Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ücretsiz 5 Instagram Hikaye Tasarım Aracı

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Instagram’ın popüler özelliklerinden birisi olan Instagram Hikayeleri, günümüzde birçok kişi ve marka tarafından kullanılıyor. Kişisel kullanımlarda sosyal medya kullanıcıları günlük rutinleri ile ilgili paylaşımlar yaparken ticari kullanımlarda ise markalar ürün, hizmet ve kampanyalarını öne çıkarıyor. Özellikle e-ticaret firmaları Instagram hikayeleri sayesinde hem e-ticaret sitelerine ziyaretçi çekebiliyor hem de satışlarını hızlı bir şekilde arttırıyor.

 

Instagram’da hikâye paylaşmak isteyen kişi ve markaların önem vermesi gereken konuların başında ise tasarım yer alıyor. Çünkü profesyonel bir şekilde tasarlanmış Instagram Hikayesi kullanıcıların daha fazla ilgisini çekiyor. Profesyonel hikâye tasarımı yapmak isteyen işletmeler ve kişiler genellikler ücretsiz instagram hikâye tasarım araçlarını kullanıyor.

 

Instagram’da hikâye paylaşmak isteyen kişiler için hazırladığımız Ücretsiz 5 Instagram Hikâye Tasarım Aracı adlı bu yazımızda sizlere hikâye tasarımı yapabileceğiniz araçlar hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve profesyonel hikayeler tasarlayabilirsiniz.

  

Ücretsiz 5 Instagram Hikaye Tasarım Aracı

 

Instagram Hikayesi Nedir?

 

Instagram hikayesi ya da bilinen bir diğer adı ile Instagram story, kullanıcıların 15 saniyelik paylaşımlar yapabildiği ve paylaşımlarına anket, müzik, soru, gif ekleyebildiği bir instagram özelliğidir. Instagram Story’de yapılan paylaşımlar 24 saat içinde görüntülenebilmektedir ve 24 saat sonra Instagram hikayeleri kaybolmaktadır.

 

Instagram hikayeleri 24 saat sonra kaybolan içerik türlerinden birisi olsa da bu özellik işletmeler için birçok avantaj sağlamaktadır.


İlgili İçerik; Instagram'da Nasıl Para Kazanılır? 



Instagram Hikaye Story Nedir

 

Instagram Story Kullanmanın Avantajları

 

Instagram story özelliği Instagram’ı hem kişisel hem de ticari amaçlarla kullanan kişi ve işletmeler için olduk önemlidir. Çünkü Instagram’da hikâye paylaşımı yapmak sosyal medya kullanıcılarının birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır.

 

Story paylaşımı sayesinde;

 
  • Sosyal medya hesabızın içeriklerini çeşitlendirebilirsiniz.
  • Anket, gif, bana soru sor, müzik, test gibi özellikleri kullanarak sayfanızın etkileşim oranlarını arttırabilirsiniz.
  • Ticari amaçla ile Instagram kullanıyorsanız mağazanızı Instagram ile entegre edebilir ve böylece ürün ve hizmet paylaşımları yapabilirsiniz.
  • Storylerinize link ekleyerek paylaşımlarınızı güçlendirebilir ve e-ticaret sitenize trafik çekebilirsiniz.
  • Instagram Story özelliği sayesinde rakip firmalarınız ile daha kolay rekabete girebilirsiniz.
  • Stor özelliği gönderilerden daha fazla kullanıldığı için Instagram Story sayesinde daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.
 

Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak için profesyonel story tasarım araçlarını kullanabilir ve sayfanız için story tasarımı yapabilirsiniz. Böylece hikayeler özelliğini daha etkili bir biçimde kullanabilir ve amacınıza ulaşabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Instagram Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik İpuçları 



Instagram Hikaye Story Kullanım Avantajları

 

Instagram Hikâye Tasarım Araçları

 

Instagram hikâye tasarımı yapmak isteyen kişilerin profesyonel olarak story tasarımı yapabileceği birçok tasarım aracı bulunmaktadır.

 
  • Canva
  • Insta Size
  • Unfold
  • Artory – Hikâye Yapımcısı
  • Hype Type
 

Profesyonel story tasarımı yapmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından en çok kullanılan tasarım araçlarıdır. Gelin şimdi hep beraber bu araçlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; En İyi 10 Instagram Analiz Aracı

 

Instagram Hikaye Story Tasarım Aracları

 

Canva

 

2013 Yılında Melanie Perkins, Cliff Obrecht ve Cameron Adams tarafından Avustralya’da geliştirilen tasarım aracı olan Canva, sosyal medya tasarımından story tasarımına, sunumdan kartvizite kadar olan tüm ihtiyaçlarını tasarlayabileceğiniz tasarım araçlarından birisidir.

 

Canva üye olarak hem ücretsiz hem de ücretli olarak tasarım yapabileceğiniz bir araçtır ve ücretsiz canva kullanan kişiler de profesyonel tasarımlar yapabilmektedir. Canva’da instagram storysi tasarlamak isteyen kişiler;

 
  • Canva story şablonları
  • Grafik, çerçeve ve emoji gibi bileşenler
  • Metin
  • Fotoğraf ve video
  • Ses
  • Animasyonlar ve geçiş efektleri
 

Gibi Canva özelliklerini kullanarak profesyonel bir şekilde Instagram story tasarımı yapabilmektedir. Canva’da tasarım yaparken araç içerisinde yer alan video ve fotoğrafları kullanabileceğiniz gibi kendi fotoğraf ve videolarınızı da yüklemeniz mümkündür.

 

İlgili İçerik; Canva Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 

Instagram Hikaye Story Tasarım Aracı Cnava

 

Insta Size

 

Ücretsiz 5 Instagram Hikâye Tasarım Aracı içerisinde yer alan bir diğer fotoğraf düzenleme programı ise Insta Size. Insta Size Android ve IOS işletim sistemine sahip akıllı cihazlar üzerinden kullanılabiliyor. Bu program üzerinden fotoğraf ve video düzenlemesi yapılabiliyor.

 
  • Orijinal fotoğraf düzenleme
  • Kare fotoğraf düzenleme
  • Hikâye düzenleme
  • IG Tam
  • Manzara
 

Gibi tasarım ayarları programda bulunan fotoğraf ayarlarıdır. Instagram hikaye tasarımı yapmak isteyen kişiler fotoğraflarını seçtikten sonra hikaye düzenleme şablonu üzerinden tasarımlarını yapmalıdır.

 
  • Arka plan Türleri
  • Efektler
  • Çerçeve
  • Fotoğraf Düzenleme Özellikleri ( Güzellik, Işık vb.)
  • Hareketli Efektler
  • Metin Ekleme Özelliği
  • Izgara Türleri
 

Insta Size kullanarak Instagram hikâye tasarımı yapacak olan kişilerin kullanabileceği başlıca özelliklerdir. Sizler de bu özellikleri kullanarak markanız için profesyonel Instagram hikayeleri oluşturabilir ve böylece işletmenizi takip eden kişilerin ilgisini daha kolay bir şekilde çekebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 5 Adımda Dijital Ortamda İçerik Üretimi

 

Instagram Hikaye Story Tasarım Aracı Insta Size

 

Unfold

 

Ücretsiz 5 Instagram Hikâye Tasarım Aracı arasında yer alan bir diğer tasarım aracı da Unfold’dur. 300’den fazla ödülü bulunan hikâye tasarım aracı olan Unfold, profesyonel hikâye tasarımı yapmak isteyen kişilerin kullanabileceği programlar arasında yer almaktadır.

 

Unfold içerisinde yüzlerce şablon bulunan stil ve yazı tipleri oldukça geliştirilmiş bir tasarım aracıdır. Bunun yanı sıra hikâye tasarımı yaparken kullanabileceğiniz efekt, doku, çıkartma ve arka plan gibi birçok seçeneği de bulunmaktadır.

 

Hem ücretli hem de ücretsiz sürümü bulunan bu programın ücretli sürümünde daha fazla özellik bulunmaktadır. Sizler de Unfold kullanarak instagram hikayelerinizi hızlı bir şekilde tasarlayabilir ve paylaşım butonları sayesinde storylerinizi anında Instagram’da paylaşabilirsiniz.

 

Instagram Hikaye Story Tasarım Aracı Unfold

 

Artory – Hikâye Yapımcısı

 

Google Play ve App Store’da yer alan tasarım araçlarından birisi olan Artory, hikâye yapımcısı adı ile uygulama marketlere yüklenmiştir. Grafik ve Tasarım kategorisinde listelenen bu uygulama sayesinde profesyonel Instagram story tasarımı yapabilmeniz mümkündür. Bu tasarım aracı diğer araçlara göre daha profesyonel bir biçimde oluşturulmuştur.

 

Artory;

 
  • Görsel ve video kullanarak story tasarımı yapmanıza olanak sağlayan bir araçtır.
  • Genellikle Hollowen, Noel, Yılbaşı, Anneler Günü vb. özel günler için story şablonları yaratmaktadır. Böylece özel günlerde hikâye tasarımı yapmanız kolaylaşmaktadır.
  • Özel gün hikâye şablonlarının yanı sıra her zaman kullanabileceğiniz profesyonel görsel ve video şablonları da program içerisinde yer almaktadır.
  • Templateler genellikle farklı paylaşım türlerine hitap ettiği ve profesyonel bir şekilde yaratıldığı için bir template kullanarak hikâye bütünlüğünü sağlamanız mümkündür.
  • Çıkartmaların paylaşımlara yönelik kategorilendirilmesi, yazı tipleri , farklı metin özellikleri profesyonel story tasarımı yapmanızı kolaylaştırmaktadır.
 

Sizler de Instagram story tasarımı yapmak istiyorsanız bu uygulamayı kullanabilir ve uygulama içerisinde yer alan şablonlarla profesyonel tasarımlar yaratabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Post Hazırlama Rehberi, Fikirler ve Faydalı Araçlar

 

Instagram Hikaye Story Tasarım Aracı Artory

 

Hype Type

 

Instagram hikâye tasarımı yaparken IOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanabileceğiz Hype Type etkili hikaye tasarımı yapabilmeniz için birçok özelliği ücretsiz olarak kullanıma sunmaktadır.

 
  • Hikâye Başlığı
  • Müzik
  • Farklı Yazı Fontları
 

Gibi özelliği bulunan bu araç sayesinde hem yeni çektiğiniz fotoğrafları hikayelerinizde kullanabilir hem de telefonunuzda yer alan fotoğraf ve videoları kullanarak Instagram Hikaye Tasarımı yapabilirsiniz. Ücretsiz olarak birçok özelliği bulunan Hpye Type uygulamasından daha fazla yararlanmak isterseniz uygulama içi satın alımlar yapabilir ve yararlanacağınız özellik sayısını geliştirebilirsiniz.

 

Instagram Hikaye Story Tasarım Aracı Hype Type

 

Insta Story Modülü ile E-ticaret Sitenizin Etkinliğini Arttırın

 

Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde yer alan Insta Story Modülünü kullanarak sizler de Instagram hikayelerinizi e-ticaret sitenizin ana sayfasında paylaşabilirsiniz. Böylece hem sosyal medya hesaplarınızı daha kolay bir şekilde tanıtabilir ve müşterilerinize güven verebilirsiniz. Insta Story modülü ile ürün ve hizmetlerinizi ön plana çıkarabilir ve e-ticaret markanızın satışlarını arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax