Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sosyal Sorumluluk Projelerinin Şirketler İçin Önemi

Güncelleme Tarihi: 02.02.2024

İçindekiler;

Üretim ve tüketim araçlarının hızlı değişimi ve plansız büyümesi şirketler için dinamik bir ekonomi alanı yaratırken, sosyo-ekonomik dengeler maalesef öngörülmeyen bir biçimde bozulmuştur. Toplumdaki bu fırsat eşitsizliği, çevre sorunları ve iklim değişikliği ile birleşince tüm kurum ve kuruluşlar için sosyal sorumluluk faaliyetleri bir tercihten çok birer zorunluluk haline gelmiştir.

 

Sosyal sorumluluk kavramını önemseyen ve bu konuda proje geliştiren şirketler hem kısa hem de uzun vadede ciddi kazanımlar elde etmektedir. Sosyal sorumluluk nedir, sosyal sorumluluk projeleri neden önemlidir, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri markanıza neler kazandırır konularını dilerseniz hep birlikte inceleyelim.

 

Sosyal Sorumluluk Projelerinin Şirketler İçin Önemi

 

Sosyal Sorumluluk Nedir?

 

Sosyal sorumluluk, kurum, kuruluş ya da kişilerin kendi menfaat ve çıkarlarını gözettiği kadar toplumsal faydayı da gözetmesi gerektiğini anlatan ve konuya etik açıdan yaklaşan bir kavramdır. Sosyal sorumluluk nedir’e kısaca cevap vermemiz gerekirse, ekonomik, sosyal ya da çevresel konulara duyarlı davranmak, bu konudaki ihtiyaçların karşılanması için para ve zaman ayırarak çözümün bir parçası olmaktır diyebiliriz.

 

Çevresel kirliliğin ve küresel ısınmanın daha önce benzeri görülmemiş boyutlara ulaşması, sosyo-ekonomik dengesizliğin büyümesi, ekolojik tahribatın etkilerinin hayatın her alanına yayılması gibi pek çok önemli değişken, şirketlerin sosyal sorumluluk projeleri geliştirmesini bir tercihten çok bir zorunluluk haline getirmiştir. Öte yandan tüketiciler, bu alanda faaliyet gösteren firmalara daha çok güvenmekte ve alışveriş yaparken bu firmaların ürünlerini tercih etmektedir.

 
 

İlginizi Çekebilir; E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırmanın 7 Yolu

 

İlginizi Çekebilir; İşinizi E-ticarete Taşımanız için 9 Önemli Neden

 

Sosyal Sorumluluk Nedir
 

Sosyal Sorumluluk Projeleri Ne Anlama Gelir?

 

Sosyal sorumluluk projeleri, maddi kazanımdan ziyade dayanışma ve yardımlaşma esasına dayanan, toplumun kazanımlarını ön planda tutan ve duyarlılığı yükselterek insanları bilinçlendirmeyi amaçlayan sosyal projelerdir.

 

Gönüllülük esasına dayanan ve belirli bir konudaki iyileşmeyi gözeten sosyal sorumluluk projeleri, kurumsal düzeyde ele alındığında şirketlere artı değer kattığı gibi, marka bilinirliğini yükseltir ve müşteri sadakatini geliştirir.

 

İlginizi Çekebilir; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

Sosyal Sorumluluk Projeleri Nedir
 

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ne Demektir?

 

Kurumsal sosyal sorumluluk, daha önce bahsettiğimiz sosyal sorumluluk kavramını kurumsal düzeyde ele alarak, şirketlerin bu yönde yatırım yapması ya da var olan projeleri hem finansal hem de sosyal alanda desteklemesidir.

 

İyi yönetildiğinde ve doğru adımlar atıldığında aslında geri dönüşleri ve kazanımları açısından son derece karlı olan kurumsal sosyal sorumluluk projeleri, şirketlere prestij kazandıran önemli reklam araçlarıdır. Bu sayede şirketler, daha sürdürülebilir bir çevre anlayışına, daha eşit bir topluma ve daha iyi bir geleceğe yatırım yaptıklarını beyan ederler.



 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ne Anlama Gelir
 

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Şirketlere Ne Kazandırır?

 

Yapılan araştırmalar, etik değerler çerçevesinde davranan şirketlerin tüketiciler tarafından daha fazla tercih ettiğini göstermiştir. Sosyal sorumluluk projeleri:

 
  • Tüketici üzerinde olumlu etki uyandırır ve satınalma davranışını etkiler.
  • Marka bilinirliğinizi arttırır ve bu uzun vadede markanızın değerini yükseltir.
  • Rakipleriniz arasında fark yaratmanıza ve öne çıkmanıza yardımcı olur.
  • Tüketici sadakatini güçlendirir ve satışlarınızı arttırmanızı sağlar.
  • Yeni bir pazara girerken çok daha kolay fon ve yatırım bulmanızı sağlar.
 

İlgili İçerik; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri



 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projelerinin Şirketlere Katkıları
 

Pazarlama Açısından Sosyal Sorumluluk Projelerinin Önemi

 

E-ticaretin giderek hız kazandığı ve yaygınlaştığı günümüz piyasasında, hem pazardaki yerinizi ve duruşunuzu belirlemeniz hem de farklılaşabilmeniz için kurumsal sosyal sorumluluk son derece önemlidir.

 

Markanızı Doğru Yere Konumlandırın

 

Çok fazla rakibinizin olduğu pazarlama sektöründe, şirketinizi ya da markanızı konumlandırdığınız yer, pazardaki yerinizi etkiler. Kurum kültürüne uygun, misyonunuzu destekleyen ve vizyonunuzu ortaya koyan bir sosyal sorumluluk projesi görünürlüğünüzün artmasına yardımcı olur. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, şirketinize uyan bir sosyal sorumluluk projesine destek verebilir ya da projeyi finanse edebilirsiniz.

 

Yeni bir sosyal kampanya başlatmak yerine, mevcut bir kampanyaya destek olmanız daha kolay reklam yapmanıza ve konumlandığınız yeri göstermenize yardımcı olur. Ancak böyle bir mecra bulamazsanız, üretiminize uygun bir proje başlatabilir ve öncü tavrınızla da dikkat çekebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Marka Değerini Arttırmak İçin 5 İpucu

 

İlgili İçerik; Marka Elçisi Nedir, Marka Elçisi Nasıl Olunur?




 Sosyal Sorumluluk Projelerinde Marka Konumu
 

Projenizin Tanıtımını Yapın

 

Dahil olduğunuz ya da başlattığınız kampanyaları, pazarlama iletişiminde kullanın ve stratejinizi bu yönde geliştirin. Sosyal sorumluluk alanında yaptığınız işleri, faaliyet raporu olarak düzenli aralıklarla paylaşın. Yürüttüğünüz kampanya hakkında bilgi verin, destek isteyin ve kampanyanın durum bilgisini sürekli güncel tutun.

 

Çeşitli görsel araçlar, videolar ya da fotoğraflarla birlikte dikkat çekici hale getireceğiniz sosyal sorumluluk projesi paylaşımlarınızın aynı zamanda bir prestij reklamı olduğunu unutmayın.

 

İlgili İçerik; İş Planı Nasıl Yapılır? Hangi Detaylar Önemli

 

İlgili İçerik; Online Ürün Tanıtımı Yapma Rehberi

 

İlgili İçerik; Canlı Yayın Satışı




Sosyal Sorumluluk Projelerinde Proje Tanıtımı

 

Kurumsal Sitenizi Verimli Kullanın

 

E-ticaret sitenizi efektif kullanmak hem sosyal sorumluluk kampanyanız hem de markanız için son derece önemlidir. Örneğin e-ticaret siteniz için kampanyanızı duyuran banner reklamı hazırlayabilir, bu konuya dikkat çekebilirsiniz.

 

Projenizi iş planına dahil etmeniz kampanyanın daha istikrarlı ilerlemesine yardımcı olur. Böylece sosyal sorumluluk projesi ile ilgili gelişmeleri ve aşamaları müşterilerinizle paylaşarak kampanyanızı güncel tutabilir ve şirket güvenilirliğinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E- Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Nedir? E-Ticaretin Faydaları

 

Sosyal Medyayı Aktif Kullanın

 

Sosyal medyanın marka iletişimindeki önemini unutmayın. Yürüttüğünüz kurumsal sosyal sorumluluk projesi ile ilgili fotoğraflar paylaşabilir, takipçilerinizi her aşamadan haberdar edebilirsiniz. Kampanya ile ilgili soruları yanıtlayarak bilinirliği arttırabilir, açacağınız canlı yayınlarla sosyal sorumluluk konusunda duyarlı takipçilerinizle aktif iletişim kurabilir ve destek toplayabilirsiniz.

 

Düzenli video ve fotoğraf paylaşımı hem sayfanızı hem de kampanyanızı canlı tutar. Sosyal medya; neden böyle bir proje yürüttüğünüzü, hedeflerinizi, beklentilerinizi ve sağlayacağınız faydayı kapsamlı olarak anlatabileceğiniz iyi bir mecradır.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Video Düzenleme Programları

 

İlgili İçerik; İnstagram Canlı Yayın İpuçları



 Sosyal Sorumluluk Projelerinde Sosyal Medya Kullanımı
 

Sosyal Sorumluluk Projesi Yürütürken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

İnternetin yaygınlaşması ve bilgi akışının hızlanması marka iletişimi için önemli avantajlar sağlamakla birlikte, bilgiye kolay ulaşmak, şirketlerin denetlenebilirliğini de arttırmıştır.

 

Sosyal sorumluluk projelerinde, projenin içeriği ve işleyişi kadar verilen sözlerin tutulması da önemlidir.

 
  • Etik davranın. Halkı ayrıştıran, hassas konuları göz ardı eden projelere katılmayın.
  • Kampanyanızın yasal bir prosedürü olup olmadığını iyi araştırın ve yasalara uygun olarak ilerleyin.
  • Finansal olarak destekçisi olduğunuz projeler için satışlarınızdan pay vereceğinizi duyurduysanız mutlaka uyun. Bu konunun denetlenebileceğini unutmayın.
  • Kurumsal sosyal sorumluluk projesi için belirlediğiniz takvime uyun, projenizi her zaman bir adım ileri taşıyın, uzun vadeli ve kalıcı hedefler belirleyin.


 Sosyal Sorumluluk Projelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
 

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Proje Fikirleri

 
  • Eğitim her zaman dikkat çeken ve öncelik verilen sosyal sorumluluk alanlarından biridir. Toplum tarafından güvenilir bulunan ve istikrarlı olarak devam eden bir eğitim projesine destekçi olabilirsiniz.
  • Sağlık alanında faaliyet gösteren, ücretsiz tedavi imkanı sunan bir sosyal vakfı destekleyebilirsiniz.
  • Ekosisteme duyarlı projeler geliştirebilir, geri dönüşüm, sürdürülebilir enerji, zehirsiz atık gibi konularda kampanyalar yürütebilirsiniz.
  • Sokak hayvanlarına destek olan projelere katılabilir ya da etkin olduğunuz bölgede siz de bir kampanya başlatabilirsiniz. Üzerinde firmanızın adı yazan kedi-köpek yuvaları yaptırabilir, mama dağıtabilir, tedavi masraflarını üstlenebilirsiniz.
 

Tüm bu projelerinizi e-ticaret sitenizde ve sosyal medya hesaplarınızda duyurmanız hem marka güvenilirliğinizi arttıracak hem de toplum nezdinde daha saygın bir yere gelmenizi sağlayacaktır.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax