Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kuveyt'e E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

E-ihracat ile yurtdışına satış yapacak olan kişiler ve işletmeler genellikle iyi bir Pazar ülkesinde satış yapmayı tercih eder. Çünkü satış yapılacak Pazar ülkesinde internetten alışverişe ilgi ne kadar fazla olursa kişiler o kadar kolay bir şekilde gelir elde etme fırsatı yakalar. Bu noktada kişi ve işletmeler birçok ülkeye satış yapabileceğini bilir. Kuveyt de e-ihracat ile yurtdışına satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği ülkelerden birisidir.

 

Kuveyt’te e-ihracat ile satış yapacak olan kişi ve işletmelerin ise bilmesi gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır. Bu süreçleri önemseyen kişi ve işletmeler ise e-ihracatta iyi başarılar elde edebilmektedir.

 

Kuveyt'e E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz adlı bu yazımızda Kuveyt’e satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler için Kuveyt ve Kuveyt’e e-ihracat hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Kuveyt’e internetten satış hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dubai'de Şirket Nasıl Kurulur?


Kuveyt'e E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz

 

Kuveyt

 

Resmi ismi ile Kuveyt Devleti ya da bilinen adıyla Kuveyt, Arap Yarımadasının kuzeydoğusunda bulunan bir ülkedir. 4,271 milyon kişinin yaşadığı Kuveyt’in resmi para birimi Kuveyt dinarıdır.

 

Dünya’nın en zengin ülkelerinden biri olan Kuveyt’in Suudi Arabistan ve Irak ile komşuluğu bulunmaktadır. Basra Körfezi kıyısında yer alan bu ülke e-ihracat ile yurtdışına satış yapmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği ülkelerden birisidir. Çünkü Kuveyt oldukça zengin ve para birimi oldukça değerli olan bir ülkedir.

 

İlgili İçerik; Polonya'da Şirket Nasıl Kurulur?


Kuveyt'e E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz

 

Kuveyt’e Satış Nasıl Yapılır?

 

E-ihracat ile Kuveyt’e satış yapmak isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi Kuveyt’e Satış Nasıl Yapılır sorusudur. Bu noktada kişi ve işletmelerin bilmesi gereken iki farklı yöntem bulunur. Bunlar e-ihracat sitesi kurmak ya da e-ihracat pazaryerlerinde mağaza açmaktır. Çünkü kişi ve işletmelerin bir online mağaza üzerinden Kuveyt’te yaşayan kişilere ürün ve hizmetlerini tanıtması gerekir.

 

E-ihracat sitesi kurarak Kuveyt’e satış yapacak olan kişiler çoğu zaman e-ihracat sitesi yazdırma, açık kaynak kodlu yazılımlar ya da hazır e-ihracat paketleri gibi yöntemleri tercih ederek sitelerini kurdurabilmektedir.

 

Bu noktada birçok kişi ve işletmenin hazır e-ihracat paketlerine yöneldiği bilinir. Çünkü hazır e-ihracat paketleriyle markalar sitelerini hızlı bir şekilde kurar ve bunun yanı sıra paketler içerisinde yer alan modül ve özellikleri kullanarak sitelerini ve e-ihracat süreçlerini kolayca yönetebilir.

 

E-ihracat sitesi kurma yönteminin yanı sıra Kuveyt’e e-ihracat yapacak olan markaların tercih edebileceği bir diğer yöntem de pazaryeri platformlarıdır. Alıcı ve satıcıları bir arada tutan ETSY, Aliexpress, Ebay veya Amazon gibi platformlarda mağaza açan kişi ve işletmeler ürünlerini yükleyerek Kuveyt’e satış yapabilmektedir.

 

Kuveyt’e satış yapacaklar çoğu zaman kendi markalarını yaratmak ve daha hızlı satış yapmak için e-ihracat sitelerini tercih etmektedir. Çünkü diğer platformlarda markalar komisyon ödemektedir.

 

İlgili İçerik; İspanya'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?


Kuveyt’e Satış Nasıl Yapılır?

 

Kuveyt E-ihracat Gümrük Kuralları

 

Kuveyt’e e-ihracat yapacak olan kişi ve işletmelerin bilmesi gereken önemli e-ihracat gümrük kuralları bulunur.

 
  • İlk olarak Kuveyt’e tarım ürünleri satan kişi ve işletmeler gümrük vergisi ödemez.
  • Tütün ve tütün ürünleri satışı yapan kişi ve işletmeler Kuveyt’e %100 gümrük vergisi öder.
  • Kuveyt’e eczacılık ürünü ya da ilaç ihraç edecek olan kişi ve işletmelerin ürünleri laboratuvar testlerine tabi tutulmaktadır.
 

Bu süreçleri bilerek marklar hareket etmeli ve satacakları ürünlere karar vermelidir. Bunun yanı sıra diğer birçok ürün ve hizmet satışında Kuveyt markalardan %5 oranında gümrük vergisi tahsil etmektedir. Sizler de bu kuralları Kuveyt’e satış yapmadan önce inceleyebilir ve ona göre satacağınız ürün ve hizmetlere karar vererek hareket edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Macaristan'da Şirket Nasıl Kurulur?


Kuveyt E-ihracat Gümrük Kuralları

 

Kuveyt’e Ürün Satmak İçin Gerekenler

 

Kuveyt’e nasıl satış yapılır adlı yazımızın bu bölümünde sizlere Kuveyt’e ürün satmak için gerekenler hakkında bilgi vereceğiz. Kuveyt’e ürün satışı yapmak isteyen her kişi ve işletmenin belirli süreçlere önem vermesi ve belirli prosedürleri tamamlaması gerekmektedir.

 
  • İş planı hazırlama
  • Şirket kurma
  • E-ihracat sitesi açma
  • E-ihracat sitesi tasarlama
  • Pazarlama
 

E-ihracat ile Kuveyt’e satış yapacak olan her markanın önemsemesi gereken unsurlar arasında yer almaktadır. Gelin şimdi bu unsurlara daha detaylı göz atalım.

 

İş Planı Hazırlayın

 

Kuveyt’e e-ihracat yapacaksanız iyi bir iş planınız olması gerektiğini unutmamalısınız. Çünkü e-ihracat yapmaya başlamadan önce hazırlayacağınız iş planları tüm e-ihracat süreçlerini kapsayan ve detaylandıran planlardır ve bu noktada iş planları markalara büyük rehberlik etmektedir.

 

Genellikle markalar iş planı hazırlarken belirli süreçleri detaylandırmakta ve belirli süreçlerde karşılarına çıkacak problemlere de çözümler üretmektedir. Böylece e-ihracat firmaları iş planları sayesinde daha doğru hareket etmektedir.


İş Planı Hazırlayın

 

Şirket Kurun

 

E-ihracat ile Kuveyt’e satış yapacaksanız bir şirketiniz olması gerekir. Çünkü şirket kurmak kişi ve işletmelerin yasal bir şekilde e-ihracat yapmasını sağlar. Bu noktada markalar şirket kurarken şahıs, limited ya da anonim şirket türlerinin avantajlarını ve dezavantajlarını karşılaştırarak kuracağı şirket türüne karar verir.

 

Şirket kurulum sürecini tamamlayan işletmeler hem yasal olarak fatura kesebilmekte hem de mikro ihracattan yararlanabilmektedir. Siz de şirketinizi kurabilir ve ardından Kuveyt’e mikro ihracat yapabilirsiniz.


Şirket Kurun

 

E-ihracat Sitenizi Açın

 

Kuveyt’e ürün satışı yapmak için online mağazanız olması gerekir. Bu noktada Kuveyt’e ürün satmak isteyen kişi ve işletmeler:

 
  • E-ihracat sitesi yazdırma
  • Hazır e-ihracat paketleri
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar
 

Kullanarak sitlerini kurar. E-ihracat için site kurmak isteyen her markanın daha çok hazır e-ihracat paketlerine yöneldiği bilinmektedir. Çünkü hazır e-ihracat paketleri markaların daha profesyonel ve maliyetsiz site kurmasını sağlamaktadır. Sizler de Kuveyt’e satış yapmak için e-ihracat sitenizi kurarken Ticimax gibi hazır e-ihracat paketlerini tercih edebilir ve sitenizi profesyonel bir şekilde kurabilirsiniz.


E-ihracat Sitenizi Açın

 

Sitenizi Tasarlayın

 

Kuveyt’e ürün satmak için e-ihracat sitenizi açtıktan sonra site tasarımına da önem vermelisiniz. Çünkü günümüzde internetten alışveriş yapacak olan kişiler bir site tasarımı güven vermediği takdirde ilgili site üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmemektedir. Bu noktada markaların önemsemesi gereken belirli tasarım özellikleri bulunmaktadır. Kuveyt’e satış sitesi tasarlayacak olan markalar:

 
  • Sitelerini responsive temalar ile tasarlamalıdır.
  • Sitede güvenliği ön plana çıkaracak ssl sertifikaları kullanmalıdır.
  • Kurumsal kimliklerini sitelerinde yansıtmalıdır.
  • Site tasarımı yaparken profesyonel ürün fotoğrafları kullanmalıdır.
 

Böylece markalar güven verici bir site tasarlayarak ürün ve hizmetlerini daha kolay ön plana çıkarmakta ve Kuveyt’e daha kolay satış yapmaktadır.


sitenizi tasarlayın

 

Ürünleriniz Pazarlayın

 

Kuveyt’e ürün satış sitenizi kurduktan, tasarladıktan ve sanal posunuzu aktif ettikten sonra hedef kitlenizde yer alan müşterilere ulaşmak için ürün ve hizmet pazarlaması da yapmanız gerekir. Çoğu zaman markalar hedef kitlelerine ulaşmak için dijital pazarlama yöntemlerinden yararlanır.

 

Sosyal medya pazarlaması, SEO, Arama motoru reklamları, E-mail marketing, Influencer marketing gibi dijital pazarlama yöntemleri markaların tercih ettiği dijital pazarlama yöntemleridir.


Ürünleriniz Pazarlayın

 

Ticimax ile Kuveyt’e Satış Yapmak Çok Kolay

 

Sizler de Kuveyt’e ürün satışı yapmak için site açmak istiyorsanız Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikleri kullanarak sitenizi profesyonel bir şekilde kurabilir ve alt yapımızda bulunan modüller ile süreçlerinizi daha kolay yönetebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax