Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Aliexpress Dropshipping Rehberi

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

Aliexpress dropshipping yapmak isteyen işletme ve kişilerin yöneldiği platformlar arasında yer alır. E-ticaret sektöründe stoksuz satış yapacak olan işletmeler kendi e-ticaret siteleri üzerinden satış yaptıkları gibi popüler pazaryeri platformlarında da bu iş modeli ile satış yapabilmektedir. Özellikle bu noktada Aliexpress, Çin pazarında aktif bir şekilde kullanılan bir pazaryeri olduğu için ve satıcılar bu platform üzerinden ürün tedariği yapabildiği oldukça çok tercih edilmektedir.

 

Aliexpress’te dropshipping yapanlar Çin’de ve Asya ülkelerinde satış yaptıkları gibi aslında bu platformu Amerika’ya satış yapmak için de kullanmaktadır. Aliexpress’ten ucuz ürün bulan işletmeler toplu bir şekilde alım yaparak satın aldıkları ürünleri Amazon FBA depolarına göndermekte ve Amazon’un sağladığı Fulfillment hizmet ile Amerika pazarında satabilmektedir.

 

Aliexpress Dropshipping Rehberi adlı bu yazımızda stoksuz e-ticaret yapacak olan firmalara Aliexpress üzerinden tedarikçi bulma, ürün depolama ve müşteriye teslimat konuları hakkında bilgi vereceğiz.

 

Okumanızı Öneririz Aliexpress'te Satıcı Olmak İçin Bilmeniz Gerekenler

 

Aliexpress ile Dropshipping Nasıl Yapılır?


Aliexpress ile Dropshipping Nasıl Yapılır
 

Aliexpress’te Dropshipping Yapmak için belirli çalışmalar yapmanız gerekmektedir. Bunlar satış öncesi süreçleri ve satış sonrası süreçleri de kapsamaktadır. Bunlar:

 
  • Ürün Seçimi
  • Hedef Kitle Seçimi
  • Tedarikçi Anlaşması
  • Ürünlerinizi Satacağınız Kanallara Karar Verin
  • Sanal Pos Anlaşması Yapın
  • Markanızı Pazarlayın
 

Aliexpress’te ürün ve tedarikçi bulan işletmeler e-ticaret siteleri ya da pazaryerlerinde bulunan mağazaları üzerinden sipariş almakta ve sattıkları ürünleri Aliexpress’te tedarikçi olan kişiler üzerinden müşterilerine göndermektedir. Satıştan sonraki kargo süreçleri her zaman tedarikçiler tarafından yürütülmektedir.

 

Ürün Seçimi Yapın


Aliexpress Dropshipping Center
 

Aliexpress üzerinde satışa sunulan milyonlarca ürün bulunur. Her zaman ürünlerin satışını yapan tedarikçiler farklılık gösterir. Bu noktada işletmelerin ürün seçimi yapması oldukça önemlidir. Ürün seçimi yaptıktan sonra da özellikle tedarikçinin dropshipping yapıp yapmamaya izin vermesine önem vermeniz gerekir.

 

Aliexpress’ten ürün seçerken özellikle Aliexpress’te en çok satılan ürünlere yönelebileceğiniz gibi hedef pazar ülkenizde talep gören ürünlere de yönelebilirsiniz. Bunun yanı sıra maliyetleri az olan ürünleri de araştırabilir ve böylece karlılığınızı artırabilirsiniz.

 

Özellikle Aliexpress dropshipping süreçlerinde problem yaşamamak için ürün araştırması yaparken arama çubuğunda Aliexpress Dropshipping Center gibi kelimeler ile arama yapabilir ve böylece dropshipping yapılabilecek ürünlere kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Satacağınız ürünleri seçerken sahte ürün mü değil mi sorularına yanıt arayabilir, ürünlerinizin sertifikalarını inceleyebilir ve böylece doğru ürün seçimi yapabilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz Aliexpress'te En Çok Satan Ürünler Listesi

 

Tedarikçi Araştırması Yapın

 

Aliexpress’ten ürün tedariği ya da toptan mal alışı yapacak kişi ve işletmelerin beraber çalışabileceği birçok tedarikçi bulunmaktadır. Fakat dropshippingde satış sonrası süreçlerin tamamı tedarikçiler tarafından yürütüldüğü için belirli şeyleri göz önünde bulundurarak tedarikçi seçimi yapılması gerekir.

 
  • Tedarikçinizin hedef pazar ülkelerinize gönderim yapıp yapmadığına önem verin.
  • Aliexpress dropshipping hizmeti veren tedarikçilerin ürünlerini inceleyin, ürün fiyatları, kargo süreçleri vb. konulara önem verin.
  • Tedarikçinin daha önce çalıştığı kişilerin yaptığı yorumları okuyun ve puanı yüksek olan kişiler ile iş birliği yapmaya özen gösterin.
  • Bir marka adı bulunuyorsa tedarikçiden alım yapmadan önce ilgili referans ile iletişime geçin ve tedarikçinin çalışma süreçleri hakkında bilgi alın.
  • Tedarikçiden sipariş verin ve siparişinizin size kaç günde ulaşacağına dikkat edin.
 

Tedarikçiler ile aranızda bir dil engeli olup olmadığına önem de vererek Aliexpress dropshipping tedarikçileri arasından birini seçebilir ve böylece stoksuz e-ticaret yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Ürünlerinizi Satacağınız Kanallara Karar Verin


Aliexpress’ten dropshipping yapmak
 

Aliexpress’ten dropshipping yapmak için hedef pazar ülkenizi, satacağınız ürünleri, tedarikçi anlaşması gibi süreçleri tamamladıktan sonra ürün satışı yapacağınız kanallara da karar vermeniz gerekmektedir.

 

Kişi ve işletmeler Aliexpress’ten tedarik ettikleri ürünleri e-ticaret siteleri ya da pazaryeri platformları üzerinden satışa sunarak stoksuz e-ticaret yapabilmektedir.

 

E-ticaret sitesi markaların kendilerine ait bir sanal mağaza kurarak satış yaptığı yöntemdir. Pazaryeri platformları ise Amazon, ETSY, Ebay gibi platformlardır. Markalar burada kendilerine mağaza açarak ilgili pazaryerinin çatışı altında satış yapmaktadır.

 

Dropshipping’de kargo süreçleri uzun sürebileceği için Aliexpress’ten Dropshipping yapacak olan firmaların ya kendilerine ait bir e-ticaret sitesi kurması ya da kargo kuralları katı olmayan pazaryeri platformlarına yönelmesi gerekmektedir.

 

Sanal Pos Anlaşmanızı Yapın

 

Kendi e-ticaret siteniz üzerinden satış yapacaksanız sanal pos anlaşması da yapmanız gerekir. Sanal pos anlaşmanızı bankalar ya da ödeme sistemlerinden teklif alarak yapabilirsiniz. Çalışacağınız firmayı seçerken de taksit avantajları, sanal pos komisyon oranları vb. konuları göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz.

 

Pazarlama Çalışmaları Yapın

 

Aliexpress’ten dropshipping yapmak için e-ticaret sitesi kurarak hareket edecekseniz pazarlama çalışmalarına da önem vermeniz gerektiğini unutmamalısınız. Bu noktada işletmeniz için bir dijital pazarlama stratejisi oluşturabilir, sosyal medya, Influencer marketing, Afilliate marketing, sms ve e-mail pazarlaması gibi yöntemler ile hedef kitlenize ulaşarak satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Aliexpress ile Dropshipping Yapmanın Avantajları



 

Aliexpress ile dropshipping yapmak markaların ürün stoklama, kargo vb. operasyonel süreçlerdeki yoğunluğunu azaltırken birçok avantaj da sunmaktadır.

 
  • Aliexpress’te dropshipping ile satabileceğiniz birçok uygun ürün bulunmaktadır.
  • Kargo süreçleri tedarikçiler tarafından yönetildiği için markaların zaman kaybı azalmaktadır.
  • Aliexpres ile dropshipping yaparken fazla sermayeye ihtiyacınız yoktur.
  • Profesyonel bir şekilde hizmet veren birçok tedarikçi bulunmaktadır.
  • İşletmeler ürün fotoğrafı çekme, ürün açıklaması girme gibi iş yükleri için zaman harcamamaktadır.
  • Ürün stoğu yapmadığınız için riskiniz oldukça azdır.
  • Kendi kâr marjınızı belirleyebilir ve satış yapabilirsiniz.
 

Aliexpress’ten Amazon’a Ürün Göndermek

 

Amazon’un sağladı FBA hizmeti Aliexpress ile Drosphipping yapmak için oldukça uygundur. Genellikle Amerika’da satış yapacak olan kişi ve işletmeler ürünlerini uygun fiyatlar ile Aliexpress’ten tedarik etmekte ve ardından tedarikçilerinden bu ürünleri Amazon depolarına göndermesini istemektedir.

 

Amazon dropshipping yapmak isteyen her marka için operasyonel süreçleri kendi yönetir. Bu da Çin’den ürün alıp Amerika’da ürün satışı yapmak isteyen markaların stoksuz e-ticaret yapma süreçlerini hızlandırmaktadır.

 

Sizler de Aliexpress üzerinden ürün tedarik edebilir ve bu ürünleri Amazon depolarına kargolayarak Amazon üzerinden satış yapabilirsiniz fakat bu noktada Amazon’da mağaza açmaya ve Amazon’da Satış kurallarına uygun bir şekilde satış yapmaya özen göstermeniz gerektiğini unutmamanız gerekmektedir.

 

Okumanızı Öneririz Amazon Amerika'da En Çok Satılan Ürünler

 

Aliexpress Dropshipping Süreçleri Nasıl İşlemektedir?


Aliexpress Dropshipping Süreçleri Nasıl İşlemektedir?
 

Aliexpress üzerinden dropshipping yapacak markaların süreçleri oldukça kolaydır. Markalar birkaç basit adım ile stoksuz e-ticaret yapabilmektedir.

 
  • Hedef Pazar seçimi yapılır.
  • Satılacak ürün ve hizmetler belirlenir.
  • Tedarikçi anlaşması yapılır.
  • Tedarikçiden alınacak ürünler e-ticaret sitelerine ya da pazaryeri mağazalarına yüklenir.
  • Markalar ürün ve hizmetlerini hedef kitlelerine ulaştırmak için pazarlama çalışmaları yapar.
  • Tüketiciler ürünü satın alır.
  • Droshipping yapan marka satılan ürünün ödemesini tedarikçisine yapar.
  • Tedarikçi ürünü müşterinin teslimat adresine gönderir.
 

Aliexpress dropshipping sürecinde işletmeler ürün fiyatlandırmalarını tedarikçilerinden satın aldıkları fiyatların üzerinde belirlemektedir. Ürünlerin satış fiyatları her zaman markaların kâr marjına göre belirlenmelidir.

 

Aliexpress’ten Türkiye’ye Dropshipping Yapılır mı?

 

Aliexpress’ten Türkiye’ye ürün satmak markanızın müşteri memnuniyetini olumsuz etkileyebilir. Genellikle ülkemizde yer alan pazaryeri platformlarının kargo kuralları belli olduğu için ve Aliexpress’ten alacağınız ürünler 15-30 gün içinde teslim edileceği için termin süresine uymamaktan mağazanız kapatılabilir.

 

Bu nedenle Aliexpress’ten toptan ürün satın almak ve kendi e-ticaret siteniz üzerinden satış yapmak daha mantıklı bir iş modelidir.

 

Ticimax ile Dropshipping Yapın

 

Dropshipping ile e-ticaret yapmak istiyorsanız sizler Ticimax e-ticaret altyapısıyla sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret altyapısında yer alan XML Tedarikçi entegrasyonları ile e-ticaret sitenizin ürün çeşitliliğini artırabilir, çok yönlü pazaryeri entegrasyonu ile ürün ve hizmetlerinizi istediğiniz pazaryerine aktarabilir ve çok kanallı satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax