Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dubaiye Satış Yapmak: Dubai'ye Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 22.01.2024

İçindekiler;

Dubai’ye satış yapmak isteyen kişi ve işletme sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Dubai’ye satış yapan markalar hem döviz geliri elde etmekte hem de belirli hibe ve desteklerden yararlanmaktadır. Bunun yanı sıra Dubai refah seviyesi yüksek olan bir ülke olduğu için de burada yaşayan kişiler perakende ve e-ticaret alışverişlerini yoğun bir şekilde yapmaktadır.

 

Dubai’de yaşayan kişilerin alışveriş yapmayı sevmesinden kaynaklı olarak da günümüzde birçok kişi Dubai’ye satış yapmayı düşünmektedir. Dubai’ye satış yapmak için ise belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmeniz ve tamamlamanız gereken adımlar bulunmaktadır.

 

Dubai’ye Satış Yapmak: Dubai’ye Ürün Nasıl Satılır adlı bu yazımızda Dubai’ye e-ihracat yapmak için yapmanız gerekenler hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Dubai’ye nasıl satış yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

Dubai’ye E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

Dubai’ye e-ihracat yaparken tercih edebileceğiniz birçok satış yöntemi bulunmaktadır. E-ihracat sitesi üzerinden ürün satışı, sosyal medyadan satış ya da e-ihracat pazaryerlerinden ürün satmak bu noktada tercih edebileceğiniz yöntemler arasında yer alır.

 

Genellikle Dubai’de marka kurmak ve işini geliştirmek isteyen kişi ve işletmeler çoğu zaman kendilerine ait bir e-ihracat sitesi kurarak satış yapmayı tercih etmektedir. Bu süreçte de markalar e-ihracat yaparken belirli süreçlere dikkat ederek hareket etmelidir.

 

Dubai’ye E-ihracat Süreci

 

 

Dubai’ye ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin belirli süreçleri göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekiyor.

 
  • Satacağınız ürün ve hizmetleri belirleyin
  • Şirket kuruluşu yapın
  • E-ihracat sitenizi kurun
  • Ürünleriniz için gerekli olan belgeleri hazırlayın
  • Gümrük ve sevkiyat süreçlerinizi yönetin.
 

Dubai’ye ürün satma sürecinizi bunları göz önünde bulundurarak planlayabilir ve böylece profesyonel bir şekilde e-ihracat yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Dubai’ye Satacağınız Ürünleri Belirleyin

 

Dubai’ye ürün satışı yapacak olan kişi ve işletmelerin ilk olarak satacakları ürün ve hizmetleri belirlemesi gerekiyor. Çünkü pazarda talebin fazla olduğu ürünlere yönelmek markaların satışlarının artmasına fayda sağlıyor. Dubai’ye satılacak ürünleri belirlerken de e-ticaret ve e-ihracat istatistiklerini, Dubai’de yaşayan kişilerin alışveriş eğilimlerini göz önünde bulundurarak hareket etmeniz gerekiyor. Özellikle satacağınız ürünleri belirlerken Dubai’de satışı yasaklı olan ürünlerden de uzak durmanız gerekiyor. Aksi takdirde bu ürünleri satmayı denediğinizde ürünler gümrük süreçlerini geçemiyor ve bu da alışveriş yapan kişilerin ürünlerine erişmelerini engelliyor.

 

Okumanızı Öneririz: Kuveyt'e E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

Dubai’de En Çok Satılan Ürünler


 
 

Dubai’ye ürün satarken Türkiye’den Dubai’ye en çok ihraç edilen ürünlere yönelebilirsiniz. Böylece risksiz bir şekilde ürünlerinizin satışını yapabilirsiniz. Dubai’ye en çok ihraç ettiğimiz ürünler şunlardır:

 
  • Deniz ürünleri
  • Kozmetik ürünler
  • Türk Kahvesi
  • İşlenmiş taşlar
  • Dokunmuş halı
  • Ev ve dekorasyon ürünleri
  • Tekstil ve giyim ürünleri
  • Elektrikli ev aletleri
  • Ev ve mobilya ürünleri
  • Değerli taşlar
  • Parfüm
  • Motorlu Taşıt
  • Evcil Hayvan ürünleri
 

Okumanızı Öneririz: İnternette En Çok Satılan Ürünler

 

Dubai’de Satışı Yasak Olan Ürünler

 

Dubai’ye ürün satışı yaparken satışı yasaklı olan ürünlerden de uzak durmanız gerekir. Çünkü Dubai’ye bu ürünlerin girişi yasaktır ve gümrük süreçlerinde ürünlerin girişi engelleneceği için yürüttüğünüz lojistik süreçler başarısız olacaktır.

 
  • Tütün Ürünleri
  • Haşhaş
  • Afyon
  • Silah ve ateşli silahlar
  • Orman ağacı tohumları
 

Gibi ürünlerin ülkeye girişi yasaklıdır. Bu nedenle Dubai’ye ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin bu ürünleri satmaması gerekmektedir.

 

Okumanızı Öneririz: Hindistan’a E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

Şirket Kuruluşu Yapın



 

Şirket kuruluşu yapmak da Dubai’de ürün satışı yapmak isteyenlerin tamamlaması gereken bir diğer adımdır. Çünkü ülkemizde E-ihracat yapacak markaların faturalı bir şekilde ürün satması gerekmektedir. Bununla beraber e-ihracat süreçlerinde de gümrük işlemlerinin yürümesi için şirket kuruluşu yapılması gerekmektedir.

   

E-ihracat yapacak markaların kurabileceği şirket türleri arasında yer alır fakat bu şirket türleri birbirine göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle kuracağınız şirket türüne karar verirken öncelikle bir araştırma yapabilir ve hangi şirket türünün size uygun olacağına karar vererek hareket edebilirsiniz.

 

E-ihracat Sitenizi Kurun

 


Dubai’ye satacağınız ürünleri listelemek için online bir alışveriş sitesine de ihtiyacınız bulunur. Bu süreçte markalar genellikle kendilerine ait bir e-ihracat sitesi açar. Çünkü e-ihracat sitesi açan işletmeler hem kendilerine ait bir marka yaratabilmekte hem de daha fazla kazanç sağlamaktadır.

 

E-İhracat Sitesi kurma sürecinde de markaların belirli özellikleri göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekir.

 
  • Çoklu dil özelliği
  • Çoklu para birimi
  • Bölgesel satış modülü
  • Yurtdışı pazaryeri entegrasyonları
  • Lokasyon bazlı fiyatlandırma ve ziyaretçi tanıma
  • Yurtdışı kargo entegrasyonları
 

Gibi özellikle Dubai’ye satış sitelerinde yer alması gereken başlıca özelliklerdir. Sizler de e-ihracat sitenizi Ticimax ile hayata geçirebilir ve böylece istediğiniz her özelliğe ulaşabilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikler ile ürün ve hizmetlerinizi daha kolay bir şekilde hayata geçirebilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Sanal Pos Anlaşması Yapın

 

E-ihracat sitenizi kurduktan ve satışa hazır hale getirdikten sonra yapmanız gereken bir diğer çalışma da sanal pos anlaşması yapmak olmalıdır. Sanal pos anlaşması yaparken de komisyon oranları, ödeme günleri, taksit avantajları vb. özellikleri göz önünde bulundurarak hareket etmeniz gerekmektedir.

Özellikle burada satış yapacağınız ülkede aktif olan ödeme sistemleri ve ödeme yöntemlerini de sitenizde barındırmanız tüketicilerin kolay ödeme yapmasını sağlayacaktır. Sizler de Ticimax ile Dubai’ye satış sitenizi kurabilir ve böylece anında sanal pos alabilirken Dubai’de kullanılan ödeme sistemlerini de sitenize entegre ederek satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Kargo Anlaşmanızı Yapın



 

E-ihracat sitenizi kurduktan sanal pos anlaşmanızı yaptıktan sonra Dubai’ye sattığınız ürün ve hizmetleri daha kolay ulaştırmak için kargo anlaşması da yapmanız gerekir. Kargo anlaşması markaların uygun fiyatlarla kargo gönderimi yapmalarını sağlayan anlaşmalara verilen isimdir.

 

Dubai’ye kargo anlaşması yaparken de önem vermeniz gereken en önemli nokta çalıştığınız kargo firmasının ülkeye teslimat yapıp yapmadığıdır. Bununla beraber desi bazlı gönderim ücretleri, teslimat süresi, sigortalı gönderim seçenekleri, etbg düzenlemesi gibi konuları da göz önünde bulundurarak kargo anlaşmanızı yapabilirsiniz.

 

Hemen İnceleyin:Kargo İş Ortaklarımız

 

Hemen İnceleyin:Ödeme Sistemleri

 

Okumanızı Öneririz: Hindistan’a E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

Ticimax ile Dubai’ye satış sitenizi kurarak Ticimax’lılara özel kargo fiyatlarından yararlanabilir ve uygun fiyatlar ile ülkeye gönderim sağlayabilirsiniz.

 

Markanızı, Ürün ve Hizmetlerinizi Pazarlayın

 

Dubai’deki hedef kitlenize ulaşmak markanızı, ürün ve hizmetlerinizi tanıtmak için önem vermeniz gereken çalışmalardan birisi de pazarlamadır. Bu süreçte ülkede yaşayan kişileri ve onların alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak pazarlama stratejinizi belirleyebilirsiniz.

 
  • Sosyal Medya Pazarlaması
  • Arama Motoru Reklamcılığı
  • Arama Motoru Optimizasyonu
  • E-mail Marketing
  • SMS Pazarlaması
  • Influencer Marketing
  • Affiliate Marketing
 

Gibi dijital pazarlama yöntemlerini tercih ederek ürün ve hizmetlerinizi Dubai’de tanıyabilir ve böylece hedef kitlenize ulaşarak satışlarınızı artırabilirsiniz. Özellikle pazarlama stratejinizi belirlerken hedef pazarınızdaki rakiplerinizi de araştırabilir ve onların stratejilerine de göz atarak karar verebilirsiniz. Böylece risksiz bir şekilde çalışmalarınızı yürütebilirsiniz.

 

Ticimax ile Dubai’ye Ürün Satışı Yapın

 

Sizler de Yurt dışına satış istiyorsanız Ticimax ile e-ihracat sitenizi kurabilirsiniz. E-ihracat sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih ederek ihtiyacınız olan modül ve özelliklerle sitenizi kurabilir. E-ihracat maliyetlerinizi azaltmak için anlaşmalı sanal pos ve kargo oranlarından yararlanabilirsiniz. Siz de Ticimax ile e-ihracat yaparak profesyonel bir şekilde e-ihracata adım atabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax