Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sosyal Medya Video İçeriğinize Altyazı Eklemeniz İçin En Önemli 7 Neden

Güncelleme Tarihi: 04.08.2023

İçindekiler;

Video günümüzde her mecra için önemli bir araç haline gelmiştir. Popüler içerik biçimi haline gelen video içerikleri sosyal medyanın da gözdesi durumundadır. Kısa ve ilgi çekici sosyal medya videoları kısa sürede yüksek etkileşim oranları alarak bir reklam kampanyasının yapamadığını bile kısa sürede başarmaktadır. Yazımızda sosyal medya videoları ve sosyal medya altyazı gibi başarı unsurlarını detaylarıyla açıkladık.



Sosyal Medya Video İçeriğinize Altyazı Eklemeniz İçin En Önemli 7 Neden

 

Video İçeriklerinin Sosyal Medya İçin Önemi Nedir?

 

Farklı sektörlerden işletmeler günümüzde ses ve video içerikleri ile tüketicilere ulaşmaktadır. Bunun nedeni tüketicilerin içeriği tüketme şeklinin değişmesidir. Tüketici artık daha sabırsız ve bir yazıyı okumaktansa videoyu izlemekten daha çok keyif alıyor. Tüketiciler için video ve podcast'ler artık daha popüler. Bu nedenle markaların bu yeniliğe ayak uydurması, müşterilerin kullandıkları kanallarda var olması oldukça önemli olmaktadır. Z kuşağının iş gücüne katılması ve birçok markanın yeni hedef kitlesi haline gelmesiyle birlikte işletmelerin video çıktılarını arttırması gerekmektedir.


 Video İçeriklerinin Sosyal Medya İçin Önemi Nedir?

 

Videoyu Markalar İçin Önemli Kılan Nedir?

 

Videolar markalara ses vermektedir. İzleyiciyle duygusal bir bağ kurmaya yardımcı olmaktadır. Videolar aracılığıyla sadece birkaç dakika içinde müşterilere marka hakkında bir fikir vermek mümkündür. Video içeriği oluşturmak için ses görsellerle birleştirildiğinde, insanların görüntülemek ve etkileşim kurmak istediği içerikler oluşturmak için çeşitli duygulara dokunabilirsiniz. Beş duyudan en fazla bilgiyi beyne gönderen görme duyusudur. Markalar bunu kullanarak video içeriklerine son zamanlarda daha fazla önem vermektedir.

 

İlgili İçerik; Etkileşiminizi Artıracak Video İçerik Fikirleri


 Videoyu Markalar İçin Önemli Kılan Nedir?

 

Video Altyazıları Nedir?

 

Altyazılar televizyon programları, filmler, çalışan eğitim videoları, YouTube video blogları ve çok daha fazlası için kullanılmaktadır. Altyazı eklemenin görüntüleyenlere fayda sağlama yollarından en önemlisidir. Video altyazıları, videoda konuşulan metni görüntüleyen yazılardır. Sosyal medya günümüzde her durumda her ortamda kullandığımız bir alandır. Bu nedenle bazı durumlarda videoların sessiz oynatılması söz konusu olmaktadır. Böyle durumlarda alt yazı olmazsa olmazdır.

 

Sosyal medya altyazı konuşmayı hikayeyle ilgili veya önemli olan ek bilgilerle tamamlar. Altyazılar açılabilir veya kapatılabilir. Sosyal medya video altyazıları, içeriği olabildiğince erişilebilir kılmak için açık altyazı şeklinde oluşturulmaktadır.

 

Video Altyazıları Nedir?

 

Videolarınızı Sosyal Medyada Yayınlamanın Değeri Nedir?

 

Hem sosyal medyanın hem de videonun son derece popüler olduğu düşünüldüğünde her ikisin de birbirini tamamlaması kaçınılmazdır. Ürün incelemelerinden ve onaylarından nasıl yapılırlara ve hatta dans eğitimlerine kadar, videolarınızı sosyal medyada yayınlamak markanızın görülmesini sağlayacaktır. Ancak bu sadece video oluşturmakla ilgili değil, videolarınızı nasıl ve nerede paylaştığınız da aynı derecede önemlidir. Kanal seçimi tamamen hedef kitle ile alakalıdır.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Video Düzenleme Programları

 

Videolarınızı Sosyal Medyada Yayınlamanın Değeri Nedir?

 

Video Altyazılarının Önemi Nedir?

 

Sosyal medya video altyazıları eklemek, katılımı iyileştirir ve erişilebilirlik yoluyla potansiyel dağıtımın artmasına yardımcı olur. Altyazılar ekleyerek çok daha geniş bir kitleye ve potansiyel olarak küresel bir kitleye hitap edebilirsiniz. Sosyal medya video optimizasyonu ile videoların optimize edilmesi ve her kitleye ulaşılması son derece önemlidir. Aşağıda videolarınıza altyazı ekmenize neden sayılabilecek birkaç başlığı derledik.

 

İlgili İçerik; Instagram Etkileşim Arttırma Teknikleri

 

Video Altyazılarının Önemi Nedir?

 

1. Sosyal medyada katılımcılar sessiz videoları tercih ediyor

 

Günümüzün izleyicileri, başka bir şey yaparken dinleyebilecekleri veya izleyebilecekleri içerikleri sevse de aslında birçok izleyici sesi oynatmamayı tercih ediyor. Yapılan araştırmalara göre facebook videolarının yüzde 85'i sessiz izleniyor. Instagram, videoları otomatik olarak sessiz oynatılıyor. Ve cep telefonlarımızda sosyal medyada çok fazla zaman geçirdiğimiz için hareket halindeyken, kulaklık olmadan tüketilebilecek videolar oluşturmak katılımcılar için daha cazip olmaktadır.

 

İlgili İçerik; Instagram'da Etkili Satış Yapma Rehberi, Teknikleri

 

Sosyal medyada katılımcılar sessiz videoları tercih ediyor

 

2. Online video erişimini her katılımcı için mümkün kılmak

 

Sosyal medya her yaştan gruptan kişi tarafından kullanılmaktadır. İşitme problemi yaşayan bir birey için de videonun anlaşılma hakkı vardır. Bu nedenle videolara altyazı eklemek böyle bir durumda olan katılımcıların da video ile etkileşim kurmasını sağlayacak ve onların haklarına da saygılı olmayı mümkün kılacaktır.

 

Online video erişimini her katılımcı için mümkün kılmak

 

3. Yeni teknolojilere ayak uydurma

 

Günümüzde dijital yenilikler gün geçtikçe artmaktadır. Videolar da çok farklı tekniklerle hazırlanmakta ve farklı farklı katılımcıların ilgisini çekmektedir. Bu nedense değişen teknolojilere ayak uydurmak için daha dolu videolar yapmak gerekmektedir.

 

 Yeni teknolojilere ayak uydurma

 

4. Videolara olan katılım sayısını arttırma

 

Video oluştururken etkileşimlerin fazla olması isteniyorsa geniş kitlelere hitap eden bir video oluşturmak ve geniş bir perspektiften bakmak gerekmektedir. Bu nedenle sosyal medya videolarına altyazı ekleyerek geniş katılımcı sayısına ulaşmak mümkün olmaktadır.

 

Videolara olan katılım sayısını arttırma

 

5. Birden fazla işle ilgilenen katılımcılar için kapsayıcı olma

 

Sosyal medya özellikle Z kuşağının kuşatması altındadır. Z kuşağı profiline bakıldığında yoğun bir şekilde sosyal medya kullanımı varken aynı zamanda aktif bir sosyal hayatı olan bireyler karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle birçok işi aynı anda yapan kişilerin videonuzla etkileşime girmesi için videonun kapsayıcı olması önemlidir. Örneğin arkadaşıyla sohbet edip aynı zamanda video izleyen bir Z kuşağı için videonun altyazılı olması, videoyu sessiz dinlese bile etkili olacaktır. Bu nedenle markalar kullanıcı davranışlarını video oluşturma sürecinde sıklıkla hesaba katmalıdır.

 

Birden fazla işle ilgilenen katılımcılar için kapsayıcı olma

 

6. Görünümleri en üst düzeye çıkarmak için küresel erişim oluşturma

 

Videoların küresel bir etkileşime kavuşması için video altyazıları oldukça önemli bir yer tutmaktadır. YouTube, günde 1 milyar saatten fazla video akışı sağlıyor. Bu videoların küresel çapta bir etki yaratması için altyazılı versiyonlarının da olması gerekir. Aksi takdirde pek çok kitle tarafından anlaşılmaz bir halde kalacaktır.

 

Altyazılı videolar, toplu olarak yerelleştirilmiş içerik üretmek ve dünya çapında birden çok bölgeyi hedeflemek için mükemmel bir yol oluşturur. Sadece videolarınıza altyazı ekleyerek yeni ülkelere ulaşma ve çeşitli milletlerden uluslararası bir kullanıcı tabanı oluşturabilirsiniz.

 

Görünümleri en üst düzeye çıkarmak için küresel erişim oluşturma

 

7. Altyazılı sosyal medya videoları ile etkileşimlerin arttırılması

 

Sosyal medya optimizasyonu konusunda videolar artık başı çekmektedir. Videolarınıza altyazı eklemenin en önemli avantajlarından biri, platformlar arasında etkileşimi artırmaktır. Altyazılı videolar, her etkileşim metriğinde (gösterimler, görüntülemeler ve beğeniler) daha iyi performans gösterme eğilimindedir. Altyazılı videolar, altyazısız videolardan yüzde 40 daha fazla görüntülenmektedir.

 

Sosyal medya kullanıcıları, işleri veya çalışmaları arasında akışları arasında sessizce gezinmek ister. Bu nedenle, metni iletmek için altyazı yoksa sesi kapatılmış bir video bir anlam ifade etmeyecektir. Facebook ve Instagram gibi tüm büyük sosyal medya platformlarının varsayılan olarak videoları sessize almaya geçmesinin temel nedeni de budur.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Sosyal Medya Araçları

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax