Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Babalar Günü E-ticaret Sitesi Yönetimi İpuçları

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Babalar günü, anneler günü, sevgililer günü gibi özel günler e-ticaret siteleri için oldukça önemlidir. Bu dönemler sevdiği insanlar için hediye almak isteyen kişiler genellikle ürün çeşitliliğinin fazla olmasından ve özel günlerde düzenlenen kampanyalardan dolayı birçok kişi e-ticaret firmaları üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmektedir.

 

Alışveriş yoğunluğunun fazla olduğu babalar gününde de e-ticaret firmalarının belirli hazırlıklar yapması gerekir. Bu dönemde artan yoğunluğu karşılayabilen e-ticaret firmaları mutlu müşteriler yaratarak satışlarını arttırabilmektedir. Babalar günü kampanya döneminde e-ticaret süreçlerini iyi yönetmek isteyen işletmelerin yaptığı bu hazırlıklar hem marka bilinirliğini hem de marka güvenilirliğini arttırmaktadır.

 

Babalar Gününe Hazırlanırken E-ticaret Sitelerinin Dikkat Etmesi Gerekenler adlı bu yazımızda sizlerle babalar gününe hazırlık yapmanız için neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek e-ticaret firmalarının babalar günü kampanyaları için ne tür çalışmalar yapması gerektiğini öğrenebilir ve çalışmaları yaparak babalar gününde satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Babalar Günü E-ticaret Hazırlık

 

E-ticaret Sitenizin Tasarımında Değişiklik Yapın

 

Babalar günü gibi özel günler için hazırlık yapmak isteyen e-ticaret firmalarının ilk yapması gereken şeylerden birisi e-ticaret sitesi tasarımında değişikliktir. Genellikle yoğun kampanya dönemlerinde e-ticaret firmaları slider ve banner alanlarında değişiklikler yaparak e-ticaret sitelerini ziyaret eden müşterilerine kampanyalar hakkında bilgi vermektedir. E-ticaret sitenizde yapacağınız bu değişiklik;

 
  • Müşterilerinizin daha çok ürünü görmesine olanak sağlayacaktır.
  • E-ticaret sitenizi ziyaret eden kişilerin kampanya sayfalarına ulaşmasını kolaylaştıracaktır.
  • Ziyaretçilerinizin daha hızlı bir şekilde e-ticaret sitenizde gezinmesini sağlayacaktır.
  • Banner ve Slider alanları babalar günü kampanyalarına göre düzenlendiği takdirde ziyaretçileriniz bu duyguyu daha kolay hissedebilecektir.
 

Sizler de e-ticaret sitenizde tasarım değişiklikleri yaparak bu tür avantajlardan yararlanabilir ve babalar günü kampanyalarınızda daha hızlı bir şekilde satış arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Satışların Kesintiye Uğramaması İçin Stok Yönetimi

 

Babalar Günü E-ticaret Site Tasarımı

 

Responsive Tasarımlar ( Mobil Duyarlı) Kullanmaya Özen Gösterin

 

E-ticaret istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda internetten yapılan alışverişlerin yaklaşık %75’inin telefon ve tablet gibi mobil cihazlar kullanılarak yapıldığını söylemek mümkün.

 

Babalar günü gibi özel günlerde mobil platformlardan yapılan alışveriş oranının daha fazla olduğu da biliniyor. E-ticaret firmaları kampanya dönemlerinde sitelerini mobil platformlar üzerinden ziyaret eden kullanıcılara keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatabilmek adına responsive tasarımlar kullanıyor. Responsive temalar kullanan e-ticaret sitelerinin;

 
  • Mobil platformlardan yapılan satışları artıyor.
  • Ziyaretçileri sayfalar, ürünler ve kampanyalar arasında daha hızlı bir şekilde gezinebiliyor.
  • Tasarımlar bozuklukları olmadığı için e-ticaret sitelerinin yüklenme hızı artıyor.
  • Akıllı telefon ve tablet gibi cihazlarda daha kolay çalıştığı için marka güvenilirliği ve müşteri sadakati de hızlı bir şekilde artış gösteriyor.
 

Babalar günü hazırlıkları yapmak istiyorsanız sizler de bu dönemde kalıcı müşteriler yaratmak ve babalar günü kampanyaları ile satışlarınızı arttırmak için e-ticaret sitenizde responsive temalar kullanmaya özen göstermelisiniz. Böylece daha başarılı kampanyalar yaratabilir ve e-ticarette hızlı bir şekilde firmanızı geliştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?

 
İlgili İçerik; Özel Günlerde Mobil Uygulamanızın Gelirini Arttırmak İçin 6 Taktik 



Babalar Günü E-ticaret Site Mobil Uyumluluk

 

Babalar Gününe Özel İçerikler Üretin

 

Babalar Gününe Hazırlanırken E-ticaret Sitelerinin Dikkat Etmesi Gerekenler arasında yer alan başka bir unsur ise blog kullanımıdır. Genellikle birçok e-ticaret firması hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmak ve dönüşüm oranlarını arttırmak için özel içerikler üretmektedir. Özel içerikler sayesinde işletmeler hedef kitlesinde yer alan kişilere herhangi bir konu hakkında bilgi verirken marka bilinirliğini de arttırmaktadır.

 

Babalar günü gibi kampanya dönemlerinde e-ticaret firmalarının babalar günü içerikleri oluşturması da bu nedenle oldukça önemlidir. Babalar gününe özel içerikler üretirken;

 
  • Babalar günü içerik önerilerinden yararlanabilirsiniz.
  • Babalara hediye, babalar günü hediye önerileri gibi içerikler üreterek hedef kitlenizde yer alan kişilere fikir verebilir ve ürünlerinizi tanıtarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Babalar gününde gidilecek yerler, babalar gününde yapılacak şeyler başlıklı içerikler üreterek hedef kitlenize her konuda yardımcı olduğunuza yönelik bir etki bırakabilirsiniz.
 

Böylece e-ticaret firmanızı farklı konularda araştırma yapan kişilere daha kolay bir şekilde tanıtabilir ve marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz. Hem marka sadakatini hem de satışlarınızı arttırmak için babalar günü içerikleri üretmelisiniz.

 

İlgili İçerik; Blog Kullanımının E-Ticaretteki Önemi

 

Babalar Günü E-ticaret İçerikleri

 

Sosyal Medya Hesaplarınıza Önem Verin

 

Babalar günü kampanyalarındaki gibi alışverişlerde yoğunluk yaşandığı dönemlerde e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken başka bir unsur ise sosyal medya hesaplarıdır. Günümüzde sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ve bu platformlar üzerinden alışveriş yapılabilmesi e-ticaret firmaları için farklı satış kanalları yaratmıştır.

 

Babalar günü için hediye arayan kişilerin büyük bölümü sosyal medya platformları üzerinden de alışverişlerini gerçekleştirdiği için e-ticaret firmalarının bu dönemde sosyal medya platformlarını etkili bir şekilde kullanması gerekmektedir. Sosyal medya hesaplarınızı babalar gününe hazırlarken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar şunlardır;

 
  • Her sosyal medya platformunun farklı bir dinamiği olduğunu ve platforma göre hareket etmeniz gerektiğini unutmayın.
  • Sosyal medya platformlarının görsel boyutlarına uygun görseller üretmeye özen gösterin.
  • Babalar günü sosyal medya paylaşımlarınız için konseptler yaratın ve bu günün ruhunu sosyal medya hesaplarınızda yansıtmaya özen gösterin.
  • Gönderilerinizde call to action metinleri, hashtag gibi sosyal medya platformlarında önemli olan şeylere yer verin.
  • Babalar günü için fotoğraf, babalar günü için söz veya kampanya tanıtımı yapmaya yönelik paylaşımlarınızı çeşitlendirin. Genellikle fotoğraf ve video olarak içeriklerinizi optimize edebilirsiniz.
  • Babalar günü kampanyalarınızı duyurmak için reklam çalışmaları, influencer marketing çalışmaları gibi ziyaretçi ve dönüşüm arttıracak çalışmalar yapmaktan kaçınmayın.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak sosyal medya hesaplarınızı babalar gününe hazırlayabilir ve e-ticaret sitenizin dönüşüm oranlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Pazaryerleri ile Entegre Çalışma

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 

Babalar Günü Sosyal Medya Kullanımı

 

SEO Çalışmalarına Önem Verin

 

E-ticaret siteleri üzerin babalar günü içi hediye almak isteyen kişilerin neredeyse hepsi ilk aramalarını Google gibi arama motorları üzerinden gerçekleştirmektedir. Bu nedenle e-ticaret firmalarının babalar günü kampanyalarını duyurmak için SEO çalışmaları yapması oldukça önemlidir. Babalar günü kampanyalarınıza yönelik SEO çalışmaları yaparken ;

 
  • Google’da arama hacmi yüksek olan babalar günü kampanyaları, babalar günü hediyeleri, babalar için hediyeler gibi anahtar kelimelere yönelik sayfalar oluşturun.
  • Oluşturduğunuz sayfaların içeriklerini bu anahtar kelimelere yönelik şekillendirin.
  • Görsel optimizasyonu yaparak bu sayfaların hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlayın.
  • Sayfalarınızın mobil platformlarda problemsiz bir şekilde çalışmasına önem verin.
  • SEO çalışmaları yapacağınız anahtar kelimeler ve sayfalar için backlinklerinizi doğru bir şekilde yapılandırın.
  • Sayfalarınızın Kod yapısını göz önünde bulundurun ve css JavaScript kodlarını küçültmeye çalışın.
 

Babalar günü kampanyaları içi yapacağınız bu tür çalışmalar e-ticaret sitenizin Google’da daha görünür olmasını sağlayacak ve satışlarınızı arttırmak için etkili olacaktır.

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

İlgili İçerik; Özel Günlerde Müşteri Memnuniyeti 



Babalar Günü SEO Kullanımı

 

Google Adwords Çalışmalarına Önem Verin

 

Google’da babalar günü kampanyalarınızı öne çıkarabileceğiniz başka bir yöntem ise Google Ads Reklamlarıdır. Genellikle e-ticaret firmaları ziyaretçi sayılarını ve dönüşüm oranlarını arttırmak için Google reklamlarından yararlanmaktadır. Google’a reklam vererek satışlarınızı arttırmak istiyorsanız;

 
  • Babalar günü için anahtar kelime analizi yapmalısınız.
  • Rakiplerinizin ne tür çalışmalar yaptığını göz önünde bulundurmalısınız.
  • İyi bir hedef kitle analizi gerçekleştirmeli ve hedef kitlenizi yakından tanımalısınız.
  • Reklamlarınızın başarılı olması için doğru bütçelendirme yapmaya önem vermeli ve rakiplerinizden daha ön planda olmalısınız.
 

Google Adwords çalışmaları yaparken bu önerilerimizi göz önünde bulundurabilir ve doğru hedef kitle ve bütçe çalışmaları sayesinde babalar günü satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax