Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sosyal Medya Pazarlamacıları İçin En İyi 10 Chrome Uzantısı

Güncelleme Tarihi: 21.11.2022

İçindekiler;

İnternet kullanıcılarının büyük bir bölümü günümüzde Google tarayıcısını tercih etmektedir. Çalışmalarda da chrome uzantılarını sıklıkla kullanılırken yazımızda sosyal medya profesyonellerinin en çok işine yaraya sosyal medya chrome uzantı ve sosyal medya araçları hakkında sizler için bilgiler derledik.



Sosyal Medya Pazarlamacıları İçin En İyi 10 Chrome Uzantısı

 

Chrome Uzantılarına Nasıl Erişilir?

 

Uzantılara ulaşmak için Chrome'un üç noktalı menü düğmesini tıklayın ve ardından açılır menülerden Diğer araçlar’ı oradan da Uzantılar'ın seçilmesi yeterlidir. Bu alanda etkin uzantılarınız görüntülenecek ve buradan yeni uzantılara ulaşabilirsiniz. Burası aynı zamanda chrome web mağazasıdır. Chrome web mağazasından dilediğiniz uzantıyı aratabilir ve chrome’a ekle butonuna basarak kullanmaya başlayabilirsiniz.


Chrome Uzantılarına Nasıl Erişilir?

 

Sosyal Medya Pazarlama Araçları

 

Aşağıda sosyal medya pazarlama alanında kullanılabilecek 10 chrome uzantısını sıraladık.

 

Sosyal Medya Pazarlama Araçları

 

Agorapulse

 

Agorapulse, herhangi bir web sitesinden Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram ve Youtube'da içerik planlamanıza ve yayınlamanıza olanak tanır. Agorapulse kullanıcısıysanız, Agorapulse Chrome eklenti, çevrimiçi bulduğunuz içeriği hızla planlamanıza, sıraya koymanıza veya yayınlamanıza yardımcı olur.

 

Facebook, Twitter, Instagram veya LinkedIn'de paylaşmak istediğiniz bir Web sayfası veya blog gönderisini yayınlamada önemli kolaylıklar sunar. Zamanlayıcı ayarıyla sosyal medya gönderi planlarınızı günler önceden ayarlama şansı verir.

 

Agorapulse

 

LastPass

 

Ödüllü bir şifre yöneticisi olan LastPass, şifrelerinizi kaydeder ve size her bilgisayardan ve mobil cihazdan güvenli erişim sağlar. LastPass, online yaşamınızın kontrolünü size verir ve kritik bilgilerinizi güvende tutmayı kolaylaştırır, böylece istediğiniz zaman, istediğiniz yerde bilgilerinize erişebilmenizi sağlar. Tüm şifrelerinizi, adreslerinizi, kredi kartlarınızı ve daha fazlasını güvenli şekilde kaydedebilir ve ihtiyacınız olduğunda bilgilerinizi otomatik olarak doldurabilirsiniz. Lastpass ile tüm verileriniz, ihtiyacınız olan yerde, kullanıma hazırdır.

 

LastPass’ın sunduğu birkaç özelliği aşağıda sıraladık;

 
  • Adres, kredi kartı numaraları ve daha fazlasını kaydederek formları hızla doldurma
  • Pasaportları, sigorta kartlarını ve güvende tutmak istediğiniz her şeyi kaydetme
  • Tüm verileriniz herhangi bir cihazda ücretsiz olarak kullanabilme
  • Senkronize özelliği
  • Kullanıcı adlarının ve şifrelerin saklanması ve LastPass tarafından otomatik olarak oturum açılması
 

LastPass

 

Todoist

 

Tüm pazarlamacıların yararlanacağı bir uzantı olup aynı zamanda iyi bir sosyal medya chrome uzantı olan Todoist ile işlerin düzenlenmesinde, yapılacaklar listesi düzenlemesini, bitirilen işleri tamamlamada etkili bir yol göstericidir. 25 milyon insan tarafından kullanılan Todoist küçük ve büyük projelerin düzenlenmesi, planlanması ve işbirliği içinde yürütülmesi amacıyla kullanılmaktadır. Görev ekleme, günü planlama, görev tamamlama konusunda etkili olan Todoist sosyal medya planlamasında da sıklıkla kullanılmaktadır.

 

Todoist

 

Grammarly: Dilbilgisi Denetleyicisi ve Yazma Uygulaması

 

Grammarly'nin iletişim yardımı ile yazınızı geliştirme hatalarınızı görme ve daha iyi metinler çıkarma şansını yakalayabilirsiniz. Chrome için Grammarly, tarayıcınızda ne üzerinde çalışıyor olursanız olun, çevrimiçi ortamda en iyinizi yazmanıza yardımcı olacak gerçek zamanlı öneriler sunar. Yazım, dil bilgisi, noktalama işaretleri, netlik ve yazma stili hakkında kapsamlı geri bildirim ile Grammarly, yalnızca bir düzeltme okuyucusundan daha fazlasıdır. Güvenle yazmanıza, kendinizi ifade edecek en iyi kelimeleri bulmanıza ve fikirlerinizi kolaylıkla iletmenize yardımcı olan bir araçtır.

 

Sosyal medya pazarlama araçları arasında sıkça kullanılan Grammarly, siz yazarken cümlelerinizi analiz eder ve yazınızı geliştirebileceğiniz kelimelere ve ifadelere renk kodlu alt çizgiler ekler. Grammarly'nin önerisini tek tıkla uygulayabilir veya daha fazlasını öğrenmek için öneriyi genişletebilirsiniz. Uzantının ücretsiz ve Premium versiyonu mevcuttur.

 

Ücretsiz versiyon;

  • Dilbilgisi denetleyicisi
  • Yazım denetimi
  • Noktalama denetleyicisi
  • Ton dedektörü
 

Premium versiyon;

 
  • Netlik odaklı cümle yeniden yazma
  • Ton ayarlamaları
  • Kelime bilgisi geliştirmeleri (kelime seçimi, formalite seviyesi)
  • Akıcılık önerileri
  • Ek gelişmiş öneriler
 

Grammarly: Dilbilgisi Denetleyicisi ve Yazma Uygulaması

 

Ritetag

 

Sosyal medyada doğru hashtag kullanımı için ideal bir sosyal medya chrome uzantısı olarak karşımıza çıkar. Herhangi bir web sitesindeki herhangi bir resme sağ tıklayıp ve "Resim için hashtag önerileri alınabilir. Resim için hashtag alma, metinler için hashtag alma gibi özellikleri mevcuttur.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri için Hashtag kullanma ipuçları

 

Ritetag

 

Discoverly (Keşfetmek)

 

Normalde görüntülediğiniz profillerin yanı sıra daha eksiksiz sosyal iletişim bilgilerini ortaya çıkarma ve kaydetme şansı verir. Gmail, Facebook, Twitter ve LinkedIn’i aynı anda etkin kullanmayı sağlar. Sağladığı özelliklerden bazıları şöyledir;

 

LinkedIn profilleri: Ortak Facebook arkadaşlarınız ve tweet'leriniz olduğunda görün.

 

Twitter profilleri: LinkedIn bilgilerine, Facebook ve LinkedIn'den karşılıklı bağlantılara bakın.

 

Facebook profilleri: LinkedIn bilgilerini, karşılıklı bağlantıları ve tweet'leri görün.

 

Gmail: kişilerin çalışma bilgilerini, karşılıklı bağlantılarını ve tweet'lerini görün.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Sosyal Medya Araçları


Discoverly (Keşfetmek)

 

YouTube için vidIQ Vision

 

Favori YouTube videolarının ardındaki başarının sırlarını ortaya çıkarmada etkilidir. Videolarda daha fazla görüntüleme elde etmek için videolarınızı optimize etmeye yardımcı olur. YouTube Analytics'in ötesine geçen metriklerle vidIQ Vision, herhangi bir YouTube videosu için kapsamlı bir optimizasyon raporu hazırlamayı mümkün kılar. Videoların performansını, abone katılımını ve tanıtım fırsatlarını önemli ölçüde iyileştirebilecek cevaplar ve optimizasyon verileri sağladığı gibi vidIQ Vision aşağıdaki soruların cevap bulmasına da katkı sunar.

 
  • İlgili Videoları ilgili yapan nedir?
  • Videolar Arama'da nasıl sıralanır?
  • Önerilen Videolar nasıl belirlenir?
  • İYouTube SEO'su nasıl yapılır?
  • Sosyal Medya, izleyici kitlesi nasıl belirleniyor?
 

İlgili İçerik; Etkileşiminizi Artıracak Video İçerik Fikirleri

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Video Düzenleme Programları


YouTube için vidIQ Vision

 

SimilarWeb

 

Similarweb iyi bir sosyal medya chrome uzantı olarak dikkat çeker. Sektörünüzün, rakiplerinizin ve müşterilerinizin 360 derecelik eksiksiz bir görünümü için nihai rekabetçi dijital istihbarat aracıdır. Ücretsiz deneme mümkündür. Etkileşim oranı, trafik sıralaması, anahtar kelime sıralaması ve trafik kaynağı dahil olmak üzere herhangi bir web sitesi için web sitesi trafiğine ve temel ölçümlere erişimi mümkün kılar. Etkileşim oranı, trafik sıralaması, anahtar kelime sıralaması ve trafik kaynağı dahil olmak üzere herhangi bir web sitesi için web sitesi trafiğinin analiz edilmesini sağlar.


SimilarWeb

 

Reverso

 

Reverso iyi bir çeviri aracıdır. Üstelik ücretsizdir. Milyonlarca gerçek hayattaki çok dilli metne dayanan en doğru ve ilgili sonuçlara ulaşmada etkilidir. Sosyal medya pazarlamasında da global anlamdaki çalışmalar için iyi bir yardımcıdır. Özellikle yabancı dil içerikli youtube videolarını anlamada etkili olmaktadır. Çeviri geçmişi ve favoriler Reverso hesabınızla senkronize edilebilir.

 

Reverso Context mobil uygulamasında, eklenti aracılığıyla keşfedilen kelimelere ulaşılabilir. Tarayıcıda içerik okurken seçilen metnin anında çevirisi sağlanır. 15 dilde çeviri mümkündür. Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Rusça, İtalyanca, Almanca, Portekizce, Arapça, Felemenkçe, İbranice, Lehçe, Rumence, Japonca, Çince mevcuttur. Gelişmiş özellikler arasında telaffuz, tarih, favorilerinizin konuşma kılavuzu bulunur.


Reverso

 

Soapbox — Video Kaydedici

 

Profesyonel görünümlü sunumlar ve demolar oluşturmak için videolar kaydetmeyi mümkün kılar. Soapbox ile en iyi görünen videolarınızı oluşturmak hızlı ve kolaydır. Dışa aktarmaya, işlemeye, indirmeye veya yüklemeye gerek yoktur. Ücretsizdir. Sınırsız video oluşturma, paylaşma, özelleştirme, bağlantı ekleme, kırpma, düzenleme, kopyalayıp e-postaya yapıştırma gibi özellikleri mevcuttur.

  

Soapbox — Video Kaydedici

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax