Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Twitch Nedir? Nasıl Yayın Açılır? Twitch Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

Canlı yayın uygulaması olarak niteleyebileceğimiz Twitch; katılımcılarına para kazandıran ve bağış yoluyla işleyen bir uygulamadır. Oyun dünyasına yeni bakış getiren bu yeni uygulama, her geçen gün daha fazla kişi tarafından kullanılmaktadır.

 

Twitch Nedir? Nasıl Yayın Açılır? Twitch Hakkında Bilmeniz Gerekenler konusunu işleyeceğimiz içeriğimizde, son dönemin en dikkat çeken uygulamalarından biri olan Twich’i ele alacağız.Twitch nedir, Twitch prime nedir,Twitch izlemek ücretli mi, Twich hesabı nasıl açılır gibi uygulamaya dair en çok merak edilen soruların yanıtlarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Twitch yayın açma, Twitch yayın izleme, Twitch Abonelik İptali konularına değineceğimiz yazımıza, Twich nedir, soruyla başlayalım.

 

Twitch Nedir? Nasıl Yayın Açılır? Twitch Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Twitch Nedir?

 

Twitch, e-spor müsabakalarının yayınları da dahil olmak üzere video oyunu canlı yayınına odaklanan bir yayın hizmetidir. Bu yönüyle, özellikle oyun meraklılarının ilgisini çeken uygulama için yalnızca bir oyun platformudur demek yanlış olur. Çünkü Twitch, müzik yayınları, yaratıcı içerikler sunmaktadır.

 

Yakın dönemde uygulamaya dahil edilen ve oldukça dikkat çeken "gerçek hayatta" akışı Twitch’in, yayın yapabileceğiniz her içeriğe açık bir uygulama olmak için attığı önemli bir adımdır.

 

Amazon.com, Inc.'in bir yan kuruluşu olan Twitch Interactive tarafından işletilmektedir. Haziran 2011'de genel ilgi gören akış platformu Justin.tv'nin bir yan ürünü olarak tanıtılmıştır ancak Twitch'in popülaritesi, genel ilgi gören muadilini gölgede bırakmış ve hatta Ekim 2013'te, web sitesinin izleyici sayısı 45 milyona ulaşmıştır.

 

Şubat 2014'e kadar, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük dördüncü İnternet trafiği kaynağı olarak kabul edilen Twitch, 2014 yılında Amazon tarafından 970 milyon ABD Doları karşılığında satın alınmıştır.

 

Twitch, 2016'da çevrimiçi video oyun toplulukları operatörü olan Curse'u satın aldı ve akışlardaki bağlantılar aracılığıyla oyun satın alma yöntemlerinin yanı sıra yayıncıların oynadıkları oyunların satışlarından komisyon almalarına olanak tanıyan bir program sunmuştur ve yaygın olarak kullanılması bu özellikte sonra başlamıştır.

 

Şubat 2020 itibariyle, aylık 3 milyon yayıncıya ve 1,4 milyon ortalama eşzamanlı kullanıcıyla 15 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaştığı açıklanmıştır.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

İlgili İçerik; Instagram İşletme Profili Nasıl Kurulur?

 

Twitch Nedir? Ne Anlama Gelir

 

Twitch Prime Nedir, Nasıl Abone Olunur?

 

Prime sayesinde, ayda bir ücretsiz kanal aboneliğinizden yararlanarak bir Partner veya Affiliate kanalına abone olabilirsiniz. Aktif bir Prime abonesiyseniz, herhangi bir ortak kanalda Abone Ol düğmesini tıklamanız yeterlidir.

 

Bu işlem sırasında herhangi bir abonelik seçeneğiniz olup olmadığını görebilirsiniz.Prime Aboneliğinizi etkinleştirmek için Ücretsiz Abone Ol düğmesine tıklamanız yeterlidir.

 

Twitch hesabı nasıl açılır sorusunu birazdan yanıtlayacağız ama hesap açmadan önce bir banka veya kredi kartınız olması gerektiğini hatırlatalım. Çünkü üye olurken bir ödeme yöntemi belirtmelisiniz, aksi takdirde ücretsiz deneme sürümünü kullanmanıza izin verilmez.

 

Kredi veya banka kartı bilgilerinizi doğru ve eksiksiz doldurduktan sonra deneme sürümünü kullanabilirsiniz.

 

Twitch Prime Nedir? Ne İşe Yarar

<>

Twitch Hesabı Nasıl Açılır?

 

Üye olmak için öncelikle twitch amazon adresine giriş yapmanız ve ardından sayfanın en altındaki yazıya tıklamanız gerekmektedir. Açılan yeni sayfanın sol alt kısmında “The parts of the lord” şeklinde bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneğe tıkladığımızda bize şu uyarıyı verecektir; Amazon sitesinde üyeliğiniz olmalıdır. Amazon sitesinde bir üyelik oluşturmalısınız. Üyelik oluşturduktan sonra giriş yapabilirsiniz.

 

Giriş yaptıktan sonra sizden bazı bilgiler istenecektir. Bunları da doldurmanız gerekmektedir. Son aşamada ise üyeliğinizi aktif hale getirmeniz gerekmektedir. İlk defa üyelik oluşturacak iseniz 1 aylık ücretsiz abone olabilirsiniz. Twitch hesabı açtığınızda, 7 günlük deneme süresi hakkınızı da, ister abone olarak ister abonelik olmadan ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Bu Twitch yayın izleme hakkından sonra, dilerseniz ücretli üyeliğe geçiş yapabilirsiniz.



Twitch Hesabı Nasıl Açılır


 

Twitch İzlemek Ücretli Midir?

 

Twitch Prime ücretli bir özelliktir. Twitch platformunda yayıncılara destek olmak isteyenler abone olarak o kişilere destek olabilir. Yayın içi hediyeler göndermek de mümkündür. Ancak bu hediyeleri bir ücret karşılığında gönderdiğinizi unutmamalısınız.

 

Normal Twitch hesabı açmak için ödenen üyelik ücreti 4,99$ iken, twitch prime abonelik ücreti, bu fiyatın hemen hemen yarısı kadardır. Yani prime üyelik için ayda 3 dolar ödenmektedir. Twitch Prime özelliğine sahip olanlar, sınırsız sohbet ve çeşitli rozetler kazanma şansına sahipler.

 

Rainbow Six Siege, Fortnite, Pubg gibi popüler oyunlar oynanırken Twitch prime, oyun içi kostümler ve öğeler gibi bazı ek özellikleri size ücretsiz olarak sağlayabilir.



Twitch İzlemek Ücretli Midir

 

Twitch Prime'ın Avantajları Nelerdir?

 
  • Prime kanal aboneliğiniz başladıktan sonra uygulama içerisinde farklı sohbet ayrıcalıkları, rozetler veya kanallara özel abonelik gibi farklı avantajlar sunar.
  • Kanala ücretsiz abone olma hakkınız vardır.
  • Bazı üyelere özel alanları kullanma yeteneği.
  • 3 farklı renk seçebilirsiniz.
  • Ayrıca sohbet rozetleri kazanma ve simgeleri değiştirme şansına da sahip olursunuz.
  • Normalde Twitch kullanırken 14 gün boyunca yüklediğiniz video saklanır, ayrıca ayarlarınız ve yayınlarınız kayıt altına alınır ancak twitch prime üyelik ile bu süreyi 60 güne çıkarılarak daha uzun süre video saklayabilirsiniz.

Ücretli Twitch Aboneliği Nedir?

 

Twitch yayın açma ya da twitch yayın izleme özelliklerini kullanmak için mutlaka üye olmanız gerekmektedir. Twitch üye olma fiyatları ise seçeceğiniz kademeye göre değişmektedir. Tercihinize göre kademe 1, kademe 2 ya da kademe 3 seçeneklerinden birine tıklamanız yeterlidir.

 

Abonelikler, Kredi/Banka Kartı, Twitch Hediye Kartları, PayPal, Amazon Pay ve paysafecard gibi çeşitli ödeme seçenekleriyle satın alınabilir ancak abone olmak için kullanılabilen ödeme yöntemleri bölgeden bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Aboneliğin her ay yenilenmesi gerekmektedir. Ancak, ödeme sırasında normal ödemeye ek olarak Daha Fazla seçeneğine tıklayarak 1 aylık, 2 aylık veya 6 aylık abone olabilirsiniz.

 

“Satın Alma İşlemini Tamamla” ya tıklandığında, kayıtlı ödeme yönteminiz aracılığıyla hesabınıza yansıtılan nihai ücreti (bazı ülkelerde vergiler dahil olabilir) görebilir ve doğrulayabilirsiniz. Twitch Cüzdanınızda Twitch Hediye Kartı Bakiyeniz varsa, bu tutarı twitch.tv web sitesinde yaptığınız alışverişlerde otomatik olarak kullanabilirsiniz.

 

Satın alma işlemi başarılı olduğunda bilgilendirileceksiniz ve ödeme yönteminiz otomatik abonelik yenilemeleri ve ek ödemeler için kaydedilecektir.

 

Kayıtlı ödeme yöntemlerinizi istediğiniz zaman Ödeme Yöntemi sayfasından yönetebilirsiniz. Aktif bir ödeme yöntemine sahip olmak, ek abonelik ödemeleri yaptığınızda ödeme yönteminizi kullanıma sunarak bu işlemleri çok daha hızlı yapmamızı sağlar.


 

Twitch Abonelik İptali Nasıl Yapılır?

 

Twitch abonelik iptali, abonelik türüne göre farklılık gösterir. Ücret ödeme ve kanal çeşitliliğine göre üçe ayrılan abonelikler üzerinden iptal süreçlerinde de farklılıklar olabilir. Twitch abonelik iptali ile ilgili yapılacak işlemleri şöyle sıralayabiliriz:

 
  • Twitch abonelik iptali için Twitch hesabına giriş yapmanız ve sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Üyelik tipine göre sistemde farklı kanallar ve farklı seçenekler bulunmaktadır.
  • Listelenen kanal seçenekleri arasından iptal edilecek kanalın seçilmesi gerekmektedir.
  • Aynı sistemde kanalı iptal etme veya tekrarlayan aboneliği iptal etme seçeneklerinden biri tercih edilebilir.
 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax