram Hesabı ve Sayfası Büyütme

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Instagram sayfa büyütme çalışmaları ticari faaliyet gösteren her markanın önem verdiği Instagram çalışmalarının başında gelmektedir. Çünkü markaların Instagram sayfası ne kadar büyürse hedef kitlelerine verdikleri güven o kadar artmaktadır. Bu da instagram üzerinden dijital pazarlama çalışmaları yapan işletmelerin satışlarının ve marka bilinirliğinin arttırmasına yardımcı olmaktadır.

 

Instagram hesabı nasıl geliştirilir sorusuna yanıt arayan kişilerin tercih edebileceği iki farklı Instagram hesap büyütme yöntemi bulunmaktadır. Bunlar organik olarak Instagram büyütme ve ücretli olarak Instagram büyütme yöntemleridir. Genellikle markalar en çok bu yöntemler arasında yer alan organik instagram büyütme çalışmalarına önem vermektedir. Çünkü bu yöntemle geliştirilen Instagram hesaplarında yaşanan gelişmeler diğer yönteme göre daha kalıcıdır.

 

Instagram hesabı geliştirmek isteyen kişi ve işletmeler için hazırladığımız Organik Olarak Instagram Sayfanızı Nasıl Büyütebilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere sayfanızı geliştirirken kullanabileceğiniz belirli taktiklerden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve Instagram hesabınızı organik olarak nasıl geliştirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

Organik Olarak Instagram Sayfanızı Nasıl Büyütebilirsiniz?

 

Instagram Sayfası Nasıl Büyütülür?

 

Organik olarak Instagram Hesabı Büyütmek isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken birçok unsur bulunmaktadır. Bunların yanı sıra iyi bir Instagram Stratejisi Geliştirmek de markaların hesaplarını büyütmelerine yardımcı olmaktadır.

 

Instagram sayfalarını geliştirmek isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken başlıca konular şunlardır;

 
  • Hedef Kitle ve Rakip Analizi
  • Instagram Stratejisi
  • Düzenli Paylaşım
  • İçerik Kalitesi ve Hashtagler
  • Hikayeler, Reels ve Canlı Yayın Özelliği Kullanımı
  • Instagram Reklamları
 

Instagram hesabını büyütmek isteyen markaların önem vermesi gereken başlıca unsurlardır. Gelin şimdi hep beraber bu unsurlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Instagram Organik Nasıl Büyütülür

 

Hedef Kitlenizi ve Rakiplerinizi Analiz Edin

 

Organik instagram sayfa büyütme stratejileri geliştirmek isteyen markaların önem vermesi gereken konuların başında hedef kitle ve rakip analizi gelmektedir.

 

Hedef kitle; Markaların ürün ve hizmetlerini tanıtmak ve ürünlerini satmak istediği topluluğa verilen isimdir. Genellikle her markanın hedef kitlesinde yer alan kişiler birbirinden farklılık göstermektedir.

 

Instagram sayfa büyütme stratejileri geliştirmek isteyen işletmeler için hedef kitle analizi oldukça önemli bir konudur. Çünkü hedef kitle analizi ile işletmeler;

 
  • Ne zaman paylaşım yapmalıyım?
  • Instagram’da ne tür içerikler paylaşmalıyım?
  • Gönderi metinlerinde nasıl bir dil kullanmalıyım?
  • Görsel paylaşımına mı yoksa video paylaşımına mı önem vermeliyim?
  • Takipçilerimin ürün alması için ne tür bir strateji izlemeliyim?
 

Gibi sorulara yanıt bulabilmekte ve böylece Instagram stratejilerini daha doğru bir şekilde geliştirebilmektedir.

 

Rakip Analizi ise markaların aynı sektörde faaliyet gösterdiği rakiplerini tanımak, rakiplerinin güçlü ve zayıf yönlerini keşfetmek için yaptığı analizlere verilen isimdir. Rakip analizi sayesinde işletmeler Rakiplerinin instagram stratejileri hakkında bilgi alabilmekte ve kendilerini diğer firmalardan nasıl farklılaştırabileceğini görebilmektedir. Böylece markalar doğru Instagram stratejileri geliştirebilmekte ve Instagram hesaplarını organik bir şekilde büyütebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Hedef Kitle Nedir?

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

 

Instagram Organik Hedef Kitle ve Rakip Analizi

 

Instagram Paylaşım Stratejinizi Geliştirin

 

Organik olarak Instagram hesabını büyütmek isteyen işletmelerin hedef kitle ve rakip analizinin ardından Instagram stratejilerini geliştirmesi gerekmektedir. Instagram stratejisi geliştirilirken;

 
  • Paylaşım gün ve saatleri
  • Paylaşım görselleri, metinler ve hashtagler
  • Kullanılacak Instagram Özellikleri (Hikâye, Reels ve IGTV vb.)
  • Reklam Çalışmaları ( Bütçe vb.)
 

Gibi konulara önem vermelidir. Böylece işletmeler hem hedef kitlelerine uygun hem de rakiplerinden farklılaşacakları bir reklam stratejisi geliştirerek Instagram’da sayfalarını büyütme fırsatı yakalayabileceklerdir. Sizler de Instagram sayfanızı geliştirmek istiyorsanız bu konular doğrultusunda bir Instagram stratejisi belirlemeye özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

Instagram Organik Paylaşım Stratejileri Nelerdir

 

Instagram’da Düzenli Paylaşım Yapın

 

Instagram algoritması sürekli değiştiği ve geliştirildiği için artık Instagram’da düzenli paylaşım yapan markalar daha fazla ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle Organik instagram hesabı büyütme stratejileri arasında yer alan düzenli paylaşımlar her marka için önemli konuların başında yer almaktadır.

 

Instagram’da dijital pazarlama çalışmaları yürüten işletmeler hedef kitle analizinin ardından paylaşım gün ve saatlerini belirlemektedir. Düzenli paylaşım yapmak isteyen markalar genellikle aylık sosyal medya planı hazırlamakta ve bu plana uygun paylaşımlar yapmaktadır. Bununla beraber işletmeler paylaşım günleri ve saatlerine uygun hareket etmek için sosyal medya planlama programları kullanmakta ve gönderilerini planlamaktadır.

 

Sizler de markanızın Instagram hesabını organik bir şekilde büyütmek istiyorsanız aylık sosyal medya takvimi oluşturabilir ve sosyal medya planlama programlarını kullanarak düzenli paylaşımlar yapabilirsiniz.

 

Instagram Organik Düzenli Paylaşım Yapmak

 

İçerik Kalitenizi İyileştirin ve Doğru Hashtagler Seçin

 

Instagram sayfanızı organik olarak büyütmek istiyorsanız içeriklerinize oldukça çok önem vermeniz gerekir. Çünkü Instagram kullanıcıları genellikle profesyonel gözüken marka hesaplarını takip etmeyi tercih eder ve bu yüzden kaliteli içerikler paylaşan Instagram hesapları daha kolay bir şekilde büyür.

 

Instagram’da organik takipçi kazanmak için içeriklerinizin kalitesini geliştirirken belirli unsurlara dikkat etmeniz gerekir.

 
  • Instagram gönderileriniz için görsel ve video düzenlemesi yaparken Instagram paylaşım boyutuna uygun görsel ve videolar hazırlayın.
  • Gönderilerinizde kullanacağınız görsel ve videoları profesyonel fotoğraf düzenleme araçları ile düzenlemeye önem verin.
  • Fotoğraf ve videolarınızı profesyonel olarak stüdyo ortamında çekin.
  • Gönderi metinlerinizi hazırlarken hedef kitlenize uygun bir paylaşım dili belirleyin.
  • Gönderi metinlerinde etkileşiminizi arttıracak cümleler kullanın. Örneğin; sen de bu ürünü yakıştırdığın arkadaşını yorumlarda etiketle gibi bir cümle kullanabilirsiniz.
  • Gönderilerinizde hashtag kullanımına önem verin ve doğru hashtagleri seçmek için hashtag analiz araçlarını kullanın.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak Instagram gönderi kalitenizi arttırabilir ve böylece hedef kitlenizde yer alan kişilere güven vererek Instagram sayfanızı organik büyütebilirsiniz.

 

Instagram Organik İçerik Kalitesi ve Hashtag

 

Hikâye, Canlı Yayın ve Reels Özelliklerini Kullanın

 

Instagram her gün gelişen bir sosyal medya platformu olduğu için dönem dönem farklı özelliklerini kullanıcılara sunmaktadır. Hikâye, canlı yayın ve Reels özellikleri Instagram’ın en yeni özellikleridir ve instagram hesaplarını organik bir şekilde büyütmek isteyen kişilerin bu özellikleri kullanması gerekmektedir. Çünkü;

 
  • Instagram zaman tünelinde vakit harcamak istemeyen birçok kişi Instagram’ın hikayeler özelliğini kullanmaktadır.
  • Instagram hikayeler özelliğinde markaların içeriklerini çeşitlendirebileceği birçok özellik bulunmaktadır.
  • Hikayeler özelliği sayesinde markalar storytelling çalışmalarını daha kolay yapmaktadır.
  • Canlı yayın özelliği ile işletmeler takipçilerinin güvenini kolay bir şekilde kazanmaktadır.
  • Instagram Reels videoları daha kolay bir şekilde keşfete düşmektedir. Bu da hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmak isteyen kişi ve işletmelerin daha hızlı sonuçlar almasını sağlamaktadır.
  • Instagram Reels videoları daha fazla kişi tarafından izlenmektedir.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen ve Instagram hesabını büyütmeyi hedefleyen kişilerin Instagram’ın özellikleri arasında yer alan Canlı Yayın, Hikâye ve Reels özelliklerini kullanmaya özen göstermesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Instagram Hikaye (Story) Paylaşma Rehberi

 

İlgili İçerik; Instagram Reels ile E-ticarette Fark Yaratmanın 5 Yolu

 

Instagram Organik Hikaye Canlı Yayın Reels

 

Instagram Reklamları Verin

 

Instagram sayfanızı organik ve hızlı bir şekilde büyütmek istiyorsanız hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmanız gerekmektedir. Hedef kitlenize ulaşmak için ise Instagram’da belirli periyotlarla reklamlar vermeniz oldukça önemlidir.

 

Instagram’da reklam vermek için;

 
  • Hedef kitle belirleme
  • Reklam gönderisi oluşturma
  • Reklam hedeflemesi yapma
  • Reklam bütçesi belirleme
 

Gibi çalışmalar yapabilir ve böylece Instagram reklamları verebilirsiniz. Instagram reklamları ile hedef kitlenize kolayca ulaşabilir ve markanızın Instagram sayfasını organik bir şekilde büyütebilirsiniz.

 

Instagram Organik Reklam Nasıl Verilir

 

Insta Story Modülü İle Satışlarınızı Arttırın

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan Insta Story Modülünü kullanarak sizler de Instagram hikayelerinizi e-ticaret sitenize ekleyebilirsiniz. Insta Story modülü sayesinde e-ticaret sitenizi ziyaret eden kişilere güven verebilir ve böylece firmanızın satışlarını arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax