Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

2019 E-Ticaret İstatistikleri

Güncelleme Tarihi: 17.10.2022

İçindekiler;

E-ticaret, mal ve hizmetlerin üretim, tanıtma, satış, dağıtma ve ödeme işlemlerinin internet üzerinden yapıldığı bir ticaret türüdür. E-ticaret her gün gelişen bir ticaret koludur. E-ticaret’in her gün gelişmesi ve farklı verilerin ortaya çıkması da e-ticaret yapmayı düşünen kişilerin veya e-ticaret yapan firmaların aksiyonlarının değişmesine neden olmaktadır. E-ticaret istatistikleri adlı bu yazımızda e-ticaret bilgi platformu tarafından yayımlanan e-ticaret istatistikleri hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Bu bilgileri göz önünde bulundurarak sizler de bu bilgileri göz önünde bulundurabilir ve aksiyonlarınız için gerekli olan verileri inceleyerek hızlı bir şekilde aksiyon alabilirsiniz.

 

E-ticaret Faaliyetinde Bulunan İşletme Sayısı

 

E-ticaret Faaliyetinde Bulunan İşletme Sayısı

 

 

E-ticaret faaliyetinde bulunan işletme sayıları incelendiğinde ülkemizde 68457 tane işletmenin e-ticaret faaliyeti yürüttüğü görülmektedir. Bu sayılar farklı açılardan değerlendirildiğinde şu tablo ortaya çıkmaktadır.

 

 

 

ETBİS’e Kayıtlı İşletme Sayısı

16202

ETBİS’e Kayıtlı Site Sayısı

21515

Pazaryerlerinde faaliyet gösteren işletme sayısı

57394

Hem kendi sitesinde hem de pazaryerlerinde satış yapan işletme sayısı

5139

 

 

Yukarıdaki tabloyu incelediğimizde genellikle e-ticaret yapan firmaların;

  • Pazaryerlerinde daha fazla faaliyet gösterdiğini söylememiz mümkündür.
  • Ülkemizde bulunan 68457 adet e-ticaret faaliyetleri yürüten firmaların yaklaşık %83’lük bölümünün faaliyetlerini pazaryerlerinde gösterdiğini söylemek mümkündür.
  • Hem kendi sitesinde hem de pazaryerlerinde satış yapan işletme oranı ise %7,506 civarındadır.
  • ETBİS’e kayıtlı olan işletme sayısı ise e-ticaret faaliyetlerine devam eden işletmelerin %23,67’si kadardır.

 

Ülkemizde İllere Göre E-ticaret Faaliyeti Yürüten İşletme Sayısı

 

Ülkemizde İllere Göre E-ticaret Faaliyeti Yürüten İşletme Sayısı

 

 

Ülkemizde e-ticaret faaliyetlerinin genellikle hangi illerimizde daha fazla ön planda olduğunu görmek için ülkemizde illere göre e-ticaret faaliyeti yürüten işletme sayılarını incelemek oldukça önemlidir.

 

İl

İllere göre E-ticaret Faaliyeti Yürüten İşletme Sayısı

İstanbul

31647

Ankara

6328

İzmir

4725

Bursa

2731

Antalya

2473

Konya

1348

Diğer İller

19175

 

 

  • Ülkemizde İllere göre E-ticaret Faaliyeti Yürüten İşletme Sayısı tablosu incelendiğinde yukarıda da görebileceğiniz gibi e-ticaret faaliyeti yürüten işletme sayısının en çok olduğu il İstanbul’dur. İstanbul’da bulunan işletmelerin 31467 tanesi e-ticaret faaliyeti yürütmektedir.
  • E-ticaret faaliyetlerinin en yoğun olduğu ikinci ilimiz ise Ankara’dır. Ankara’da bulunan işletmelerin 6328 tanesi e-ticaret faaliyetlerine devam etmektedir.
  • E-ticaret faaliyetlerinin en yoğun olduğu üçüncü ilimiz ise İzmir’dir. İzmir’de bulunan işletmelerin 4752 tanesi e-ticaret yapmaktadır.
  • Bursa, e-ticaret faaliyetlerinin en yoğun olduğu 4. İlimizdir ve 2731 adet işletme Bursa’da e-ticaret faaliyetlerine devam etmektedir.
  • Ülkemizde e-ticaret faaliyetlerinin en yoğun olduğu 5.ilimiz 2473 işletme ile Antalya iken 6.ilimiz ise 1348 adet işletme ile Konya’dır.
  • Ülkemizde e-ticaret faaliyeti yürüten işletme sayısının 68457 olduğunu göz önünde bulundurursak diğer 75 ilimizde toplam 19175 adet işletenin e-ticaret faaliyetlerine devam ettiğini söylemek mümkündür. Bu illerimizde e-ticaret faaliyeti yürüten işletme sayısının eşit olduğunu düşünürsek de yaklaşık 255 adet işletme diğer geri kalan 75 ilimizin her birine düşen e-ticaret faaliyeti yürüten işletme sayısıdır.

 

Ülkemizde e-ticaret faaliyeti yürüten işletme sayısının 68457 olduğunu göz önünde bulunduralım.

 

  • İstanbul’da e-ticaret faaliyetlerine devam eden işletmeler ülkemizde e-ticaret faaliyetlerine devam eden işletmelerin %46,2’lik bölümünü oluşturmaktadır.
  • Ankara’da e-ticaret yapan işletmeler ülkemizde e-ticaret yapan işletmelerin %9,24’lük bölümünü oluştururken İzmir’de e-ticaret yapan işletmeler ise %6,9’luk bölümünü oluşturmaktadır.
  • Bursa’da e-ticaret yapan işletmeler ülkemizde e-ticaret faaliyetlerine devam eden işletmelerin %3,89’unu, Antalya’da e-ticaret yapan işletmeler %3,61’ini, Konya’da e-ticaret yapan firmalar %1,96’lık bölümünü oluştururken diğer illerimizde bulunan işletmeler ise %28,01’lik bölümünü oluşturmaktadır.

 

E-ticaret Hacminin Aylara Göre Dağılımı (%)

 

E-ticaret Hacminin Aylara Göre Dağılımı

 

Ay

Yüzdelik Dilim %

Ocak

7

Şubat

7

Mart

8

Nisan

8

Mayıs

9

Haziran

8

Temmuz

9

Ağustos

8

Eylül

9

Ekim

9

Kasım

11

Aralık

9

 

2019 yılı e-ticaret sitelerinin yaptığı satışlar göz önünde bulundurulduğunda e-ticaret hacminin aylara göre dağılımıyla ilgili şunları söyleyebiliriz;

  • Ocak ve şubat aylarında %7 olan e-ticaret hacmi bahar aylarında artarak Mart, Nisan aylarında %8, Mayıs ayında ise %9’luk bir yükseliş yaşamıştır.
  • Yaz aylarında Haziran ve Ağustos aylarında %8’e düşen e-ticaret hacmi temmuz ayında yaz aylarının en yüksek seviyesi olan %9’a yükselmiştir.
  • Sonbahar aylarında Eylül, Ekim aylarında %9 olan e-ticaret hacmi Kasım aylarında e-ticaret sitelerinde yapılan indirimler ve kampanyalar ile birlikte %11’e yükselerek 2019 yılının zirvesine ulaşmıştır.
  • Aralık ayında bu indirimlerin etkisinin azalmasıyla %9’luk orana düşüş gerçekleşmiştir.

Aylara göre yapılacak olan değerlendirmede e-ticaret hacminin Kasım ayında en yüksek seviyeye ulaştığını söylemek mümkündür. E-ticaret hacminin en düşük olduğu aylar ise Ocak ve Şubat aylarıdır.

 

Mevsimlere göre yapılacak olan değerlendirmemizde ise e-ticaret hacminin en yüksek olduğu mevsim Sonbahardır. İlkbahar ve Yaz ayları 2.ve 3. Sırada yer alırken e-ticaret hacminin en düşük olduğu mevsimin ise Kış ayları olduğunu söylemek mümkündür.

 

 

E-ticaret Hacminin Haftanın Günlerine Göre Dağılımı

 

E-ticaret Hacminin Haftanın Günlerine Göre Dağılımı

 

 

E-ticaret Hacminin Haftanın günlerine göre dağılım grafiği incelendiğinde şu tablo ortaya çıkmaktadır.

 

Gün

Dağılım

Pazartesi

17,05

Salı

15,95

Çarşamba

15,46

Perşembe

15,47

Cuma

15,12

Cumartesi

11,12

Pazar

9,83

 

 

Yukarıdaki tablo ve grafikte e-ticaret hacminin haftanın ilk günlerinde daha yüksek değerlerde olduğu görülürken haftanın son günleri olan cumartesi ve Pazar günlerinde ise düşüşler olduğu görülmektedir. E-ticaret hacminin giderek düşmesinde ve hafta sonlarında en düşük noktaya gelmesinde ise belirli etkenler bulunmaktadır.

 

  • İnsanların hafta sonu eğlence mekanları, park, bahçe, kafe gibi yerlere çıkma eğiliminin olması.
  • İnternetten alışveriş yapan kişilerin kargo teslimatındaki beklentileri.

Gibi etkenler hafta sonlarında e-ticaret hacminin düşmesine neden olmaktadır.

 

E-ticaret Yoluyla Gerçekleşen Alışverişlerin İllere Göre Dağılımı

E-ticaret Yoluyla Gerçekleşen Alışverişlerin İllere Göre Dağılımı

 

İl

Oran

İstanbul

%36

Ankara

%9

İzmir

%6

Bursa

%4

Antalya

%3

Kocaeli

%2

 

 

E-ticaret yoluyla gerçekleşen alışverişlerin illere göre dağılımı incelendiğinde genellikle

 

  • En çok alışverişin yapıldığı ilin %36’lık oran ile İstanbul olduğunu söylemek mümkündür.
  • Ankara internetten en çok alışveriş yapılan ikinci ilimizdir ve internetten alışveriş yapılma oranı %9’dur.
  • İnternetten en çok alışveriş yapılan üçüncü şehrimiz ise %6’lık oran ile İzmir’dir.
  • İnternetten en çok alışveriş yapılan dördüncü ilimiz %4’lük oranla Bursa, beşinci ilimiz %3’lük oranla Antalya’dır.
  • İllere göre E-ticaret Faaliyeti Yürüten İşletme Sayısında öne çıkmayan bir ilimiz olan Kocaeli ise %2’lik oranla internetten en çok alışveriş yapılan altıncı ilimiz olarak bu tabloda karşımıza çıkmaktadır.

 

E-ticaret Hacminin Ödeme Yöntemlerine Göre Dağılımı

 

E-ticaret Hacminin Ödeme Yöntemlerine Göre Dağılımı

 

 

İnternetten yapılan alışverişlerin hepsinde farklı ödeme yöntemleri kullanılmaktadır. Kişilerin imkanlarına göre seçtiği bu ödeme yöntemleri genellikle Kartlı Ödemeler, Kapıda Ödemeler ve Havale veya EFT ile yapılan ödemelerdir. Gelin hep birlikte bakalım 2019 yılında ne kadar ödeme hangi yöntemle yapılmış.

 

Ödem Türü

Ödeme Miktarı

Ortalama Sepet Tutarı

Kartlı Ödemeler

97,5 milyar

183,04 TL

Kapıda Ödeme

8,9 Milyar

50,71 TL

Havale / EFT Ödemeleri

29,5 milyar

44,90 TL

 

 

Yukarıdaki tabloda görüldüğü üzere 2019 yılında e-ticaret hacmi 136 Milyar TL olarak gerçekleşmiştir. İnternetten yapılan alışverişlerde müşteriler sırasıyla Kartlı Ödemeler, Havale / EFT Ödemeleri ve Kapıda Ödeme seçeneklerini tercih etmiştir.

 

  • 2019 yılında internetten yapılan alışverişlerin 97,5 milyarı Kartlı ödemeler ile yapılmıştır. Bu ödeme yöntemini tercih eden kişilerin sepet oranı 183,04 TL’dir.
  • 2019 yılında internetten yapılan alışverişlerin 29,5 milyarı Havale veya EFT ödemeleri ile gerçekleşmiştir. Havale veya EFT yaparak ödemelerini gerçekleştiren kişilerin ortalama sepet tutarı 44,90 TL’dir.
  • İnternetten yapılan alışverişlerin 8,9 milyarının ödemesi Kapıda Ödeme ile yapılmıştır. Kapıda ödeme yöntemini kullanan kişilerin ortalama sepet tutarı 50,71 TL’dir.

 

2019 yılındaki Türkiye’deki e-ticaret hacminin 136 Milyar TL olduğunu göz önünde bulundurursak;

  • Kartlı ödemeler 2019 yılındaki Türkiye’deki e-ticaret hacminin %71,69’luk bölümünü oluşturmaktadır.
  • Havale ve EFT ödeme yöntemleri ise %21,69’luk bölümünü oluşturmaktadır.
  • Kapıda ödeme yöntemi ise %6,54’lük bölümünü oluşturmaktadır.

 

 

Ödeme Tipine Göre Sipariş Tutarları

 

E-ticaret Hacminin Ödeme Yöntemlerine Göre Dağılımı

Türkiye’de 2019 yılında internetten yapılan alışverişlerde Kartlı ödeme, Havale /EFT , Kapıda ödeme yöntemlerinin kullanılarak verilen siparişlerin sayısı 1,36 milyar adettir.

 

Ödeme Yöntemi

Sipariş Adedi

Kartlı Ödeme

532 milyon

Havale / EFT

657 milyon

Kapıda Ödeme

176 milyon

 

 

Türkiye’de 2019 yılında internetten yapılan alışverişlerde;

  • En çok Havale / EFT yönteminin ödeme olarak kullanıldığı alışverişlerde sipariş verilmiştir. Havale / EFT yöntemi kullanılarak yapılan alışverişlerde 657 milyon adet sipariş verilmiştir.
  • Kartlı ödeme yöntemlerinin kullanıldığı alışverişler ise 2. En çok sipariş adedine sahiptir. Bu ödeme yönteminin kullanıldığı alışverişlerde 532 milyon sipariş verilmiştir.
  • Kapıda ödeme yönteminin kullanıldığı alışverişlerde verilen sipariş sayısı ise 176 milyondur.

 

E-ticaret Hacminin Sektörlere Göre Dağılımı

 

E-ticaret Hacminin Sektörlere Göre Dağılımı

 

Sektör

TUTAR ( Milyar TL)

Havayolu Sektörü

15,3

Giyim, Ayakkabı, Aksesuar

13,8

Beyaz Eşya ve Küçük Ev Aletleri

13,3

Seyahat

9,3

Elektronik

8,5

Yemek

5

 

E-ticaret hacminin sektörlere göre dağılımı göz önünde bulundurulduğunda

  • E-ticaret hacmi en fazla olan sektörün 15,3 Milyar TL ile havayolları sektörü
  • E-ticaret hacmi en fazla olan ikinci sektörün 13,8 Milyar TL ile Giyim, Aksesuar ve Ayakkabı sektörü
  • E-ticaret hacminin en fazla olduğu üçüncü sektörün ise 13,3 Milyar TL ile Beyaz, Eşya ve Küçük ev aletleri sektörü olduğu görülmektedir.
  • 9,3 Milyar TL ile Seyahat sektörü dördüncü sırada, 8,5 Milyar TL ile Elektronik sektörü 5.sırada ve 5 Milyar TL ile de Yemek sektörü altıncı sırada yer almaktadır.

 

2019 yılındaki Türkiye’deki e-ticaret hacminin 136 Milyar TL olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda karşımıza şu tablo çıkmaktadır;

 

Sektör

E-ticaret Hacmi Oranı

Havayolu Sektörü

%11,25

Giyim, Ayakkabı, Aksesuar

%10,14

Beyaz Eşya ve Küçük Ev Aletleri

%9,77

Seyahat

%6,83

Elektronik

%6,25

 

 

2019 yılındaki Türkiye’deki e-ticaret hacminin sektörlere göre oransal dağılımı yukarıdaki tabloda gördüğünüz gibidir.

  • Havayolu Sektörü e-ticaret hacminin %11,25’ini oluştururken giyim, ayakkabı, aksesuar sektörü ise %10,14’ünü oluşturmaktadır.
  • Beyaz Eşya ve Küçük Ev Aletleri 2019 yılı e-ticaret hacminin %9,77’sini, seyahat sektörü %6,83’ünü, elektronik sektörü %6,25’ini ve yemek sektörü ise %3,67’sini oluşturmaktadır.
  • Havayolu sektörü ve seyahat sektörü kapsam dışı bırakıldığında ise 2019 yılı e-ticaret hacmi 111,4 milyar TL olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Sektörlere Göre Ortalama Sepet Tutarı

 

Sektörlere Göre Ortalama Sepet Tutarı

 

Sektör

Sepet Tutarı (TL)

Hava Yolları

874

Seyahat

174

Giyim

160

Elektronik

126

Çiçekçilik

82

Kitap ve Dergi

64

Yemek

34

 

 

2019 yılında e-ticaret hacminin 136 Milyar TL olduğunu söylemiştik. Bu tutar e-ticaret hacmi göz önünde bulundurularak değerlendirildiğinde bu siparişlerdeki ortalama sepet tutarının 99,50 TL olduğunu söylemek mümkündür. Gelin hep beraber sektörlere göre ortalama sepet tutarı ne kadarmış bakalım.

  • Ortalama sepet tutarının en yüksek olduğu sektör 874’liralık tutar ile Havayolları sektörüdür.
  • Ortalama sepet tutarının en yüksek olduğu ikinci sektör 174 TL’lik tutar ile Seyahat, üçüncü sektör ise 160 TL’lik sepet tutarı ile Giyim sektörüdür.
  • Ortalama sepet tutarının en yüksek olduğu dördüncü sektör ise 126 TL’lik ortalama sepet tutarı ile Elektronik sektörüdür.

 

Sizler de bu verileri göz önünde bulundurarak e-ticaret faaliyetlerinize başlamadan önce hangi sektörlerin alışveriş tutarlarının yüksek olduğuna göre e-ticaret faaliyetlerinize başlayabilir veya değişikliklere gidebilirsiniz.

 

 

Sektörlere Göre Taksitli Ödeme Yüzdeleri

 

Sektörlere Göre Taksitli Ödeme Yüzdeleri

 

 

E-ticarette karşımıza çıkan bir başka kavram ise taksitli ödemedir. Hadi gelin hep beraber bakalım sektörlere göre taksitli ödeme oranı nedir? E-ticaret harcamalarında ödemelerin %76’ı peşin ödeme yöntemi kullanılarak yapılırken %24’ü ise taksitli ödeme yöntemi kullanılarak yapılmaktadır.

 

Sektör

Taksitli Ödeme Yüzdesi

Ev Dekorasyonu

%71

Beyaz Eşya

%45

Giyim

%28

Elektronik

%25

Kitap ve Dergi

%6

 

 

Yukarıdaki tablodan da anlayabileceğiniz gibi genellikle ev dekorasyonu ürünlerini internetten alan kişiler taksitli ödeme yöntemlerini kullanmaktadır.

 

  • Ev dekorasyonu ürünleri satın alan kişilerin %71’i ödemelerini taksitli olarak gerçekleştirirken %29’u ise peşin ödeme yöntemini kullanmayı tercih etmektedir.
  • Beyaz Eşya alışverişi yapan kişilerin %45’i taksitli ödeme yöntemini tercih ederken %55’lik bölümü ise peşin ödeme gerçekleştirmektedir.
  • Giyim alışverişi yapanların %72’lik bölümü ödemelerini peşin olarak gerçekleştirirken %28’lik bölümü ise taksitli ödeme yapmaktadır.
  • Elektronik alışverişi yapan kişilerin %25’i taksitli ödeme yapmakta geri kalan %75’lik dilim ise peşin ödeme yöntemini tercih etmektedir.

 

Kartlı Ödemelerde Sipariş Sayısı Yönüyle E-ticaretin Genel Ticarete Oranı

 

Kartlı Ödemelerde Sipariş Sayısı Yönüyle E-ticaretin Genel Ticarete Oranı

 

 

 

Kartlı ödeme yöntemlerinin kullanıldığı sipariş sayıları yönüyle e-ticaretin genel ticarete oranını aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

 

Sektör

Oran (%)

Yazılım

75

Çiçekçilik

62

Havayolları

60

Kitap ve Dergi

51

Beyaz Eşya ve Ev Aletleri

50

Elektronik

43

Seyahat

41

Araç Kiralama

29

Giyim

14

 

 

Kart kullanarak yapılan alışverişlerde;

 

  • Yazılım sektörü ürünleri satın alan kişilerin büyük çoğunluğu e-ticaret firmaları üzerinden alışverişlerini tamamlamaktadır.
  • Çiçekçilik sektörü e-ticaretin genel ticarete oranı en yüksek olan ikinci sektör olarak ve hava yolları sektörü üçüncü sektör olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Giyim sektörü, elektronik, seyahat ve araç kiralama sektörlerinde genel ticaretten yararlanan insan sayısının e-ticaretten yararlanan insan sayısından yüksek olduğunu söylemek mümkündür.

 

Sevgililer Günü, Anneler Günü ve Babalar Gününde E-ticaret Hacminin Mal ve Hizmetlere Göre Dağılımı

 

  • Yukarıdaki tabloda da görebileceğiniz gibi Sevgililer Gününde en çok satılan elektrikli ev aletleri iken en az satılan ise TV ve Ses sistemleridir.
  • Anneler gününde en çok satılan eşyalar TV ve ses sistemleri ilen en az satılan eşyalar mobilyalardır.
  • Babalar gününde en çok satılan eşyalar Tur Paketleri iken en az satılan ise Çiçek ve Çiçek Aranjmanlarıdır.

 

Ürün

Sevgililer Günü

Anneler Günü

Babalar Günü

Elektrikli Ev Aletleri (Buzdolabı, Fırın vs.)

11,40

6,39

6,45

Tur Paketleri

9,90

5,95

8,47

Cep Telefonu

8,46

2,70

2,93

Uçak Biletleri

6,62

3,48

4,46

Çiçek ve Çiçek Aranjmanları

4,19

2,43

0,65

Mobilya

3,23

1,81

2,88

Bilgisayar ve Hizmetleri

3,23

6,16

6,68

TV ve Ses Sistemleri

2,70

10,21

8,69

 

E-ticaret Harcamalarının Yurtiçi ve Yurt Dışı Dağılımları

 

E-ticaret Harcamalarının Yurtiçi ve Yurt Dışı Dağılımları

 

2019 yılında toplam e-ticaret tutarının %85’lik bölümü yurtiçinde yapılan harcamalardan kazanılmıştır. Bu tutarın %9’luk bölümü ise farklı ülkelerde yaşayan kişilerin Türkiye’de bulunan e-ticaret sitelerinden yaptığı harcamalardan oluşmaktadır. 2019 Yılında toplam e-ticaret tutarının %6’lık bölümü ise vatandaşlarımızın yurtdışında bulunan sitelerden yaptığı alışverişlerden oluşmaktadır.

 

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax