Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Avusturya'ya Satış Yapmak: Avusturya'ya Ürün Nasıl Satılır?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Avusturya’ya satış yapmak, işletmelerini yurt dışına açmak isteyen markaların yöneldiği konulardan birisidir. Avrupa’nın en büyük ülkeleri arasında yer alan Avusturya, e-ihracat yapmak isteyen kişi ve işletmeler için oldukça önemli bir pazardır. Hem bu ülkede yaşayan Türk nüfusunun fazla olması hem de e-ticarete olan ilginin artış göstermesi hedef pazarı olarak bu ülkeyi seçen işletme sayısını artırmıştır.

 

Avusturya’ya Satış Yapmak isteyen markalar yerel pazaryerleri, global pazaryerleri ya da kendi e-ihracat siteleri üzerinden satış yapabilir fakat her süreçte dikkat edilmesi gereken şeyler bulunur.

  

Avusturya’ya Satış Yapmak: Avusturya’ya Ürün Satışı Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda Avusturya’ya ihracat yapmak isteyen markalar için önemli bilgiler paylaşacağız. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Avusturya’ya nasıl ürün satarım sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

 

Avusturya'ya Satış Yapmak: Avusturya'ya Ürün Nasıl Satılır?

 

Avusturya Pazarı Hakkında Bilgiler

 

Orta Avrupa’da yer alan ülkelerden birisi olan Avusturya’nın başkenti Viyana’dır. 9 milyonu aşkın nüfusu bulunan Avusturya’da en çok turizm, finans, sanayi ve teknoloji gelişmiştir.

 

Avusturya ekonomik olarak oldukça istikrarlı bir ülkedir. Ülkede hizmet, imlat ve tarım sektörleri ekonominin temel taşlarıdır. Dış ticaret istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda ülkenin oldukça aktif olduğunu söylemek mümkündür. Genellikle otomotiv ve yedek parça, makine ve teçhizat, gıda ürünleri Avusturya’nın ithal ettiği ürünler arasında yer alır.

 

Ülkede genel iletişim dili olarak Almanca kullanılmaktadır. Bu nedenle Avusturya’ya E-ihracat yapmak isteyen kişi ve işletmelerin sitelerini Almanca kurması ve pazarlama iletişimini de bu dilde yürütmesi gerekir.

 

Avusturya Pazarı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Türkiye'den Avusturya'ya En Çok Satılan Ürünler

 

Türkiye’den Avusturya’ya satılacak olan ürünler zamanla değişiklik gösterebiliyor. Fakat genel olarak Avusturya’nın en çok ithal ettiği ürünler incelendiğinde Türkiye'den Avusturya'ya En Çok Satılan Ürünler olarak şunlar ön plana çıkıyor:

 
  • Otomotiv parçaları ve ekipmanları
  • Tekstil Ürünleri
  • Ev Tekstili
  • Mobilya ve Dekorasyon Ürünleri
  • Gıda
  • Yapı Market ve Hırdavat
  • Elektrik ve elektronik ürünler
  • Kozmetik ve kişiler bakım ürünleri
  • Plastik ve kimyasal ürünler
  • İlaç ve tıbbi ürünler
  • Makine ve teçhizatları
 

Hemen İnceleyin: E-ihracat ile Satabileceğiniz 10 Ürün

Türkiye’den Avusturya’ya satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler bu ürün gruplarını satmaya yönelerek artan talebi karşılayabilmekte ve böylece satışlarını artırmaktadır.

 

Avusturya'ya Satılacak Ürünler

 

Avusturya’ya Satış Yapmak İçin Şirket Kuruluşu

 

Türkiye’den Avusturya’ya satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin şirket kuruluşu da gerçekleştirmesi gerekir. Türk Ticaret Kanunu’na göre Avusturya’ya satış yapan her markanın fatura kesmesi ve vergi ödemesi gerekmektedir.

   

Avusturya’ya satış yapmak istiyorum diyen kişi ve işletmelerin kurabileceği başlıca şirket türleridir. Sizler de şirketlerin özelliklerine, markanıza sağlayacağı avantaj ve dezavantajlara göz atarak kuruluş yapabilir ve yasal olarak Avusturya’ya ürün satmaya başlayabilirsiniz.

 

E-ihracat Sitenizi Kurun

 

Avusturya’ya ürün satışı yapabilmek için satacağınız ürün ve hizmetleri sergileyeceğiniz bir e-ihracat sitesine de ihtiyacınız vardır. Bu süreçte ihtiyacınız olan sanal mağazanızı Ticimax’ı tercih ederek hızlı bir şekilde kurabilir ve yapacağınız özelleştirmeler ile anında satışa açabilirsiniz. E-ihracat sitenizi kurarken şunları göz önünde bulundurabilirsiniz:

 
  • E-ihracat sitenizi her zaman Almanca kurmaya özen gösterin.
  • Çoklu para birimi ekleyerek EURO ile satış yapın.
  • E-ihracat sitenizi tasarlarken markanızın kurumsal kimliğine önem verin.
  • Kullanıcı deneyimini ve güvenliği ön planda tuttuğunuz bir

    E-ihracat Sitesi

    açın.
  • Ülke özelinde ana sayfa yayınlama özelliği sayesinde sitenizi Avusturya pazarına göre özelleştirin.
  • E-ihracat sitenizde kullanacağınız ürün görsellerinin profesyonel olmasına özen gösterin ve seo uyumlu ürün açıklamaları yazın.
 

Ticimax ile Avusturya’ya satış sitenizi hızlı bir şekilde kurabilirsiniz. Altyapımızda yer alan modül ve özellikleri kullanarak sitenizi hızlı bir şekilde satışa hazır hale getirebilir ve pazarlama modülleri ile de satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Avusturya E-ihracat Sitesi

 

Sanal Pos Entegrasyonu Yapın

 

Avusturya’ya satış yapmak için e-ihracat sitenizi kurup, ürün ve hizmetlerinizi yükledikten sonra sanal pos almanız gerekir. Sanal pos kullanıcıların e-ihracat sitenizden satın aldığı ürün ve hizmetleri banka ve kredi kartı ile ödemesine olanak tanıyan bir pos türüdür.

 

Sanal pos entegrasyonu yapacağınız firmayı seçerken komisyon oranları, ödeme günleri, güvenlik önemleri, taksit seçenekleri gibi önemli unsurları göz önünde bulundurabilirsiniz. Bunun yanı sıra Avusturya’da kullanılan popüler ödeme sistemleri ile de anlaşma yapabilir ve böylece kullanıcıların alışmış olduğu ödeme yöntemlerini entegre ederek güven verebilirsiniz.

 

Hemen İnceleyin: Sanal POS Entegrasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler
 

Kargo Anlaşması Yapın

 

Avusturya’ya ürün satışı yapmak için e-ihracat sitesi kuran markaların yapması gereken bir diğer anlaşma da kargo anlaşmasıdır. Kargo anlaşması, e-ihracat markalarının sattığı ürün ve hizmetleri uygun fiyatlarla müşterilerine göndermelerine olanak tanıyan bir anlaşma türüdür.

 

Kargo anlaşması yaparken e-ihracat firmalarının birçok konuyu göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekmektedir. E-ihracat firmalarının kargo anlaşması yaparken göz önünde bulundurması gereken önemli noktalar şunlardır:

 
  • E-ihracat kargo anlaşması yaparken ülkelere özel kargo fiyatlarını inceleyin.
  • E-ihracat kargo anlaşmasında bölgelere özel kargo fiyatlarına önem verin.
  • Ülkelere özel anlaşmalı kargo fiyatlarına önem verin ve Avusturya’ya özel kargo fiyatlarının ne olduğunu önemseyin
  • ETGB’nin kim tarafından hazırlandığı hakkında bilgi alın.
  • Kargo gönderim süresi ve sigortalı kargo gönderme seçeneklerini inceleyin ve bilgi alın.
  • Adrese Teslimat yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi alın.
 

E-ihracat markanız için kargo anlaşması yaparken bunları göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz ve böylece uygun fiyatlı kargo anlaşması yaparak kârlılığınızı artırabilirsiniz. E-ihracat firmanızın Avsuturya’ya kargo gönderimi için çalışacağınız kargo firmasını seçerken birden fazla şirketten bilgi alabilir ve bütçenize en uygun şirketi seçebilirsiniz.

 

Hemen İnceleyin: Kargo Entegrasyonları

 

Avusturya Kargo Entegrasyonu

 

Dijital Pazarlama Çalışmaları ile Ürünlerinizi Pazarlayın

  

E-ihracat firmanızın satışlarını artırmak için Avusturya’ya özel reklam ve pazarlama çalışmaları yapmanız gerekiyor. Markalar yaptıkları pazarlama çalışmaları ile hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşırken ürün ve hizmetlerini tanıtabiliyor ve böylece satışlarını artırma fırsatı yakalıyor.

 

Avusturya’ya satış yapmak isteyen markaların yapacağı dijital pazarlama çalışmalarında:

 
  • Hedef kitle belirleme
  • Rakip analizi
  • Uygun pazarlama yöntemi seçimi
  • Bütçe belirleme
 

Gibi süreçleri profesyonelce tamamlaması gerekir. Bunların yanı sıra markaların hangi pazarlama yöntemini tercih edeceğine de karar vermesi oldukça önemlidir. Markanızın dijital pazarlama çalışmaları ile Avusturya’da ürün ve hizmetlerini ön plana çıkarmak için hedef kitlenizin hangi platformlarda zaman geçirdiğini ve rakiplerinizin hangi platformlarda reklam ve pazarlama çalışmaları yaptığını inceleyebilir ve böylece hangi dijital pazarlama yöntemini kullanacağınıza karar verebilirsiniz. Böylece Avusturya’da satışlarınızı artırabilir ve e-ihracatta başarıya ulaşabilirsiniz.

 

Hemen İnceleyin: Dijital Pazarlama
 

E-ihracat Pazaryerlerine Entegre Olun

 

E-ihracat ile Avusturya’ya satış yapacak olan markaların satışlarını artırmak için pazaryeri platformlarında da satış yapabilirsiniz. Amazon, eBay, ETSY gibi pazaryeri platformlarında mağaza açabilir, e-ihracat sitenizi entegre ederek kategori, ürün ve hizmetlerinizi pazaryeri mağazalarınıza entegre edebilirsiniz.

 

Ticimax çok yönlü pazaryeri entegrasyonu ile tüm platformlardaki siparişlerinizi tek bir panelden yönetebilir ve böylece satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Avusturya Pazaryeri Satışı

 

Ticimax ile E-ihracat’a Başlayın

 

E-ihracat ile ürün ve hizmetlerinizi Avusturya’ya satmak istiyorsanız sizler de Ticimax ile e-ihracat sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikler ile sitenizi istediğiniz ülkede satışa açabilir, ürün ve hizmetlerinizi kolayca pazarlayarak satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax