Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Arabistan'a Satış Yapmak: Arabistan'a Nasıl Satış Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

Yurt dışına satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin son dönemdeki ilgi duyduğu konulardan birisi Arabistan’a satış yapmaktır. Arabistan’da kullanılan para birimi olan Arabistan Riyali’nin değerli olması ve Arabistan’ın internetten alışverişlere olan ilginin artması markaların internetten satış yapacakları pazar ülkesi seçiminde Arabistan’a yönelmesini sağlamıştır.

 

Arabistan’a ürün satışı yapacak olan işletmeler ürün bulma, şirket kurma, e-ihracat sitesi kurulumu, sanal pos ve kargo entegrasyonu gibi çalışmaların ardından sanal mağazalarını açabilmekte ve ülkedeki hedef kitlelerine ulaşarak satış yapmaya başlayabilmektedir.

 

Arabistan’a ürün satmak isteyen her kişi ve işletmenin sanal mağaza kurma sürecinde ise birçok unsura dikkat etmesi ve profesyonel bir şekilde e-ihracata başlaması gerekir.

 

Arabistan'a Satış Yapmak: Arabistan’a Nasıl Satış Yapılır adlı bu yazımızda sizlere adım adım Arabistan’a satış hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konu hakkında detayları öğrenebilirsiniz.

 

Arabistan'a satış yapmak
 


İlginizi Çekebilir: Dubaiye Satış Yapmak

 

Suudi Arabistan

 

Suudi Arabistan ya da bilinen adıyla Suudi Arabistan Krallığı, Arap Yarımadası’nda yer alan bir ülkedir. Arap Yarım Adası’nın en büyük ülkesi olan Suudi Arabistan, jeopolitik konumu gereği birçok ülke ile komşudur.

 

Ülkenin kuzeybatısında Ürdün, kuzeyinde ve kuzeydoğusunda Irak, doğusunda Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar, güneydoğusunda Umman ve güneyinde ise Yemen yer alır. Ülkede yaşayan kişilerin %90’ı Arap iken %10’luk bölümü ise Afro-Arap’tır. Arabistan’da para birimi olarak Arabistan Riyali kullanılmaktadır ve ülkenin nüfusu 35 milyona yakındır.

 

Arabistan’a Nasıl Satış Yapılır?

 

Arabistan’a satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin belirli çalışmalar yapması gerekir. Arabistan’a satış yapmak için şu çalışmaları yapabilirsiniz:

 
  • İş Planınızı Oluşturun
  • Satacağınız Ürünleri Bulun
  • Şirket Kuruluşu Gerçekleştirin
  • Ürünlerinizi Tedarik Edin
  • E-ihracat Sitenizi Kurun ve Tasarlayın
  • Sanal Pos ve Kargo Anlaşması Yapın
  • Ürünlerinizi Pazarlayın
 

İlgili çalışmaları titiz bir şekilde tamamladıktan sonra sizler de Arabistan’a satış sitenizi kurabilir ve ürünlerinizi satmaya başlayabilirsiniz.

 

 Arabistan’a Nasıl Satış Yapılır?

Arabistan’da En Çok Satılan Ürünler

 

E-ihracat yapacak markaların hedef pazar ülkelerine göre satışını yapacağı ürün ve hizmetler farklılık gösterir. Çünkü bir ülkede ihtiyaç duyulan ürünlere diğer bir ülkede ihtiyaç duyulmayabilir.

 
  • Hazır Giyim Ürünleri
  • Elektrik ve Elektronik Eşyaları
  • Kıymetli Taş ve Mücevherler
  • Kozmetik Ürünleri
  • Eve ve Mutfak Eşyaları
  • Ayakkabı ve Çanta
  • Aksesuar
 

Ürün gruplarına Arabistan’da olan ihtiyaç ve eğilim oldukça fazladır. Sizler de Arabistan’a satış yapmak istiyorsanız bu ürün gruplarını inceleyebilir ya da yapacağınız diğer araştırmalarla ürünlerinizi belirleyebilirsiniz.

 

İş Planınızı Oluşturun

 

Arabistan’a ürün satmak istiyorsanız bir iş planı dahilinde hareket etmeniz işinizin önündeki riskleri tespit etmenize olanak sağlayacak ve planlı bir şekilde hareket etmenize yardımcı olacaktır. Bu noktada satış yapmaya başlamadan önce bir iş planı oluşturmanız oldukça önemlidir.

 

İş planınızı oluştururken de pazar ülkenize yönelik çalışmalar yapabilir, satacağınız ürün ve hizmetleri belirleyebilir, hedef kitlenizi ve rakiplerinizi inceleyebilir ve kendi stratejinizi oluşturabilirsiniz. Bu süreçte rakiplerinizin güçlü ve zayıf yönleri hakkında araştırma yaparak onları daha yakından tanıyabilir ve stratejinizi geliştirebilirsiniz.

 

İş Planınızı Oluşturun

 

İlginizi Çekebilir: Dubai'de Şirket Nasıl Kurulur

 

Satacağınız Ürünlere Karar Verin

 

Arabistan’a ürün satışı yapmak isteyen markalar çoğu zaman ülkedeki en çok rağbet gören ürünlere yöneliyor olsa da aslına bakıldığında ülkenin farklı bölgelerinde olan ihtiyaçlar birbirinden farklılaşabilir.

 

Bu nedenle Arabistan’a satılacak ürünler hakkında araştırma yapmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak satacakları ürün ve hizmetlere karar vermesi gerekir. Bu çalışmayı yaparken de hedef pazar araştırması yapabilir, lokal bazlı araştırmalar sayesinde bölgesel ihtiyaçları tespit edebilirsiniz. Böylece bu ürünlere yönelebilir ve satışını yaparak gelir elde edebilirsiniz.

 

Şirket Kuruluşu Gerçekleştirin

 

Arabistan’a ürün satışı yaparken ticari faaliyetlerinizi bir şirket çatısı altında sürdürmeniz oldukça önemli. Çünkü ülkemizden yurt dışına yapılan satışlarda markaların fatura kesme zorunluluğu ve devlete vergi ödeme gerekliliği bulunur. Bu nedenle de Arabistan’a satış yapmak için şirket kurmanız gerekir.

 

Şirket kuruluşu gerçekleştirecek olan işletmeler şahıs şirketi, anonim şirket ve limited şirket türlerinden birisin seçerek işlemlerini tamamlayabilir. Şirket kuruluşu esnasında ise işletmeler çoğu zaman şirketler hakkında araştırma yapar ve avantajlarını göz önünde bulundurarak kuracakları şirket türlerine karar verir. Bu süreçte şirket için gerekli olan sermaye de işletmeler için önemlidir.

 

E-ihracat Sitenizi Açın ve Tasarlayın

 

Arabistan’a satış yapmak için bir e-ihracat siteniz olması gerekir. E-ihracat sitesi kurulumu yaparken de bütçenizi düşünerek hazır e-ihracat alt yapılarına yönelmeniz önemlidir. Çünkü hazır bir e-ihracat alt yapısı ihtiyaç duyacağınız tüm modül ve özellikleri barındırır. Böylece Arabistan’a satış yapmak isteyen markalar ürün ve hizmetlerini hedef kitlesine ulaştırarak satışlarını artırabilir.

 

Siz de bu noktada Arabistan’a satış sitenizi kurmak ve tasarlamak istiyorsanız yurt dışı pazaryeri entegrasyonları, ülke özelinde ana sayfa yayınlama, çoklu dil ve çoklu para birimi, yurt dışı kargo entegrasyonu, ülkeye göre ödeme sistemi, lokasyon bazlı ziyaretçi tanıma gibi e-ihracat özelliklerinin yanı sıra birçok dijital pazarlama ve tasarım seçeneği bulunan Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: E-ihracat Nedir

 

Sanal Pos ve Kargo Anlaşması Yapın

 

Arabistan’a ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmeler e-ihracat sitelerini açtıktan, tasarladıktan ve ürün fiyatlarını belirledikten sonra belirli anlaşmalar yapmalıdır. Bu anlaşmalardan en önemlileri sanal pos ve kargo anlaşmalarıdır.

 

Sanal pos anlaşması bir e-ihracat sitesinin kredi ve banka kartı ile güvenilir bir şekilde ödeme almasını sağlayan anlaşmadır. Genellikle sanal pos anlaşması yapacak olan e-ihracat firmaları bu süreçte ülkeye göre ödeme sistemlerini tercih edebilecekleri gibi sanal pos firmaları ile de çalışma yapabilmektedir.

 

Sanal pos anlaşması sürecinde Arabistan’a satış yapacak olan markalar birkaç sanal pos firmasından teklif almakta ve en uygun komisyon oranı, ödeme günleri gibi önemli unsurları göz önünde bulundurarak çalışacakları firmalara karar vermektedir.

 

Kargo anlaşmasıysa da markaların ürün ve hizmetlerini uygun fiyatlar ile Arabistan’a gönderebileceği anlaşma türüdür. Bu süreçte kargo anlaşması yaparken işletmeler yine sanal pos anlaşmasındaki gibi birden fazla firmadan teklif almakta ve ardından desi bazlı gönderim ücretlerini, sigortalı gönderimi ve adrese teslimat hizmetini göz önünde bulundurarak seçim yapmaktadır. Sizler de bu unsurları göz önünde bulundurarak sanal pos ve kargo anlaşması yapabilirsiniz.

 

 Sanal Pos ve Kargo Anlaşması Yapın
 


İlginizi Çekebilir: Kurumsal E-posta Nedir?

 

Ürün ve Hizmetlerinizi Pazarlayın

 

E-ihracat sitenizi açtıktan ve tasarımı yaptıktan sonra hedef kitlenize ulaşmanız gerekir. Bu süreçte de birçok çalışma yapmayı tercih edebilirsiniz. Arama motoru optimizasyonu, sosyal medya pazarlaması, e-mail marketing, sms pazarlaması, Afilliate marketing ya da ınfluencer marketing gibi pazarlama çalışmaları ile hedef kitlenize ulaşabilir, Arabistan’da yaşayan kişilere ürün ve hizmetlerinizi tanıtarak satış yapabilirsiniz. Bu süreçte ise dijital pazarlama kampanyalarınızı planlarken rakip analizine önem vererek rekabet avantajı sağlayabilirsiniz.

 

Ticimax ile Arabistan’a Satış Yapın

 

Arabistan’a ürün satışı yapmak için ihtiyaç duyacağınız sanal mağazanızı Ticimax ile hayata geçirin. Ticimax e-ihracat çözümlerinde yer alan gelişmiş özellikler ve modüller sayesinde ürün ve hizmetlerinizi Arabistan pazarına daha kolay bir şekilde ulaştırın ve anında internetten satış yapmaya başlayın.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticaret paketleri arasından seçim yaparak internetten satışa başlayabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax