Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Satış Artıran Facebook Marketplace Taktikleri

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

E-ticaret sektörünün gelişmesi ve internetten alışveriş yapan kullanıcı sayısının artış göstermesi ile birçok sosyal medya platformu da e-ticarete entegre olmaya başladı. Instagram shop, Facebook Marketplace gibi özellikle ve uygulamalar sayesinde artık sosyal medya platformları üzerinden de satış yapmak mümkün bir hal aldı.

 

Son dönemlerde birçok satıcının yöneldiği Facebook Marketplace da artık internetten ürün ve hizmet satışı yapabileceğiniz bir platform olarak ön plana çıkıyor. Facebook Marketplace üzerinden satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin ise belirli taktikleri göz önünde bulundurması gerekiyor.

 

Satış Artıran Facebook Marketplace Taktikleri adlı bu yazımızda sizlere hem Facebook Marketplace hakkında bilgi vereceğiz hem de facebook marketplace uygulaması ile satışlarınızı artıracak taktiklerden bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece Facebook marketplace kullanarak daha fazla satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Facebook'ta Ne Zaman Paylaşım Yapılmalı?


Satış Artıran Facebook Marketplace Taktikleri

 

Facebook Marketplace Nedir?

 

Facebook tarafından geliştirilen bir özellik olan Facebook Marketplace, alıcı ve satıcıların bir arada bulunduğu ve birbirlerini bulmalarını kolaylaştıran bir özelliktir. Satıcılar Facebook marketplace uygulaması sayesinde ürün ve hizmetlerinin satışını yapabilirken alıcılar ise satıcıların ürünlerini görebilmekte ve satın almak istedikleri ürünleri satan kişiler ile iletişime geçebilmektedir.


Facebook Marketplace Nedir?

 

Facebook Marketplace Ücret Alıyor mu?

 

E-ticaret pazaryeri mantığı ile çalışan bir uygulama olmasına rağmen Facebook marketplace üzerinden satış yapan kişi ve işletmeler herhangi bir komisyon ödemesi yapmamaktadır. Kısacası Facebook marketplace üzerinden satış yapmak ücretsizdir.

 

Facebook Marketplace Nasıl Çalışır?

 

Facebook marketplace taktiklerine göz atmadan önce herkesin en çok yanıt aradığı sorular arasında yer alan Facebook Marketplace nasıl çalışır sorusuna bir göz atalım. Facebook marketplace satıcıların ürünlerini listelediği ve alıcıların ürünleri satın almak için satıcılara. Mesaj gönderdiği bir özelliktir.

 

Facebook panelinin sağ üst bölümünde yer alan Marketplace bölümüne tıkladıktan sonra satın almak istediğiniz ürüne dokunmanız ve ardından ürünü satan kişiyle iletişime geçmek için “Bu hala satılık mı?” mesajı göndermeniz gerekmektedir.

 

Bu işleyişin ardından Facebook marketplace uygulamasında satış yapan kişiler mesajınızı görecek ve ürünün hala satılıp satılmadığı ile ilgili sizlere bilgi verecektir. Bu bilginin ardından fiyatta anlaştığınız takdirde Facebook marketplace üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Facebook Canlı Yayın Yapma Rehberi


Facebook Marketplace Nasıl Çalışır?

 

Facebook Marketplace Güvenli mi?

 

Facebook marketplace uygulamasının güvenilir olup olmadığı ile ilgili kuşku duyan kişiler de bulunmaktadır. Facebook marketplace güvenilir bir uygulama olsa da yalnızca satıcı ve alıcının iletişime geçmesini sağlayan bir platformdur.

 

Alıcı ve satıcı arasında problemler çıktığı takdirde Facebook bu durum ile ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir. Bu nedenle Facebook marketplace üzerinden güvenli alışveriş yapmak isteyen kişilerin alıcı ve satıcı arasındaki güven oluştuktan sonra alışveriş yapmaya özen göstermesi gerekir. Aksi takdirde Facebook marketplace üzerinden dolandırıcı nitelikli kişiler ile karşı karşıya kalabilirsiniz.


Facebook Marketplace Güvenli mi?

 

Facebook Marketplace’da Nasıl İlan Verilir?

 

Facebook marketplace satış taktiklerine devam etmeden önce gelin hep beraber Facebook marketplace üzerinden nasıl ilan verebileceğinize bir göz atalım. Facebook marketplace da ilan vermek için kişilerin ilk olarak bir facebook hesabının olması gerekmektedir. Facebook hesabınızı açtıktan sonra;

 

  • Facebook Marketplace’a giriş yapın.
  • Facebook Marketplace uygulamasında yer alan sat butonuna tıklayın.
  • Facebook Marketplace’a eklemek istediğiniz ürünün kategorisini seçin.
  • Adınız ve kimliğiniz ile eşleştirmek istediğiniz Facebook sayfasını seçin ve devam edin
  • Satmak istediğiniz ürüne ait bilgileri girin ve düzenleyin.
  • Ardından Facebook Marketplace’da satacağız ürünün görsellerini ekleyin.
  • Bu adımları tamamladıktan sonra ileri butonuna basın.

Tüm adımları gerçekleştirdikten sonra sizler de Facebook marketplace üzerinden satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Facebook Dönüşümler API'si (Facebook API) Hakkında Merak Edilenler


Facebook Marketplace’da Nasıl İlan Verilir?

 

Facebook Marketplace Satış Taktikleri

 

Facebook marketplace uygulaması üzerinden satış yapan kişiler belirli taktik ve stratejiler geliştirerek satışlarını artırabilmektedir. Facebook Marketplace ile satış yapan ve satışlarını artırmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken unsurlar şunlardır:

 
  • Satışı yapılacak ürün ve hizmetlerin bilgileri
  • Satışı yapılacak ürünün açıklaması
  • Satışı yapılacak ürünün görseli
  • Satışı yapılacak ürünlerin fiyatları
  • Ürün ve hizmeti satın almak isteyen kişi ile iletişim
 

Gibi önemli unsurlara dikkat eden kişiler Facebook marketplace uygulaması ile satışlarını artırma fırsatı yakalamaktadır. Gelin şimdi hep beraber bunlara detaylı bir şekilde göz atalım.


Facebook Marketplace Satış Taktikleri

 

Facebook Marketplace’da Satacağınız Ürünlere Yönelik Bilgileri Doğru Bir Şekilde Girin

 

Facebook marketplace üzerinden satış yapmak isteyen kişi ve markaların ilk önem vermesi gereken unsurlardan birisi satılacak ürün ve hizmetlere yönelik bilgilerin doğru bir şekilde girilmiş olmasıdır. Çünkü marketplacetan ürün almak isteyen kişiler belirli kelimeler ile ürünlerin arayışını gerçekleştirir. Ürün satışı yapacak olan kişilerse bu arayışlara en uygun yanıtı vererek satışlarını artırma fırsatı yakalar.

 

Facebook markeplace’a ürün yükleme sürecinde bu nedenle dikkat etmeniz gereken noktalar bulunur:

 
  • İlk olarak satmak istediğiniz ürün ve hizmetlerin ismini doğru bir şekilde girmeye özen gösterin.
  • Satacağınız ürünün bir markası bulunuyorsa bu markayı da ürün başlığında geçirmeye önem verin.
  • Ürünün renk, ebat ve ağırlığı ile ilgili olan bilgileri doğru girin.
 

Böylece Facebook Marketplace’da kırmızı kazak, akşap kapı gibi aramalar gerçekleştiren tüketicilere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşma fırsatı yakalayabilirsiniz.
 

İlgili İçerik; Facebook Algoritması Nasıl Çalışır?


Facebook Marketplace'da Satacağınız Ürünlerin Bilgilerini Doğru Girin
 

Ürün Açıklamasında Ürünü Anlatın

 

Facebook Marketplace’da satış yaparken bir ürün açıklaması bölümü de görmeniz mümkündür. Bu noktada ürün açıklaması genellikle bir ürün ve hizmet satın almak isteyen kişilerin ilk olarak dikkat ettiği yer olduğu için oldukça önemlidir. Bu bölümde kullanacağınız cümleler ve ürünle ilgili verdiğiniz bilgiler direk satışlarınızı olumlu ve olumsuz etkileyecektir.

 

Ürün açıklaması bölümünde ürünü detaylandırmanız ve kullanıcıların dikkatini çekecek olan bilgiler vermeniz satış artıracak facebook marketplace taktikleri arasında yer almaktadır.


Ürün Açıklamasında Ürünü Anlatın

 

Ürün Görseline Önem Verin

 

Tüketicilerin bir ürünü satın alıp almama kararı verirken en çok etkilendiği şeyler arasında ürün görselleri yer alır. Genellikle internetten alışveriş yapacak olan kişiler bir ürünü ilk olarak ürün görseline bakarak satın alma kararı verir. İnternetten alışveriş yapan kişiler üzerinden geliştirilen bu olgu ise Facebook marketplace üzerinden ürün satmak isteyen herkesin önem vermesi gereken konular arasında yer alır.

 

Ürün görsellerinin profesyonel olması ve ürünü her açıdan tanıtması tüketicilerin ürün hakkında daha fazla bilgi almasını sağlar ve satın alma kararı vermelerini kolaylaştırır. Bu nedenle Facebook marketplace satış artırma taktikleri arayan herkesin ürün görsellerine önem vermesi gerekir.


Ürün Görseline Önem Verin

 

Ürününüzü Doğru Bir Şekilde Fiyatlandırın

 

Facebook marketplace satışlarında satış artıran taktiklerden birisi de ürün fiyatlandırmasıdır. Genellikle tüketiciler uygun fiyatlı ürün satın almak istemektedir. Bu nedenle Facebook marketplace üzerinden satış yaparken sizler de ürününüzü doğru fiyatlandırabilir ve uygun fiyatlı ürün satın almak isteyen kişilere ulaşabilirsiniz.


Ürününüzü Doğru Bir Şekilde Fiyatlandırın

 

Doğru iletişim Kurun

 

Facebook marketplace alıcılar ve satıcıların mesajlaşmasını sağlayan bir uygulama olduğu için satacağınız ürünü satın almak isteyen kişiler size mesaj atacaktır. Bu noktada sattığınız ürün ve hizmeti satın almak isteyen kişiler ile doğru bir iletişim kurmanız satışlarınızı artırmanıza yardımcı olacaktır.


Doğru iletişim Kurun

 

Ticimax ile İnternetten Satış Yapın

 

İnternetten satış yapmak için sizler de Ticimax e-ticaret altyapısı ile kendinize ait bir e-ticaret sitesi kurun ve internetten satış yapmaya başlayın.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax