Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Twitter İstatistiklerinizi Nasıl Görebilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Twitter günümüzde hem pazarlama hem de gündem açısından aktif olarak kullanılan sosyal mecraların içinde en çok rağbet görenlerden biridir. Twitter analizi herhangi bir sosyal medya pazarlamacısı için güçlü bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Twitter’ı doğru kullanmak, etkileşim almak ve rakiplerinize üstünlük sağlamak için doğru analizlerde bulunmanız gerekmektedir. Yazımızda twitter istatistikleri hakkında çeşitli bilgilere ulaşabilirsiniz.



Twitter İstatistiklerinizi Nasıl Görebilirsiniz?

 

Twitter Analizi Nasıl Yapılır?

 

Hedef kitlenizin ne istediğini öğrenmek Twitter kullanan işletmeler için oldukça önemlidir. Twitter hesabını analiz ederek, sosyal medya pazarlama stratejinizi geliştirmek için Twitter Analytics ile twitter’daki istatistiklerinize ulaşabilirsiniz. Twitter istatistik görme için Twitter Analytics sayesinde tweetlerin etkinliği, etkileşimlerin ölçümü ve tweetlerin nasıl daha başarılı hale getirileceği konuları konusunda bilgi edinilmesi mümkündür. Twitter analizi takipçilerin ilgi alanlarını, konumlarını ve toplumsal ayrıntılarını keşfetmede etkili rol oynamaktadır.

 

Twitter Analytics hem ticari hem de kişisel Twitter hesapları için kullanılır. Twitter analiz programı aşağıdaki konularda bilgi verir;

 
  • Takipçi kazanımı, takipçi kayıpları
  • Etkileşim oranları
  • Retweetler
  • Hangi kaynaktan geldiği
  • Demografik bilgiler
 

İlgili İçerik; Twitter’da Beğeni ve Takipçi Arttırmak İçin 6 İpucu

 

Twitter Analizi Nasıl Yapılır

 

Twitter Analytics’e Nasıl Erişilir?

 

Tweet istatistikleri nedir? dediğimizde Twitter analiz aracı herkese açıktır. Bir şirket, marka veya kişisel olarak tweet atarsanız, tweetleriniz ve takipçileriniz hakkında tam Twitter analizleri alabilirsiniz. Sol kenar çubuğunda, “Diğer” ve ardından “Analytics” e tıklayın.Alternatif olarak, Twitter analizlerinize doğrudan analytics.twitter.com bağlantı üzerinden erişebilirsiniz. Twitter Analytics’e ilk erişildiğinde, tweet'ler için gösterim ve etkileşim verileri çekilir ve çalışmaya başlar.

 

Twitter Analytics'e Nasıl Girilir

 

Analiz Edilmesi Gereken Twitter İstatistikleri Nelerdir?

Twitter’da başarılı sağlamak isteyen işletmelerin takipçisi olması gereken istatistiklere ihtiyaçları vardır. Twitter istatistik araçları kullanarak detaylı istatistiklere ulaşarak hesabınızda maksimum erişim ve etkileşimi sağlayabilirsiniz.

 

Aylık Performansların Genel Analizleri

 

Twitter analizlerinizin ana sayfasında, Twitter hesabınızın 28 günlük özetini ve önceki ayların her birinin özetini alabilirsiniz. Her ay için Twitter performansınıza hızlı bir genel bakış elde ederek artıları ve eksilerini analiz edebilir, gerekli adımları buna göre atabilirsiniz. Aylık özetinizde; en iyi tweet, en çok gösterim alan tweet, en çok bahsedilen tweet, kaç takipçinin geldiği, en iyi medya tweeti, en fazla gösterimi alan fotoğraf veya videolara ulaşabilirsiniz.

 

Twitter Aylık Performans Analizi Nasıl Yapılır

 

Trend Veri İncelemeleri

 

Sosyal medyanın günlük aktivitelerine odaklandığımızda bazen büyük resmi gözden kaçırabiliyoruz. Sosyal medya performansımızın trendlerine bakmak, uzun vadede stratejilerimizin işe yarayıp yaramadığını analiz edebilirsiniz.

 

Takipçilerin İlgi Alanları

 

Twitter istatistikleri size takipçilerinizin en çok ilgi duyduğu 10 ilgi alanını gösterir. "Demografi" veya "Tüketici Davranışı" sekmesine tıklayarak elde edebileceğiniz bilgilere ile hedef kitlenizi daha iyi tanıyabilir ve kampanyalarınızı buna göre uygulayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Twitter Kullanma Kılavuzu

 

Twitter Analizi Takipçi İlgi Alanları

 

Takipçilerinizin Katılım Türü

 

Retweet, beğenme gibi aksiyonları ne derece aldığınız, takipçilerinizin sizinle girdiği etkileşimi analiz ederek bu oranı arttıracak adımlar atabilirsiniz. Bu noktada hangi gönderilerinizin daha fazla beğeni ve retweet aldığına göre gönderilerinizi o yöne kaldırabilirsiniz.

 

Etkileşim Türü ve Oranları

 

En çok hangi gönderilerin ses getirdiğine dair etkileşim oranlarınızı ölçümlemeniz twitter metrikleri arasında önemliler arasında yer almaktadır. Tweeti gören kişilerin yüzde kaçının tweet ile etkileşime girdiğine dair bilgileri içeren bu bilgiler tweetin gördüğü tweet ve erişimi hakkında önemli bilgilere ulaşılmasını sağlayacaktır.

 

Twitter Analizi Etkileşim Türü ve Oranları

 

En İyi Tweetlerin Analizleri

 

Twitter kullanıcıları bazı tweetlerinize daha fazla beğeni ve paylaşım gerçekleştirebilir. Bir sayıda farklı nedenle beğenileri dağıtır ve bunlardan biri bir tweet'te ifade ettiğiniz fikri oldukça beğenmeleri olabilir. Beğenme oranı, en iyi fikirlerin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Sık kullanılanları, kaç kişinin gördüğüne göre en çok beğeniyi alan gönderileri vurgulayarak, gösterim yoluyla ölçer.

 

Tweet Uzunluğu ve Etkileşim

 

İdeal tweet uzunluğuna ilişkin verileri öğrenmek kullanıcılarınızın takibi bırakmaması, beğenilerini arttırması açısından oldukça önemli olmaktadır. 140 karakterlik uzun güncellemeler hedef kitlenizi sıkabilir. Daha çok 50 karakterli tweetleriniz daha çok beğeni almıştır gibi analizler ile ideal tweet uzunluğunuzun kelime aralığına uygun tweetler atabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Twitter'da Mavi Tik Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır? (2023 Yeni)

 

Twitter Analizi Tweet Uzunluğu Ne Kadar Olmalıdır

 

Tweet Erişim Yüzdesi

 

Takipçilerinizin ne kadarına ulaşıyorsunuz? Bu istatistikten elde edilen en iyi çıkarımlardan biri, daha fazla hedef kitleye ulaşmak için tweet'lerinizi yeniden paylaşmanız gerekip gerekmediğini keşfetmeniz olacaktır. Gösterim istatistiklerinizi toplam takipçi sayısına bölerek bu orana ulaşabilirsiniz.

 

Hashtag Karşılaştırması

 

Bir kalıp halinde kullandığınız hashtag’lerin hangisinin daha iyi performans gösterdiğine dair analizler oldukça önemli olmaktadır. En çok performans alan hashtag’e göre yeni hashtag üretimi mümkün olabilir. Fakat az performans gösteren hashtag’leri ayıklayarak en iyi performansı elde edebilirsiniz.

 

Twitter Analizi Hashtag Kullanımı

 

Günün İdeal Saatlerine Göre Gösterimler

 

Gösterimleri en üst düzeye çıkarmak için hedef kitlenizin hangi saatlerde ve hangi günlerde online olduğuna dair analizlere ulaşmak başarıyı arttırmada kilit rol oynamaktadır. Gönderileriniz günün farklı saatlerinde ne kadar beğeniliyor? Bu istatistik, takipçilerinizin gün içinde en çok ne zaman meşgul olduklarını anlamanıza yardımcı olabilir.

 

Twitter Analizlerini İzlemenin Avantajları Nelerdir?

 

Twitter Analytics'i kullanmanın gerek kişisel ya da ticari hesaplar için oldukça avantajlı olmaktadır. 3 İşletmeler için Twitter Analytics'i kullanmak, sosyal medya stratejiniz hakkında veriye dayalı kararlar almada yardımcıdır. Verilerle hareket eden bir twitter kullanıcısı bu sayede daha iyi sonuçlar elde etmeyi sağlar. Öte yandan Twitter kampanyalarını optimize etmede etkili rol oynamaktadır. Aşağıda birkaçına yer verdik.

 

Hedef Kitlenizin Ne İstediğine Dair Bilgiler Edinmek

 

Twitter analizi aracılığıyla takipçilerinizin en çok neye yanıt verdiğini size söyleyecek değerli kitle verilerine ulaşabilirsiniz. Örneğin hedef kitlenizin hangi gün ve saatlerde aktif olduğu, hangi alanlara ilgili duyduğu, hangi gönderilerinizin daha çok beğeni ya da retweet aldığı gibi konular bunlara örnek verilebilir.

 

Twitter Analizi Avantajları Hedef Kitle

 

Hesabın Ne Durumda Olduğu, Büyümenin Ne Yönde Olduğunu Öğrenmek

 

Twitter analizinin sizlere sunduğu matematik ile hesabınızın ne durumda olduğunu, hesap tablolarınızı, aylık takipçi kazancınızı, kaybınızı takip etme fırsatı yakalarsınız. İstatistiklere göre hesabınıza nasıl takipçi geleceği yönünde bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Twitter Gönderileri Hakkında Zamanlama Bilgilerini Öğrenmek

 

Twitter analiz araçları paylaşımlarınız için en uygun zamanı seçmenizde yardımcı olacak verileri sizlere gösterir. Kitlenizin ne zaman online olduğuna ve hangi zaman diliminde online olduğunu gösteren ipuçlarını sizlere verir. Twitter analizi ile tweetlerinizin en fazla etkileşimi ne zaman aldığını görebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Twitter Reklamı Nasıl Verilir?

 

Twitter Analizi Avantajları Gönderiler

 

Kontrol Paneli Sayfası İle Genel İstatistiklere Ulaşmak

 

Twitter istatistik görme Twitter Analytics ile mümkün olmaktadır. Analiz aracı ihtiyacınız olan hap bilgilere kontrol paneli sayfasından rahatlıkla ulaşmanızı sağlamaktadır. Bu verileri etkileşimlerinize göre vermektedir. Gösterilenler arasında; en iyi tweet, en çok bahsedilen tweet, en iyi medya tweeti gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Tweet İstatistiklerini Öğrenmek

 

Ayrıntılı istatistikler ve grafikler içeren tweet etkinliği paneli ile tweetler hakkında detaylı bilgilere ulaşabilmek mümkündür. Tweetlerinizin gösterimlerini ve etkileşim oranlarını görebilirsiniz.

 

Twitter Analizi Avantajları İstatistik Öğrenme

 

Dönüşüm Sayfalarınızdan Dönüşüm Oranlarına Uzanmak

 

"Diğer" sekmesinin altında dönüşüm izleme sayfası bulunur. Bunu kullanmak için önce web sitenizde Twitter dönüşüm izlemeyi kurmanız gerekir. Kurulduktan sonra burada Twitter Reklamları için dönüşüm verilerini görebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax