Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Buybox Nedir? Trendyol Buybox Nasıl Kazanılır?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret pazaryeri platformları üzerinden ürün ve hizmet satışı yapan markaların büyük rekabet ortamı üzerinden satış yaptığı bilinir. Bir ürünün birçok fazla satıcı tarafından satılması e-ticarette rekabeti artırırken mağazaların karlılığını da olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle pazaryeri platformları satıcıların daha kolay ve hızlı satış yapabilmesi için BuyBox sistemini geliştirdi.

 

Buybox sistemi pazaryeri platformlarında satış yapan kişilerin kullanıcılara iyi bir alışveriş deneyimi sunduğu dönmelerde ürün ve hizmetlerinin ön plana çıktığı sisteme verilen isimdir. Satıcılar bu sistemi kazanabilmek için birçok konuya önem vermelidir.

 

Buybox Nedir? Buybox Nasıl Kazanılır adlı bu yazımızda pazaryeri platformlarında ürün satışı yapan kişi ve işletmeler için önemli bir kavram olan BuyBox kavramı hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Buybox nedir sorunuza yanıt bulurken bu sistem hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Buybox Nedir? Buybox Nasıl Kazanılır

 

Buybox

 

E-ticaret pazaryeri platformlarında satış yapan kişi ve işletmelerin yakından tanıdığı bir kavram olan BuyBox, müşterilerin ürün araması yaptığı dönemlerde satıcıların ilgili ürün altında listelendiği sisteme verilen isimdir.

 

Bu sistem çerçevesinde müşteriler bir ürün ve hizmeti satın almak için satın al ya da sepete ekle gibi butonlara tıkladığı zamanlarda ilgili ürün BuyBox puanı fazla olan satıcının ürününü satın almaktadır. Buybox sistemine dahi olmak için satıcıların belirli kriterleri yerine getirmesi gerekir. Aksi takdirde buybox sistemine dahil olmak mümkün değildir ve bu sistemler satış yapılan pazaryeri platformlarına göre farklılık gösterir.

 

İlgili İçerik; Super App Nedir? Super App Örnekleri

 

BuyBox Neden Önemlidir?

 

Buybox sistemi hem alıcılar hem de satıcılar için birçok avantajı beraberinde getirir. E-ticarette buybox satıcıların ilgili ürün ve hizmet satışlarını artırırken rakiplerinden de daha avantajlı olmasını sağlamaktadır. Bu da aslına bakıldığında markanın görünürlüğünü artırmaya olanak tanır ve satıcıların daha fazla müşteriye ulaşmasını sağlar.

 

Buybox’ın müşteriler açısından önemi de aslına bakıldığında müşteri memnuniyetinden kaynaklıdır. Buybox sistemi üzerinden alışveriş yapan kullanıcılar daha profesyonel bir alışveriş deneyimi yaşar ve ilgili satıcı buybox kazanmak için belirli birkaç kriteri yerine getirdiği için buybox sistemi sayesinde tüketiciler hem ürün hem de iyi bir hizmet alır.



BuyBox Neden Önemlidir?

 

Buybox Sıralamasını Kazanmak İçin Önem Verilmesi Gerekenler

 

Trendyol, N11, Hepsiburada ve Amazon gibi pazaryeri platformlarında buybox sistemini kazanmak isteyen kullanıcıların belirli birtakım kriterleri yerine getirmesi gerekir.

 
  • Ürün Fiyatı
  • Ürün Stok Durumu
  • Buybox Uygunluğu
  • Kargo Süreci
  • Mağaza Puanı
  • Müşteri Yorumları
 

Bir satıcının bir pazaryeri platformunda Buybox kazanması için önem vermesi gereken kriterler arasında yer alır. Gelin şimdi bunlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; Satış Planı Nedir? Satış Planı Nasıl Hazırlanır?


Buybox Sıralamasını Kazanmak İçin Önem Verilmesi Gerekenler

 

Ürün Fiyatı

 

Trendyol buybox ya da Hepsiburada buybox sisteminde ürünlerinizin ön plana çıkması ve buybox sıralamasına dahil olması için önemli kriterlerden birisi ürün fiyatıdır. Buybox nasıl kazanılır sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin buybox kazanabilmesi için tüketiciler için avantajlı bir fiyat sunmadı gerekir. Aksi takdirde işletmelerin buybox kazanması mümkün olmayacaktır.

 

Bu nedenle satışlarınızı artırmak ve buyboxta ön plana çıkmak işin müşteri dostu fiyatlandırma stratejisi uygulamaya özen göstermeniz gerekmektedir.

 

Ürün Stok Durumu

 

Hepsiburada ya da Trendyol buybox kazanmak için kişilerin önem vermesi gereken bir diğer konu da ürün stok durumudur. Bu amazon ve N11 buybox sisteminde yer almak için de önem vermeniz gereken konular arasında yer alır.

 

Genellikle buybox ürün stok durumu fazla olan ürünler ile kazanılabilir. Bir ürünün stok sayısı az olduğu durumlarda buybox kazanmanız mümkün olmayacaktır. Bu nedenle ürün stoklarına önem vermeniz ve sürekli olarak güncel tutmanız gerekmektedir.

 

Kargo Süreci

 

Nasıl buybox kazanılır diyorsanız bilmeniz gereken bir diğer konu da kargo sürecidir. Trendyol, N11, Hepsiburada ve Amazon Buybox sisteminde kargo süresi daha kısa olan işletmeler ön plana çıkmaktadır. Örneğin iki satıcının buybox uygunluğu aynı olsa da satıcılardan birisinin kargo süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütmemesinden kaynaklı olarak Buybox kazanması mümkün olmayacaktır. Bu nedenle her markanın Buybox kazanabilmesi için ürün teslimat sürecine önem vermesi ve kargolarını hızlı bir şekilde yürütmesi gerekir. Aksi takdirde hem pazaryeri mağaza puanınız düşecek hem de Buybox puanınız olumsuz etkilenecektir.

 

İlgili İçerik; Chat GPT Nedir, Chat GPT ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

 

Mağaza Puanını Yükseltin

 

Mağaza puanınızın yüksek olması da buybox sistemini kazanmanız için önemli bir kriterdir. Bu nedenle N11, Amazon, Hepsiburada ve Trendyol Buybox sistemini kazanmak için kişi ve işletmelerin müşteri memnuniyetini de ön planda tutması gerekir. Pazaryeri mağazanızın puanını yükseltmeniz için ise;

 
  • Müşteri değerlendirmeleri
  • Kargo süreci (teslimat zamanı, zamanında teslimat oranı)
  • Soru cevaplama süresi
  • İadeye dönme süresi
  • İade oranı
  • Şikâyet oranı
 

Gibi süreçlerin olumlu olması gerekir. Sizler de bu kriterlere uygun bir şekilde hareket edebilir ve böylece mağaza puanınızı yüksek tutarak buybox kazanabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Hızlı Teslimat Seçeneği Sunun

 

Trendyol, Hepsiburada, N11, Amazon buybox kazanmak için lojistik süreçleriniz de oldukça önemlidir. Buybox sürecinde genellikle kargo süreçlerini iyi bir şekilde yürüten işletmeler ön plana çıkmaktadır. Sizler de müşterileriniz için hızlı teslimat ve kargo seçeneği sunabilir ve böylece buybox kazanabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Müşteri Yorumlarına Önem Verin

 

Buybox kazanma sürecinde önem verilmesi gereken bir diğer metrik de müşteri yorumlarıdır. Genellikle müşterilerden tam yıldız alan ve iyi yorumları bulunan mağazaların buybox sistemine dahil olması ve satışlarını artırması mümkündür. Bu nedenle sizler de müşterilerinizden olumlu yorumlar alabilir ve böylece Buybox’ı kazanabilirsiniz.

 

Müşteri Yorumlarına Önem Verin

 

Trendyol Buybox Nedir?

 

Trendyol buybox sistemi, Trendyol üzerinden satış yapan kişi ve işletmelerin bir ürün listesinde satıcı sıralamasında yer almasına olanak tanıyan bir sistemdir. Trendyol buybox sistemi diğer platformlardan ayrılmaktadır. Çünkü Trendyol buybox sisteminde her ürün için ayrı bir sıralama bulunurken varyantlara göre de sıralama bulunmaktadır. Gelin şimdi bir örnekle Trendyol Buybox sistemini daha iyi anlayalım.

 

Örneğin; Trendyol’da kadın pantolonu satan birisi olduğunuzu düşünelim. Pantolonlarınız arasında yer alan 36 beden bir pantolunun Trendyol Buybox’ında yer alamazken 38 beden bir pantolunun ise Buybox sisteminde yer almanız mümkündür.

 

İlgili İçerik; Mobil Uygulama Trendleri 2022 


Trendyol Buybox Nedir?

 

Trendyol Buybox Nasıl Kazanılır?

 

Her buybox sisteminde olduğu gibi Trendyol buybox sistemini kazanmak için de belirli metrik ve kriterlere önem vermeniz gerekir. Trendyol’da Buybox kazanmak isteyen satıcıların;

 
  • Ürün fiyatı
  • Mağaza puanı
  • Kargo süreçleri (bedava kargo süreci)
  • Operasyonel statüler (yeşil, turuncu ya da kırmızı)
  • Kampanya Süreçleri
 

Trendyol Buybox kazanmak için önem vermeniz gereken kriterlerdir. Sizler de bu kriterlere önem vererek buybox puanınızı artırabilir ve böylece Trendyol Buybox kazanabilirsiniz.

 

Çok Yönlü Pazaryeri Entegrasyonları ile Pazaryerlerinde Satış Yapın

 

Sizler de günümüzde en çok satış oranları olan pazaryeri platformlarında satış yapmak istiyorsanız e-ticaret sitenizi Ticimax ile kurabilirsiniz. Ticimax çok yönlü pazaryeri entegrasyonu ile ürün ve hizmetlerinizi pazaryerlerine hızlı bir şekilde gönderebilir ve böylece hızlı bir şekilde pazaryerlerinden satış yapabilirsiniz. Çok yönlü pazaryeri entegrasyonları sayesinde gelirlerinizi artırabilir ve e-ticaretteki cironuzu katlayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax