Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yandex Reklam Modelleri Hakkında Kapsamlı Rehber

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

Arama motorları arasında en çok kullanılanlardan biri olan Yandex; Rusya’nın önde gelen şirketlerinden CompTek tarafından 1997 yılında kurulmuştur. Yandex’in fiili olarak kuruluşu 2000 yılında olmuştur. Rusya kökenli olan Yandex arama motoru olarak Google ile rakiptir ve pazarın liderliğini her ikisi de paylaşmaktadır. İşletmeler için de arama motorlarında görünür olmak rekabet ortamında öne çıkmak için oldukça önemli olmaktadır. Yazımızdan Yandex reklam nasıl verilir ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.



Yandex Reklam Modelleri Hakkında Kapsamlı Rehber

 

Yandex Reklamcılığı Nedir?

 

Yandex Türkiye’de arama motorları sıralamasında en başlarda gelmektedir. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan Yandex’te görünür olmak, Yandex’te reklam vermek isteyen işletmelerin sayısı da oldukça fazladır. Hedef kitlesine her alandan ulaşmak ve rakabette altta kalmak istemeyen işletmeler Yandex direct ile kolaylıkla Yandex reklam verme işlemini gerçekleştirmektedir.

 

Yandex Reklamcılığı Nedir

 

Yandex Direct Nedir?

 

Yandex reklam verme ağı olan Yandex direct ile reklamlarınızı Yandex’te ve Yandex reklam ağında hedef kitlenizin karşısına çıkarabilirsiniz. Özellikle yeni başlayanlar için oldukça kolay bir kullanıma sahip olan Yandex Direct Google ADS şeklinde bir kullanıma sahiptir. Yandex direct ürün veya hizmetlerinize ilgi duyan potansiyel müşterileri çekmenize yardımcı olur. Bir web siteniz olmadığında Sihirbaz’da bir promo sayfası yaratıp reklam oluşturabilirsiniz.

 

Direct, web siteniz veya mobil uygulamanızdaki verileri dikkate alarak, kampanyanız için en uygun ayarları önerir ve reklamların tasarımı için seçenekler sunar. Yandex direct içerik bazlı reklamlarda sadece reklam geçişleri ve sanal kartvizitteki iletişim bilgilerine yapılan tıklamalara, medya reklamlarında ise gösterimlere ödeme yapılır.

 

Yandex Direct Nedir

 

Yandex’e Nasıl Reklam Verilir?

 

Reklam vermek isteyenler için Yandex sitesinde adım adım izlenilecek yollar ifade edilmektedir. Öncelikle yandexe reklam vermek için Yandex üzerinden bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. https://direct.yandex.com.tr/ sayfasına girilerek “hemen başlayın” alanına tıklayarak adım adım Yandex reklam verme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

 

Yandex reklam yayınlama aşamaları;

 
  • Yandex hesap oluşturma
  • Yandex direct sayfasınadan “hemen başlayın” alanına tıklama
  • Reklam metni, bağlantı iletişim bilgileri, anahtar sözcük oluşturma gibi aşamalarla kampanya oluşturma
  • Tıklama başına ücret oluşturma
  • Başka reklamlar ekleme
  • Bütçe planlanması ve düzenlenmesi
  • Siparişi faturalandırma
  • Reklam kontrol ve onay
 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Yandex Reklam Nasıl Verilir

 

Yandex Reklam Fiyatları Nedir?

 

Seçeceğiniz modele, anahtar kelimelere, anahtar kelimenin rekabet gücüne, reklamın sıralamasına göre Yandex reklam ücretleri belirlenmektedir. Fakat alınan geri dönüşlere karşı oldukça makul fiyatlarla yandex reklamları verilmektedir.

 

İlgili İçerik; Google Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?

 

Yandex Reklam Fiyatları Nelerdir

 

Yandex Reklam Modelleri Nedir?

 

Yandex Navigasyon özelinde geliştirilen reklam modelleri ile ,“Yol boyunca akla gelen ilk marka siz olun” sloganıyla navigasyon kullanılırken farklı reklam modelleriyle hedef kitleye ulaşılması hedeflenmektedir. Yandex navigasyon günümüzde 3 milyonu aşkın kullanıcı tasarından tercih edilmektedir. Aşağıda Yandex’in geliştirdiği reklam modelleri hakkında bilgi verdik.

 

Yandex Reklam Modelleri Nedir

 

Custom Category Yandex Reklam Modeli

 

Custom Category reklam modeli ile markanızın görünürlülüğünü artırabilirsiniz. Uygulama her açıldığında logonuz kategoriler kısmında görünür. Logoya tıklanıldığında markanıza ait tüm lokasyonlar logolu pinler şeklinde haritada gösterilir.

 

Yandex Reklam Modelleri Custom Category

 

Zero Speed Banner Yandex Reklam Modeli

 

Zero Speed Banner yoğun trafikte navigasyon ile yol alırken, 0 km’de beklediğiniz anlarda uygulamanızın alt kısmında otomatik olarak belirir. Banner’ı yukarı kaydırdığınızda kampanya mesajı ile karşılaşırsınız. Reklam verenlerin tercihine göre banner alanına “Ara” veya “Haritada Göster” butonları eklenebilir. Navi kullanıcıları bir saat içerisinde sadece bir kez Zero Speed Banner’ı görebilirler.

 

Yandex Reklam Modelleri Zero Speed Banner

 

Cursor Yandex Reklam Modeli

 

Cursor reklam modelinin oyunlaştırma özelliğiyle dikkat çekmektedir. cursor modelinde uygulama içinde yer alan standart “Navi oku” reklam verenin belirlediği 3 boyutlu marka ikonu ile değiştirilir. Kullanıcılar belirlenen marka ikonu ile rotalarını takip ederler. Böylece kullanıcılarda marka algısı oluşturulması hedeflenir.

 

Yandex Reklam Modelleri Cursor

 

Ads On Route Yandex Reklam Modeli

 

Bu reklam modeli ile kullanıcı rota oluşturduğunda, rotadan 5 dakikalık mesafede reklam verenin lokasyonu var ise "Uğra" seçeneği ile marka logosu ekranda belirir.

 

İlgili İçerik; Google Analytics Nedir, Neden Önemli?

 

Yandex Reklam Modelleri And On Route

 

Branded Pop-Up Pins Yandex Reklam Modeli

 

Markanızın sürücülerin rotalarının üzerinde ya da yakınında olduğunu bilgilendiren, etkili bir uygulamadır. Kullanıcı rotasında ilerlerken ortalama 1 veya 2 km yakınında bulunan markanın lokasyonu, otomatik olarak branded pin şeklinde haritada belirir. Pin’in üzerine tıklanıldığında reklam metni ve “git” opsiyonları gösterilir, rota yeniden oluşturulur.

 

Yandex Reklam ModelleriBranded Pop-Up Pins

 

Digital Billboard Yandex Reklam Modeli

 

Lokasyondan bağımsız reklam modeli Digital Billboard ile hedeflemek istediğiniz bölgeyi markanızın lokasyonundan bağımsız olarak seçebilir, en etkili noktalarda reklamınızı gösterebilirsiniz. Digital Billboard’ların görünür olması için kullanıcıların rotasından 50 m - 500 m mesafede bulunması gerekir.

 

İlgili İçerik; Alışveriş Odaklı Google Reklam Modelleri

 

Yandex Reklam Modelleri Digital Billboard

 

Yandex Metrica Nedir?

 

Haritalar ve Navigasyon hizmetleri ile öne çıkmayı başararak e-ticaret sitelerinin hayatını kolaylaştıran Yandex Metrica yeni satış stratejileri belirlenmesine olanak tanımaktadır. Ziyaretçi davranışlarını mükemmel bir şekilde analiz eden Yandex Metrica, Google Analytics'ten daha gelişmiş raporlamalar da sunabilmektedir.

 

Hangi arama terimi ile siteye ulaşıldığına varıncaya kadar birçok kapsamlı raporlamaya Yandex Metrica sayesinde sahip olabilirsiniz. Aşağıda birkaçına yer verdik.

 
  • Yaş aralığı
  • Ülke, il ve ilçe girişleri
  • Kaynak bilgileri
  • Gezilen sayfaları
  • Sitede geçirilen süre
  • Form doldurma ve sipariş tamamlama
  • Hangi tarayıcı ile giriş yapıldığına
  • E-ticaret dönüşüm verilerine
 

İlgili İçerik; Yandex Metrica Hakkında Her Şey!

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax